Neymar

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Samper
Director del Fútbol

2016.09.25. 17:20:27

18Barca99 írta:Tegnapi meccsen néha el-el tűnt, de azért ez javarészt a többieknek is köszönhető. Kiállítás után meg gyakorlatilag a 'jobb lábas Messi' volt a pályán, visszalépett a kezdőkörbe, elkérte, tette ki oldalra és érkezett a beadásra. Egyáltalán nem volt érezhető Messi hiánya, remélhetőleg tartja a formáját amég vissza nem tér az argentín.
Igen, itt kéne játszania, amíg Messi sérült. Ettől még Luis maradhatna az ék, csak többet mozogna el jobbra-balra.
18Barca99
Capitá del Barça

2016.09.25. 14:19:13

Tegnapi meccsen néha el-el tűnt, de azért ez javarészt a többieknek is köszönhető. Kiállítás után meg gyakorlatilag a 'jobb lábas Messi' volt a pályán, visszalépett a kezdőkörbe, elkérte, tette ki oldalra és érkezett a beadásra. Egyáltalán nem volt érezhető Messi hiánya, remélhetőleg tartja a formáját amég vissza nem tér az argentín.

Ez meg respect: https://www.youtube.com/watch?v=d3m2FLE ... e=youtu.be" target="_blank
=D>
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2016.09.20. 14:19:56

Pont az a bajom, hogy még nem :( :mrgreen: 8) Visszatértem az edzésbe és meg vagyok fáradva :D
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.09.20. 14:14:59

MQuCsabi írta:Neymar beszámolt szóba is írásban is a vezetőségnek, Rafi meg mondta: Ne legyen ilyen. KEzet fogtak és ennyi volt . :twisted:
Ma jött meg a heti tudatmódosító adagod? :D
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2016.09.20. 12:27:11

Neymar beszámolt szóba is írásban is a vezetőségnek, Rafi meg mondta: Ne legyen ilyen. KEzet fogtak és ennyi volt . :twisted:
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2016.09.20. 11:30:15

barca0417 írta:Tudja valaki, elrendezték már a Rafinhával a dolgot? Elég csúnya volt ahogy összekaptak, pont ők. Főleg ilyen eredmény mellett kicsit érthetetlen volt.
Szerintem nem volt az akkora probléma. Rafinha el akarta vinni onnan, amikor szabadrúgás volt és Ney sárgát kapott, de annyira fel volt húzva Ney, hogy ezért szólt oda meg lökte el a kezét Rafinak. Nem hiszem, hogy nagy jelentősége volt az esetnek. A kettejük közötti jó viszonyt biztosan nem befolyásolta.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
barca0417
Entrenador del Barça

2016.09.20. 11:09:12

Tudja valaki, elrendezték már a Rafinhával a dolgot? Elég csúnya volt ahogy összekaptak, pont ők. Főleg ilyen eredmény mellett kicsit érthetetlen volt.
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2016.09.20. 02:25:38

Sose felejtem el mikor a Cordoba ellen Messi átadta neki a büntetőt. =D> =D>
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
corol
Entrenador del Barça

2016.09.19. 19:59:09

https://www.fcbarcelona.com/football/fi ... -leo-messi" target="_blank

Kommentár nélkül =D>
Normandia
Director del Fútbol

2016.09.18. 14:29:17

palesz77 írta:Tudom, hogy ez sokaknak szőrszálhasogatás, de tegnap mitől kezdett el megint kötekedni? :-k A gól előtti szabadnál tűnt fel, hogy Rafinhával is hogy viselkedett, aztán onnantól érződött, hogy addig nem megy át rajta a labda, amíg valami kis fricskával nem próbálkozik - egyszer jól fel is rúgták emiatt. Úgyhogy a sasszeműbbeket kérdezem, kapta a rúgásokat előtte folyamatosan Neymar, vagy mi volt most a kiváltó ok? Nem figyeltem megmondom őszintén erre meccs alatt, de a végén elég feltűnő volt szerintem.

Előtte amúgy nagyon jól játszott, remélem idén tavaszra is tartogat majd ebből a formából.. :D
Úgy láttam pont azzal volt valami baja, aki a szabit rúgta ellenünk. Folyamatosan dumált neki, ami miatt sárgát is kapott. Nem tudom mi volt a kiváltó ok, de úgy összességében eléggé faragták, oszt elszakadhatott a cérna.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.09.18. 13:56:50

Tudom, hogy ez sokaknak szőrszálhasogatás, de tegnap mitől kezdett el megint kötekedni? :-k A gól előtti szabadnál tűnt fel, hogy Rafinhával is hogy viselkedett, aztán onnantól érződött, hogy addig nem megy át rajta a labda, amíg valami kis fricskával nem próbálkozik - egyszer jól fel is rúgták emiatt. Úgyhogy a sasszeműbbeket kérdezem, kapta a rúgásokat előtte folyamatosan Neymar, vagy mi volt most a kiváltó ok? Nem figyeltem megmondom őszintén erre meccs alatt, de a végén elég feltűnő volt szerintem.

Előtte amúgy nagyon jól játszott, remélem idén tavaszra is tartogat majd ebből a formából.. :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.09.17. 12:34:57

Nagy érzelmi faktornak kell lennie hogy valaki ne a pénzt válassza. (pl gyerekkora óta egy csapatban van stb)Nem minden esetben van így én nem is ezt írom, de profi futball profi játékosokkal, mindig van az a pénz. Főleg egy brazil esetében. És nem általánosítás akar lenni. És nekem ezzel nincs is semmi bajom, azt feltételezni rólam hogy nem érdekelne a pénz....erős. :D A pénz nem csak fizikai leképezése az elvégzett munkának, hanem a megbecsülés átvitt fogalma is. Egy idő után valóban már anyagilag nem oszt nem szoroz mennyit keres, de a nívót továbbra is jelenti. Messi-Ronaldo stb emberek is ezért kapnak új szerződést és próbálják egymást felülmúlni fizetésekben is.

Ezt az egészet arra írom, hogy Neymar mikor idejött sok klubbal szóba hozták, mai napig nem tudni mennyit adtunk neki meg papának, meg huszadik ügynöknek. Idejött mert a legtöbbet adtuk. Ezek után kijelenteni, hogy őt nem a pénz érdekli fura lenne. És hangsúlyozom nincs ezzel baj, mert ez az élet rendje. Odamegy ahol megfizetik.

És ráadásul a PSG-re reflektáltam leginkább, pedig nagyon távol áll tőlem a párizsi csapat és akkor eléggé szofisztikáltan megfogalmaztam :D De "bírálni" őket mert pénzük van és erősítenének főleg Neymarral kapcsolatban, eléggé alantas.
Kép
Kép
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2016.09.17. 12:06:43

Bob_Marley írta: Nem tudom mennyire akart bírálat lenni a PSG felé, de azért pont ne Neymar esetében hozzuk fel a pénz dolgot szerintem. :D
Ember nem tudja mennyit fizettünk érte....Meg azt se nagyon hiszem, hogy Neymart nem érdekli a pénz. Mi többet fizettünk érte mint mások, ezért idejött.
Ne Tegyél már úgy, mintha mást nem érdekelne. Az biztos, ha igaz, amit a szószátyár ügynöke nyilatkozott és az is amit Ney a főoldalon lévő cikkben, akkor kivételesen nem a pénz miatt maradt. Van az a pénz, ami felett keresni már nem akkora élmény, mint focizni a világ legjobb csapatában. Egyébként ennyit a Barca sem neki, sem másnak nem fizetne.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.09.17. 11:22:26

Ronaldinho&Barca írta:Azért ez a psg féle történet egészen nem normális. Létezik ennyi pénz egyáltalán? :D Azért nagyon durva, hogy vannak országok, emberek, laptopok, ahol beírod az összeget és nyomsz egy entert. Nagy szerencse hogy Neymarnak nem a zöldhasúra áll a bizonyos, mint az ügynökének. De hát pénz beszél kutya ugat, éljen a sivatag meg a tevehajcsárok, kőkeményen melóztak a megszámolhatatlan milliókért. Nem normális egy világ.
Nem tudom mennyire akart bírálat lenni a PSG felé, de azért pont ne Neymar esetében hozzuk fel a pénz dolgot szerintem. :D
Ember nem tudja mennyit fizettünk érte....Meg azt se nagyon hiszem, hogy Neymart nem érdekli a pénz. Mi többet fizettünk érte mint mások, ezért idejött.
Kép
Kép
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2016.09.16. 23:55:53

Azért ez a psg féle történet egészen nem normális. Létezik ennyi pénz egyáltalán? :D Azért nagyon durva, hogy vannak országok, emberek, laptopok, ahol beírod az összeget és nyomsz egy entert. Nagy szerencse hogy Neymarnak nem a zöldhasúra áll a bizonyos, mint az ügynökének. De hát pénz beszél kutya ugat, éljen a sivatag meg a tevehajcsárok, kőkeményen melóztak a megszámolhatatlan milliókért. Nem normális egy világ.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Tromort77

2016.09.16. 00:04:16

Nero. írta:
FFP: Hiába magyarázzátok ez a dolog soha egy percig nem létezett vagy működött főleg hogy alapvető emberi jogokba ütközik. Hogy jön ahhoz egy szervezet hogy megmondja bárkinek is hogy holnaptól mennyit költhet? Meg azért ezeket a palikat ne a vállalkozó szomszédhoz hasonlítjuk már. A Citys formának valami 20 milliárd font a (bevallott) vagyona, de ennek a Khedafinak se sokkal kevesebb. Amikor ezek aztmondták hogy ők mostantól az európai fociban is szeretnének reprezentálni és pénz nem számít akkor komolyan gondolták.
Nincs ebben semmi ördögtől való. Ha a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Ligában akarsz játszani amely UEFA rendezésű akkor vagy betartod a szabályokat vagy nem. Költhetnek amennyit akarnak csak akkor viszlát BL.

Pont ez a lényeg, hogy ne lehessen összevásárolni csapatokat a semmiből. Ezért van pl, hogy stadionba, ifikbe, infrastruktúrába bármennyit ölhet a tulaj, de önmagában összevásárolni ne lehessen, hanem mindenki addig nyújtozkodjon ameddig a takarója ér. Ha egy klubb szegény, ne verje magát végzetes adósságba, viszont a gazdag háttérrel rendelkező klubbok is ésszerű kereteken belül maradjanak.

Lehet vitatkozni róla, de mióta alkalmazzák azóta 900 millió euróval csökkent a klubbok vesztesége Európában. Sokkal egészségesebb gazdasági helyzet felé tereli a klubbokat ami jót tesz.

Na de sorry az offért.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.09.15. 23:42:55

Érdekes hogy Robinhot említi meg mint gyerekkori példaképe. Szerintem neki sokáig a Real Madrid volt az álom de megtudom érteni és kicsit se neheztelek rá emiatt.

FFP: Hiába magyarázzátok ez a dolog soha egy percig nem létezett vagy működött főleg hogy alapvető emberi jogokba ütközik. Hogy jön ahhoz egy szervezet hogy megmondja bárkinek is hogy holnaptól mennyit költhet? Meg azért ezeket a palikat ne a vállalkozó szomszédhoz hasonlítjuk már. A Citys formának valami 20 milliárd font a (bevallott) vagyona, de ennek a Khedafinak se sokkal kevesebb. Amikor ezek aztmondták hogy ők mostantól az európai fociban is szeretnének reprezentálni és pénz nem számít akkor komolyan gondolták.

Aki szerint meg nem lenne baj ha elmenne Neymar az nem tudom hogy mostanában milyen sportot néz a foci helyett, de a gyerek két éve már ott van a világ 3 legjobb játékosa között és teljesítményben is nem csak marketingben ami szintén irdatlan pénzeket hoz a klubnak. De egyébként valószínűleg még 2-3 évet marad szerintem, utána tovább áll és én például azon se lepődnék meg ha mondjuk a Realhoz menne bár nyilván ez kevésbé valószínű.
Messias2
Director del Fútbol

2016.09.15. 18:15:29

Neymar: Messi's hairier aspects this season? "I think there’s some room for improvement (laughs). But he looks handsome enough to me".

Ezek tényleg lepippantják egymást az öltözőben. :lol: :lol:
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Tromort77

2016.09.15. 17:01:48

noname írta:Nem tudom miért néz ki lehetetlennek az az évi 100 millás extra profit, amikor pont most írtam le h nekünk még bőven meg is haladja a 100 millát a profit, ha az FFP szabályai szerint számolunk. :wink: A PSG is jól áll anyagilag. Simán megtehetnék. Kellene némi játszadozás, de megoldható. Példa gyanánt legközelebb nem kap a játékosügynök 10 milliót, amikor igazolnak valakit, hanem felveszik Új-Zélandra 3 napra egy luxushotelbe játékosmegfigyelőnek az ificsapat részére és láss csodát, már 10 millióval kevesebbe került a játékos a klubnak. :| Lásd a Neymar igazolás nálunk. Neymar apja fel volt véve játékosmegfigyelőnek a Barca részére jó időre, lehet még mindig fel van.

Tudom h volt szó arról h a PSG bajban lehet az FFP miatt, de az akkor volt, amikor még 100 millákat költöttek el évente h erősítsenek. Már megvan a csapatuk, nem szükséges annyit költeni.

Amúgy gyors kérdés: miért aggódik mindenki annyira azért h Neymar esetleg lelép? Valahogy miatta sírnék legkevésbé. A világ legjobbja lenne, ha az IQ-ja meghaladná az átlag gyermekláncfűét, de továbbra is úgy érzem: simán pótolható. Lásd Arda, aki eddig jobb volt a Neymar posztján, mint Neymar.
Hasonlítsd már össze mennyi pénzt kap a francia bajnokságban a PSG és mennyit mi vagy a Real. :D
Plussz oké, hogy kigazdálkodnák Neymart de akkor kb 4 évig nem tudnának mást igazolni és megkéne vállni egy két embertől, hogy kijöjjenek a fizujával.
Az is más kérdés, hogy nem véletlenül nem igazoltak senkit nagyon. Azért ész nélkül nem szórják a pénzt ők sem.

Én nem aggódok, mert maradni fog. :D De aki nem ismeri el a tudását az baromira nem ért a focihoz, vagy teljesen elfogult. Az esetedben nem értem ezt a negatív elfogultságot. Arda jó volt, de azért Neymar más szint. Soha senki nem adott még a BL-ben 4 gólpasszt például. Rengeteget fejlődött az utóbbi időben és a pályán egyre kevésbé jellemző rá bármi hülyeség.
noname
Llegenda del Barça

2016.09.15. 16:51:50

Nem tudom miért néz ki lehetetlennek az az évi 100 millás extra profit, amikor pont most írtam le h nekünk még bőven meg is haladja a 100 millát a profit, ha az FFP szabályai szerint számolunk. :wink: A PSG is jól áll anyagilag. Simán megtehetnék. Kellene némi játszadozás, de megoldható. Példa gyanánt legközelebb nem kap a játékosügynök 10 milliót, amikor igazolnak valakit, hanem felveszik Új-Zélandra 3 napra egy luxushotelbe játékosmegfigyelőnek az ificsapat részére és láss csodát, már 10 millióval kevesebbe került a játékos a klubnak. :| Lásd a Neymar igazolás nálunk. Neymar apja fel volt véve játékosmegfigyelőnek a Barca részére jó időre, lehet még mindig fel van.

Tudom h volt szó arról h a PSG bajban lehet az FFP miatt, de az akkor volt, amikor még 100 millákat költöttek el évente h erősítsenek. Már megvan a csapatuk, nem szükséges annyit költeni.

Amúgy gyors kérdés: miért aggódik mindenki annyira azért h Neymar esetleg lelép? Valahogy miatta sírnék legkevésbé. A világ legjobbja lenne, ha az IQ-ja meghaladná az átlag gyermekláncfűét, de továbbra is úgy érzem: simán pótolható. Lásd Arda, aki eddig jobb volt a Neymar posztján, mint Neymar.
A Fifa egy szégyen
Tromort77

2016.09.15. 16:38:59

visca el barca írta:
kaptak 60 millionyi büntetést (amiből 40-et visszafizetnek neki ha két évig jól viselkednek), meg kb 2 játékossal kevesebbet nevezhettek a bl-re.

nem hinném h egy neymar kaliber esetében ez visszatartó erő lenne.
Símán kizárással járhat. Annyit nem ér senki, hogy évekre bukjanak egy BL-t.
noname írta:
Te itt gondolom nem bevételt, hanem nyereséget akartál írni. A költségvetés ugyebár költségből és bevételből tevődik össze. Nálunk most asszem vmi 610 milla a bevétel, a költség kb 560 és 50 a nyereség v hasonló.

És a válasz nem, nem a nyereség számít, mert AMINT AZT LEÍRTAM az FFP nem úgy számítja a nyereséget, mint a klub. Olvasd el még 1x amit írtam és megérted. Az FFP nem számít bele a kötlségbe olyan dolgokat, mint a stadionfenntartás/fejlesztés és az ificsapatok. Még egy példa. Tegyük fel h mínuszba megyünk a stadionfelújítás miatt. Legyen a költség 700 millió, a bevétel 650. Ez elvileg FFP tiltást jelent ha nem orvosoljuk egy éven belül. Valójából az FFP-nél az jelenik meg mínusz 50 helyett, hogy a Barca 150 milliós pluszban van, hiszen ők a 700 millióból levonják a stadionfejlesztésre költött 100 milliót, illetve az ificsapatokra költött 50-et. Így érted?
Igen, nyereséget akartam írni. Az tiszta sor, hogy az infrastruktúrára és az ifik fejlődésére szolgáló pénz nem számít bele. De ettől függetlenül mégegyszer leírom, évi 100 millás profitot nem tud hozni jelenleg a PSG. Évek múlva ha megkerülik az FFP-t és növelni tudják a bevételeiket akkor igen, de addig nem. A szponzori pénzekre meg szigorúan figyel az UEFA. Szóval a semmiből akkor se tudták volna összehozni ezen a nyáron. Hosszútávon ki lehet játszani az FFP-t de én arról beszéltem mnidvégig, hogy ez a nyialtkozat egy nagy baromság.
noname
Llegenda del Barça

2016.09.15. 15:52:38

A bevétel számít az adott évben. Az nem lehet minuszban.
Te itt gondolom nem bevételt, hanem nyereséget akartál írni. A költségvetés ugyebár költségből és bevételből tevődik össze. Nálunk most asszem vmi 610 milla a bevétel, a költség kb 560 és 50 a nyereség v hasonló.

És a válasz nem, nem a nyereség számít, mert AMINT AZT LEÍRTAM az FFP nem úgy számítja a nyereséget, mint a klub. Olvasd el még 1x amit írtam és megérted. Az FFP nem számít bele a kötlségbe olyan dolgokat, mint a stadionfenntartás/fejlesztés és az ificsapatok. Még egy példa. Tegyük fel h mínuszba megyünk a stadionfelújítás miatt. Legyen a költség 700 millió, a bevétel 650. Ez elvileg FFP tiltást jelent ha nem orvosoljuk egy éven belül. Valójából az FFP-nél az jelenik meg mínusz 50 helyett, hogy a Barca 150 milliós pluszban van, hiszen ők a 700 millióból levonják a stadionfejlesztésre költött 100 milliót, illetve az ificsapatokra költött 50-et. Így érted?
A Fifa egy szégyen
visca el barca
Presidente del Barça

2016.09.15. 15:47:08

Tromort77 írta:Ezt komolyan veszi az UEFA nem véletlenül volt büntetve a City és a PSG is többek között.
kaptak 60 millionyi büntetést (amiből 40-et visszafizetnek neki ha két évig jól viselkednek), meg kb 2 játékossal kevesebbet nevezhettek a bl-re.

nem hinném h egy neymar kaliber esetében ez visszatartó erő lenne.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Tromort77

2016.09.15. 15:38:59

Persze, hogy van megoldás pénzt fecskendezni a csapatba, de nem igazán ez a lényeg. A bevétel számít az adott évben. Az nem lehet minuszban. Lehet 200 milla a csaspat számláján. (Lásd kb Arsenal) Akkor sem költhetne el belőle egy évben 190 milliót, mert arra az évre megszegné az FFP-t, mert az adott évben mínusszal zárna. Ezt komolyan veszi az UEFA nem véletlenül volt büntetve a City és a PSG is többek között.

Persze ha úgy zajlana a transfer, hogy 4 éven keresztül fizetne a PSG akkor még bele is férhetne, de ha ehhez hozzávesszük, hogy adózás után elvileg Neymar kapna 40 millát akkor kb évi -100 milláról beszélgetünk akkor kijön az, hogy az ügynöke baromira nem számolt ennek utána, csak benyögött egy számot. Főleg, hogy már így is ők költenek a legtöbbet fizetésekre.

Pár éve is volt egy cikk Messiről, hogy senki nem tudná leigazolni anélkül, hogy ne szegné meg az FFP-t.

Maga a szponzoráció is vizsgálva van az UEFA által. Tehát hátérrel rendelkező, komoly cégek lehetnek csak szponzorok. A PSG-t pont azért büntették mert irreálisan magas összeget kaptak a Quatar-tól.

De egyébként már Pogbával kapcsolatban is azt nyilatkozták, hogy számukra nem fért bele ekkora összeg.
noname
Llegenda del Barça

2016.09.15. 14:20:42

Tromort77 írta:Angol csapatok évi 100 milla körül kapnak a TV jogdíjakból. Ha ahhoz hozzávesszük a szponzori pénzeket és az egyéb bevételeket akkor érthető miért igazolnak annyiért. De a PSG-nek nincs akkora jövedelme, hogy ilyen nagy üzletet be tudjon vállalni. Főleg nem 40 millás fizuval. Ez a baromság, jól hangzik a sajtóban, de az FFP nem így működik. Pont a PSG is volt már büntetve. Persze mindent meg lehet oldani szponzorokon keresztül, de már azokat is elég komolyan vizsgáják, hogy ne lehessen visszakötni a tulajhoz.

Azt meg nem értem, hogy Eurobarca is lehozza a hírt de a cáfolatot már nem teszi hozzá amit a L'Equipe hozott le. :roll:

Az ügynököknek ez a dolga.
Az FFP egy gyenge vicc. Csomó kiskapu van. Például: a stadionfejlesztésre és az ifikre fordított pénz nem számít. Így például a Barca nyugodtan felvehet többszáz milliós kölcsönt, majd a kamatoknak hála akár évekig veszteséges lehet és mégse lesz büntetés. A másik: a szponzor.

Mondok egy példát. Feltöröm a malacperselyt és az apróval együtt lesz 500 millió euróm. 1 euróért megveszem valamelyik eladósodott csapatot, de az egész 500-at be akarom fektetni. Hogy járok el? Tegyük fel h a csapat költségvetése 100 millió évente. Ebből stadionra elmegy 15, további 10 az ificsapatok fenntartására megy el. Legyen 50 a TV-s jogdíj, 10 a jegybevétel, 10 a mezszponzor és 5 az egyéb(mezek, múzeum, stb. ) Hogy fektetem be az 500 milliót?
Egyszerű.
A játékosok fizuját direkt nem számolom, mert most nem releváns.
Először is állom a teljes stadionfenntartást és az ificsapatokét.
2 ráköltök 100 miliót arra h 2x akkora legyen a stadion és tele VIP helyekkel, így a jegybevétel megnő mondjuk 25-re első évben, ha meg sikeres a csapat ez tovább nő.
3. Csinálok egy fantomcéget, ami mezszponzori szerződést köt velük 50 millió értékben x évre-
4. Elköltök még 50 milliót új múzeumra, mindenféle szponzorok beszerzésére (pl részvétel külföldi utakon, adakozás a kínai vöröskeresztnek, stb.).
A végtermék: elköltöttem 25+100+50+50 = 225 milliót és további évi 75-öt adok a csapatnak stabilan, tehát durván 4 év alatt befektetem a teljes kívánt 500 milliót.

Ebből a csapat bármikor el tud játékosokra költeni 25+40+15+megnőtt egyéb bevételek (mondjuk első évben 10 millió) = 90 milliót játékosokra. És ezt legalább 4 évig tudom tartani.
Gyakorlatilag a csapat minden évben 50-100 milliós mínusszal dolgozik, hiszen 50et áll a fantommezszponzor és 25öt kap a stadionfenntartás + az ifinevelde, de a FFP gyakorlatilag úgy könyveli el a dolgot h a csapat hatalmas nyereséget produkál minden évben, mikzöben a teljes összeget én adom nekik. :lol: #-o

Kész vicc az egész, abból is a rossz fajta. Az egyetlen különbség a jelenlegi FFP és az FFP előtti időszak között, hogy régebben megtehette Abramovics h csak úgy odaadjon 100 milliót egy évben, most ugyanúgy odaadja a 100 milliót, csak fel kell még vegyen egy könyvelőt, aki a jó összeget jó helyre írja be. =D>
A Fifa egy szégyen
Válasz küldése