bence0330 írta: ↑2025.05.26. 09:23:32
Troym írta: ↑2025.05.26. 07:54:39
minden Laliga csapat FFP kerettől függetlenül igazolhat 2 db ingyenes igazolást, 1 pénzest, semmi akadálya.
Erről lemaradtam (általában csak felületesen olvasom el az ilyen jellegű híreket, vagy úgy sem, mert az elmúlt 2-3 évben megszoktam, hogy igazából ez egy olyan téma, amiben mindenki mindent mond, de senki nem tud soha semmit). Ez akkor is igaz, ha nem távozik senki? Vagy azon felül? Ha elengedünk teszem azt 5 játékost, akkor is csak 3 jöhet biztosan? Mert az még alamizsnának is kevés. Tebas rájött végre, hogy nem kéne a többi ligának lassan elmennie a mienk mellett?
Mert amíg ennek nem ismerem a pontos értelmetését (a fentiek miatt nem lepne meg, ha senki nem ismerné, de remélem tévedek és ez valami kőbe vésett dolog részleteiben is), addig nem tudom, mit gondoljak erről.
Azzal kapcsolatban esetleg nem tud valaki néhány pontosabb infot, hogy ez a saját nevelésekre vonatkozó FFP hogyan működik? Olvastam valamit, hogy ezeket módosítják, azért hogy a klubok meg tudják tartani a saját neveléseiket és ne kelljen "muszájból" eladniuk. Egy-két hónapja hallottam valami hasonlót, talán Koppányi Gergely beszélt erről, de nem nagyon jegyeztem meg.
Esetleg tud valaki más erről valamit?
De la Fuente keretet hirdetett és Joan Garciának maradt a 25 milliós záradéka. A szerződése záradékában benne volt, hogy ha válogatott kerettag lesz 5 millióval feljebb megy a kivásárlási ár, de a kapitány maradt a Simon, Raya, Remiro triónál..
Vele kapcsolatban nem tudom mit gondoljak. Eddig csak az idei szezonja volt a La Ligában, legalábbis amikor játszott. Tavaly lett első számú, de akkor a másodosztályban vitézkedett az Espanol. Nagyon jó évet futott, de ki tudja mi lesz a folytatás és amikor minden igazolást meg kell gondolni/ki kell centizni 25 millió sokat számít. Ahogy az is kétséges hová jönne. Ha érkezik talán a legjobb az lenne, ha szétosztanák a némettel a bajnokság - BL+kupa játékperceket.
fanbarca írta: ↑2025.05.26. 11:39:16
Tudtommal:
1. Ideiglenes regisztrációk – A bérkeretet túllépő klubok évente 1 fizetős és 2 ingyenes játékost regisztrálhatnak ideiglenesen, 1 évre. Ezután rendezniük kell a pénzügyeket.
2. Fiatal játékosok hosszabbítása – 24 év alatti, legalább 3 éve a klubnál lévő játékosokat akkor is lehet hosszabbítani, ha a klub túllépi a keretet – de az eltérést 1 éven belül korrigálni kell.
3. Kiadási arány – A klubok a távozó játékosok utáni megtakarítás 60%-át (kiemelt fizetésű játékosok esetén 70%-át) költhetik visszaigazolásra.
4. Amortizációs határ – A játékosszerződések csak maximum 5 évre oszthatók el, túlköltés esetén legfeljebb 4 évre.
5. Női csapat költségei – Évi legfeljebb 2 millió euró vagy a bevétel 2%-a a női csapatra költhető, ez nem számít bele a bérkeretbe.
Aha, köszi. Valószínűleg a 2. pont lesz az.
Annyival kiegészíteném, hogy az utánpótlás is kiesik. (nem iszorosan bérhez tartozik, de azért említhető, mint kivételt: stadionokra/edzőközpontokra felvett hitelek az elkészülésig/használatba vételig, eszközök értékmódosítása)