Ousmane Dembélé

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Nero.
Llegenda del Barça

2018.03.10. 13:57:30

Igen ez jó kérdés hogy vajon hogy jött ide. Mert ugye elég sok forrás hozta le hogy Valverdét már korábban is megkereste a Real Madrid és mi is, viszont neki az egyik legnagyobb kikötése az volt hogy a keretet és a kezdőt csak ő egyedul rakja össze.

Erre jött Dembelé és Mina akik egyértelműen nem illenek bele ebbe a fociba, viszont olyan melósokat (Herrera, Parejo) nem szereztünk meg akikről azt gondolnánk hogy Valverdének szüksége van rájuk. Érdekes sztori.

Az viszont vicc-kategoria hogy mennyire stresszeltek azon hogy vajon játszik e a gyerek, és elore rugdossátok azt az edzőt akivel eddig mindhárom fronton minimum jól állunk.
Állítom hogy vannak emberek akik inkább választanák azt hogy játszon Dembelé és legyen 2-2, minthogy nélküle nyerjünk 1-0ra. Ezt nem azt jelenti hogy vele nem nyerhetünk, nélküle igen, de sokaknak az a fontos hogy a kedvenceiket nézzék és nem az eredmény.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2018.03.10. 13:56:07

Köszi Enrique a reagálást, Te legalább normálisan kifejtetted a gondolataidat.

Az oké, hogy nem az ő kérésére érkezett, erre én is gondoltam, és akkor most megint ki lehetne bontani egy problémát a vezetőség alkalmatlanságáról, de ez nem az a topik.

Nyilván hiányzott az összeszokás fázisa, de 3-4 hónapos sérülés miatt nem biztos, hogy kukáznám az egész szezonját. Nekem nem az a bajom, hogy a rangadókon nem játszik, talán így van rendjén. De egy Las Palmas ellen pl, vagy egyéb hoki csapatok ellen nem kockázat játszatni. Ha elbírja a többi kóklert a csapat, akkor szerintem Dembelét is elbírná.
Szóval nekem ezzel van a problémám, múlt héten is ezért pöröltem, mert a laspalmas ellen nem kezdett. Az atletico ellen várható volt, hogy nem kezd. Azzal nem is lett volna alapesetben bajom.
Viszont lehetőséget kellett volna adni neki, pláne amikor az AtMa 3 védővel, meg egy kp-val játszott, és akkora üres területek voltak, amiket nagyon nagyon ki lehetett volna használni. És erre jó fegyver Dembelé még ebben az állapotában is.

Szóval ma kezdjen, Chelsea ellen nem várom el, és nem is fogom felhozni EV-nek ha nem szerepelteti. Kivéve ha Gomest rakja helyette a csapatba.:D

Amit írsz a három delikvensről, azt részben tudom adni, de az a baj vele, hogy egy ilyen alibit elbír a csapat, de ha 2 esetleg mindhárom a pályán van, az már baromi káros. Mondtam már többször, 433-ban Gomest is el tudod bújtatni, 442-ben Vidalt is el lehet rejteni, és kompenzálni a többiek jó játékával. De bármelyik rendszerben ha egyszerre játszanak, az rettenetes. Nézőként/szurkolóként is, de a csapat játéka szempontjából is.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2018.03.10. 13:40:45

csababarca írta:
hajnesz írta:A legutóbbi Valverde nyilatkozatból az derül ki, hogy egyelőre nem a legjobb döntéshozatalban.
ez is csak egy kifogás.
visszakérdezném, hogy Gomes, Vidal jobb? konkrétan nekik döntéshozatali lehetőségük sincs, mert már rég leszerelik őket, mire oda juthatnának.
magát mosdatja EV, mondja ki, hogy személyi problémái vannak vele, nem kedveli, és kész.

Az meg hogy azért nem játszik, mert felállt védelem ellen nem tud, megint csak egy blődség, Dortmund is játszott nem egy olyan meccset tavaly, ahol felállt védelem ellen kellett menni, másrészt ezt tudhattuk nyáron is, akkor minek vettük meg?

Egyre nevetségesebbek ezek a kifogásgyártások EV-től.
Pont ez az, lehet nem is Ernőbá kérésére érkezett. Lépéskényszerben volt a klub Neymar távozása miatt, volt egy tehetséges játékos, akinek eltökélt szándéka volt, hogy a Barcába igazoljon, fel kellett mutatni valakit a szurkolóknak - Coutinho off volt, Verrattival beszívtuk, nem volt más opció. Utána meg megsérült, 0 időt töltött a csapattal, a beilleszkedés meg nem annyiból áll, hogy eltölt x hónapot a többiekkel dumálgatva, hanem heti 5x gyakorolják együtt a különböző elemeket, hogy minél előbb rutin legyen mindegyik. Ez most tuti hiányzott.

Ernő szerintem egy karakán, egyenes fazon, elmondta, hogy nincs semmi baja vele, de nem fér bele nála ezek szerint, hogy egyénieskedjen _relatíve sokat_ Messi mellett. Így, hogy ma nincs Messi, garantáltan játszani fog és várni is fogja mindenki, hogy virítson valamit, mert más nem fogja felvállalni a párharcokat.

És abban meg egyetértek Hajnesszel, hogy Vidalnak, Palikánál, Gomesnél tudja mit várhat az ember, begyűjti, lepasszolja, nem dédelgeti, annyit fut, oda fut, amennyit, ahova kérik tőlük. Simán lehet, hogy ezeket a kéréseket Dembuz 80%-ban teljesíti csak, ez meg valamiért nem elég.

Ha már valamit fel lehet róni Valverdének, az az, hogy láthatóan a vállalható kockázatokat lépi csak meg, nem engedi szabadjára a csapatot, mint a lovakat. Vagy ahogy talán LuisE tette.
hajnesz
Entrenador del Barça

2018.03.10. 12:36:04

MichaaBee írta: Tekintve, hogy előtte egy hónapig kb pályán sem volt Gomes, illetve ősszel is sokat volt jegelve, nekem egyáltalán nem egyértelmű, hogy Valverde berögződése lenne őt játszatni. Sőt, Valverde volt az első, aki huzamosabb ideig jegelte Gomest is és Denist is, Ardát be se hívta, szóval ha valaki nem teljesít, akkor száműzi. Az más kérdés, hogy kényszer szülte helyzetek miatt elő-előkerülnek újra, de nem mondanám, hogy berögződötten tolja Gomest. Azt már inkább, hogy Dembélét valami miatt nagyon mellőzi, de ez nem egyenértékű azzal, hogy tolná a portugált orrvérzésig.

Egyébként szerintem ma játszatni fogja a franciát, aztán a Chelsea ellen meg Vidal javára leülteti.
Ezzel maximálisan egyet tudok érteni, azzal a kiegészitéssel, hogy ha ma valami felejthetetlen meccset letol, akkor én látok esélyt a keddi játékára, tekintve, hogy Iniesta és Coutinho valószinüleg nem játszhat, igy még akár egy defenzivebb csapatba is beférhet 4. középpályásnak.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2018.03.10. 12:30:55

MessiNeymarSuarez írta:Nagyon sokat köszönhetünk Valverdének, de úgy néz ki hogy neki is vannak olyan berögződései amik miatt szívunk, pl Gomes...
Tekintve, hogy előtte egy hónapig kb pályán sem volt Gomes, illetve ősszel is sokat volt jegelve, nekem egyáltalán nem egyértelmű, hogy Valverde berögződése lenne őt játszatni. Sőt, Valverde volt az első, aki huzamosabb ideig jegelte Gomest is és Denist is, Ardát be se hívta, szóval ha valaki nem teljesít, akkor száműzi. Az más kérdés, hogy kényszer szülte helyzetek miatt elő-előkerülnek újra, de nem mondanám, hogy berögződötten tolja Gomest. Azt már inkább, hogy Dembélét valami miatt nagyon mellőzi, de ez nem egyenértékű azzal, hogy tolná a portugált orrvérzésig.

Egyébként szerintem ma játszatni fogja a franciát, aztán a Chelsea ellen meg Vidal javára leülteti.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Sinya22
Director del Fútbol

2018.03.10. 12:28:23

Akkor foglaljuk össze:

Dembelé bizonyítson edzésen,és aztán kerüljön a kezdőbe. De nyilván nem az edzésen fog belejönni a játékba,hanem a meccseken. Csak 20 percekkel ez nehéz lesz. És mikor ég a ház majd a bl-ben pl,és fordítani kell,akkor majd beáll meccshiánnyal és kapja a kritikát,hogy mennyire 0 és minek vettük. Ezért nem értem,hogy a bajnokikon miért nem játszik folyamatosan. Vártak vele a sérülése után,de az már elég régen volt. A Palmas ellen pihent,majd nem állt be a Tico ellen. Ezt megmagyarázza valaki?Ne azzal,hogy vizes volt a fű,meg hogy darált az Atletico,mert ha ez szempont,akkor a meccsek 90%-ban nem fog játszani. Ma kb biztos kezdeni fog,mivel Messi sincs,de szerdán megint nagy kérdés.

De legalább ha lenne 1 olyan emberünk a jobbosra,aki védekezni és támadni is tud normálisan,akkor tökre megérteném,hogy EV nem akar belenyúlni abba,ami működik. De Robin kívül nincs ilyenünk,ő meg hátrébb van,ergó nem értem miért jobb meccsenként váltogatni ott az embereket,mikor ott egy fiatal gyors játékos,aki szerintem ha játszana 3 meccset egymás után elhagyná a labdaelhagyásokat,meg a túlcselezéseket.

Valahol ugyanez a véleményem Semedo esetében is,aki nagyon ritkán játszott,egymás után többször meg még valamikor szezon elején volt kezdő. De ez itt off.
hajnesz
Entrenador del Barça

2018.03.10. 12:25:15

visca el barca írta:
akkor még egyszer :D vidal meg gomes jó döntéshozatalban? :D
Döntéshozatalba sok minden beletartozik. Például az is, hogy leadni időben a labdát, felesleges cipelés helyett.
Gomes nem, viszont Vidalallal nem tudom mi bajotok. Igaz, hogy egyszerü játékos, mint a faék,leadja az elsőnek, elfut, bead, és kb ennyi, viszont ezt mindig megcsinálja, ráadásul felszántja a pályát. Az ilyen játékost ha más nem is, de becsülni kell.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.03.10. 12:12:32

Nem a legcsúcsabb Dembele, de még mindig nem látom hogy mivel lenne rosszabb annál hogy Gomes idétlenkedik a pályán.

Nagyon sokat köszönhetünk Valverdének, de úgy néz ki hogy neki is vannak olyan berögződései amik miatt szívunk, pl Gomes...

Atleti ellen is mehetett volna a kontrákban Dembele, ehhez képest Gomes bénázott ÚJBÓL, mikor már hányszor leírta magát és reméltük hogy "na ez volt az utolsó meccs"

Ezerrel befele kéne építeni a gyereket ha akarunk a BL-ben valamit, ehhez képest csak ül a padon és Gomesek szerencsétlenkednek.
Nem értem mivel veszítenénk vele többet egy kis túlzással megnyert ligában, mint Gomes szerencsétlenkedésével.
visca el barca
Presidente del Barça

2018.03.10. 12:11:08

hajnesz írta:Szerintem meg ez a blődség, nyilván az a valószinübb, hogy az egész világ összeesküdött a szegény néger francia ellen, az edző pikkel rá,stb, még véletlenül se lehet, hogy valami szakmai indok miatt nem játszik (amit esetleg mi nem látunk innen a fotelből).
Ma valószinüleg itt lesz a lehetősége, hogy lenyügözzön minket,és megmutassa, hogy a kezdőben a helye.
akkor még egyszer :D vidal meg gomes jó döntéshozatalban? :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2018.03.10. 12:10:18

Akkor fogadnám el ezeket a "szakmai" indokokat, ha lenne olyan helyette, aki ezeket maximálisan végrehajtja, de legalábbis jobban mint ő.

De mivel nincs, ezért tartom ezeket kifogásnak, és igen, olyan kifogásoknak amik csak rá érvényesek.

Gomes, Vidal mit ad felállt védelem ellen?
Hol jött ki hogy jók döntéshozatalban?
Semmit és sehol a két válasz.

Nem Coutinho,Messi,Lajos, Iniesta, Busquets, RAkitic, Roberto helyett követeljük a csapatba, még csak nem is Paulinho helyett. Hanem A Vidal,Gomes duó mellett akármikor, akárki ellen játszhatna, hátrakötözött bokákkal is többet adna, mint ez a két szerencsétlenség.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
18Barca99
Capitá del Barça

2018.03.10. 12:07:59

Kovbal88 írta: Dembélé meccse lehet a holnapi?

„ szeret üres területeket bejátszani,

Valverde kicsit elszólta magát, ezért nem játszik, mert felállt védelem ellen, nincsenek üres területek.
A meccseink 90%-ban felállt védelem ellen zajlanak. Szóval ha tényleg csak üres területek esetén játszatja akkor túl sokat nem látjuk a franciát :D
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
hajnesz
Entrenador del Barça

2018.03.10. 11:59:24

Szerintem meg ez a blődség, nyilván az a valószinübb, hogy az egész világ összeesküdött a szegény néger francia ellen, az edző pikkel rá,stb, még véletlenül se lehet, hogy valami szakmai indok miatt nem játszik (amit esetleg mi nem látunk innen a fotelből).
Ma valószinüleg itt lesz a lehetősége, hogy lenyügözzön minket,és megmutassa, hogy a kezdőben a helye.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2018.03.10. 11:46:36

hajnesz írta:A legutóbbi Valverde nyilatkozatból az derül ki, hogy egyelőre nem a legjobb döntéshozatalban.
ez is csak egy kifogás.
visszakérdezném, hogy Gomes, Vidal jobb? konkrétan nekik döntéshozatali lehetőségük sincs, mert már rég leszerelik őket, mire oda juthatnának.
magát mosdatja EV, mondja ki, hogy személyi problémái vannak vele, nem kedveli, és kész.

Az meg hogy azért nem játszik, mert felállt védelem ellen nem tud, megint csak egy blődség, Dortmund is játszott nem egy olyan meccset tavaly, ahol felállt védelem ellen kellett menni, másrészt ezt tudhattuk nyáron is, akkor minek vettük meg?

Egyre nevetségesebbek ezek a kifogásgyártások EV-től.
hajnesz
Entrenador del Barça

2018.03.10. 11:27:43

A legutóbbi Valverde nyilatkozatból az derül ki, hogy egyelőre nem a legjobb döntéshozatalban. Ez adódhat az új környezetből is, más szisztémában játszik a csapat, vagy esetleg abból, hogy nem érti meg a társakkal magát. A jó hir a dologban, hogy ezen az évek, az edzés, és a meccsek segiteni fognak. Valverde szerintem keresni fogja az arany középutat, hogy a legkevesebb tanulópénzt "beáldozva" minél előbb felépitse az emberünket, ez szerintem meg fog történni még ebben az évben, legkésőbb a következő szezon elejére.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2018.03.09. 08:15:19

Samper írta:Nem érdemes belső információk nélkül ezt a Dembelé - csontot rágni. Több mint evidens, hogy a kezdőcsapaton kívül most egyedül benne van spiritusz, hogy fel kéne javítani a támadó játékot, hogy egy rekord-áron vett játékost használni kéne. Ha ez mégse történik, annak nyilván oka van. Gyanúként felvetődött, hogy az edzővel, vagy a játékostársakkal nem megfelelő a viszonya. Logikus, de nem bizonyított. De akármi a helyzet, az edzőnek és a vezetőségnek ez még égetőbb probléma, mint a szurkolóknak. Ezért valaminek történnie kell. Mi meg ki kell, hogy várjuk ezt. És addig fölösleges azon vitatkozni, hogy eleve hiba volt-e leigazolni.
Szerintem a társakkal jól ki jön,Girona ellen legalábbis úgy tűnt. Atletico ellen meg lehet, még bízott Valverde Gomesben. Viszont, ott kritikán aluli volt a portugál. Szóval, ha holnap se játszik Dembele, akkor komoly bajok vannak vele.

Dembélé meccse lehet a holnapi?

„ szeret üres területeket bejátszani,

Valverde kicsit elszólta magát, ezért nem játszik, mert felállt védelem ellen, nincsenek üres területek.
Samper
Director del Fútbol

2018.03.09. 07:55:33

Nem érdemes belső információk nélkül ezt a Dembelé - csontot rágni. Több mint evidens, hogy a kezdőcsapaton kívül most egyedül benne van spiritusz, hogy fel kéne javítani a támadó játékot, hogy egy rekord-áron vett játékost használni kéne. Ha ez mégse történik, annak nyilván oka van. Gyanúként felvetődött, hogy az edzővel, vagy a játékostársakkal nem megfelelő a viszonya. Logikus, de nem bizonyított. De akármi a helyzet, az edzőnek és a vezetőségnek ez még égetőbb probléma, mint a szurkolóknak. Ezért valaminek történnie kell. Mi meg ki kell, hogy várjuk ezt. És addig fölösleges azon vitatkozni, hogy eleve hiba volt-e leigazolni.
Normandia
Director del Fútbol

2018.03.09. 07:12:41

danixx írta:Én is úgy látom, hogy ő kell a csapatba. Sajnos ezen a Cataluna kupán nem sokat láttunk tőle, de egy ilyen összeállításban még Messinek is nehéz lenne bármi produktumot mutatni.
AG még itt is béna volt.
Kovbal88 írta:...
Abban igazad van teljesen, hogy a BL győzelemhez kell. Úgy megy át sokszor a védőkön, mintha ott se lennének, jól cselez és gyors, és szerintem nagyon jó testcselei is vannak, egy csomószor így fekszenek el a védők.
Én remélem, hogy végre lesz hely a csapatban és nem ilyen B kategóriás töltelékek próbálkoznak majd.

Denis Suarez is totál csalódás volt szerdán ismét...
Igazán csak tőle láttam olyat, ami miatt érdemes volt nézni, még akkor is ha az égbe meg a lelátóra küldte a lasztit. Simán bevállalja az egy az egyeket, sokszor 3 védő sem akadály számára. A problémát abban látom, hogy nagyon akar bizonyítani. Görcsös és ezért nem jönnek a lehetőségek, vagy ha jönnek elizgulja, vagy csak rosszul dönt. Nyilván bizonyítani szeretne és az a kevés játékperc arra megy el, hogy mindenáron bizonyítson. Sajna ez egy ördögi kör és ennyi játékperccel nehéz lesz kitörnie ebből az állapotból. Én mindenképpen játszatnám, mert előbb utóbb átfordulna ez a negatív széria a pozitív tartományba. Tehetséges, benne van az X faktor és az edző feladata ezt kihozni és csiszolni.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.03.08. 20:58:45

Nem fér a fejembe hogy mivel jobb választás Gomes mint Dembele..

Dembele is szór el labdát, de Gomes is, és? Utolsó meccsein a nagy" stabilitás" Gomes olyan labdákat szórt el amikből majdnem gólokat kaptunk, szóval fel nem tudom fogni hogy mivel jobb opció ő mint Dembele, főleg hogy már több meccsen is úgy volt hogy "kijátszotta magát a csapatból", ehhez képest nem ezt látjuk.
Múltkor is Coutinhonak kellett visszarohanni Gomes helyére védekezni, ez mindent elmond azt hiszem.

Atleti ellen is ő játszott, míg az ígéretes tehetségünk meg ül a padon. Messze sokat kell még fejlődnie, de ezalatt a rövid idő alatt is olyan dolgokat tudott meghúzni, amire egy Vidal, Gomes életében nem tudna, főleg nem 20 évesen.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2018.03.08. 19:34:23

Azt aláírom hogy fegyelmezetlen néha, de rá kell szólni és kész. Az tanulható dolog, hogy fuss vissza az emberrel.
Egy full 9es Mandzukic is megtanult a szélen játszani, és fegyelmezetten védekezni, Dembele meg eleve szélső, gyors, lendületes, simán tanítható erre a részére is a focinak.
A többivel egyetértek, de a kispasszok, háromszögek, kényszerítők tipikusan olyan mozdulatok, amiket meccsen tud tökéletesre elsajátítani.
És igen, tétnél is, mert egész máshogy pörög az egész csapata a 70. percben 3-0nál (mondjuk ilyen ebben a naptári évben ritkán adódott), mint egy kiélezett meccsen. Messi is olyankor csak lődörög már, meg kb mindenki.

Mindegy, meglátjuk, csalódott lennék ha a Malaga ellen sem kezdene. És főleg azért, mert tudom hogy a chelsea ellen nem biztos, hogy erőltetni kéne. (ugyanez mint a Palmas-AtMa meccsen).
Ha mindkettőt kiülteti vele EV, akkor le mondhatunk róla végleg erre a szezonra.
LG
Az Év fórumozója 2016

2018.03.08. 18:58:31

Enrique írta: Emiatt pedig nem is lesz állandó kezdő Dembélé, HACSAK nem kezd jobban illeszkedni és főleg nem lesz védekezésben megbízhatóbb. Ehhez az kell, hogy játsszon. De amit láttam pl. a tegnapiból, ott nagyon nem pörgött rá, hogy megcáfolja a fentieket, de pár nem sorsdöntő meccse biztos lesz még a tavaszi hajrá előtt, amikor megmutathatja magát.
A lényeg, amit Te is írsz, ahhoz, hogy változni, alakulni tudjon a játéka, először játszania is kéne. Na meg Valverdének is tennie kéne érte, hogy csiszolódjon. Én hiszem, hogy pl. CR esetében hatalmas szerepe volt Fergussonnak, hogy ekkora játékos lett belőle, mert fiatalkorában még ő is nagyon csiszolatlan és gyakran öncélú volt. Nyilván a játékoson múlik a nagyobb része, meg eleve van aki nagyon fejlődőképes, van aki kevésbé, de az sem mindegy, hogy ki az edzője az embernek.

Sokan nem látnak túl a jelen eredményein, amit egyébként sokszor a klubhoz méltatlan játékkal érünk el. Hosszútávon viszont egy Dembelé szintű tehetség elherdálással nagyobbat bukhatunk, mintha 1-2 bajnokit buknánk az esetleges hibáin. (bár szerintem semmivel nincs benne nagyobb veszély ilyen szempontból, mint a Vidal, Paulinho, Gomes trióban)
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2018.03.08. 17:48:53

Én bedobnék egy másik szempontot a játszania kéne/nem kéne, mert.. vélemények közé. Nekem az a bajom az eddigi meccseket nézve (és korábbi Dortmund meccseket nem látva) Dembélével, hogy _eszetlennek_ és öncélúnak tűnik. Dulifulinál is ezt éreztem, de nyilván nem ül az összehasonlítás, mert Dembélében van fantázia, sokkal tehetségesebb, előbbire ez nem nagyon igaz.

Mit látunk Dembélétől: fut, cselez, fut, cselez, néha passzol is (és persze sokszor jókat, 3x annyi kulcspassza van, mint Vidalnak pl.), aztán általában elcseszi, 4 emberen akar átfutni, ugyanakkor csak ritkán látszik az, hogy értené, mit akar játszani a csapat, illetve erősen kétlem, hogy EV (csak) előbbieket kérné tőle. Kis játékokat, kényszerítőket alig látunk tőle, védekezésben nagyon kevés még, és összességében sokkal jobban szór a játéka, mint a Vidal-Palibá párosnak. Gomest be sem hozom, mert 0-nál nincs lejjebb, de előbbi kettő hozza a középszert megbízhatóan és szerintem EV kockázatkerülő lett idén Neymar távozása után, nem tudta, mi fog működni-mi nem, és mivel megtalálta az ideális egyensúlyt a középpályán 442-ben, biztos vagyok benne, hogy az év végéig már nem is fog ebben váltani. Ezért nem preferálja még Dembélét, nem azért, mert jobb lenne akármelyik másik - szerintem.

Emiatt pedig nem is lesz állandó kezdő Dembélé, HACSAK nem kezd jobban illeszkedni és főleg nem lesz védekezésben megbízhatóbb. Ehhez az kell, hogy játsszon. De amit láttam pl. a tegnapiból, ott nagyon nem pörgött rá, hogy megcáfolja a fentieket, de pár nem sorsdöntő meccse biztos lesz még a tavaszi hajrá előtt, amikor megmutathatja magát.
danixx
Barça B

2018.03.08. 16:34:29

Én is úgy látom, hogy ő kell a csapatba. Sajnos ezen a Cataluna kupán nem sokat láttunk tőle, de egy ilyen összeállításban még Messinek is nehéz lenne bármi produktumot mutatni.
AG még itt is béna volt.
Kovbal88 írta:...
Abban igazad van teljesen, hogy a BL győzelemhez kell. Úgy megy át sokszor a védőkön, mintha ott se lennének, jól cselez és gyors, és szerintem nagyon jó testcselei is vannak, egy csomószor így fekszenek el a védők.
Én remélem, hogy végre lesz hely a csapatban és nem ilyen B kategóriás töltelékek próbálkoznak majd.

Denis Suarez is totál csalódás volt szerdán ismét...
Kovbal88
Entrenador del Barça

2018.03.08. 13:04:31

Az én meglátásom pedig az, hogy egy jó Dembele nélkül esélytelenek vagyunk a BL győzelemre, vagy akár az elődöntőre. Messin kívül nincs, olyan ember aki támadásban, hozzátenné a klasszisát, ez a jelenlegi keretből, pedig csak tőle várható el. Kár lenne, ha elmenne egy ilyen fantasztikus ősz után az idény.

Egyenlőre nincs meg a pontos helye és szerepe a csapatban, (tegnap is pl bal oldalt játszott), viszont ha túl jutunk a Chelsea-in a bajnokságban is próbálgatni kell a játékát, mert van nyolc pont előny, és Dembi nélkül nem lesz meg a BL. Mi nem az Atletico vagy a Juve vagyunk, hogy 0-1 es meccseket hozzunk.
elenleg 5ember pályázik erre a posztra, Robi,Dembele, Paulinho,Paco és Gomes, Roberto
Gomes pályázhat, leszerepelt az Atletcio ellen, nem fog ő már játszani
Paulinho se mutatt semmit január óta
Paco ő nem rossz csak nem ez a posztja,
Robi ő meg hátvédet játszik
Hétvégén tutira veszem, hogy kezdő lesz Dembele, de Chelsea ellen még nem biztos, hogy betenném, oda inkább Vidalt.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2018.03.08. 13:00:09

hajnesz írta:Még ha a kettő nem is zárja ki egymást, de
Nero. írta: A ketto nem zárja ki egymást, de azért elég nehéz összehozni valljuk be.
A Realnak is azóta jönnek a BL címek mióta kicsit melosabbra vették a figurát, de Simeone is eljutott 2 BL döntőig azzal a 4-4-2vel amit akkor már az angol harmadosztályba se játszott senki.
miért nem emeled ki amiben leírtam ennek a remek kis elméletnek a megcáfolását?
Vagytok itt ketten, és egymást hergelitek az ezer módon megcáfolt állításaitokkal.

Nem képes a barca jelen játékosaival olyan hatékony 442re mint amire az Atletico vagy a Real (ebben is belekötnék, hogy a real mennyire melós...persze így is felfoghatjuk, hogy most náluk van egy Kroos-Modric duó, amilyen máshol nincs Európában mint anno nálunk a Xavi-Ini).

Szép játék, meg a melós cucc között nincs akkora fesztáv mint amit beállítotok, hogy vagy ez vagy az, és az egyikkel nincs eredmény a másikkal van. Hülyeség.
A 2009es vagy a 11-es barca is képes volt csúnyán, melózva nyerni, amikor nagyon kellett.

Lehet 4 támadóbb felfogású játékossal is csapatszinten hatékonyan védekezni, millió esetet láttunk már rá.
pl a hétvégi atletico elleni meccs, ahol fent volt a végén minden támadó, védők alig, védekező kp-k is alig, és mégse kerültünk helyzetbe. Érdekes nem?
Nem ezen múlik a védekezés.

Mondom még egyszer (komolyan, mintha 5.eseknek magyaráznék valamilyen történelmi fogalmat #-o ) nem azzal van alapesetben a bajunk, hogy Dembele keveset vagy nem játszik. Hanem azzal, hogy helyette alkalmatlan emberek játszanak, és veszik el előle a lehetőséget.
Gomes-Vidal, nem tud focizni, kész. Nincs olyan eleme a játékuknak amivel segíteni tudják a csapatot, függetlenül, hogy 442 vagy 433.
Paulinho is el van veszve mostanában.
Robertot meg hiába írod, szintén nem számol vele a kp-n EV, ha egészséges Semedo akkor sem.
crixus
Entrenador del Barça

2018.03.08. 12:40:06

Én pl a hétvégén is és a Chelsea ellen is Dembelé-t dobnám a kezdőbe.
Aki azt mondja, hogy tegnap nem volt jó, annak igaza van, én is ezt mondom. Viszont Paco, Vidal és Gomes is bűn rosszak voltak és bennük összességében van ennyi, míg a franciában jóval több van. Ez a jóval több ez pont elég lehet ahhoz, hogy döntő momentumban villantson majd valamit. A Paulinho-Busquets-Rakitic trió pedig elég fizikum lesz a középpályára. Iniesta-ra én főként csere szinten számítanék, de remélhetőleg annyira nem ég majd a ház az angolok ellen, a hétvégén pedig a keretbe sem tenném. Én is írtam már, Dembelé még nem bizonyított, de mérföldekkel jobb játékos a SZÉLEKEN, mint a Paco,Vidal,Gomes trió együtt véve.
Válasz küldése