Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2024.08.05. 13:58:23

FcBarcelona1 írta:
2024.08.05. 13:46:31
Cope (általában megbízható forrás) szerint Nico Williams marad 1 évet az Atleticben.
Hát most már azt sem bánnám, ha nem költenénk senkire, és Olmo is marad a helyén. Nagy csalódás nekem ez a Nico dolog.
Jöhet a B opció.
Egy évre kölcsön Cancelo, Felix és valaki jó lenne a kp-ra is, Rabiot tudtommal még nem egyezett meg senkivel.
Adjunk el játékosokat (Lenglet, Julian Araujo, Ferran? Fati? Roque?, hármasból 1-2-t), és nézzük meg a fiatalokat (Bernal, Casado, Pau, Faye).
Remélem a játékunk így is jobb lehet Flick alatt.
Nem lennék meglepve, ha az utánpótlásból töltenénk fel a posztokat. Ha Koundét jobboldalra szánjuk, akkor Alex Vallejaval, Baldéval és Forttal a 4 embernek elégnek kell lennie a szélekre. A Cubarsi-Christensen-Inigo-Fayé (+Koundé) 4-es is elég lehet középre. A kp-ra van egy Casadó-Bernal párosunk, illetve Pablo Torre is elég jól mutat eddig a nyáron az eddigi emberek mellé. Balszélre meg egyelőre van egy Raphinha-Ansu Fati-Pau Victor-Ferran 4-esünk. Egyik se tökéletes megoldás (főleg Nicohoz képest), de létszámra megvagyunk és nem lenne gyengébb a tavalyinál.

Persze a legégetőbb továbbra is a Nico-Merino-Cancelo-cserekapus 4-es lenne, de lassan már nagyon kezdek ebben kételkedni. Már Nico is óriási előrelépés lenne.

Csak én érzem, hogy Victor Roquétól minél előbb szabadulni kéne, amíg még pénzt kapunk érte?
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
vg99
Capitá del Barça

2024.08.05. 13:51:16

Mondjuk Nico maradását nem értem. Minek? Ott már nem fejlődik, minden szempontból szerintem most kellene szintet lépnie. Vagy mi kértük, mert most nincs rá pénz??
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.05. 13:46:31

bence0330 írta:
2024.08.05. 13:18:04
A Lipcse edzője a napokban kijelentette, hogy ha Olmot akarja valaki, akkor bizony fizetnie kell érte (mundo). Ez jó hír, nem fognak lejjebb menni szerintem. Csak akkor rossz hír, ha majd megvesszük 70 millióért. :D

Közben Laporta szavai a napokból (mundo): "Of course we go to the market to sign a player if we need one, but our philosophy is to discover and develop young talents."

Ez már jóval óvatosabb kijelentésnek tűnik. a "philosphy" szót lehet ki lehet cserélni a "only option" kifejezésre. Nyilván amúgy nem örülnék neki, ha nem tudnánk rendesen igazolni, de ha Olmo a fő cél, akkor igen. A két nyilatkozat együtt szerintem eléggé arra utal, hogy nem fogjuk leigazolni.
Cope (általában megbízható forrás) szerint Nico Williams marad 1 évet az Atleticben.
Hát most már azt sem bánnám, ha nem költenénk senkire, és Olmo is marad a helyén. Nagy csalódás nekem ez a Nico dolog.
Jöhet a B opció.
Egy évre kölcsön Cancelo, Felix és valaki jó lenne a kp-ra is, Rabiot tudtommal még nem egyezett meg senkivel.
Adjunk el játékosokat (Lenglet, Julian Araujo, Ferran? Fati? Roque?, hármasból 1-2-t), és nézzük meg a fiatalokat (Bernal, Casado, Pau, Faye).
Remélem a játékunk így is jobb lehet Flick alatt.
Troym
Director del Fútbol

2024.08.05. 13:39:50

bence0330 írta:
A Lipcse edzője a napokban kijelentette, hogy ha Olmot akarja valaki, akkor bizony fizetnie kell érte (mundo). Ez jó hír, nem fognak lejjebb menni szerintem. Csak akkor rossz hír, ha majd megvesszük 70 millióért. :D

Közben Laporta szavai a napokból (mundo): "Of course we go to the market to sign a player if we need one, but our philosophy is to discover and develop young talents."

Ez már jóval óvatosabb kijelentésnek tűnik. a "philosphy" szót lehet ki lehet cserélni a "only option" kifejezésre. Nyilván amúgy nem örülnék neki, ha nem tudnánk rendesen igazolni, de ha Olmo a fő cél, akkor igen. A két nyilatkozat együtt szerintem eléggé arra utal, hogy nem fogjuk leigazolni.
Rabiot még mindig egy lehetőség lehetne ingyen, kicsit nyugodtabb is lennék, ha legalább ő jönne és nem mindent Casadora tennénk fel attól függetlenül, hogy vannak ügyes mozdulatai plusz nem várnánk el, hogy a 34 éves Gündogan lenyom 55 meccset ismét.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
bence0330

2024.08.04. 12:15:18

Troym írta:
2024.08.04. 11:44:27
Ezen a héten is? :D
Jó lehet, ha még elhiszed ezeket. Laportáék kb 423423 alkalommal adták már el a Studiost és 2424 alkalommal állapodtunk meg a Nikeval, hogy jön a pénzeső, hozzávetőleg minden héten ez történik lassan 1 éve.
Attól még, hogy valami tolódik, nem biztos, hogy nem következik be! :) És azért a holnap már összejön hírek 99%-a újságírói, Laporta talán még nyár elején mondott ilyet (lehet még egyszer, passz). És azért ez a saga hosszú időnek tűnik, de alapvetően csak 2-3 hónapja tart. Még valahol Xavi elbocsátása környékén jelentek meg emlékeim szerint az első hírek pl. a Nike-val, de lehet, hogy rosszul emlékszem. Könnyen lehet, hogy tényleg az évek számán megy csak a huzavona, és azért húzódik el. Nem baj, ha kicsit kiállunk az érdekeinkért, csak nyilván ne süljön el visszafelé. (Meg az is lehet, hogy semmi nem lesz belőle.)

Nyár végéig okosabbak leszünk. Az tény, hogy, hogy az ingyenes igazolások többségéről sajnos ezzel lemaradtunk. De lehet, hogy ez a tárgyalás eurótízmilliókat ér hosszútávon.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2024.08.04. 11:44:27

FcBarcelona1 írta:
2024.08.03. 10:13:18
A Sport szerint a La Liga előtt az új Barca Studios szerződés
Ezen a héten is? :D
Jó lehet, ha még elhiszed ezeket. Laportáék kb 423423 alkalommal adták már el a Studiost és 2424 alkalommal állapodtunk meg a Nikeval, hogy jön a pénzeső, hozzávetőleg minden héten ez történik lassan 1 éve.

A rideg valóság, hogy felszabdult 5-6 játékos bérkerete, jött két játékos elvileg a B csapatba (Mbacke, Victor) és lemaradtunk az összes ingyen igazolásról, amúgy meg imádkoznak, hogy Nico gondolja meg magát, mert semmi elképzelés mi legyen.

Én 1-2 kölcsönjátékoson kívül másra nem is számítok már, ami érthető, csak akkor álljon ki Laporta és kerek-perec mondja azt, hogy 2025-ig nem tudunk kikeveredni ebből a ....ból, mert fizetni kell továbbra is Messi, Stegen, Frenkie, Suarez, Busi, akárki Covid alatt elmaradt pénzeit, plusz a korábbi saját stiklijei (Studios) következményeként még alacsonyabb bérkeretet állapít meg a Laliga, mert a bevételi oldalon megjelenő egyes tételek nem igazak.
dingdong
Capitá del Barça

2024.08.04. 10:11:31

vg99 írta:
2024.08.04. 07:09:11
ha tudjuk, hogy kikeveredünk egyszer ebből, csakhát a rengeteg Laporta blöff minket is elringat néha..
Nekem ebben a mostani csapatban nagyon sok szerethető játékos van. Több mint korábban mert sok olyan fiatalt hoztunk fel akiknek fontos a csapat. Az elmúlt 10 évben sajnos nem egy olyan szezon volt amikor a jatekosaink javareszetol rosszul voltam. Nekem ez fontos az eredmenyek mellett.

Ami zavar az az amit te is irsz, hogy persze ez tök jo es szerencse igy ha nem költünk hátha kikeveredünk ebből a káoszból. Ezt várjuk több mint 3 éve. Mi az igazság hol állunk most?
vg99
Capitá del Barça

2024.08.04. 07:09:11

Azért az, hogy életben vagyunk, van még kiért Barca meccset nézni, szerintem leginkább a La Masianak köszönhető. Az igazolásaink finoman szólva sem mindig sikerültek, de elég megnézni a legértékesebb játékosokat, a nagy része saját fiatal, és a következő generáció is igen bíztató. Szóval hajrá! De azért egy vkp, Williams és Olmo jöhetne. Jövőre pedig egy csatár. De ha mégsem, akkor sincs világvége, el is fogadná az ember, hogy Casado-Bernal vkp van és nem Romeu, ha tudjuk, hogy kikeveredünk egyszer ebből, csakhát a rengeteg Laporta blöff minket is elringat néha..
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.04. 06:46:27

És milyen jól vertük el azt a 2,7 milliót Pau Hólandra :)
Roquet szerintem 30-40 millióért el kell adni, bármelyik név, akit velünk szóba hoztak jobban kell ide, még Olmo is.
Pau 3 poszton bevethető, már most többet mutatott, mint Ferran 2,5 év alatt. Fati is megy gondolom. Így simán Érthető Williams és Olmo hajtása.
Én reménykedek, hogy beindulnak az átigazolások.
Olmo valószínűnek látszik, ahogy Cancelo is, és Williams ügy sem elveszett, a Bilbao leigazolta Djalot a bal szélre, és hosszabbított Berenguerrel.
Jó lenne egy fizikális kp-s.
Én is haragszom Laportáékra és Decora, hogy így elhúzódik, de várjuk ki a végét, azután teljesen jogos lesz a savazás, volt egy évük lépni.
Egyébként szerintem ez tényleg egy szívatás, mindenki, főképp a La Liga, tudja, hogy a Barca Studios nem ér 400 milliót, így lehetetlen (ha nem socio) vevőt találni a negyedére 100-ért, amiből 40 most esedékes. Tudom, Laporta hazudozik és blöfföl, de enélkül (B.S.) a Kounde, Raphinha, Lewy, Christensen pakk sem lenne itt.
bence0330

2024.08.04. 00:24:56

LG írta:
2024.08.03. 23:59:12
Bence! Roque-val kapcsolatban azok a nem hivatalosan megerősített hírek aggasztanak, amelyek még mostanában is érkeznek róla, hogy sem technikailag, sem fizikailag nincs azon a szinten, ami egy Barca felnőtt csapatához kellene. Xavi alatt ugye csak annyi volt, hogy nem érti a pozíciós játékot, de ez lehet, hogy eufemizmus volt igazából. Nyikvál nem tudjuk, hogy ezekből mennyi az igaz, de miért szivárognánank erről kamu hírek. Ha el akarjuk adni a srácot, ez teljesen rossz reklám, akkor inkább azt kéne híresztelni, hogy remek formában van. Amúgy anno Puig-ról is jöttek olyan hírek, hogy nem megfelelő az edzésmunkája, ebből megint nem tudjuk, hogy mennyi igaz, de ellene is az szólt, ami most Roque ellen, hogy két edzőnek sem kellett.
Lehet, mi őket csak a pályán láthattuk, az alapján tudunk nyilatkozni. Örülök, hogy SR jó edzésmunkával évi pár hétre folyamatosan maradhatott. :D A pályán meg vagy nem is lehetett, vagy nem volt elég jó. Puig 1-2 évig, (azért effektíve ő 2 edzőből 1-nek kellett, Xavi érkezésekor tényleg egy roncs volt már, és rossz volt nézni, amikor beállt), Roque 1-2 hónapig nagyon jól nézett ki, ezt láthattuk nézőként. És azért nem leszel húzóember egy Libertadoresben, ha nem tudsz focizni. Szerintem ezt a két játékost leépítettük és kész. Mint ahogy pl. Kessiét is. Függetlenül az edzőmunkájuktól, (amit egyiknél sem hiszek el, mindkettő egy energiabomba... volt...).
Technikailag... Suarez hol volt technikaiag? Ha ránézett volna egy edző prime korában maszkban, és csak annyit lát, hogy vezeti a labdát, hogy fut, és mondjuk szélsőként megnézi 30 percre, kiröhögi és leküldi a B-be. Aztán meg az évtized egyik legjobb centere volt. Roquénak sem kell fülén pörgetnie a labdát, azt kell csinálnia, amit az első meccsein csinált. Bemozgott/robbant kis területekre, és gólokat lőtt. Aztán utána nem kapott hónapokig perceket sem a posztján. Mivel ő nem egy atom technikás játékos, nyilván nem volt jó szélsőként. Couval csináltunk hasonlót, kiraktuk a vonalra, elvártuk, hogy cselezgessen befelé, ez neki nem ment, és összeomlott mentálisan.

Azt meg azért nem jelenteném ki, hogy Flicknek mennyire kell. Eddig 2 edzőmeccse volt(azaz lesz a maival), azon egyszer kezdett. Viszont az tuti, hogy ha tényleg leépült, akkor nem 2 meccs lesz visszahúzni. Majd meglátjuk. Ha ajánlanak érte annyit, amennyit eddig fizettünk érte, mindenképp eladnám, függetlenül attól, hogy szerintem mi történt vele. Rizikós lenne megvárni, megtalálja-e a legjobb formáját.

Azt sem mondom, hogy kizárt dolog, hogy igazak ezek a kósza pletykák, és nem Barca szint, csak azt, hogy amikor egy ennyire lefelé menő tendenciát látunk jó kezdéssel, az minimum gyanús, hogy valamit mi csináltunk vele rosszul.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.08.03. 23:59:12

gránit írta:
2024.08.03. 23:23:12

Az Ibrahimovic-típusú csatárok igazolása sem egy elveszett ötlet, magával Ibrahimovic-csal volt a baj. Hatalmas hájp volt körülötte, de közel sem volt olyan jó játékos, mint amilyennek beállították. Spanyolországban egy 16 gólos csatár volt, pedig tömték labdával. Akit úgy hájpoltak, mint őt, annak abban a csapatban nagyjából kétszer annyit kellett volna lőnie. A BL-ben pedig mindig eltűnt, nem csak nálunk. Soha nem nyert BL-t, és nem is szórta ott a gólokat úgy, mint egy Lewandowski. Ibrahimovic-csal volt a baj, de szerintem az sem gond, ha egy statikus centert igazolunk. A legtöbb meccsünk állóháború. Pont olyan csatárra van szükségünk, aki az állóháborúban megállja a helyét. Lehet a fejére ívelni, kis területen megoldja, elnyomja a védőjét, jól birkózik, helyet csinál magának, hozzáfér a labdához. Szerintem egy plusz Füllkruggal is jóval beljebb lennénk jelenleg.
Ibra elején szépen termelt, de látszott, hogy nem olyan a játék vele, mint korábban volt. Ezért ki is került a kezdőből, és tübbnyire igazi 9-es nélkül játszottunk Messivel hamis 9-es poszton.

Nagyon sok meccsünk valóban állóháború, de pont az lenne a cél, hogy ilyenből minél kevesebb legyen. Nyilván ez nemcsak azon múlik, hogy ki a 9-es a csapatban, de azon is. Pl. Xavi legjobb féléve (főleg játékban) akkor volt, amikor itt volt Auba. Pedig ő is túl volt már a csúcson, az Arsenalban már elásták, de nagyon szép másodvirágzása volt az a néhány hónap. A Chelsea-s kaland (mint sok más embernek) neki sem jött be, de a Marseille-ben megint szép szezont futott.
Vannak olyan helyzetek, amikor jól jön egy olyan valaki, akinek fel lehet rugdosni a labdákat, de nálunk szerintem nem kezdőbe, inkább a padra hasznos az ilyen. Luuk de Jong pl. teljesen jó volt erre a szerepkörre. Szerintem ha ez a két ember marad, és nem jön Lewa, jobban járunk, de ezt már nyilván sosem tudjuk meg.

Bence! Roque-val kapcsolatban azok a nem hivatalosan megerősített hírek aggasztanak, amelyek még mostanában is érkeznek róla, hogy sem technikailag, sem fizikailag nincs azon a szinten, ami egy Barca felnőtt csapatához kellene. Xavi alatt ugye csak annyi volt, hogy nem érti a pozíciós játékot, de ez lehet, hogy eufemizmus volt igazából. Nyikvál nem tudjuk, hogy ezekből mennyi az igaz, de miért szivárognánank erről kamu hírek. Ha el akarjuk adni a srácot, ez teljesen rossz reklám, akkor inkább azt kéne híresztelni, hogy remek formában van. Amúgy anno Puig-ról is jöttek olyan hírek, hogy nem megfelelő az edzésmunkája, ebből megint nem tudjuk, hogy mennyi igaz, de ellene is az szólt, ami most Roque ellen, hogy két edzőnek sem kellett.
gránit
Director del Fútbol

2024.08.03. 23:23:12

LG írta:
2024.08.03. 22:12:45
Bence írta korábban, és maximálisan egyetértek vele: Morata bár fefejezéseknél nem jeleskedett az EB-n, elvégezte azt a mezőnymunkát, ami kellett ahhoz, hogy a spanyol csapatszinten ilyen jók legyenek. Na, a lengyel ezt nem fogja. Úgy gondolom, hogy mi is jobban járnánk akár egy szinttel (Lewánál) gyengébb, de sokkal agilisebb, mozgékonyabb támadóval. A Pep-érában is akkor ment igazán gördülékenyen a játékunk, amikor Etoo majd később Villa voltak elől. Közben ott volt Ibra, aki hiába volt klasszis, nem igazán illett ide, vele nem folyt úgy a labda. Talán a vezetőség is gondolkodott ebben, ezért jöhetett Roque, de ő meg állítlog hatalmas melléfogás. Én azért megnéztem volna többet a srácot. de nagyon úgy néz ki, hogy Flick sem számol vele, szóval valószínűleg nem Xavi gonoszkodott vele, hanem tényleg annyira rossz az edzéseken.
Szerintem mindenképp kellene egy jó góllövő, de ilyenkor ugye mindig elhangzik, hogy nagyon megvagyunk.

Ha Flick is úgy látja, mint Xavi, akkor valószínű, hogy Roque tényleg nem elég ide. Ezért nem támogatom, hogy gyerekekre építsünk. Ők vagy beválnak, vagy nem. Erre nem lehet alapozni. Néhány ilyen hipotézist elbír egy csapat, de túl sokat nem. Én inkább a már bizonyított, pályafutásuk csúcsán levő játékosokban bízok, mint amilyenek Eto'o, Villa vagy Suarez is voltak. Azt meg előre megmondtam már a legelején, hogy Roque-t is kitesszük majd a szélre, mert nekünk ez a mániánk, mi mindenkit kirakosgatunk a szélre, és tudtam, hogy ez nem fog működni.

Az Ibrahimovic-típusú csatárok igazolása sem egy elveszett ötlet, magával Ibrahimovic-csal volt a baj. Hatalmas hájp volt körülötte, de közel sem volt olyan jó játékos, mint amilyennek beállították. Spanyolországban egy 16 gólos csatár volt, pedig tömték labdával. Akit úgy hájpoltak, mint őt, annak abban a csapatban nagyjából kétszer annyit kellett volna lőnie. A BL-ben pedig mindig eltűnt, nem csak nálunk. Soha nem nyert BL-t, és nem is szórta ott a gólokat úgy, mint egy Lewandowski. Ibrahimovic-csal volt a baj, de szerintem az sem gond, ha egy statikus centert igazolunk. A legtöbb meccsünk állóháború. Pont olyan csatárra van szükségünk, aki az állóháborúban megállja a helyét. Lehet a fejére ívelni, kis területen megoldja, elnyomja a védőjét, jól birkózik, helyet csinál magának, hozzáfér a labdához. Szerintem egy plusz Füllkruggal is jóval beljebb lennénk jelenleg.
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.03. 23:09:51

Deluigi írta:
2024.08.03. 21:37:49
Szerintem hónap végéig ne temessük a vezetőséget, szeptembertől lehet savazni őket...
Lassan minden klubnak, amelyik komolyabb címért megy idén (BL és/vagy bajnokság) kész a kerete, nálunk meg még a kölcsön Cancelo-t se sikerült visszahozni. Így a sok sérülttel együtt tényleg inkább haknitúra ez az augusztus, mint igazi alapozás.

Sorra röpködnek az elmúlt években Laporta mellől az emberek, ezek után kiváncsi leszek Deco-t mi tartja a helyén, mert ez eddig egy nagy nulla amit nyáron alkotott. Romeu-t sikerül kölcsönbe visszaküldeni a Girona-ba és ennyi.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
bence0330

2024.08.03. 22:36:35

LG írta:
Talán a vezetőség is gondolkodott ebben, ezért jöhetett Roque, de ő meg állítlog hatalmas melléfogás. Én azért megnéztem volna többet a srácot. de nagyon úgy néz ki, hogy Flick sem számol vele, szóval valószínűleg nem Xavi gonoszkodott vele, hanem tényleg annyira rossz az edzéseken.
Ezzel a résszel nem értek egyet. Ha idehozol egy gyereket brazíliából, akit a nép már lassan Endrick fölé tett, húzóember tiniként otthon, a libertadoresben, mvp, stb... akkor az tuti, hogy ő nem lesz rossz. max nem lesz prime Eto'o. Két dolog lehetséges. Az egyik, hogy lassan illeszkedik be - szerintem ez nem így volt, hisz már az elején agilis játékkal, gólokkal szállt be. A másik, hogy jegeled, és tényleg legyengül, elsősorban mentálisan, elveszti az önizalmát egyfelől, másfelől meg próbál bizonyítani a kevés percében, egyre görcsösebb lesz, és ez így generálja magát tovább. Puig egyértelműenj ilyen volt, Xavi érkezésekor már tényleg gyenge volt. Előtte meg parádézott néha, és még csereként is nagyon jó volt elég sokáig. Aztán szétesett. Amerikában is fél évig tartott, mire felépítette magát, pedig az jóval gyengébb bajnokság.
Tiniként szerintem nagyon egyszerű így elveszteni az önbizalmad. Szerintem Roqéval is ez történt. Mert azon lehet vitázni, mennyire lenne-e elég kezdő centernek Barcába, idő kéne hozzá, hogy megtudjuk. De az szerintem nem vita tárgya, mennyivel jobban nézett ki az elején, és mennyivel rosszabbul szezon végén. Ez azért edzői hibának tűnik. Vagy csak a korából fakadó gond, passz.

És azért tegyük hozzá, megint 45 percet szélsőként töltött, és kétszer is jól mozgott be még onnan is center poszton helyzetbe, de kicsit rossz labdákat kapott. Kicsit pontosabb előkészítések, és lehet hogy gyenge meccs helyett 2 gólról beszélnénk 45 perc alatt.
LG
Az Év fórumozója 2016

Deluigi írta:
Szerintem hónap végéig ne temessük a vezetőséget, szeptembertől lehet savazni őket...
Egyrészt jogos amit írsz, de engem egyre inkább bosszantanak Laporta parasztvakításai. Nemcsak az igazolásokat illetően, hanem úgy általánosságban. De erről nem akarok itt hosszabban írni, mert off lenne.

Én amúgy nem az igazolásoktól várom a legnagyobb előrelépést, hanem:
-a fiataljaink fejlődésétől
-a sérültek visszatérésétől (bár félek, hogy ez után a hosszú nehéz szezon után ezzel még jövőre is lehetnek problémák, de nemcsak nálunk)
-Flick előrelépés lesz Xavi utolsó szezonjához képest

Persze néhány igazolás jól jöhet hiányposztokra, de Olmo egyáltalán nem ilyen lenne, Nico W. már inkább, de még rá is azt mondom, hogy nem létkérdés.

Aki viszont egyre nagyobb kerrékkötő lehet, az Lewa. Gólokban akár felülmúlhatja a legutóbbi szezont, de egyre ahogy öregszik, egyre statikusabb lesz az ember, pedig ha egy fiatalos, lendületes, gyors játékot akarunk játszani, ő nagyon ki fog lógni, ahogy már most is nagyon sokszor ez ment.

Bence írta korábban, és maximálisan egyetértek vele: Morata bár fefejezéseknél nem jeleskedett az EB-n, elvégezte azt a mezőnymunkát, ami kellett ahhoz, hogy a spanyol csapatszinten ilyen jók legyenek. Na, a lengyel ezt nem fogja. Úgy gondolom, hogy mi is jobban járnánk akár egy szinttel (Lewánál) gyengébb, de sokkal agilisebb, mozgékonyabb támadóval. A Pep-érában is akkor ment igazán gördülékenyen a játékunk, amikor Etoo majd később Villa voltak elől. Közben ott volt Ibra, aki hiába volt klasszis, nem igazán illett ide, vele nem folyt úgy a labda. Talán a vezetőség is gondolkodott ebben, ezért jöhetett Roque, de ő meg állítlog hatalmas melléfogás. Én azért megnéztem volna többet a srácot. de nagyon úgy néz ki, hogy Flick sem számol vele, szóval valószínűleg nem Xavi gonoszkodott vele, hanem tényleg annyira rossz az edzéseken.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.08.03. 22:08:11

baas11 írta:
2024.08.03. 20:35:53
Amugy Deco egyébként eddig mit mutatott ?
-
Nyilván nem egy Alemany szint oke de a ket portugál haverja es a flopp brazil gyereken kívül ?
Nagy kapufának tűnik nekem is, nyakunkon a szezon... Megkockáztatom Alemanyval most lenne egy Nico+Merino kettősünk, meg valakit behúzott volna az ingyenesekből is.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
bunga
Capitá del Barça

2024.08.03. 21:39:19

Ahogy telik az idő, egyre inkább látszik, hogy a pénzszerzés elhúzódásáért/kudarcáért(?) ugyanúgy, mint a fals kommunikációért egyszemélyben Laporta a felelős. Flick azzal főz, amit kap és ezért senki nem teheti őt felelőssé. Deco tartja a hátát, amíg reményt lát arra, hogy kap pénzt és mozgásteret Laportatól. Ha ez meghiusul, meglátjuk, mit lép.
Deluigi
Entrenador del Barça

gránit
Director del Fútbol

2024.08.03. 21:14:43

Ha az FFP a hibás, és ennyi fér bele, akkor viszont az egész hajcihő Williams-ért és Olmóért csak alibizés. Ez is lehetséges, hiszen nevetséges ajánlatokat adogattunk Olmóért, és lehet, hogy Williams-nek is olyan béna ajánlatot küldtünk, ami eddig legalábbis nem győzte meg.

Vagy ennyi fér bele az FFP-be, és az egész csak szemfényvesztés, hogy a klubvezetés mutassa, ők próbálnak cselekedni. Vagy pedig nagyon is beleférne, és tudnánk játékosokat hozni, csak annyira rá vagyunk pörögve néhány névre, hogy más lehetőségekre nem megyünk rá, pedig megtehetnénk.

Ha az első verzió a valós, akkor viszont szerintem rossz taktika, amit a klubvezetés követ. Sokkal hatásosabb lenne a kamu látszatcselekvés helyett megmondani, hogy emberek, nem igazolhatunk, nem a mi hibánk, ez van. Akkor senki nem hibáztatná őket. De azáltal, hogy elhitetik, hogy költekezhetnénk, mégsem teszik, bénának láttatják magukat. Ha az az állításuk, hogy van pénz, mégsem élnek a lehetőséggel, akkor magukból csinálnak a nyár végére bohócot. Ahogy a második verzióval is, ha nem igazolnak le senkit, és B-tervük sincs.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.03. 20:36:11

Deluigi írta:
2024.08.03. 19:57:49
davi10 írta:
2024.08.03. 19:14:48
Ha minden igaz a 20 csapatos La Liga-ból mi vagyunk az egyetlen csapat, aki még nem igazolt új játékost.

Az ingyenes Guido-ról is úgy néz ki lecsúsztunk, West Ham, here we go.
https://www.eurobarca.hu/hirek/atigazol ... gironatol/

Pedig nemrégiben még ettől volt hangos a nemzetközi sajtó.
Elvertünk kemény 2,7 milliót. Lehet ennyi fér bele az FFP-be :)
Közben Dovbyk a Rómába (30,5), Sörloth az Atleticoba igazolt (32, + Le Normand 35). Az Atletico idén elvileg belehúz, Gallagher is érkezik 40 millióért, és Julian Alvarezről pletykálnak 70-100 millióért.
baas11
Entrenador del Barça

2024.08.03. 20:35:53

Amugy Deco egyébként eddig mit mutatott ?
-
Nyilván nem egy Alemany szint oke de a ket portugál haverja es a flopp brazil gyereken kívül ?
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.08.03. 19:57:49

davi10 írta:
Ha minden igaz a 20 csapatos La Liga-ból mi vagyunk az egyetlen csapat, aki még nem igazolt új játékost.

https://www.eurobarca.hu/hirek/atigazol ... gironatol/

Pedig nemrégiben még ettől volt hangos a nemzetközi sajtó.
davi10
Llegenda del Barça

Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Troym
Director del Fútbol

2024.08.03. 15:55:17

Chino írta:
2024.08.03. 14:47:49
Troym írta:
2024.08.03. 09:16:50
Elhagyta a csapatot eddig 6 ember Dest, Romeu, SR, Alonso, Felix, Cancelo magyarázza már el valaki, hogy a 6 játékos bére plusz az, hogy nincs regisztrálva Inigo, hogy nem elég minimum 2-3 játékos szerződtetésére akár FFP 1-1 nélkül is?
Dest kölcsön volt, nem volt regisztrálva, a tavalyit semmiben sem befolyásolta. Romeunak, Alonsonak minimális volt a bére, ahogy SR-nek sem sok, Felix is nagyon alacsonyra húzta, hogy itt játszahasson. Cancelo könnyen lehet, hogy visszatér így azt a részt gondolom fenntartják (bár hajlandó lejjebb adni valamennyit a fizetéséből), emellett ott van még Gavi, akit most újra regisztrálni kell. Így már kicsit máshogy néz ki a dolog.
És akkor a lényeg, hogy Nico sem szotyiért játszana, ha végül jön. Jelenleg 10 milliót kap a Bilbaónál, ez itt csak több lehet). Az biztos, hogy nem döntene mellettünk, ha nem tudjuk 100 %-ig garantálni a regisztrációját és/vagy Olmo sem állna szóba velünk. SR is azért ment el, mert nem tudták biztosra ígérni, hogy játszhat.
Itt mindenki ingyen játszik puszikért :D
Inigo 9,4m + Alonso 6,2m + SR 5m + Felix 4m + Cancelo 12,5m + Romeu 3,5m = cca 40m bérkeret
Válasz küldése