Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Amióta ittvan azóta a történelem egyik legjobb csapata vagyunk. Elötte egy évvel 3.-ok voltunk a bajnokságba, oda-vissza vert miket a Real és nagyon gyengék játszottunk. És már akkoris volt Henry, Messi, Eto'o, Iniesta, Xavi, Puyol stb.Dzsukela írta:Eltérve az előttem szólókkal, csak szimplán elmondanám, mi rólla a véleményem.
Kétségtelenül nagyon jó edző, de ezt addig nem fogjuk megtudni, amig le nem ül egy másik csapat kispadjára is.
Ennyi.
Baj az tényleg van. Mégpedig az, hogy Pep komolyan lenyilatkozik ilyeneket. Mivel nem egy hazug ember benyomását kelti, hanem őszinte embernek látszik, ezért úgy kell venni a nyilatkozatait, ahogy előadja. Márpedig ha ő ezzel a játékkal elégedett, akkor tényleg hatalmas gond van. Mert ha elégedett vele, akkor itt semmi változás nem lesz. Ha felvállalná azt, hogy igenis trágya volt a csapat (és nemcsak tegnap, hanem 3-4 meccse biztosan) és kiemelné a sajtó előtt, hogy sürgősen elfog beszélgetni a játékosokkal a gyenge teljesítményt miértjét illetően, akkor nem lenne gond. Így viszont van. Mert a nyilatkozata alapján tetszik neki ez a lélektelen játék. Szerintem túlságosan is tiszteli, szereti a játékosait ahhoz, hogy lehordja őket, ha gyengén teljesítenek. Mivel itt az elmúlt 3 év kupatermése, ezzel Pep szemében halhatatlan istenekként léteznek a játékosai, akikre egy csúnya szót nem mondhat. Ez viszont a csapat rovására megy és akkor sem ismeri el, hogy gyengék vagyunk, ha tényleg így van. Márpedig most gyengén muzsikál a csapat és ezt nem ismeri el Pep.daffy írta:ugyan nem szeretnék vitát,de eddig is pont ilyeneket nyilatkozott,szóval baj éppenséggel lehet.krampusz írta:Remélem, hogy Pep nyilatkozatai csak a nyilvánosságnak szólnak "játékkal" kapacsolatban. Ha igen, akkor nincsen "nagy" baj.....
ugyan nem szeretnék vitát,de eddig is pont ilyeneket nyilatkozott,szóval baj éppenséggel lehet.krampusz írta:Remélem, hogy Pep nyilatkozatai csak a nyilvánosságnak szólnak "játékkal" kapacsolatban. Ha igen, akkor nincsen "nagy" baj.....
Nem akarok ezen tovább lovagolni, egyszerűen zavart, hogy a csapatjáték semerre nem mozdult el a béka segge alól a szünet után sem és Pep meg sem próbált időben változtatni, még Pique lecserélése is kényszerű volt, Adriano pályán tartására pedig nem volt racionális magyarázat.Kalap1988 írta:Dani Alves játszatása indokolt volt szerintem, igen. Adrianoé is lehetett volna, hisz jól játszott eddig a szezonban mindenhol, de látván a mai teljesítményét, mondjuk a félidőben le lehetett volna venni. Persze ettől még nem lett volna automatikusan meg a meccs. Ha az első félidő 2 ziccerét ( Messi melléemelése és Fabregas rossz labdaátvétele) belőjük, akkor lehet itt4-5 góllal nyertünk volna, mert felszakadnak a lelki gátak ( amik a fizikális fáradtság miatt is vannak) és mindenki parádéról, meg hengerről beszélne. Ennyin múlott és általában ennyin is múlik egy meccs. Apró rossz döntések, ilyen-olyan okokból, amik alakulhatnának máshogy is.
Dani Alves játszatása indokolt volt szerintem, igen. Adrianoé is lehetett volna, hisz jól játszott eddig a szezonban mindenhol, de látván a mai teljesítményét, mondjuk a félidőben le lehetett volna venni. Persze ettől még nem lett volna automatikusan meg a meccs. Ha az első félidő 2 ziccerét ( Messi melléemelése és Fabregas rossz labdaátvétele) belőjük, akkor lehet itt4-5 góllal nyertünk volna, mert felszakadnak a lelki gátak ( amik a fizikális fáradtság miatt is vannak) és mindenki parádéról, meg hengerről beszélne. Ennyin múlott és általában ennyin is múlik egy meccs. Apró rossz döntések, ilyen-olyan okokból, amik alakulhatnának máshogy is.Balinho írta:A két szélső támadónk (ha technikásabb, mint a liga 3/4-e, ha nem) mutatott bármi olyan pozitívat, ami indokolttá tette, hogy 60/75 percig a posztjukon maradhassanak?Mikaos írta:Azt mondjátok, két védő volt a két szélső csatárunk?
Meglehet.
De ez a két védő technikásabb, mint a bajnokság szélső csatárainak 3/4-e.
Lehet rossz napot kifogni, lehet rosszul játszani, lehet megérzésekre alapozni, lehet rosszul dönteni kezdőcsapat kijelölésekor. És ezt be lehet látni. Sajnos az a helyzet, hogy amikor egy-egy játékosunk játéka cseréért kiált, akkor Pep a legritkább esetben meri ezt meghúzni időben (és hogy nem húzza meg a legritkább esetben bizonyul jó húzásnak).
15 perc alatt nem lehet megváltani a világot. Adrianonak nem lett volna szabad kilépnie a pályára a második félidőre, Alvesnek meg maximum a 3-4-3as felállásban szabadott volna ottmaradnia. Semmilyen égi jel nem utalt arra, hogy fenn kell tartani ezt a helyzetet. Attól mert alapvetően tompa és fásult a csapat, még szabad megoldást keresni arra, hátha nem legalább helyzetfélét fel tudunk mutatni a második félidőben (minden futballra emlékeztető momentumunk Tello beállítása utánra datálódik).
A két szélső támadónk (ha technikásabb, mint a liga 3/4-e, ha nem) mutatott bármi olyan pozitívat, ami indokolttá tette, hogy 60/75 percig a posztjukon maradhassanak?Mikaos írta:Azt mondjátok, két védő volt a két szélső csatárunk?
Meglehet.
De ez a két védő technikásabb, mint a bajnokság szélső csatárainak 3/4-e.
Szerintem meg inkább 12-re nem mert lapot húzni, nehogy 10es jöjjön. Aztán végül húzott egy jó hármast...Pavel írta:19-re lapot húzott, de ászt kapott.Stoichkov írta:2 védő a csatársorban?????????
75 percen keresztül????????????
mindezt úgy, hogy végig 0-0???????
hát mégis mi a **** ****** ****** * ***** *nyát csinált ez az edző ma????
dede, észrevettem én is többször már, hogy alves előszeretettel dorgálja meg, ha esetleg a gyengébb lábára kapja a labdát, vagy hasonlók. ha valaki nem csipázza alexist, az inkább alves mint messi, szerintem. na de ez már off.Dzsukela írta:Ti valszeg nem láttátok, de bármikor megpróbál Alexis 1-1-ben valakit becsapni, vagy megverni, és nem sikerül neki, vagy nem elég jól, akkor Alves örjöng, és kiabál vele! hát ezek után jó hogy nincs önbzalma!!! ilyenkor Alvesnek bemajzolnák egyet, hogy van képe egy olyan játékosra kiabálni, aki nem besz*ri? Alves is már kicsit idegesitő.
Dzsukela írta:Ti valszeg nem láttátok, de bármikor megpróbál Alexis 1-1-ben valakit becsapni, vagy megverni, és nem sikerül neki, vagy nem elég jól, akkor Alves örjöng, és kiabál vele! hát ezek után jó hogy nincs önbzalma!!! ilyenkor Alvesnek bemajzolnák egyet, hogy van képe egy olyan játékosra kiabálni, aki nem besz*ri? Alves is már kicsit idegesitő.Messa írta:Én megmondom őszintén már Alexisnél is ezt látom... Az első meccsén úgy forgatta Marcelot, meg bevállalta a bicikliket, az 1-1eket, most 10ből 10x visszapasszolja a mögötte lévő embernek...csababarca írta:Az egyetlen jó húzása Tello becserélése volt. Lendületet adott arra a pár percre a csapatnak. Viszont majd vele is az lesz,hogy teljesen le lesz butítva a játéka,mint pl Pedronak. Aztán majd semmi váratlant nem fog ő se húzni.
19-re lapot húzott, de ászt kapott.Stoichkov írta:2 védő a csatársorban?????????
75 percen keresztül????????????
mindezt úgy, hogy végig 0-0???????
hát mégis mi a **** ****** ****** * ***** *nyát csinált ez az edző ma????
Ti valszeg nem láttátok, de bármikor megpróbál Alexis 1-1-ben valakit becsapni, vagy megverni, és nem sikerül neki, vagy nem elég jól, akkor Alves örjöng, és kiabál vele! hát ezek után jó hogy nincs önbzalma!!! ilyenkor Alvesnek bemajzolnák egyet, hogy van képe egy olyan játékosra kiabálni, aki nem besz*ri? Alves is már kicsit idegesitő.Messa írta:Én megmondom őszintén már Alexisnél is ezt látom... Az első meccsén úgy forgatta Marcelot, meg bevállalta a bicikliket, az 1-1eket, most 10ből 10x visszapasszolja a mögötte lévő embernek...csababarca írta:Az egyetlen jó húzása Tello becserélése volt. Lendületet adott arra a pár percre a csapatnak. Viszont majd vele is az lesz,hogy teljesen le lesz butítva a játéka,mint pl Pedronak. Aztán majd semmi váratlant nem fog ő se húzni.
Szerintem még Keita is többet tett volna hozzá a játékhoz, mint egyesek... gondolok itt Cesc-re elsősorban.Balinho írta:Egyedül azért adok hálát, hogy Keita ANK-n van, és nem kaptam agyvérzést egy 75perces Xavi-Keita csere miatt.
Én megmondom őszintén már Alexisnél is ezt látom... Az első meccsén úgy forgatta Marcelot, meg bevállalta a bicikliket, az 1-1eket, most 10ből 10x visszapasszolja a mögötte lévő embernek...csababarca írta:Az egyetlen jó húzása Tello becserélése volt. Lendületet adott arra a pár percre a csapatnak. Viszont majd vele is az lesz,hogy teljesen le lesz butítva a játéka,mint pl Pedronak. Aztán majd semmi váratlant nem fog ő se húzni.
Tévedsz. Nézd meg a 9-0-ás kupameccset. Fergetegesen játszott. Azt amit Adriano ma nyújtott, azt ő is lehozta volna. Sőt szerintem többet.zola8787 írta:Azért ne már. Nem védem Pep-et, főleg úgy, hogy már rég óta azt gondolom, hogy ő a leggyengébb pont a csapatban, de mire fel lenne nálad kezdő Tello? Nem játszott az A-ban tétmeccsen, max annyi, hogy hamarabb lehetett volna felküldeni a pályára, de ez az egyik hibája Pep-nek, hogy nem tud cserélni, a másik meg a kiutálás (Eto'o, Yaya).
Azért ne már. Nem védem Pep-et, főleg úgy, hogy már rég óta azt gondolom, hogy ő a leggyengébb pont a csapatban, de mire fel lenne nálad kezdő Tello? Nem játszott az A-ban tétmeccsen, max annyi, hogy hamarabb lehetett volna felküldeni a pályára, de ez az egyik hibája Pep-nek, hogy nem tud cserélni, a másik meg a kiutálás (Eto'o, Yaya).Pavel írta:Ott a pont. Én simán Cuenca, Tello, Messi hármassal kezdtem volna.Andris írta:Ahogy Mourinho, úgy Guardiola is elcsúszott a gyávaságon, ez van.
Ezt én sem értettem. Ezzel akarja magának a távozás lehetőségét megteremteni,vagy mi?Replay írta:Utólag könnyü okosnak lenni, de miért a hulla fáradt játékosokat kellett megint erőltetni, a két védővel a csatársorban?