Cseri írta: ↑2024.09.05. 13:08:35
davi10 írta: ↑2024.09.05. 13:02:16
Mikor nyugszik a nap?

Nálam a Faye és a Roque ügy különbözősége azt mutatja, hogy afrikában talán nem csak szotyizás meg a Deco-haverokkal való bizniszelgetés folyik. 40 misiért elhozni egy brazil gyereket, aki a (ha jól emlékszem) Libertadores kupa legjobbjának volt választva, nem egy hatalmas játékosmegfigyelői teljesítmény. Faye-t elhozni a horvát 2-ből bagóért, majd 1 év múlva 10-szeres áron továbbadni opciókkal már inkább az.
Azt nem tudom,de a lenyugvó napnak is van ereje

A napraforgó viszont egyre drágább!
Ezek szerint nincs semmi új a Nap alatt.
Amúgy igen, ez az afrikai vonal most nagyon jónak tűnik. Tényleg ha csak jó közepes játékosokat hoznánk át néhány milliós haszonnal eladni, akkor az mindenkinek jó, a játékosnak, nekünk... Felteszem bőven megtérül a belefektetett pénz, 1-2 scout éves fizetése gondolom a töredéke annak, amit a haszonnal nyerünk (meg nyilván ha más nem, korosztályos-B csapatokban a plusz játékerővel). Fayén is lehet vitatkozni, hogy most ő elég-e vagy nem, el kellett-e adni, vagy nem, de ennyi pénzt nyerve jelen helyzetben még akkor is óriási dolog volt az idehozatala, ha mondjuk kiderül, hogy nem szabadott volna. A többiekre kíváncsi leszek. Annyi előnyben vagyunk, hogy a nevünk a fiatalokhoz rendre hozzáadódik, sok csapat figyeli nagyon a fiataljainkat, és fura, de még némi hype is kerül oda. Fayénál pl. nem tudom, hogy ha nincs az a két nagy bombagólja, akkor ugyanennyiért elkel-e, de annak eléggé híre ment, harmadosztályhoz képest irreálisan, tuti felverte ez az árát.
Engem a L1 felé irányuló látszólag teljesen 0 érdeklődésünk zavar, 20 milliókért lehetne remek játékosokat elhozni, egy vkp aranybánya volt idén is, meg korábban is. Nem értem, mert oké, hogy Tchua szintű transzfert nem nagyon tudnánk megoldani, átlagban tényleg egész olcsón lehet nem túl lutri, magas polcos játékosokat szerezni. Én még oda tennék egy kis extra figyelmet, akár a hollandokkal vegyítve, de az szerintem más szint. De így is örülök a nyitásnak.
Roquét sem kiáltanám ki még hibának, de ha nem jön be, még akkor sem egyértelműen (a szerződtetésének idejét nem nézve, csak magát a játékost). Kontinensszinten kiemelkedő számokat hozva focizott már nagyon fiatalon, szerintem elég logikus vételnek tűnt. Hogy mi ment félre, más kérdés, lehet az edzői, beilleszkedési, mentális, vagy ilyen szezon és sérülés, meg erősebb ligára váltás után pusztán fizikális is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy