Áthozom inkább ebbe a topicba. Én is úgy gondolom, hogy nem lenne lehetetlen egy viszonylag ütőképes csapatot összerakni, hiszen jó koncepció, taktika, szervezettség, nagyon sokat tud dobni még egy a miénknél gyengébb játékosállománnyal rendlelkező csapaton is.Azért nem kellene ennyire elszállni, hogy majd megyünk az EL helyekért stb. Ha a játékosok egyéni kvalitásait nézzük még mindig ott a csapat a top-ban. Hasonlítsuk össze az idei Reallal a két csapatot. Ilyen Viniciusokkal, Rodrygokkal meg Lucas Vasquezekkel a támadósorban, az egész egy Suarez-korabeli Benzemara építve. De a kp-juk se ugyanaz már. Egyszerűen csapatot tudott Zidane belőlük csinálni, mindenkinek megvolt a feladata, helye és a fejekben is rendben voltak. Nálunk ezen csúszott el az egész szezon. Mindenki össze-vissza mászkált, olyanok játszottak akik helyett már rég másnak kellett volna, semmi motiváció nem volt, a fejekben legalább akkora káosz volt mint a pályán. Nem a játékosanyaggal volt eddig se a baj és ha elmegy Messi a minőség még akkor is meglesz, főleg ha abból a pénzből sikerül befoltozni a lyukakat.
A Bayern is úgy verte végig Európát mintha ifisták ellen játszana és nem játszottak világklasszisok minden poszton.
Ezt itt se lehetetlen összerakni, nem azon múlik hogy most sikerül-e egy Bernardo Silvát hozni vagy sem.
Nálunk viszont ennek voltak/vannak gátjai. Talán a legnagyobb, hogy eddig nem tudtuk elengedni a múltbeli sikereket, pedig azokhoz az eredményekhez, és ahhoz a játékhoz már messze nem alkalmas a keret. Setién ezért is volt borzalmas választás, mert ő simán felült a nosztalgiavonatra. Remélem Koeman okosabb lesz, de vannak kétségeim. Számomra pl. nagyon rémisztő, hogy továbbra is számol Busquetsel. Nem tudom elképzelni, hogy úgy legyen versenyképes csapatunk, hogy abban neki kulcsszerepe van. Az más lenne, ha valóban csak epizódszerepet szánna neki a holland, de efelől is vannak kétségeim.
Egy másik lehetséges buktató az öltözőn belüli hangadók, akik képesek lehetnek edzőt buktatni vagy legalábbis a tekintélyét aláásni, az elképzeléseit megfúrni. Messi és Suarez ha valóban távozik, akkor az két jelentős potenciális veszélyforrással kevesebb Koemannak, de még így is maradnak, akikbe beletörhet a bicskája.
Szóval meglátjuk. A feladat nem lehetetlen, de azért nehéz, és én úgy érzem, hogy Koeman nem fogja tudni megoldani. De cáfoljon rám, és akkor nagyon szívesen megkövetem!