A kp, ahogy írtam, szerintem is alulteljesít, de az egyének ennek ellenére javulnak Romeut leszámítva, akit speciel az első meccstől kezdve alkalmatlannak találtam. Csak néhány dolog, amit megfigyeltem:
- Pedri, amikor elkezdett itt játszani, kb semmi különöset nem csinált, csak nyugodt tudott maradni a labdán, de többnyire tili-tolizott. Koeman vége felé, illetve Xavi alatt főleg kezdett el nagyon szép ütempasszokat adni, Xavi alatt elkezdte támadni a kaput és gyors játékokban is részt vett a 16-os környékén egyre többször, valamint végre nem csak passzal, hanem elegáns testcselekkel is le tudja rázni a védőjét - amiről már beszéltem többször, hogy mennyire elengedhetetlen, főleg a mi játékunkba.
- Gavi eleinte a proaktív megindulásai és nagy területen megjátszott labdái miatt volt kitűnő, amiből fejlődött első körben egy labdabiztos játékossá, aki nagyon ócska helyzetekben sem adja el hátul (meg merem kockáztatni, hogy mostanra a csapatunk legjobbja ebben), ebből lett egy méreggombóc, aki a pálya bármelyik területén felbukkan, de ebben is fejlődött a helyezkedését és időzítését tekintve, majd mostanában látszik rajta, hogy ismét vállal ütempasszokat, beindításokat és több egyérintőt, ha van kivel. Ezen kívül elég jól forgatja a játékot, ha van területe, egyre többször érkezik kapu elé ő is.
- De Jongot a legjobbnak tartottuk sokan a pozíciójában a sérülése előtt. Korábban is jó játékos volt, de valóban elkezdett olyan számokat produkálni, ami több, mint figyelemreméltó volt. (Nekem a végtelen labdacipelése továbbra sem tetszett, de mindezzel együtt iszonyat hatékony volt, főleg a támadóharmadban.)
- Ferminről nehéz nyilatkozni, az ő meccsrutinjánál teljesen érthető a hektikus teljesítmény. Egyik meccsen MoM, másikon eltűnik, de akkor sem haszontalan. Azonban az, hogy egyáltalán vannak olyan, nem is kis meccsek, ahol húzóember tud lenni, szerintem önmagában megsüvegelendő.
Ezek itt a fiataloknál sokszor természetesen alakulnak így, hiszen abban a korban vannak, hogy fejlődjenek, de elég ritka, hogy ennyire konzisztensen legyen mindenki folyamatosan meghatározóbb, mint ami itt történik.