Ne haragudjatok, de páran elképesztően következetlenek vagytok. Jók a statjai, de rossz a játéka, meg egyébként sem számít a stat? Akkor mi számít a támadóknál? Szerintem három dolog a mérvadó a csatároknál: a gólok száma, gólpasszok száma és a helyzetkihasználás. A többi már eredményesség/pontok szempontjából részletkérdés.
Elcsesztem 20 percet a szabadidőmből a táblázat összeállítására, de inkább erre, mert legalább lesz mire hivatkoznom, ha megint előkerül Alexis neve. Szóval, a szezonbeli teljesítményük a bajnokságban és a BL-ben:
Szerencsére kiderül belőle, hogy "mennyivel jobb" Alexis az összevethető posztokon, mert hihetetlen ugyan, de balszélsőként és irányítóként a leggólerősebb, ezek a posztok meg foglaltak a Barcában. Azt sem kellene elfelejteni, hogy Enrique klasszikus kilencest akart, amire elhozták neki a kor egyik legjobbját. Mindezek mellett Messi és Neymar teljesítménye nem romlott a tavalyihoz képest, sőt, ha ehhez még Suárez is tud pluszt adni, akkor meg végképp igazolódik a döntésének jogossága. Az Atlético elleni meccseken is inkább Suárezre volt szükség, mint Sánchezre, de ezek persze véletlenek...
Még annyit hozzátennék: szerintem a megosztottságának az egyik legfőbb oka, hogy sokan nem igazán fogalmaztátok meg, mit is vártok Suáreztől. Volt egy jó főoldali cikk, amivel teljesen egyetértek, miszerint tavaly leginkább egy olyan ember hiányzott a csapatból, aki a leggyengébb meccsein is össze tud hozni egy gólt/gólpasszt. Most van egy ilyen játékos, akit elüldöznétek...
Konklúzió: Suárez a mi Baleünk.