Troym írta: ↑2024.06.14. 08:53:12
Magam részéről inkább lezárom a Felix témát, mert a gól/perc mutatón nehéz eldöntenem, hogy sírjak vagy nevessek. Komolyan képesek vagytok azt hinni, hogy rejtve, csendben ül a padon egy valójában 15-20 gólos támadó, csak az edzői nem látják ezt be legyen az Simeone, Xavi, vagy Potter? 7 éve ezt senki nem látja rajta? Ha képes lenne erre, bármelyik edzőnél alapember lenne. Ha meg nem tud annyit, mit akarunk vele? Életében nem jutott el odáig, de oké inkább elfogadom.
(Ugye elvileg Felix 220 percenként lő gólt, ergo 3000 perces alapemberként akkor ez szerintetek 14 gól. Ha kevesebb, akkor meg önmagatoknak mondtok ellent, mert akkor ez a mutató romlana, ha alapember lenne)
Egyiket sem, fogadd el tényként, mert szimpla tény, x gólt/gólpontot lőtt x perc alatt. Ez nem vitatéma, hanem így volt. Mint ahogy annak a valószínűsége is óriási, hogy 2143 perc helyett mondjuk 3420 percet játszva ennél több gólt lőtt volna, ez egyszerűen így működik, egészen szélsőséges eseteket kivéve. Elképzelhető, hogy ha mondjuk az utolsó 7-8 meccsén kezdőként állítják be, akkor pont nem hoz egy darab gólpontot vagy gólt sem, de ennek az esélye konvergál a nullához. hogy most ennyi idő alatt 10 gól helyett 16-ot hozott volna, vagy 13-at, sosem tudjuk meg, nyilván ez nem egyenes arányosság, csak egy indikátor, hová lehet várni kb az eddigiek alapján a számot.
Ez pont az, ami, semmi több. X perc alatt x gólt hozott, ami jól összehasonlítható azzal, hogy más ember x perc alatt x gólt hozott, plusz elég jól be lehet lőni a szintjét. A 133 percenként lehozott gólpont nem kiemelkedő egyáltalán, de semmiképp sem rossz, és a te alapérved az volt, hogy még kölcsönben sem kellene. Szerintem meg abban kb ajándék.
Azt az érvedet a levegőnek mondogatod, hogy miért nem kezdette végig minden edző, hisz senki nem állította, hogy így kellene tennie, hisz Felixnél jellemzően van jobb játékos a jó csapat keretében, akik jobb arányban hoznak gólpontokat is (nálunk Raphinha pl, ami mondjuk Felixre nézve ballábasként egy picit ciki), és jobban hajtanak is. De nem olyan nagyon sokkal, hisz semmiképp sem egy peremember, hanem egy elsőszámú rotációs játékos kb, és pontosan annak tartanánk meg szerintem, ami pár millióért bőőőven megfelelő, sőt. És az alapérv az, hogy x idő alatt lehetetlen több gólpontot hozni, mint más x*2 idő alatt, így nem lehet igazságosan összehasonlítani a kettőt, hanem az egységnyi időt, és önmagában csak őt nézve is, nem lehet számonkérni azt Felixen, miért nem lőtt 2000 perc alatt 23 gólt. Ez kb lehetetlen.
Szerintem figyelembe véve, hogy nincs atom mezőnymunkája, de bármikor képes hatalmas egyéni villanásra, a tökéletes csereember, néha kezdőként megspékelve, mert úgy azért hajt is, meccsről-meccsre nem elég kezdőnek, szerintem sem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy