gránit írta: ↑2025.05.23. 11:33:21
Én Mainoo-ra mennék rá. Támadóbb és mélységibb szerepben is jó. Cserébe de Jongot adnám nekik, csökkentenénk is Mainoo vételárát, és megszabadulnánk előbbi fizetésétől is.
Eddig semmi pénzért nem adták Mainoot, aki pedig nem egy besült játékos azt a United csak irdatlan összegért adja. Még Rashford aki ilyen kivétel, de ő is a megromlott kapcsolat miatt viszonylag olcsó, évekig a MU talán legnagyobb húzóembere volt. Mainooért szerintem így is elkérnének 70-et, ráadásul a legkevésbé hiányposzt. Pedri posztjára egy ilyen ember pótlásnak luxus, mellette pedig kp-n mindenhol jók vagyunk.
Legalábbis van legalább 3-4 poszt, ahová sokkal inkább kell ember.
bence0330 írta: ↑2025.05.23. 00:55:37
Chino írta: ↑2025.05.22. 23:44:19
Martin ha minden igaz hosszabbít, de Torrents könnyen lehet, hogy jövőre elé kerül a sorban, elég sok forrás megerősítette az utóbbi napokban. Meg is hosszabbították a szerződését. Flick nagyon kedveli, rendszeresen fent van a felnőttekkel edzésen. Ugyanúgy mint Cubarsira és Yamalra számára is kidolgoztak egy személyre szabott edzéstervet, hogy könnyebben beilleszkedhessen az első csapatba.
Arujo-Pedri típusokat baromi nehéz leakasztani, próbálkoznak is azért, az utóbbi időben sok fiatal tehetséget hoztunk vagy éppen próbálkoztunk velük. Volt aki nem sikerült, mint Bergvall, Güler stb.
Güler nálam nem tartozott volna ide. A fél világ akarta akkor már. Sok remek focista rohangál még 2025-ben is viszonylag észrevétlenül a nagyvilágban. Az utánpótlás scoutrendszerével nagyon elégedett vagyok, az látszólag jól működik, főleg a mostani afrikai vonallal remélhetőleg 2-3 év múlva még egy szintet lépünk, az később fog kiderülni, nem most. De ilyen 20--25 év közötti játékosokból, akiket tényleg észrevétlenül veszünk a nagycsapatba, a jelenbe, valahogy semmi pénzért nem tudunk betárazni. És tényleg nem így kelle egy Barcelonának keretet építeni, értem, hogy ez Dortmundok meg Salzburgok dolga, de igenis lehetne pár ilyet is hozni, főleg amíg nem tudunk igazából top csapatként működni a piacon. Kvara, Reijnders, ilyesmik, soha senki nem hallott róluk, előbbiről pláne, nem úgy jelentkeztek be a csapataik értük, hogy "jajj, a Barca meg a Reál meg a Chelsea meg akarja venni, akkor megnézzük mi is", hanem felfedezték a semmiből. Még a holland liga is olyan tud lenni, hogy szépen radar alatt repül pár játékos. Ha a Feyenoord kiesik a BL első szakaszából, Paixaóról sem hallott volna senki, de ott a főtáblás szereplés már kicsit túlzott rivaldafényt vetett rá, főleg egy Milan ellen sokan látták, és azért amikor 3 ottani védőnek nincs hozzá köze, az megmarad az emberekben.
Savinhókról se hallott senki a Girona előtt, ő még nem is volt vészesen fiatal. Mitoma 24 évesen került valami japán csapattól fillérekért a Brightonba. Ilyeneket szeretnék legalább néha 1-2-t látni, nem 10 évente egyet. Nem csak azért, mert olcsóbb lenne, és a csapat előnyére válna, de valahogy szeretném látni, hogy tényleg csinálunk valamit ezen a téren, nem csak beszállunk a versenybe pár játékosért, vagy rosszabb anyagi helyzetben örülünk, ha valaki ide akar jönni minden áron, és akkor megszerezzük őt.
Viszont látszólag szépen haladnak a hosszabbítások, gondolom Flick jelentős emelést kap, Raphinha nem tudom, max egy hajszálnyit, Yamalé gondolom komoly lesz, remélem nem iszunk ezzel a medve bőrére előre, és azt sejteti, hogy idén már nem szorongat minket úgy az ffp.
Amúgy Cherki nevét is bedobnám Rashfordék mellé, 1 év múlve lejár a szerződése, van kereslet rá, de nagy pénz semmiképp sem lenne, a MU és a Dortmund a fő kérők, akiknél mi azért izgalmasabb projekt vagyunk. Többet van jobboson, de hivatalosan is kétlábas játékos, neki mindegy, hol van, és 10-esben is ugyanolyan jó. 12+20-al zárta a szezont, 12 gólpontot hozott az EL-ben. 18-19 éves korában még sokat láttam, nagyon szerettem.
Nyilván jók lennének az ilyenek, de ezek alapból nagyon ritkák, nemhogy egy csapaton belül. Savinho nálam egy kicsit kakukktojás, mert ő is ilyen brazil csodagyerek volt, akiket rengeteg európai csapat igazol és nagy különbség 18-19 éves koruk előtt nincs is. Nem véletlen, hogy agyba-főbe igazolják őket és 20-30 Savinhoból lesz egy komoly játékos. Amellett ez poszttól is függ. Például a korábban említett Torrét is leigazoltuk 19 évesen a Racingból, aki ha kaphatott/kaphatna elég lehetőséget, lenne rendesen használva, lehet hogy már mondjuk megütne legalább egy Gavi szintet. Egy Pedriben sem vagyok biztos, hogy ilyen szinten lenne, ha rendszeresen 5-10 perceket kapna évről évre. Előbbi is azért már 19 éves kora óta stabil U21-es válogatott volt. De egyszerűen telíítettek vagyunk. Amellett sok, legalább ilyen tehetséges játékos van a saját utánpótlásban is. A tavalyi vonulatban Fort, Bernal, Casadó (ő pl. már évek óta az Atleticben volt stabil játékos volt) stb., idén Fernandezék, Torrents stb., akikben szintén sok lehet és ha fiatal konkurenciáik lennének nagy kérdés ki kinek a kárára kapná a kevés lehetőséget. Mert egy Troyes például megteheti, hogy pályolgatja őket és rendszeres lehetőséget ad, de mi nem. Most eltekintve attól hogy 16 évesek (vagy mint Bernal volt), ha szigorúan a teljesítményüket nézzük 18 évesek is lehetnének hasonló ígérettel.
Vagy ott van Chavi Riad, akit fiatalon hoztunk, ingyen. Tavaly már a Betis stabil kezdője volt, a Palace 15 millióért vitte és ha ez a szezonja sérülés miatt ne lett volna off szerintem már nagyon komoly ára lenne, ott is kezdőnek indult, csak a komoly sérülése(i) az egész évét kiütötték. Ahogy azért Fayéval is kivárnék.
De említhetném Darvichot, aki szerintem sokkal többre hivatott, fiatalon magasabb korosztályos német válogatottakban kontinenstornák MVP-je, a kevés játéklehetőség ellenére még mindig alapember és csk, de egyszerűen itt nem volt posztja, most lenne Milá alatt, de ő ezt a jelenlegi 10-est Toni Ferandez miatt "találta ki", így olyan konkurenciája van, akivel nehéz mit kezdenie. Azért nem véletlen, hogy az utánpótlásban csere, de most a Stuttgart és a Bayer harcol érte az első csapatába. És ő is 2,5 millióért érkezett.
De pl. ott van Todibo, akit szintén olcsón hoztunk, csak ugye neki a magatartása volt olyan, amit nem tudtak kezelni, de ahogy elment a Nice-be ez változott és egyből stabil ember évek óta, a West Ham-ben szintén, nyáron pedig viszik 40 millióért. Francia válogatottba is bekerült már, de itt pechje van, mert Upamecanok, Salibák, Konaték, Pavardok, Koundék (ha nem lenne olyan erős belső védő konkurenciája és nem lenne ilyen jó jh poszton egyértelműen középen lenne).
Egy Flick lehet, hogy be tudta volna törni, akkor pedig ki tudja...
Én akit nagyon szívesen látnék már egy ideje, az Mastantuono a Riverből, szerintem már megütné az első csapat stabil csere szintjét, de sajnos vele is ugyanaz a helyzet. Olmo, Fermin, Gavi, Torre stb. poszt.
A másik pedig Yan Couto lett volna. Tavaly is említettem, nagyon erős szezonja volt és ha meg akarjuk venni, szerintem a City simán eladja 10-12 millió körül, de akkor ugye vagy Fortnak reszeltek vagy mögé szorul a brazil. Ez a két lehetőség nézett ki.
Aki már ilyen 23-25 között van, viszont nagyon necces. Ők azért jó eséllyel nagyon szem előtt vannak és ilyenkor szinte mindig észreveszik nagyobb csapatok is és mehet is a licitháború.
De én még Fermint is az általad említett játékodsok közé venném, szerintem ő jó példa a fiatalon olcsón szerzett és egyértelműen bevált, minőségi játékosra, azért nála is még messze a plafon. Nyilván nem egy Pedri, de jelenleg simán 40-45 körül lehetne bárhonnan vinni. Lehet, hogy hivatalosan saját nevelésű kölcsönjátékos volt, de kb. senki nem hallott róla, még az Atleticben sem játszott, (sőt a Juvenilben sem volt egy alapember), a Linaresben a harmadosztályban lett stabil 19-20 évesen. Totál ismeretlenül jött, őt is elvihette volna bármely kis -és középcsapat onnan, de akár egy BVB is.
Szerintem ő totál beleillik a Pedri-Araujo vonalba. (Sőt szerintem picit EG is), köszönjük is meg Xavinak.
Mindennek ellenére egyetértek Veled, én is nagyon szeretem az így szerzett játékosokat és látnék minél többet csak hát ez a legnehezebb és hatalmas mák is kell hozzá.