bence0330 írta: ↑2025.03.28. 22:58:01
Forcabarca73 írta: ↑2025.03.28. 22:54:05
Pérez papának biztos benne van a keze…
Ezt mondjuk kétlem, a hírek szerint kifejezetten segítőkész volt pl. Olmo regisztrációjánál (
https://www.football-espana.net/2025/03 ... gistration, eredeti katalán rádiós cikk linkelve van benne, ha jól értem, elvileg ő maga hívta fel a spanyol legfelsőbb bíróság elnökét, hogy hagyja helyben a késve beérkezett bevételt (már nem emlékszem mi volt, ez a Roque-eset?), ezzel Olmo regisztrációját). Hogy ebből mi igaz, meg mi nem, nem tudom, de Laporta nyíltan, sajtótájékoztatón külön meg is köszönte nekik a "neutrális" hozzáállást, úgyhogy valami alapja biztos van. Szerintem egymásnak a két klub nem akar szándékosan rosszakaratból keresztbe tenni, csak a pályán. Maguk felé hajlítgatni dolgokat már más téma, de direkt a másiknak keresztbe tenni nem hiszem, én úgy érzem, nagyobbak a közös érdekek, erősebb a közös ellenség (Tebas) összetartó ereje.
Inkább áthozom, mert ott már off.
Így van, ebből születnek a hasztalan viták (Perez-ezés. vagy Tebas-ozás)
Jól volt itt egy cikkben megfogalmazva, ez egy mexikói felállás.
Real VS Barca VS Szövetségek. Itt sajnos a legkisebb érdekérvényesítő képességel a katalán Barca rendelkezik.
Itt anyagi és politikai szempontok ütköznek. Anyagi szempontokból a Barca és a Real szerintem összezár, még ha a presztízs miatt mehet is a szurka-piszka.
Két lehetőség áll fenn szerintem
1. vagy teljesen alkalmatlan a vezetőség, mert mindig a barcát érintik ezek a visszás esetek
2. célirányosan támadják a klubot
Persze minkettőben lehet igazság, csak nem mind1, hogy milyen arányban, és mi minek a következménye.
Pár hete az MD-n megjelent, hogy valószínűleg a La Ligával való ellentét a CVC üzletből való kihátráláskor kezdődött(valamint a Szuperliga támogatása miatt van). Annak a napján jelent meg a hír, hogy a tartományi bíróság helyt adott a Real Madrid, Athletic Bilbao és FC Barcelona feljelentésének (Barca vagy kihátrált vagy tartózkodik, ellentétesek a hírek), és a Madridi 47-es bíróság ítéletének (2023.06) miszerint a CVC üzlet megtévesztésen (2021 augusztusi La Liga ülés)alapul, és meg kell semmisíteni azt. A La Ligának 30 napja volt akkor a legfelsőbb bíróságnáo fellebbezni. A La Liga állítja, a megállapodás jogszerű és érvényes (2021 december, ahol a klubok többsége megszavazta) Másik ügyben/bíróságon CVC üzlettel kapcsolatban nekik adtak igazat.
Azért az sem megnyugtató a Barca számára, ha az Olmos hír igaz. Mennyire lehet tiszta bármilyen versenysorozat, ha egy klub elnöke olyan befolyással bír, hogy a kormány egyik szervének döntését befolyásolni tudja.
Szerintem ilyen helyzetbe általánosságban csak jogi szempontok alapján tudja a klub megvédeni magát, amit már nem először láthatunk, és elmondható, hogy sikeresen.
Az egy másik kérdés, melyik klubon mennyire tudnak fogást találni, ami sok szemponthoz kötött mint anyagi, érdekérvényesítő, befolyás és nem mellékesen szerintem az elfogult/elfogulatlan hozzáálás/pártolás kérdése is felmerül.
Nemhiába hangzik el minden egyes interjúban a La Liga elnökétől, hogy Real Madrid szurkolóként nem a klubbal, hanem annak elnökével, Florentino Perezzel van problémája.