Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Rajongok a hozzáállásért, amikor Xavi van dicsérve egy bármilyen győzelem után, és a játékosok lehurrogva a vereségek után, de azért kicsit nézzük meg alaposabban a Classicokat.
Ez tetszik. Leírod a feltételezéseidet, majd ezt a végén tényeknek véve levonod a következtetésed. Hát ez picit erős.Andris írta: ↑2023.04.20. 20:01:52
Koundenal majdnem biztos vagyok benne, h Xavi amugy is kinezte volna...
a.) tuti nem egy 35 eves kozepcsatart veszunk, a nyakamat teszem ra, hogy ez Laporta sara...
b.) tuti nem veszunk panikszeruen egy kozepszeru műbrazilt olyan posztra, ahol amugy Dembele fix kezdo, csak Laportanak habzik a szaja es utolso pillanatig ugy tunik hogy Xavi kifejezett kerese ellenere elveszitjuk
c.) tuti nem ingyenes jatekosokkal probalunk keretet feltolteni (Alonso, Bellerin, Christensen - bar utobbi nagyon bejott)
d.) tuti nem veszunk egy kicsit sem a profilunkba vago, Xavi elkepzeleseihez aligha megfelelo skillsettel rendelkezo Kessiet, de hat ingyé van es jo befektetes..
Szoval ennyit Xavi kivansagairol.
Ezt én is tapasztaltam.
Elengedhetitek, nekem ugy is jo.
Ez nálam top komment, ugyanezt látom/érzem, nem is tudtam volna jobban megfogalmazni.Andris írta: ↑2023.04.20. 15:21:23De valójában szó sincs itt Xavi megvédéséről. Egyszerűen csak megkívánnánk, hogy egy csapat és edző teljesítményét a körülmények figyelembevételével értékelje mindenki (továbbra is lehet negatívan értékelni), nem pedig az alapján, hogy álmaiban hol lenne most a csapat helye, vagy hogy az online adatbázisok szerint hány millió euró a keret értéke, és még sorolhatnám.
Azért lássuk már a különbséget a "figyelembe vették a kéréseit" és az "ő kedvére vettek játékosokat" között. Pláne a körülményeket nézve.
Andrisnál ezt engedd el, már az átigazolási időszak végén ugyanezt írta nekem, hiába voltak a főoldalon is interjúk az új játékosokkal - Kounde, Kessié tutira emlékszem -, hogy Xavival folyamatos telefonjaik voltak.
Én is reagálnék azokra a részekre amit fontosnak tartok.Andris írta: ↑2023.04.20. 15:21:23
Abban esetleg megegyezhetünk, hogy szerinted az ő kedvére vettek, szerintem meg egyértelműen nem. DE egy biztos: ilyen formában kijelenteni ezt nem lehet, ahogy te teszed.
személyes benyomásom: szerintem (legalábbis itt a fórumon) egyértelműen azt láthatjuk, hogy a Xavit úgymond "védők" rendszeresen firtatják az ő felelősségét is, és az ő hibáit is, ugyanakkor nem akarják elkaszálni minden rossz eredmény vagy hiba után. Ebben ugyanis igenis meghatározó faktorok a sérültek, a meglévők személyes formája és kvalitásai, a keret általános minősége és bősége.
De valójában szó sincs itt Xavi megvédéséről. Egyszerűen csak megkívánnánk, hogy egy csapat és edző teljesítményét a körülmények figyelembevételével értékelje mindenki (továbbra is lehet negatívan értékelni), nem pedig az alapján, hogy álmaiban hol lenne most a csapat helye, vagy hogy az online adatbázisok szerint hány millió euró a keret értéke, és még sorolhatnám.
Nyilván itt nem egy 14 meccses vereség szériára gondolok (azaz -42 pontra), hanem egy olyanra, ahol ebben a periódusban a csapat sok pontot veszít, akár lecsúszik 1-2 helyezést, és átlagosan nem játszik jól. Amúgy 14 meccs az nem csak bajnokság, hanem egy átlagos két hónapnyi meccsszám (bajnokság, kupák).davi10 írta: ↑2023.04.20. 15:12:18Ezt komolyan gondolod? Egy Barca edző lehet a bajnokság harmadában rossz periódusban anélkül, hogy meginogna alatta a pad?Andris írta: ↑2023.04.20. 15:01:39Egyébként meg, bárkinek, bármilyen csapatnak, bármilyen edzőnek lehet rossz periódusa. 4 meccses is, de akár még 14 meccses is, és ennek anélkül szabadna lennie, hogy meginog a pad.
A türelem és a nihill között azért van különbség, nálam ez már bőven az utóbbi.
Xavi-val szerencsére nem tartunk itt, de azért legyen már egy határ, itt igenis eredménykényszer van.
Sonoma:az ő kedvére vettek tavaly januárban és a nyáron játékosokat
Lassan azt érzem, ha a csapat jól játszik az Xavi érdeme, ha nem az meg a játékosok hibája. A kör bezárult.
Ezt komolyan gondolod? Egy Barca edző lehet a bajnokság harmadában rossz periódusban anélkül, hogy meginogna alatta a pad?Andris írta: ↑2023.04.20. 15:01:39Egyébként meg, bárkinek, bármilyen csapatnak, bármilyen edzőnek lehet rossz periódusa. 4 meccses is, de akár még 14 meccses is, és ennek anélkül szabadna lennie, hogy meginog a pad.
Szerintem nem veti fel. Sőt, kijelentem: nem veti fel, ez nagybetűs tény. Miért? ->
Nem kenyerem védeni Koemant-tényleg a "maradékból kellett főznie", ami nem is ment neki-mert szerintem Xavi még így is jobb nála, de úgy látom Xavinak is meg vannak a korlátjai, ami a BL-EL sikeres szerepléséhez egyenlőre kevésnek látom.Nagybarcelona írta: ↑2023.04.20. 12:43:09Sonoma:
teljesen egyetértek veled. Koemant már fel se mertem hozni, mert èn leszek a vèdőügyvèdje
Èn nem látok akkora fejlődèst, pedig mit adtunk el, ès kiket igazoltunk, ès kiket adtak el Koeman edzősège alatt, ès mit hozott akkor ki belőle. Most a megerősített keretből kiesik pár játèkos, "szegèny Xavinak" gyenge a kerete, a "balfèk Koemannak" konkrètan alig volt egyszerre 3 egèszsèges támadója, viszont volt Minguezaja, Umtitije, Lengletje ès 34 èves Piqueje. menesztèse előtt.
Koeman menesztèse előtti ősszel:
4-et rúgtunk a Sociedadnak
2-t a Getafenak
Levantenak 3-at
Valencianak 3-at.
Gólszerzők(gólok): Depay 3, Brathwaite 3, Fati 2, Roberto 2 Luuk 1
Pedig hol van ennek a nèvsornak a minősège a mostanihoz kèpest?
4 meccs, 12 rúgott gól
Akkor mennyit is fejlődtünk?
Idèn van 20 gólunk 14 meccsre, ebből 4 gól a kiesett Elchenek, ès 3 gól a vèdelmèt az FFP miatt eladó Sevilla ellen. Azèrt emelem ki, mert azóta szerintem, mèg gyengült is a La Liga.
Bathwaitenak van idèn 9 gólja az espanolban.
Koemannal majdnem kieső helyen voltunk a bajnokságban , BL ben nem volt kapura lövés a Benfica ellen, a rangadókat is bukta. Össze se lehet hasonlítani a mostani csapattal.Sonoma írta: ↑2023.04.20. 11:38:58Hát persze. Itt semmi sem Xavi hibája.Kovbal88 írta: ↑2023.04.19. 20:55:14
Meg kell védenem Xavit!
Lewa, azért gyenge mert nem kap labdát, Raphinha, pedig semmivel se jobb, mint Fati, vagy Torres. Nem hiszem, hogy Xavi sara lenne, hogy profi érett játékosok nem képesek normális meccset lehozni. Az, hogy nincs cserepad szintén nem az ő hiába. A gazdasági helyzet okozza. Amúgy, meg nem tudsz nála jobb edzőt mondani a Barcelonához. Nem véletlenül nyert meg, egymás után három classico-t.
Idén a bajnokság legyen meg valahogy, aztán jövőre tovább kell építkezni, megnyerni a BL csoportot, vagy legalább továbbmenni és a legjobb nyolcig elvergődni. Nálunk most eredményekre van szükség, a játék bőven ráér. A Real is ezt csinálja évek óta, ott szép játékot nem látni. Legalábbis tavaly a BL-ben biztos nem volt, mert azt végignéztem
A gondolatmeneted alapján akkor meg kell védeni Koemant is, mert nem az ő hibája, hogy Griezmann meg a többi elfelejtett focizni nála. Meg persze a cserepad se ezek szerint.
Hasonló célok lettek kitűzve tavaly is, annyi különbséggel-mivel sokkal lentebbről indultunk- ott a BL indulás volt a cél, de minimum elvárás volt a csoportból való továbbjutás. Erre ugyanazt hoztuk a kupákban. Nálunk se szép játék, se eredmény.
LE -t nem tartom annak, egy jó szezonja volt itt, vele is kiestünk utána szépen a BL-ből és azért az egy erősebb csapat volt, mint a mostani. A többiek lehet jobb edzők csak nem a jelenlegi Barcelonának, ahol nagyok az elvárások, de nincs meg mögötte a támogatás.Szerintem LE egyértelműen jobb.
De a jelenleg munka nélkül lévő edzők közül minimum Xavi szintjén mozog Nagelsmann, Conte, Tite, Gallardo is. Nem azt mondom, hogy most cseréljük le, csak azt akartam jelezni, hogy azért lehetne hozni másik edzőt, ha kéne.
Hát persze. Itt semmi sem Xavi hibája.Kovbal88 írta: ↑2023.04.19. 20:55:14
Meg kell védenem Xavit!
Lewa, azért gyenge mert nem kap labdát, Raphinha, pedig semmivel se jobb, mint Fati, vagy Torres. Nem hiszem, hogy Xavi sara lenne, hogy profi érett játékosok nem képesek normális meccset lehozni. Az, hogy nincs cserepad szintén nem az ő hiába. A gazdasági helyzet okozza. Amúgy, meg nem tudsz nála jobb edzőt mondani a Barcelonához. Nem véletlenül nyert meg, egymás után három classico-t.
Idén a bajnokság legyen meg valahogy, aztán jövőre tovább kell építkezni, megnyerni a BL csoportot, vagy legalább továbbmenni és a legjobb nyolcig elvergődni. Nálunk most eredményekre van szükség, a játék bőven ráér. A Real is ezt csinálja évek óta, ott szép játékot nem látni. Legalábbis tavaly a BL-ben biztos nem volt, mert azt végignéztem