Mihu írta:Egy dolgot kérdeznék:
Ha Pep mindig annyira odáig van meg vissza azzal, hogy nem foglalkozik a bírókkal, akkor mégis miért hagyja, hogy a 11 játékosából általában 9 vagy rosszabb esetben 10 (mert ugye egy addig a földön fekszik) egyből megrohamozza a bírót és reklamáljon minden kis sz.rért? Ez mi ha nem a bíróval való foglalkozás? Jobban elviselném, ha a nyilatkozatokban kommentálnák az eseteket, nem pedig gusztustalan módon a pályán vennék körbe 9-en, 10-en, hogy márpedig spori itt kéremszépen olyan szabálytalanság történt amiért eltiltást kell adni minimum...
A pillanat hevében természetes, hogy a játékos védi az igazát, joga van a véleményét elmondani a bírónak. De nem mindegy, hogyan. A stílus sokat számít. Tévedhet a bíró, tévedhet a játékos (vagy netántán tudja a játékos is, hogy jogtalanul reklamál, de megteszi, mert elhiszi, hogy képes kidumálni pl. egy sárgát az ellenfél játékosának), mert emberekből vannak. Ezt mindig, mindenhol elmondom, mert ez mindig igaz. Pep a meccs után nyilatkozik, hidegebb fejjel teszi, mint a játékosok a pályán ott és akkor. Ez az egyik.
A másik. Ugye említetted, hogy Pep miért hagyja, hogy a játékosai reklamáljanak a pályán? Erre írtam fentebb a véleményemet. De amit én kérdeznék: Pep miért hagyja, hogy a játékosai színészkedjenek? Miért csinálnak olyanokat a játékosok, amiket látunk tőlük, miért kell néha eljátszani a nagyhalált? Ez nem a csapat sajátja. Sosem fogadtam el ezt a dolgot és ezután sem fogom. Természetesen nem sűrűn adják elő a dolgot, de amikor előadják, nem nézem örömmel. És persze a mai világban, a 21. században ott tart a technika, hogy szuperlassításokkal visszajátsszák ezeket az eseteket, amik jó táptalajt ad azoknak az egyéneknek, akik színészkedéssel vádolják a csapatot. Nekem ez jóval súlyosabb dolog, mint a reklamálás a pályán.