Fc Barcelona - A Hátország

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Troym
Director del Fútbol

2025.05.23. 08:38:34

gránit írta:
2025.05.23. 08:14:15
A stadionprojekt úgy el van csúszva, hogy elképzelhető, hogy 2026-ig nem lesz visszaköltözés, teljesen kész pedig lehet, hogy még ekkor sem lesz. Brutális bevételektől esünk el, a költségekről nem is beszélve.

https://www.goal.com/en/lists/barcelona ... e26fe163a8

https://barcauniversal.com/barcelona-in ... 27-report/

https://managingbarca.com/news/spotify- ... on-delays/
Majd kapunk 500 millió kötbért :D :D :D legalábbis ezzel kapta a török reptérépítő a megbízást, meg azzal, hogy elkészül 2024 decemberre a renováció, végülis 2026 majdnem ugyanaz...A felelősség kérdését már nem is boncolgatom.
gránit
Director del Fútbol

2025.05.23. 08:14:15

A stadionprojekt úgy el van csúszva, hogy elképzelhető, hogy 2026-ig nem lesz visszaköltözés, teljesen kész pedig lehet, hogy még ekkor sem lesz. Brutális bevételektől esünk el, a költségekről nem is beszélve.

https://www.goal.com/en/lists/barcelona ... e26fe163a8

https://barcauniversal.com/barcelona-in ... 27-report/

https://managingbarca.com/news/spotify- ... on-delays/
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.23. 07:51:49

https://www.fcbarcelonanoticias.com/fut ... 7_102.html
Egy vélemény cikk a Real új innovációs központjáról
Érdekes megvilágításba helyezi a Barca Studios ki nem fizetett pénzeit és a sokak által vitatott gazdasági karokat :)
soadroli
Llegenda del Barça

2025.05.21. 14:25:24

Barcelona are in talks with Tim Steidten to add former West Ham director to their management team.

Not only Saudi, German and UK clubs are keen on Steidten but now also Barça are interested. Great relationship with Deco since Tapsoba transfer to Leverkusen.

Steidten was jointly responsible for the transfers of Florian Wirtz, Frimpong and Kudus among others, terminated his contract with West Ham United in January and is currently in talks with potential clubs for his future. (Fabrizio Romano)
Kép
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.05.16. 20:07:46

csababarca írta:
2025.05.16. 19:07:54
Zoldbela írta:
2025.05.16. 18:45:18

Akkor, hogy tényleg megérje!
- Ha a mostani TS-nél jobb, akkor jobb! Nem jobb volt, vagy jobb lesz, hanem egyszerűen: jobb!
- Én tévedhetek a két kapus összehasonlításában, de mintha Flick is Tek-et favorizálná. Gondolom: nem azért, hogy szorosabbá tegye a bajnokságot.
Koundénál is jobb EG, meg GM mert játszanak.
Logikus.

Flick nagyon ésszerűen nem dobta vissza a mélyvízbe a szezon sorsdöntő szakaszára az éppen felépülő TS-t.
Jól is tette.
Tudod mit? Igazad van!
sneco7
Capitá del Barça

2025.05.16. 19:54:10

Zoldbela írta:
2025.05.16. 18:04:38
bence0330 írta:
2025.05.15. 17:31:38
Az a baj, hogy ehhez szerintem az kell, hogy TS menjen. Nem tudunk kezdő szintű kapust hozni, amíg ő itt van, szerintem ez nem egy Barca-betegség, senki nem tudja ezt megtenni kb. Ehhez meg kell a német szándéka is, nem mellesleg az edzőnk is német. Én elcserélném egy top kapusra, mert nem elég megbízható már egészségügyileg sem, a BM meccs óta meg egészségesen sem feltétlen, de nem látom, hogy ő távozna, innentől kezdve meg igazi top kapusra semmi esélyünk, padra egyik sem jönne. Ezért nehéz a cserekapus kérdés, mindenhol. Találhatunk relatíve minőségi rutinos cserekapust, de nem tudom, Tek-hez képest az előrelépés lenne-e. Cserének ő kimagaslóan jó lenne, csak hát sajna egész évben helyettesíteni már nem.
Ha már itt van Tek, akkor TS elfér a padon, kérdés, hogy meddig hajlandó ezt elviselni.
Tekkel szemben nincs abban a helyzetben, mint Bravo esetében, mikor is egy ultimátummal kikényszerítette, hogy ő legyen az első számú kapus. TS-nél Tek határozottan jobb kapus. Nem is értem sokak elégedetlenségét.
TEK sosem volt és most sem jobb kapus TS-nél.Maximum az szól mellette,hogy jó kabala volt tavasszal és a sok győzelem pozitívnak mutatja az ő teljesítményét. Rutinja ellenére, nagyon sok gyermeteg hibája volt. Ráadásul TS a ziccerek védésében sokkal jobb, márpedig a Barcában ez az alap, mert a helyzetek 70-80%-a kb ziccer az ellenfeleknek. Plusz lábbal is erősebb,bár Flicknél ez már nem olyan fontos,mint a korábbi edzőknél.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.05.16. 19:07:54

Zoldbela írta:

- Ha a mostani TS-nél jobb, akkor jobb! Nem jobb volt, vagy jobb lesz, hanem egyszerűen: jobb!
- Én tévedhetek a két kapus összehasonlításában, de mintha Flick is Tek-et favorizálná. Gondolom: nem azért, hogy szorosabbá tegye a bajnokságot.
Koundénál is jobb EG, meg GM mert játszanak.
Logikus.

Flick nagyon ésszerűen nem dobta vissza a mélyvízbe a szezon sorsdöntő szakaszára az éppen felépülő TS-t.
Jól is tette.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Zoldbela
Jugador del Barça

csababarca írta:
2025.05.16. 18:17:07
Zoldbela írta:

TS-nél Tek határozottan jobb kapus. Nem is értem sokak elégedetlenségét.
:mrgreen:

ma is megérte bekapcsolni az internetet.

Persze a mostani TSnél aki épp még formavisszanyerésben lehet.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.05.16. 18:17:07

Zoldbela írta:

TS-nél Tek határozottan jobb kapus. Nem is értem sokak elégedetlenségét.
:mrgreen:

ma is megérte bekapcsolni az internetet.

Persze a mostani TSnél aki épp még formavisszanyerésben lehet.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Zoldbela
Jugador del Barça

bence0330 írta:
Az a baj, hogy ehhez szerintem az kell, hogy TS menjen. Nem tudunk kezdő szintű kapust hozni, amíg ő itt van, szerintem ez nem egy Barca-betegség, senki nem tudja ezt megtenni kb. Ehhez meg kell a német szándéka is, nem mellesleg az edzőnk is német. Én elcserélném egy top kapusra, mert nem elég megbízható már egészségügyileg sem, a BM meccs óta meg egészségesen sem feltétlen, de nem látom, hogy ő távozna, innentől kezdve meg igazi top kapusra semmi esélyünk, padra egyik sem jönne. Ezért nehéz a cserekapus kérdés, mindenhol. Találhatunk relatíve minőségi rutinos cserekapust, de nem tudom, Tek-hez képest az előrelépés lenne-e. Cserének ő kimagaslóan jó lenne, csak hát sajna egész évben helyettesíteni már nem.
Ha már itt van Tek, akkor TS elfér a padon, kérdés, hogy meddig hajlandó ezt elviselni.
Tekkel szemben nincs abban a helyzetben, mint Bravo esetében, mikor is egy ultimátummal kikényszerítette, hogy ő legyen az első számú kapus. TS-nél Tek határozottan jobb kapus. Nem is értem sokak elégedetlenségét.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Alcantara
Director del Fútbol

2025.05.15. 17:25:55

soadroli írta:
2025.05.15. 12:10:03
The goalkeeping position has become the most sensitive issue for Barça ahead of the 2025/26 season, amid doubts surrounding ter Stegen’s fitness.
ter Stegen, now 33 years old, has seen a decline in form and is no longer considered among the top goalkeepers in the world. He currently ranks 41st globally according to Transfermarkt, with a market value of just €15 million.
Barça have also renewed the contracts of young goalkeepers Diego Kochen and Aron Yaakobishvili until 2028, reflecting the club’s intention to build the future of the position from within. [Diario AS]
Roli erről a hírről csak annyit, hogy a sport.es meg teljesen mást vizionál, mint saját alomból egy kapus a jövőre nézve.

https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -117361474

Itt három opció van, de a gránit által többször emlegetett holland a legerősebb verzió.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.05.15. 12:10:03

The goalkeeping position has become the most sensitive issue for Barça ahead of the 2025/26 season, amid doubts surrounding ter Stegen’s fitness.
ter Stegen, now 33 years old, has seen a decline in form and is no longer considered among the top goalkeepers in the world. He currently ranks 41st globally according to Transfermarkt, with a market value of just €15 million.
Barça have also renewed the contracts of young goalkeepers Diego Kochen and Aron Yaakobishvili until 2028, reflecting the club’s intention to build the future of the position from within. [Diario AS]
Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.13. 19:04:49

https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... yamal.html
Deco nyilatkozta. Lényeges nekem, hogy elmondása alapján nagyon függünk Yamal és Raphinha játékától, így egy ilyen játékosra van szükség.
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... barca.html
Tebas közben Negreirázik, és sport korrupcióval vádolja a Barcát, miszerint nem fizettük le őket, de a kinevezésük és visszaléptetésük megkisérlése is Sport korrupció.
Hahó Real kupadöntő, bírók leváltása? :)
https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -117357255
Miguel Galan válaszolt is Tebasnak. Érdekes, hogy fenyegetőzik, amikor a Barca feljelentésén múlik a felfüggesztése.
https://www.football-espana.net/2025/05 ... kle-piracy
Közben a La Liga kalózok elleni harca megbénította a közösségi média, önkormányzati és banki szolgáltatásokat :)
https://www.mundodeportivo.com/us/en/20 ... -risk.html
Az utolsó 3 forduló közvetítése veszélyben van, mert a dolgozók sztrájkkal fenyegetőznek, ha nem kapnak garanciát az állásuk megtartására. Nemrég linkeltem Tebas leváltotta a katalán Mediapro céget a meccsek közvetítésével kapcsolatban
Ezek olyan La Ligás dolgok :)
kmb
Jugador del Barça

2025.04.15. 18:57:21

Hiába ez nem fog bevételként számítani,mert csak...meg amúgy is ezt el kell osztan 30 évre,nem úgy mint a hatodik utcai dolgokat.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.04.15. 14:11:42

Barça have earned €101.5M from the Champions League so far.
The club can potentially earn more: €15M for reaching the semi-finals, €18.5M for playing the final, €6.5M for winning it, and 4-5 million for the UEFA Super Cup. [Mundo Deportivo]
Kép
Troym
Director del Fútbol

2025.04.15. 09:21:41

Barcelona expect to return to the Spotify Camp Nou in September. - tv3

Na akkor már szezonkezdet sem...most épp szeptember, de lesz az 2026 január is...
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.09. 19:28:34

https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... liten.html
Már tegnap is olvastam ezt az embert az MD-n.
Most nyilatkozott is. Nem ismerem, de ő állítja, hogy neki köszönhető 3 RFEF elnök felfüggesztése.
Itt lenne az alkalom megszabadulni Tebastól, gondolom ezt Perez is támogatja.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.04.08. 00:24:46

Hoppá, most olvasom, nekimentünk a Ligának. Joggal, amit Tebas leművel a médiában az egy cirkusz, ahogy kezeli a bizalmas infókat, az szégyen, és egyértelműen jogsértő. Az ffp-t nehéz kritizálni, mert semmit nem tud róla senki, de ezt mindenki füle hallatára műveli már évek óta (nem csak velünk), itt nincs semmiféle kérdés, kinek van igaza, vagy kinek nem. Undorító, hogy ezt ez Liga elnök folyamatosan képes csinálni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2025.04.06. 15:46:00

gránit írta:
2025.04.06. 06:31:32
Ez doktori disszertációval ér fel Atleti klubmodellből és összehasonlításból......köszönöm, Uram.... :D

Egyébként a primitívebb struktúráknak adott esetben ugyanannyi előnye lehet, amennyi hátránya.
Tartalmaz bőven olyat, amitől egyszerű, hatékony, kézzelfogható a működésük, az már megint egy másik kérdés, hogy ez a személyi állomány minőségének, képességeinek, gyakorlatilag milyenségének a függvénye.
A felelősségvállalás, döntések számonkérhetősége egyértelműbb a következmények szempontjából.
Kevesebb a királyi többes használatának lehetősége, nehezebb elbújni a tanácsok, bizottságok döntései mögé, kevesebb maszatolásra és másokra mutogatásra van lehetőség.

Persze, ha rossz az irány, akkor minden könnyebben borul és mindennek az ellenkenzője kerül előtérbe, mint hiányzó elemek.....a labdarúgás nyelvén tipikusan olyan ez, amikor "mindíg éppen az aktuális hiányzó játékos a legjobb és ő az, aki megmenthette volna a csapatot".... :D
gránit
Director del Fútbol

2025.04.06. 06:31:32

Peter írta:
2025.04.05. 14:18:51
gránit írta:
2025.04.04. 22:53:59
Nem hiába adnak neki number 1 edzői fizetést, tudják, mit köszönhetnek neki.
Te arról tudsz valamit, hogy náluk milyen a klub belső felépítése?

Nálunk ugye van Deco, de róluk olvasva vagy hallva mindíg csak a Simeone névvel találkozom.
Az Atleti klubmodellje teljesen más, mint a miénk, és az én ízlésemtől meglehetősen távol áll. Náluk nincsenek választások. Míg a Barcelona egy közösségi tulajdonban levő, demokratikus egyesület, addig az Atleti egy részvénytársaság. A részvények több mint 60%-át egy Atlético HoldCo nevű befektetőcsoport birtokolja, a legnagyobb befektető az Ares Management Corporation nevű befektetőcég. Ha ők egy nap nem látnak már több fantáziát a klubban, és kivonják a pénzüket, vége is lesz az Atleti számára a jó világnak. A részvények 33%-át meg egy Idan Ofer nevű milliárdos birtokolja. A tulajdonosok egy hat fős igazgatótanácsra bízták a klub irányítását, az igazgatótanács elnöke Enrique Cerezo Torres, Miguel Ángel Gil pedig a vezérigazgató. Utóbbi a börtönt is megjárt Jesús Gil fia, aki korábban az Atleti elnöke volt, és akinek egy másik fia, Oscar, szintén benne van az igazgatótanácsban. Még szerencse, hogy a magáncégeknél nincs protekció, korrupció meg ilyesmi. Ja, de. :mrgreen:

https://en.atleticodemadrid.com/atm/boa ... rs-old2023

A sportigazgatójuk Andrea Berta volt, neki nagy érdemei vannak abban, hogy ideáig eljutottak, több mint 10 évig volt az Atletinél, de nemrég kilépett, és az Arsenalhoz igazolt sportigazgatónak. Ő volt ott Deco megfelelője. Egyelőre nem tudok róla, hogy kiválasztották volna már az új sportigazgatójukat.

Összehasonlításképpen, a mi igazgatótanácsunk 17 fős, viszont nálunk van kosárlabda-, kézilabda- és görhokiszakosztály is, és a nőifoci szakág is hasít. Ahogy az információk alapján meg tudom ítélni, ott szerintem kevesebb ember hozza a döntéseket. Nálunk különböző területeket egyes elnökségi tagok vezetnek. Nálunk emellett van Stratégiai Gazdasági Bizottság is, egy hattagú csoport, amelynek egy tagját az Igazgatótanács választja ki, a másik ötöt pedig a sociók. Ez a bizottság pénzügyi és vagyonkezelési ügyben ellenőrizheti az Igazgatótanácsot. Nálunk emellett van Szenátus is, aminek az ezer legrégebb óta socio a tagja. Ez egy tanácsadó testület, amely indítványokat fogalmazhat meg az Igazgatótanácsnak. Emellett van annyi bizottság nálunk, mint égen a csillag. Gazdasági Bizottság, Szociális Bizottság, 125. évfordulós bizottság, Etikai és Átláthatósági Bizottság stb. Az Atletinél sokkal primitívebb a struktúra, egy szűk, hat fős társaságra bízták a vezetést, nincs olyan kiterjedt intézményrendszerük, mint a Barcelonának.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.03.29. 09:30:53

culinho írta:
2025.03.22. 07:17:49
A hitelt 2026-tól kezdjük törleszteni, a teljes elkészülte után. A 25/26-os szezont a “régi” részek (60e) megnyitásával tervezték be. Most 40e szék van letéve. A csúszásból adódó fő gond az lesz, hogy ki tudják feszíteni vajon szeptemberig a tető acélsodronyát, amihez előtte el kell érni a szerkezetkész állapotot (legmagasabb pont mindenhol) és utána több hét alatt lehet felhúzni. A szezon alatt ez nehézkes.

Védelmükre: folyamatosan munkaerő hiánnyal küzdenek, piszok nagy munka (sokkal nagyobb, mint a Bernabeu) és nagyon rossz idő van ott hetek óta. Nálunk ez sehogy se állna. Ott is látszik persze a spanyol mentalitás, de talán külön jó, hogy külföldi cég csinálja, úgy érzem nyomatják, amit ki lehet az emberekből sajtolni.

Amúgy gyönyörű lesz, imádják a helyiek, én is nagyon várom már, hogy lehessen menni.
Ha jól tudom most kapták meg az engedélyt arra hogy hétfőtől péntekig 0-24 mehessenek a munkálatok ami sokat segíthet.

Kíváncsi leszek hogy kívülről mennyire fog nyomokban tartalmazni a régi Camp Nou-ból, mert sajnos a látványtervek alapján egyáltalán nem, számomra ez kicsit negatív pont, 1 fokkal többet vihettek volna be, amolyan modernizált dizájnnal.

Mondjuk nem panaszkodok, mutatósabban fog kinézni mint az új Bernabeu ami inkább hasonlít egy gázrezsóra :mrgreen:
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.29. 07:30:02

bence0330 írta:
2025.03.28. 22:58:01
Forcabarca73 írta:
2025.03.28. 22:54:05
Pérez papának biztos benne van a keze…
Ezt mondjuk kétlem, a hírek szerint kifejezetten segítőkész volt pl. Olmo regisztrációjánál (https://www.football-espana.net/2025/03 ... gistration, eredeti katalán rádiós cikk linkelve van benne, ha jól értem, elvileg ő maga hívta fel a spanyol legfelsőbb bíróság elnökét, hogy hagyja helyben a késve beérkezett bevételt (már nem emlékszem mi volt, ez a Roque-eset?), ezzel Olmo regisztrációját). Hogy ebből mi igaz, meg mi nem, nem tudom, de Laporta nyíltan, sajtótájékoztatón külön meg is köszönte nekik a "neutrális" hozzáállást, úgyhogy valami alapja biztos van. Szerintem egymásnak a két klub nem akar szándékosan rosszakaratból keresztbe tenni, csak a pályán. Maguk felé hajlítgatni dolgokat már más téma, de direkt a másiknak keresztbe tenni nem hiszem, én úgy érzem, nagyobbak a közös érdekek, erősebb a közös ellenség (Tebas) összetartó ereje.
Inkább áthozom, mert ott már off.
Így van, ebből születnek a hasztalan viták (Perez-ezés. vagy Tebas-ozás)
Jól volt itt egy cikkben megfogalmazva, ez egy mexikói felállás.
Real VS Barca VS Szövetségek. Itt sajnos a legkisebb érdekérvényesítő képességel a katalán Barca rendelkezik.
Itt anyagi és politikai szempontok ütköznek. Anyagi szempontokból a Barca és a Real szerintem összezár, még ha a presztízs miatt mehet is a szurka-piszka.

Két lehetőség áll fenn szerintem
1. vagy teljesen alkalmatlan a vezetőség, mert mindig a barcát érintik ezek a visszás esetek
2. célirányosan támadják a klubot
Persze minkettőben lehet igazság, csak nem mind1, hogy milyen arányban, és mi minek a következménye.

Pár hete az MD-n megjelent, hogy valószínűleg a La Ligával való ellentét a CVC üzletből való kihátráláskor kezdődött(valamint a Szuperliga támogatása miatt van). Annak a napján jelent meg a hír, hogy a tartományi bíróság helyt adott a Real Madrid, Athletic Bilbao és FC Barcelona feljelentésének (Barca vagy kihátrált vagy tartózkodik, ellentétesek a hírek), és a Madridi 47-es bíróság ítéletének (2023.06) miszerint a CVC üzlet megtévesztésen (2021 augusztusi La Liga ülés)alapul, és meg kell semmisíteni azt. A La Ligának 30 napja volt akkor a legfelsőbb bíróságnáo fellebbezni. A La Liga állítja, a megállapodás jogszerű és érvényes (2021 december, ahol a klubok többsége megszavazta) Másik ügyben/bíróságon CVC üzlettel kapcsolatban nekik adtak igazat.

Azért az sem megnyugtató a Barca számára, ha az Olmos hír igaz. Mennyire lehet tiszta bármilyen versenysorozat, ha egy klub elnöke olyan befolyással bír, hogy a kormány egyik szervének döntését befolyásolni tudja.
Szerintem ilyen helyzetbe általánosságban csak jogi szempontok alapján tudja a klub megvédeni magát, amit már nem először láthatunk, és elmondható, hogy sikeresen.
Az egy másik kérdés, melyik klubon mennyire tudnak fogást találni, ami sok szemponthoz kötött mint anyagi, érdekérvényesítő, befolyás és nem mellékesen szerintem az elfogult/elfogulatlan hozzáálás/pártolás kérdése is felmerül.
Nemhiába hangzik el minden egyes interjúban a La Liga elnökétől, hogy Real Madrid szurkolóként nem a klubbal, hanem annak elnökével, Florentino Perezzel van problémája.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.22. 07:40:47

culinho írta:
A hitelt 2026-tól kezdjük törleszteni, a teljes elkészülte után. A 25/26-os szezont a “régi” részek (60e) megnyitásával tervezték be. Most 40e szék van letéve. A csúszásból adódó fő gond az lesz, hogy ki tudják feszíteni vajon szeptemberig a tető acélsodronyát, amihez előtte el kell érni a szerkezetkész állapotot (legmagasabb pont mindenhol) és utána több hét alatt lehet felhúzni. A szezon alatt ez nehézkes.
Köszi. Ez a lényeg. Saját magukat szivatták még, 2024 novemberi költözési időponttal a "régi" részek(általad írt) nyitásával 60 ezer fővel. Hogyan tudtak volna szerkezetet építeni a meccsek között? Elvileg a Bernabeu és az új Old Trafford tervezett építési ideje is 5 év.
A törökökkel sem biztos hogy jobb a helyzet :)
A kötbér azon múlik, hogy a Limak hibájából vagy egyéb okok miatt csúszik e a költözés (szerkezet felhúzása, VIP szektorok építésének előrehozása, esetleg FFP követelmény, vásárló fél kitétele, engedélyeztetés stb.)
culinho
Capitá del Barça

Védelmükre: folyamatosan munkaerő hiánnyal küzdenek, piszok nagy munka (sokkal nagyobb, mint a Bernabeu) és nagyon rossz idő van ott hetek óta. Nálunk ez sehogy se állna. Ott is látszik persze a spanyol mentalitás, de talán külön jó, hogy külföldi cég csinálja, úgy érzem nyomatják, amit ki lehet az emberekből sajtolni.

Amúgy gyönyörű lesz, imádják a helyiek, én is nagyon várom már, hogy lehessen menni.
Válasz küldése