Pep egy nagyon szimpatikus edző benyomását kelti eddig bennem. Nem hibátlan, még szinte újonc, de rendkívüli tartást, felelősségtudatod, elhivatottságot mutat. Igaza volt a tokmányorrú svédnek, ő egy tanár/mentor. Mindig megpróbálja kihozni a legjobbat a srácokból (mondjuk a többi edző is ezt teszi) és ami rendkívüli, hogy bennem azt az érzést kelti, hogy mindig megpróbálja felkészíteni a csapatot a jövőre, értsd: milyen lesz, mikor nem lesznek csúcsformában, vagy éppen az, hogy nem szerződik 3-4 évre, s ezzel nem csak a saját útját egyengeti, de a csapatét is, igenis készüljenek fel rá, hogy nem lesz mindig mellettük, ha megy, ne törjenek össze, a mentalitás megmaradjon. Egy olyan filozófiát adott vissza a klubnak amit nem dobhatnak csak úgy el, számomra ezért 'mas que un club' ők társadalmi értékeket képviselnek, példaképeket állítanak a jövőnek és még milyeneket!
Persze, azért tudom én is, ezek szép szavak és jól is hangzik, csak amíg fut a szekér könnyű pózolni, de az is megsüvegelendő már most is, hogy legtöbbször ekkora sikerek után, hajlamosak a játékosok hátradőlni, ám ahogy az újoncoktól "halljuk", ők szerények és alázatosak maradtak. Az pedig, hogy az eddig felállított ikon mennyit is ér, nemsoká megtudhatjuk, mert az igazság órájába lépünk lassan. Nem leszünk már bajnokok, könnyen lehet, semmit nem nyerünk és Pepnek is lassan távoznia kell. Ez a csapat és saját érdeke is lesz ez meggyőződésem. Itt többről kell szóljon a történet szerintem. Példát kell mutatniuk, hogy igenis lehet galaktikus népszerűséggel, felfoghatatlan sikerekkel, zsákszámnyi pénzzel is egy 'Athletic tartása' egy klubnak. Ez (számomra) már túlmutat a foci világán, nagyon remélem, hogy így lesz és nem krvul el a klub.
Ami a nyilatkozatot illeti, szerintem tökéletes volt az időzítés. Aki motiválni akar, s nagy, elérhetetlennek tűnő célokat elérni, az nem támaszkodhat csakis a realitásokra. Neki egyszerűen ez volt a dolga.
És nem értek egyet innen pár emberrel, hogy már nem lenne olyan jó nézni őket. Persze a véleményét nem vitatom el senkitől, de szerintem annyit kaptunk már ezektől az emberektől, hogy ideje nem csak eredmény-centrikusan nézni őket. Én új helyzetet, új kihívásokat látok és ez bennem izgalmat kelt, kíváncsiságot.
Ez hosszúra sikeredett és kicsit OFFosra is, ilyen vagyok

.
TOVÁBBRA IS HAJRÁ BARCA!!!