Sanama írta:Nem értem ebben mi volt a legjobb Valenciai teljesítmény. Nem értem miért kell már megint félrebeszélni. Igen, nyerhetett volna a csapat, ugyanúgy kaphatott is volna még 1et. De,hogy ez volt a legjobb valenciai teljesítmény az enyhe túlzás szerintem
ÉS
Sanama írta:Messiről megint ódákat zengett, Alexist pedig fájdalmakkal játszatja...
Remek.
Pont a lényegét nem látod ezeknek az interjúknak, mindig csak a felszínt.
Ezek ugyanis elsősorban nem neked, nem nekünk szólnak, hanem a csapatnak - akár tetszik, akár nem. Aztán az újságíróknak. És csak végül nekünk.
A sajtótájékoztató egy lehetőség az edzőknek, hogy amit az öltözőben elmondanak, azt megerősítsék így a külvilág felé is, de azt is csak azért, hogy a csapattagok fejébe még erősebben belevéssenek egy gondolatot, vagy hogy megvédjenek/támogassanak valakit.
Ez a csapat jó részt Guardiola motiváló, szónoki és pszichológiai képességei miatt tart ott, ahol tart évek óta ("megsúgom": CSÚCSON).
Az interjú Messi-s részét épp ezekért a dolgokért egész egyszerűen tökéletesnek tartom.
Messi egy zseni, nem kezelheted úgy, mint egy hétköznapi játékost.
Kicsit távoli hasonlat, de például a hagyományos iskolai oktatás évtizedek/talán évszázadok óta tartó rákfenéje, hogy a kivételes képességű emberek ugyanolyan bánásmódban részesülnek, mint a sokaság.
Visszatérve Messi-hez, Guardiola nagyon jól teszi a dolgát, mert látjuk, hogy Argentínában hogyan viszonyulnak Messi-hez, ami meg is látszik Messi teljesítményén - és sok ember tényleg azt hiszi emiatt, hogy a világ legjobb focistája nem tud focizni tulajdonképpen.
Hasonlóképp sajnálatos, hogy sok ember számára nem világos, hogy Messi-vel nem lehet úgy bánni, mint egy hétköznapi sráccal. És ezt a Barca öltözőjénél jobban senki sem tudhatja (avagy: nincs ebből semmi probléma, el kell fogadnod, hogyha valakinek veleszületett tehetsége van). Egyedül egy embernek volt ez ellen kifogása: a beképzelt, egoista svéd-bosnyák toronynak.