Nagybarcelona írta: ↑2023.05.24. 13:10:54
Èn megèrtem, hogy korlátozottak a lehetősègeink. Van sok pozitívum, de nekem több a negatívum. A játèkosok ès a jövő kèrdèsèt Bence szèpen összefoglalta.
-Fizikai felkèszítès? Mihez kèpest? Egy Noname az erőnlèti edzőnk az előző helyett, aki Rijkaarddal ès Guardiolaval is dolgozott. A letámadás, csapatvèdekezès sokkal jobb, ami a támadásaink rovására ment, cserèbe szèthajtva a játèkosok, ès rengeteg a sèrülès. Szóval szó-szó.
-Orvosi stáb. visszajött Pruna. Összefűzve az előző ponttal, egy-kèt hetes sèrülèsekből lettek hónaposak, visszaesèsek. Nem látunk bele.
Azért az a 300 millió legyen inkább 158 millió. És ez jelent 6,5 embert, ha Baldét idevesszük, aki valamilyen szinten új igazolásnak vehető. (Bellerint most nem számoltam bele). És ezek közül 5 a kezdőbe jött. Na, innen kellett felépíteni egy csapatot, úgy hogy már nem volt Messi, így kuka volt az addigi taktika. Ha az igazolásokat nézzük igazából elég felemásak.
Bence talán jobban tudja, de Raphinhának amennyit láttam és hallottam talán a legnagyobb erősségei a távoli bombái voltak, rengeteg gólt lőtt így, de valamiért itt a kaput sem tudja eltalálni. Amikor a barátságos Clasicón vert egy hatalmas gólt, azt hittem ez valóban egy új fegyver lehet, de azóta szinte semmi.
Lewyt pedig nem hiszem, hogy annyira ekézni kellene. A bajnokságban tart 23 gólnál úgy, hogy össz-vissz 1 büntetőt rúgott (amit mondjuk ki is hagyott), míg a második Benzema 17-ből 7 tizenegyest. Lajos is hasonló számokat hozott, aki viszont mezőnyben nem sokat csinált, a lengyellel ellentétben és Messitől kapta a jobbnál jobb labdákat. Mégis folyamatosan ekézve van.
Az, hogy csont nélkül kizúgtunk a Bl-ből (a legnehezebb csoportban) és EL-ből szintén nem mondanám. Az Inter elleni két meccs alatt, mindent csinált Inzaghi, csak nem verte taktikailag. Normál, korrekt esetben bőven az olaszok előtt végzünk és amit nem kellene elfelejteni, hogy az egész szezonban nem volt több 4-5 meccsnél , amikor az összes játékos a rendelkezésére állt. Az EL-ben megkaptuk a legerősebb ellenfelet, a világ aktuális legjobb csatárával, 3 kulcsjátékosunk nélkül. Így estünk ki 4:3-as összesítéssel.
A bajnokságot 4 év után, 4 fordulóval a vége előtt megnyertük, a Realt 5-ből 3-szor vertük, kétszer lesimázva, kupadöntőben. Tavaly fél szezon alatt felhozta a csapatot 9.-ről a 2. helyre.
Az, hogy hektikus volt sokszor a szezon, szerintem érthető. Van egy formálódó csapat, ami még nem nagyon tudott összeállni, pár hónapra azért szükség lenne, hogy tudjon számolni a játékosokkal. És azért sok-sok év után nála látni a legtöbb taktikai változtatást a játékban. Van amikor rosszul sül el, tagadhatatlan, de évek óta annyi volt, hogy ugyanazt a csapatot felküldték 4-3-3 -ban Messivel, akinek akkor is add le a bogyót, ha más akár jobb pozícióban is van, aztán majd a Bolha megpróbálja megoldani.
Meglesz a Zamora (majdnem rekorddal) és nagy eséllyel a Pichichi is, amiben azért az ő keze is benne van.
Nem azt mondom, hogy nincsenek hibái, persze hogy voltak/vannak, de hogy felmerüljön a menesztése szerintem nevetséges. Ráadásul kint is pont az ellenkezőjéket hallani róla. Valahogy ez a fórum van kihegyezve erre.