Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem akartam az egész hsz-t kiemelni ezért vettem csak egy részét. Az egésszel csak annyit akartam mondani, hogy ezt a kiesést nem lehet szerintem Pep nyakába varrni. És tartom, hogy a visszavágón össze teheti a két kezét az ATMA és megköszönheti Fortunának meg az ügyes bajor támadóknak. A matracosoknak támadást tekintve egy lesgólra futotta, míg te is felsoroltál két ziccert és egy tizenegyest a németek mellett. Amellett voltak még kisebb-nagyobb helzetek, amikben benne volt a gól. (Oblak kiejtett labdája, amit üres kapura pofozhattak volna be stb.) A madridiak támadásban duplanullák voltak, védekezésben a két gól mellett nem egy helyzetet "engedtek" a Bayern-nek, ami az én olvasatomban nem azt jelenti, hogy végig kézben tartották a meccset és a védelmük megette a németek támadásit. Plusz kellett a bírói hátszél is.Bob_Marley írta:Nem nagyon értettem miért ezt a bekezdést emelted ki és írtad ugyanazt mint én előtte.De lényegtelen is, a nagy részével egyetértek, de ezt hogy a matracosoknak közük nem volt a meccshez, ezt továbbra sem tudom elfogadni.
Azért Pep-pel kapcsolatban nem mondanám, hogy bukott edző lenne, még ha nem is nyert BL-t. Az első elődöntőjét el lehet fogadni, hogy benne van a keze a csúnya kiesésben. De tavaly a későbbi győztessel és talán nem beszélek haza, ha azt mondom a vilag akkori legjobb csapatával került szembe kulcsemberek hiányában. Igaz, hogy a visszavágó formalitás volt, de ott azért sikerült a csorbát kiköszörülni.Bob_Marley írta:
Ettől függetlenül kellett persze az olasz is a BL győzelemhez, s lehet most is az lesz. De pont ilyenek miatt tartom inkább pszichológusnak mint kiváló edzőnek, mert adott alapanyagot 1-1 meccsre feltud pörgetni. A tehetség adott és ezért a kupában továbbtud menni, de a bajnokság ahol valóban egész éves munka kell, forgatás, kis fifika hogyan készülj a csapatokból meg már nem megy neki.
Még ezt el is fogadom, hogy idénre a Bayern még erősebb lett és ebből tud tovább építkezni. De ez a BL is olyan, hogy pont ha erről beszélünk, szerintem a Mourinho féle RM, amikor Ramos elrúgta a tizit erősebb volt. Ez szubjektív (mondjuk rekordpontszám, bajnoki cím), de tartom hogy ott mondjuk úgy úgy örökség még benne volt mikor Ancelotti megnyerte a BL-t. De egy Bl ennyi múlik, hogy egy tizit elrúg valaki, aztán Ramos meg két évvel később a 93-ik percben befejeli....Bajnokságban két harmadik hely az olasztól. Nálam ezek a mérvadóak, meg pl a Tico elleni gyenge sorozata, vagy tőlünk is kapott rendesen. Mourinho is futott bele ilyenekbe, de pl ha jól rémlik akkor az Atletico ellen parádés volt a mérlege, meg en bloc a nagy csapatok ellen. Sevilla, Villarreal, Atletico, Bilbao és bizony a végén ellenünk is nyertek, ikszeltek.LG írta:Viszont a Reallal meg tudta nyerni a BL-t, ami Mourinhonak nem sikerült. Most lehet mondani, hogy Mourinho öröksége is kellett hozzá, de mégiscsak az olasznak sikerült.
Peptől is jó csapatot örököl, véleményem szerint erre az évre érett be Guardiola munkája a bajoroknál, és ennek lehetett volna megkoronázása egy triplázás, de sajnos apróságokon elcsúsztak az AM ellen, ettől függetlenül az idei Bayern egy remek csapat, úgy gondolom. Nem kell nagy helyrerakás az olasztól, elég lehet neki, hogy a necces szituációkból jobban kijön, mint Pep, és elég lehet a BL címhez, ahogy Madridban is elég volt.
Nagyon örültem amikor kiderült, hogy sikerült megszerezni a világ legkeresettebb edzőjét. Sok reményt fűztem hozz, naivan tényleg azt hittem hogy sok BL trófeát fogunk vele nyerni. Minimum kettőt vártam tőle , illetve arra gondoltam hogy hosszútávon lesz most egy edzőnk. Meg se fordult a fejemben hogy Pep 3 év után távozni akar majd, de az se hogy így leég velünk, mert akárhogy nézzük gyakorlatilag semmit nem ért el velünk. Az hogy egyetlen egy BL döntőbe se tudta bevezetni a csapatot hatalmas nagy csalódás.
Persze, csak nem mindegy hogy mennyit változtat az ember, nem egy jelenlegi MUról beszélünk, ahol tényleg nem ártana új alapokra helyezni rengeteg dolgot hanem egy anno BL győztes csapatról.Hiába mondjátok, hogy ott volt az előtte lévő csapat megfelelő játékosokkal és taktikával, ő azt nem tudta volna csinálni, egyszerűen nem a sajátja. Egyik edző sem tudta volna továbbvinni, mindenki változtatott volna valamit.
Ki, vagy kik ezek a világklasszis edzők?Balinho írta: Amiben viszont egyetértek a Pep-kritizálókkal, az az, hogy odament Münchenbe, egy csapatba, amelynek van/volt egy kiforrott stílusa, megvoltak a mindenki által ismert jegyei, erősségei és az ehhez passzoló keret, viszont Pep csak a saját filozófiájában tudott gondolkodni, és azt akarta mindenáron a csapat/vezetőség/szurkolók torkán lenyomni. Nálam egy világklasszis edző az adott alapanyaghoz tudja igazítani a taktikát és játékstílust, és nem a saját elképzeléseit erőszakolja bele az adott csapatba.
Ezt most ne nekem magyarázd hanem nekik.Van Bayern szurkoló barátom nem lehet vele.megértetni.Ilyenek és kész a klubban lévő arrogancia a szurkolókon is kijött.Minden edző egy kókler lesz a szemükben aki nem nyert nsluk BL.-t.Pep is.Jó persze nem mindenki ilyen de a többségük igen.Balinho írta:Ez viszont teszem hozzá a Bayern szurkolók részéről igencsak arrogáns hozzáállás. Azt gondolom legyen egy csapat bármennyire is jó, sőt a BM esetében akár kimagasló, elvárás nem lehet a BL-cím... Mit gondolnak magukról és a sorozatról generálisan? Igen a világ legjobb klubjai között vannak, a legszűkebb elitben, ezért az az elvárás, hogy minden évben legyenek kompetitívek, az jogos. De hogy a győzelem, mint elvárás? Na ne vicceljünk, náluknál jóval dominánsabb csapatok nem voltak képesek megrendelésre húzni a trófeát. Az elmúlt két évben a későbbi győztessel szemben estek ki az elődöntőben, és lehet, hogy idén is ez lesz a helyzet. Ez minden, csak nem az arcpirító kudarc kategóriája.Feast4 írta:Igazából a probléma az hogy a Bayern nem titkoltan BL.t nyerni vitte oda.A Bayernokság az náluk alap.
Ez viszont teszem hozzá a Bayern szurkolók részéről igencsak arrogáns hozzáállás. Azt gondolom legyen egy csapat bármennyire is jó, sőt a BM esetében akár kimagasló, elvárás nem lehet a BL-cím... Mit gondolnak magukról és a sorozatról generálisan? Igen a világ legjobb klubjai között vannak, a legszűkebb elitben, ezért az az elvárás, hogy minden évben legyenek kompetitívek, az jogos. De hogy a győzelem, mint elvárás? Na ne vicceljünk, náluknál jóval dominánsabb csapatok nem voltak képesek megrendelésre húzni a trófeát. Az elmúlt két évben a későbbi győztessel szemben estek ki az elődöntőben, és lehet, hogy idén is ez lesz a helyzet. Ez minden, csak nem az arcpirító kudarc kategóriája.Feast4 írta:Igazából a probléma az hogy a Bayern nem titkoltan BL.t nyerni vitte oda.A Bayernokság az náluk alap.
Félre ne érts, én nem is kérdőjeleztem meg. Amúgy mindkét félnél vannak pozitív és negatív tényezők. Gyengébb bajnokságon belül lehet egy csomót kísérletezni, meg pihentetni agyba-szájba, míg mondjuk a spanyol bajnokságban folyamatosan kell a gála kezdő, meg a begyakorolt taktika, mert egy botlás és szevasz szezon.Res írta:Akkor közelítsük meg másként: egy erős bajnokságból könnyebb BL-t nyerni, vagy egy gyengéből??zola8787 írta: Igaz én nem vitatom a sikerességét, de azért azzal is legyünk tisztában, hogy amióta ott van, van egy jóCSKA Dortmund és a többi csapatot hagyjuk is.
Szerintem három év, három elődöntő nem az az eredmény amit meg kell kérdőjelezni...
nem kifejezetten a Dortmundot akartam lehúzni ezzel, tudom, hogy idén szépen összerakták őket. csak érzékeltetni akartam, hogy ha nálunk mondjuk nem lenne Real meg Atleti, és a Sevilla lenne a legnagyobb kihívó, akkor nem tudom, hogy hányan értékelnék olyan hű de sokra a bajnoki címeket.palesz77 írta:Azért ezt a mostani Dortmundot szépen lerendezted ennyivel..Zozzy 5 írta: ahol a legnagyobb ellenfél kiesik az EL negyeddöntőbenBaromi jó az a csapat, kiestek most Klopp ellen, van ez így, de a La Ligában sem szégyenkeznének egyáltalán, nem kell lenézni őket. Igenis komoly ellenfelek. A bajnokság meg tavaly is és idén is azon múlt, hogy megverték, vagy x-eltek a legnagyobb riválisukkal - 3 győzelem, 1 x -, ha kikaptak volna, akkor nem ők a bajnokok.
Valóban, egy ilyen maximalista ember számára ez rémesen idegesítő lehet, de pont az miatt volt és lesz olyan sikeres, hogy sohasem elégedett magával és a csapattal... Kíváncsi leszek az angol bajnokságban hogyan alakulnak a dolgai, mert ott azért nem rózsás a helyzet mostanság. Úgy gondolom ez vízválasztó lehet majd a karrierje szempontjából: ha sikerül nagy sikereket elérni ott is, akkor hosszú távon akár minden idők egyik legjobb edzője lehet, hiszen még nagyon fiatal.recrea írta:Nézzük a dolgot Pep szemszögéből. Bukásnak aligha nevezné, de biztosan nagy hiányérzet van benne a BL miatt, kétlem, h elégedett lenne a 3 évvel, szakmai szempontból legalábbis.
7 év, 7 elődöntő, ahol kikapott, ott nüanszok, kivéve amikor beleszaladt a késbe a Real ellen. Szerintem brutális.
A Barca elleni is elég csúnya volt, igaz tele voltak sérülttel, de ha azon múlt volna a visszavágón röhögve gurítottak volna négy gólt minimum...recrea írta: 7 év, 7 elődöntő, ahol kikapott, ott nüanszok, kivéve amikor beleszaladt a késbe a Real ellen. Szerintem brutális.
Azért ezt a mostani Dortmundot szépen lerendezted ennyivel..Zozzy 5 írta: ahol a legnagyobb ellenfél kiesik az EL negyeddöntőben
Akkor közelítsük meg másként: egy erős bajnokságból könnyebb BL-t nyerni, vagy egy gyengéből??zola8787 írta: Igaz én nem vitatom a sikerességét, de azért azzal is legyünk tisztában, hogy amióta ott van, van egy jóCSKA Dortmund és a többi csapatot hagyjuk is.
Igaz én nem vitatom a sikerességét, de azért azzal is legyünk tisztában, hogy amióta ott van, van egy jóCSKA Dortmund és a többi csapatot hagyjuk is.Res írta:Javaslom rágódni az alábbi kérdéseken:
- hányszor nyert BL-t / BEK-et a BM mondjuk az elmúlt 30 évben??
- hány olyan edző van, aki három egymást követő szezonban behúzta a "gyenge" német bajnokságot?
Lehet valakinek unszimpatikus a hapsi, de a teljesítményét vitatni??? Könyörgöm, ennyire ne legyünk szubjektívek!!!
jó, mondjuk így kívülállóként könnyű objektíven és reálisan hozzáállni a dologhoz. azért azt megnézném, hogy ha Lucho egy olyan csapattal, ami rendszeresen elviszi az adott ország legjobb játékosait, a vezetőség mindenkit megvesz neki, aki kér, de csak egy olyan bajnokságot tud megnyerni, ahol a legnagyobb ellenfél kiesik az EL negyeddöntőben, akkor hányan lennének olyan hű de elégedettek vele, ha a BL elődöntőben meg rendszeresen kiesik.crixus írta: Hogy lehet egy olyan 3 évet sikertelennek tekinteni amely alatt az adott csapat mindháromszor bajnok lesz, összességében 6-7 kupával zárva (idei kupadöntőtől függően)...![]()
Ez kb olyan, mintha a Barca szurkolók elégedetlenkednének MAJD Luchoval abban az esetben is, ha behúzzuk a bajnokságot is és a kupát is. De hát a BL...![]()
![]()
![]()