Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
MatyiG
Adminisztrátor

2016.10.22. 12:55:42

8 meccsen 14 pont, ez azért elég gyenge szerintem eredményre is. Ha Mou tolja tovább a gyáva fociját az "erős" csapatok ellen, akkor nem lesz ebből BL szerintem. Kellenek a győzelmek a rangadókon.

Ja és a szurkolók a BL-helyezést alapnak gondolják ilyen igazolások után, ők már inkább azt szeretnék, hogy a bajnoki címért harcoljanak, attól meg nagyon messze vannak szerintem.
Messias2
Director del Fútbol

2016.10.22. 12:54:19

Bob_Marley írta:Nézem is a meccseiket ha úgy jön össze. Poll ellen is láttam. Már most jobbak mint az elején. A Liverpool sokakat megfogott eddig a dinamizmusával és gyorsaságával, Mu-t nem tudta. Nagyjából végig az ő akaratuk érvényesült, Ibra elfejelte a győzelmet...... Alig tudott gyors támadást végig vinni a Pool, végig jól megfogták őket és tolták ki szélre hogy mögéjük menjenek. Össze is jött, beadásokon múlt vagy bent.
Ha a vereség elkerülése volt a cél, akkor valóban.
Csak egy több százmilliókat költő klubnál, amely önálló stílussal és hatalmas hagyományokkal rendelkezik, ez eléggé kontraproduktív, legalábbis szerintem. Ráadásul ilyen hozzáállással szinte esélytelen, hogy bajnokságot nyerjenek.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.10.22. 12:14:24

Nézem is a meccseiket ha úgy jön össze. Poll ellen is láttam. Már most jobbak mint az elején. A Liverpool sokakat megfogott eddig a dinamizmusával és gyorsaságával, Mu-t nem tudta. Nagyjából végig az ő akaratuk érvényesült, Ibra elfejelte a győzelmet...... Alig tudott gyors támadást végig vinni a Pool, végig jól megfogták őket és tolták ki szélre hogy mögéjük menjenek. Össze is jött, beadásokon múlt vagy bent.

Előtte is voltak már jó meccseik. Stoke ellen szenvedtek, de az utóbbi időben szerintem egyértelműen felfelé halad a United. És pont, amit LG is ír, hogy nagy fejetlenségből jönnek. És az eredményeknél mi lenne fontosabb? A játék kivetülése, s eredményekben is jönnek fel.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.22. 11:46:23

Bob_Marley írta:Én nagyon bírom Pep-pet és egyáltalán nem gondolom, hogy akár a Bayernnél akár most csalódást keltő lenne. Itt is idő kell és majd év végén lehet levonni a kellő konzekvenciákat. De viszont az elfogultság már zavar. PL topikban volt egy-két érdeke hsz, s sokan már most leírták Mourinhot. És nem a kettőt akarom összehasonlítani, de a nem egyenlő "bánásmód" az nem korrekt. Pep legutóbbi meccsein két döntetlen, két vereség közte 0:4 is meg ugye 0:2. Mindkettő korunk top edzői, egyszer fent és egyszer lent, eredmények őket igazolják és hosszútávon mindkettő ott lesz majd.
Sokan mindkettővel elfogultak, és azt mondják, képtelenek megújulni, leragadtak azoknál a módszereknél, melyekkel anno sikeresek voltak, és ez ma már kevés.
De ezt sem gondolom az időt meg kell nekik adni. De M.-nak a MU-val szvsz jóval nehezebb dolga van, Fergusson óta romokban vannak (bár szerintem ehhez az öreg is hozzájárult az utolsó éveivel, pl. ő igazolt egy csomó hasznavehetetlen játékost, akik közül néhányan még mindig ott vannak), semmi koncepció nincs azóta, igy a portugálnak nincs nagyon mire építenie.

A Citynek sem volt jó éve tavaly, de mégsem a semmiből kell építkeznie Pepnek. A bajnoki címet én mondjuk elvárnám tőle, a Chelseanek és Mu-nak jóval mélyebről kell feljönnie, mint nekik. az Arsenal, Pool, Tottenham hármas ellenében pedig ciki lenne alulmaradni.
Messias2
Director del Fútbol

2016.10.22. 11:45:07

ferninho írta: Azért azt a Bayernt nagyon csúnyán szétszedte és átszoktatta a stílusára, ami főleg az első évében nézett ki csúnyán. Emiatt Ancelottinak nincs most egyszerű dolga ott, mert nagyon magára szabta a Bayernt Pep már az eleje óta és nem találta az aranyközép utat, amivel leeshetett volna 1-2 BL is akár.
Ezt nem hiszem el. :lol: :lol: :lol: :lol:

Bob: Ha meccseket is néznél, és nem csak az eredményekből vonnál le következtetéseket, akkor tudnád, hogy miért "írtuk le" Mout.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Messias2 2016.10.22. 11:55:20-kor.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.10.22. 11:30:14

Én nagyon bírom Pep-pet és egyáltalán nem gondolom, hogy akár a Bayernnél akár most csalódást keltő lenne. Itt is idő kell és majd év végén lehet levonni a kellő konzekvenciákat. De viszont az elfogultság már zavar. PL topikban volt egy-két érdeke hsz, s sokan már most leírták Mourinhot. És nem a kettőt akarom összehasonlítani, de a nem egyenlő "bánásmód" az nem korrekt. Pep legutóbbi meccsein két döntetlen, két vereség közte 0:4 is meg ugye 0:2. Mindkettő korunk top edzői, egyszer fent és egyszer lent, eredmények őket igazolják és hosszútávon mindkettő ott lesz majd.
Kép
Kép
Kép
ferninho
Madridista

2016.10.22. 02:05:55

Nero. írta:Jelenleg ott van a legjobb 3 edzo kozott, innentol kezdve nincs mirol beszelni. Majd azert meg varjuk meg hogy iden mit alkot a Bayern mert en meg arra se vennek merget hogy bajnokok lesznek.
Azért azt a Bayernt nagyon csúnyán szétszedte és átszoktatta a stílusára, ami főleg az első évében nézett ki csúnyán. Emiatt Ancelottinak nincs most egyszerű dolga ott, mert nagyon magára szabta a Bayernt Pep már az eleje óta és nem találta az aranyközép utat, amivel leeshetett volna 1-2 BL is akár.

3.szezonra azt mondom összeálltak a dolgok Pepnél, de bukta lett megint a BL.
Lehet mondani a bajnoki címeket, de nem lett szép Pep német kirándulása, főleg, hogy amíg tanulták a tikken-takkent kiöregedett a csapat magja vagy pont oda lettek a legjobb éveik.

Ebben a City+Pep duóban viszont látok fantáziát nagyon is, idén még ha nem is, de jövőre egy értelmes nyárral, jó igazolásokkal bármire képesek lehetnek.

Bayern nem passzolt hozzá és ment a szenvedés a stílus miatt, viszont a Cityvel ilyen gond nincs, sőt...
Ha tanult a német kalandból Pep, akkor lehet lesz végre egy értelmes angol csapat.
Ideje lenne már.
madridista
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.22. 01:03:42

Nem vitatom a képességeit, én csak nézőként sajnálom ezeket a sztárokat. Ilyen játékosokért ülök le meccset nézni. Aztán lehet, hogy nem lenne ennyi trófea. Eto'ot nem is említettem, és az én csapatomban Deloufeu is itt lenne, aki Enriquének sem kellett.
Az általad felsoroltak tényleg olyan játékosok, akikért érdemes volt leülni meccset nézni, de Ronaldinhot az utolsó évében már kifejezetten rossz volt nézni, senkinek sem lett volna jó tovább erőltetni.

Touréban még lehozott 3 pazar szezont a Cityben, de aztán elkezdett látványosan leengedni, mára ő is csak hitvány árnyéka régi önmagának, hosszútávon jól jártunk az ő távozásával.

Ibrán lehetne vitatkozni, hogy illet-e a játékunkba, vagy sem, de Messi középre kerülésével nincs is értelme. Ugyanez lett volna Etooval is, ha marad.

Deloufeu pedig jó helyen az Evertonban, az az ő szintje.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2016.10.22. 00:36:08

S.Agüero írta:
Yokozuna írta:Guardiola mindenhol csodát tesz, de eközben rombol is, és rövid időn belül odébb kell állnia. A Barcánál is csodát tett, de elüldözte Yayát, Ibrát, Ronaldinhot. Manchesterben sem lesz hosszú ideig, hacsak Hart elüldözésére gondolok például.
Úgyhogy nem sajnáltam tegnap, talán Bravot jobban.
És a három közül melyik nem őt igazolta?
Nem vitatom a képességeit, én csak nézőként sajnálom ezeket a sztárokat. Ilyen játékosokért ülök le meccset nézni. Aztán lehet, hogy nem lenne ennyi trófea. Eto'ot nem is említettem, és az én csapatomban Deloufeu is itt lenne, aki Enriquének sem kellett.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.21. 23:57:35

Jelenleg ott van a legjobb 3 edzo kozott, innentol kezdve nincs mirol beszelni. Majd azert meg varjuk meg hogy iden mit alkot a Bayern mert en meg arra se vennek merget hogy bajnokok lesznek.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Tromort77

2016.10.21. 23:55:28

Látom itt is aktuális a téma, nem csak az angol médiában:

https://streamable.com/zxxi
Pep's response to his style of play: "I've won 21 trophies in 7 years. Sorry, guys."
Lehet őt kritizálni de az eredmények magukért beszélnek.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.21. 22:16:40

S.Agüero írta:
Yokozuna írta:Guardiola mindenhol csodát tesz, de eközben rombol is, és rövid időn belül odébb kell állnia. A Barcánál is csodát tett, de elüldözte Yayát, Ibrát, Ronaldinhot. Manchesterben sem lesz hosszú ideig, hacsak Hart elüldözésére gondolok például.
Tényleg nem a legjobb példák. Amit fel lehet neki róni, az a BM-nél Kroos elherdálása. + néhány játékost nem azon a poszton játszatott, ahol a legjobbjukat tudják nyújtani. Ő sem hibátlan, ahogy egy edző sem, de többségében őt igazolták a döntései.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.10.21. 21:55:36

Yokozuna
Entrenador del Barça

2016.10.21. 21:47:47

Guardiola mindenhol csodát tesz, de eközben rombol is, és rövid időn belül odébb kell állnia. A Barcánál is csodát tett, de elüldözte Yayát, Ibrát, Ronaldinhot. Manchesterben sem lesz hosszú ideig, hacsak Hart elüldözésére gondolok például.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.10.21. 21:19:39

LG írta:Sajnáltam tegnap, mert szerintem egész jól felkészítette a csapatát ellenünk, és egyáltalán nem rajta múlott, hogy ekkora zakót kaptak. Ahogy anno a Bayern elleni 3-0-nál sem. De a Gurdiola hatereknek (akikből sajnos Barcások is vannak szép számban :( ) ez megint egy kitűnő alkalom, hogy belerúgjanak egyet. :?

Igazad van. Sosem fért a fejemben hogy főleg Barcásként hogy lehet Guardiola "hater" valaki.
Ez az ember rengeteget tett a klubért, játékosként és edzőként egyaránt.

Sok "szakértő" folyton azzal jön hogy mennyire könnyű volt neki itt a Barcánál, közben meg szó sincs erről, elég rövid a memóriájuk..

Amikor 2008-ban átvette a csapatot, akkor konkrétan egy kiégett, teljesen szétesett, fásult csapatot kapott, ahonnan MÉG Xavi is úgy volt hogy lehet elmegy.
Azért akárhogy nézzük, ki kellett azt a taktikát, és filozófiát dolgozni, és csúcsra járatni a csapatot mentálisan is.

Emellé még jöttek olyan igazolások amiknek a filozófiába illeniük kellett, és még sorolhatnám.
Mellesleg meg kellett lépnie nehéz döntéseket is, pl a lókötőket kidobni akik fékek a csapatban.
A legtöbb edző 10 ujját végigpuszilta volna ha Ronaldinhoval dolgozhatott volna, Guardiola meg felismerte hogy sajnos csak hátráltatja a csapatot, és kidobta Decoval együtt.

Lehet mondani hogy könnyű volt neki, de nem lesz a semmitől egy 0 kupát nyert kilátástalan csapatból egy különlegesen sikeres, szó szerint utána mindent megnyert csapat.

Ugyanez van Luchonál is, sokan ezt a fejéhez vágják, de közben meg ő is a stábjával ugyanúgy egy teljesen kilátástalan, szétesett csapatot vett el, gyenge Messivel, kiégett sztárokkal, több sebből vérző csapatot ami semmit sem nyert, és már úgy voltunk vele hogy egy Spanyol kupának is nagyon örülnénk a következő szezonban, erre összedobtak egy félelmetes, Triplázó Barcát.
Nem mellesleg Luchoék is olyanokat léptek meg amit sokan nem mertek volna, pl a legtöbb edző jóeséllyel Neymar-Messi egyikét eladta volna, ehelyett Luchoék még mellé hozták Suarezt...

Szeretem amikor a "szakértők" dobálóznak h mennyire zseniális az MSN és könnyű Luchonak, de ne felejtsük el hogy ő dobta össze a stábjával együtt ezt a félelmetes hármast, és találta meg mindenkinek a posztját.
Feast4
Director del Fútbol

2016.10.21. 19:58:02

LG írta:Sajnáltam tegnap, mert szerintem egész jól felkészítette a csapatát ellenünk, és egyáltalán nem rajta múlott, hogy ekkora zakót kaptak. Ahogy anno a Bayern elleni 3-0-nál sem. De a Gurdiola hatereknek (akikből sajnos Barcások is vannak szép számban :( ) ez megint egy kitűnő alkalom, hogy belerúgjanak egyet. :?

Én is sajnáltam.Annyi, hogy volt egy pár hibája szerintem.Kezdve Aguero padoztatásával, ami szerintem szarvas hiba volt.A kiállítás tette be az ajtót mondjuk, tök érthetően.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.20. 10:37:06

Sajnáltam tegnap, mert szerintem egész jól felkészítette a csapatát ellenünk, és egyáltalán nem rajta múlott, hogy ekkora zakót kaptak. Ahogy anno a Bayern elleni 3-0-nál sem. De a Gurdiola hatereknek (akikből sajnos Barcások is vannak szép számban :( ) ez megint egy kitűnő alkalom, hogy belerúgjanak egyet. :?
Tromort77

2016.09.25. 03:32:34

18Barca99 írta:
(szerk.: akárhányadszor hallgatom, nem értem, valaki segít, hogy pontosan mit kérdez a riporter? a 'striker' előtt mit mond? Mert nem pontos az, ahogy fordítottam, ettől függetlenül a lényegi része a kommentnek nem változik.)
"Prolific striker"

Ez az angolban egy kifejezés. Talán úgy lenne érdemes értelmezni a kérdést, hogy a legtermékenyebb csatár.
18Barca99
Capitá del Barça

2016.09.25. 01:38:28

Megkérdezték a mai meccs után (Swansea - City 1-3), hogy Agüero a legjobb csatár akivel valaha együtt dolgozott lévén, hogy 6 meccsen 11 gólt lőtt (mondjuk az nem semmi) =D>

A reakciója.. imádom :D mindenki sejti gondolom, hogy mit válaszolt :D

https://www.youtube.com/watch?v=lgfyZke4kX0" target="_blank
3:25 után jön a kérdés.

(szerk.: akárhányadszor hallgatom, nem értem, valaki segít, hogy pontosan mit kérdez a riporter? a 'striker' előtt mit mond? Mert nem pontos az, ahogy fordítottam, ettől függetlenül a lényegi része a kommentnek nem változik.)
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
davi10
Llegenda del Barça

2016.09.19. 13:30:38

http://www.nemzetisport.hu/angol_labdar ... lt-2526613" target="_blank

Pont tőle nem vártam egy ilyen reakciót :D
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2016.09.14. 23:40:10

palesz77 írta:
Nero. írta:Eddig 6/6 :roll:
Ráadásul a játék is elég jó, nem hittem, hogy ilyen hamar megszokják a játékosok a stílusát, de tévedtem úgy tűnik. Ráadásul elég sokan javultak is, Sterling mintha megújult volna, de De Bruyne és Fernandinho is baromira passzol a focijába. Gündiről nyilván korai nyilatkozni, de róla előre lehet tudni, hogy jó lesz.. :D Sané meg 10 perc alatt jobb volt, mint Navas egész meccsen. Eddig nem néztem meccsüket, de mostantól megpróbálok annyit amennyit csak tudok, ma este ismét jó kis fociélményt kaptam Peptől.. =D>
Szerintem még várjunk ezzel, egy edző munkájáról sem lehet valós képet kapni 6 meccs után. Eddig tényleg biztatóak a dolgok, de szerintem egy fél évnek minimum el kell telnie, hogy érdemben lehessen értékelni a munkáját.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.09.14. 22:50:35

Nero. írta:Eddig 6/6 :roll:
Ráadásul a játék is elég jó, nem hittem, hogy ilyen hamar megszokják a játékosok a stílusát, de tévedtem úgy tűnik. Ráadásul elég sokan javultak is, Sterling mintha megújult volna, de De Bruyne és Fernandinho is baromira passzol a focijába. Gündiről nyilván korai nyilatkozni, de róla előre lehet tudni, hogy jó lesz.. :D Sané meg 10 perc alatt jobb volt, mint Navas egész meccsen. Eddig nem néztem meccsüket, de mostantól megpróbálok annyit amennyit csak tudok, ma este ismét jó kis fociélményt kaptam Peptől.. =D>
Nero.
Llegenda del Barça

2016.09.14. 22:27:08

Eddig 6/6 :roll:
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.09.03. 10:43:01

Hát meg azért hasonlítsuk össze a mi akkori keretünket a City mostanijával.. Xavi, Ini, Messi, Yaya, Eto'o, Puyol, Marquez, Henry. Jobbhátvédet rekord összegért hozott akkor is, mert kellett neki valaki a posztra, de amúgy abban szerencséje volt, hogy "csak" takarítani kellett a kezdőből, Alvesen kívül nem kellett senki. És így is elköltött azon a nyáron 96 milliót, pedig akkor még nem ezek az árak voltak a piacon.. :D
brownieheaven
Jugador d'estrella

2016.09.03. 09:41:15

TripleH írta:Ihea rossz példa, mert benne van fantázia. :D
Az egy dolog, amire én céloztam, hogy nem kell azokra hagyatkoznia akikben "csak" fantázia van, hanem megteheti, hogy kedvére építkezzen, a neki tetsző alapanyagokból.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára brownieheaven 2016.09.03. 11:02:30-kor.
Válasz küldése