Kalap1988 írta:Szerintem egyébként az első 10-15 perces gyengélkedéseinknek ( sok csapat szeretne ilyen gyenge lenni az elején.. nem vészes ez) igen egyszerű magyarázata van, persze aztán lehet tévedek: Mégpedig az, hogy nekünk precíziós játékunk van, amit, ha még az igazi bemelegedés előtt megzavarnak ( rettentő letámadásos presszió), akkor a még meccsbe nem akklimatizálódott barcás fiúk könnyebben vétenek hibákat. Aztán amikor felveszik a meccs erős ritmusát, bemelegednek, akkor már nincs ezzel gond. Ez más csapatnál kevésbé zavaró, mert ők nem játszanak ilyen precíz játékot, nincs benne ennyi pontos passz, főként nem kockázatos hátul... Ez akkor jelent kis problémát ( de nem mindig, előfordul, hogy már az első perctől jobban megy), ha az ellenfél úgy letámad, mint a Real. Ha behúzódnak, akkor természetesen nem, van idő felvenni a meccs ritmusát. Szerintem ennek semmi köze a mentális felkészítéshez, nyilván rendesen melegítenek a meccs előtt és úgy jönnek fel, de mégis kell egy kis idő a ritmushoz. Az pedig természetes, hogy ez minket érint a leglátványosabban, nem a futó, letámadó csapatot. Nekik nem kell precíz dolgokat végrehajtani miközben 1000 fokon égnek...
A hiba, persze, akkor is hiba, de szerintem ez megmagyarázza.
Azt gondolom, általánosságban igaz, amit írsz és a "ritmus" szóval nagyon jól elkaptad a lényeget.
Még hozzátenném, ahhoz nem vagyunk hozzászokva, hogy ennyire agresszívan támadnak le minket, mint a Madrid és talán még egy-két csapat, mindezt a saját tizenhatosunk előterében, szinte egész pályán.
A hátulütő ezzel kapcsolatban az, hogy lehetetlen 90 percen keresztül bírni fizikálisan, de ekkor még van erő a sebességgel együtt.
Általában azért hibázunk ekkor, mert a csapat azon része van presszió alatt tartva, amelyik nem a legjobb csapatrészünk a labdajáratásban, ez pedig a védősor,(bár láttam már Init és Xavit is úgy elpasszolni labdát ilyenkor, amit nem szoktam meg Tőlük) összekapcsolva azzal, amit írtál, ekkor még nincs meg a ritmus, nem vagyunk "bemelegedve".