davi10 írta: ↑2022.02.25. 08:06:08
Az Ő formajavulásának nagyon örülök. Alves-t szeretjük, de nem életbiztosítás, főleg ha jövőre már BL-ezni akarunk (amúgy tudja valaki, hogy meddig szól a szerződése?). Mingueza is javulgat, de szélen még mindig nem szint. Emerson-ra nem rémlik, hogy lenne opciónk, de ha lenne se hiszem, hogy fizetnénk.
Érdekes azt látni, hogy minden "lesajnált" játekos, aki Xavi alatt kicsit visszaesett, hogy javul fel (FDJ, Dest, szerintem Depay is fog még meglepetést okozni), csak Puig nem...
Még van 3 év a szerződésével, szóval az ő hosszabbítása még nincss nagyon terítéken. Viszont több mint valószínű, hogy Azpilicueta érkezni fog, akkor pedig inkább a spanyolt tartom esélyesnek a kezdő szerepre, mert Dest láthatólag nem a kedvence Xavinak plusz érdeklődő is van rá. Amellett voltak tárgyalások Raiolával Mazraouival kapcsolatban is, aki szintén ingyen jöhetne. Egy 20 millió könnyedén benne van, főleg, hogy a legkomolyabb érdeklődőnek, a Chelsea-nek kelleni fog egy rb.
Én még bízom benne, de az látszik, hogy Xavi sem igazán alapemberként számol vele, van egy olyan sejtésem, hogy a Napoli ellen nem ő játszott volna (végig) ha lenne alternatívája. (Mingut most nem veszem ide)
És nagyon nem mindegy, hogy ő az egyik akiből pénzt láthatunk, ez pedig kardinális szempont jelenleg. Egy Azpi-Alves duó egy évre (végszükség esetén Sr/Mingu) bőven megfelelő és abban sem vagyok biztos, hogy Emerson is akkorát robbantana. Ezt mi tudjuk a legjobban. Nyilván nem releváns amit itt mutatott, de az is kritikán aluli, most egy PL középcsapat standard játékosa, közel sem egy hatalmas sztár, minimális garancia lenne rá, személy szerint ingyen/apróért/cseréért tartanám érdemesnek.
Gyakorlatilag az egész védelmet meg tudnánk erősíteni ingyen/minimális pénzből egy-két szezonra, akkorra pedig már lenne pénz elit játékosokkal megtűzdelni az alakzatot.