Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
Kalapos
Capitá del Barça

2021.07.06. 15:23:17

corol és Xavier Hernandez amit írtok itt a csapattársakról, hogy mi lenne ha itt lenne Suarez meg Neymar akkor a nagyok ellen is menne Messinek mert nem mindenki rá figyelne, egy egyszerűen hamis.

Titeket emlékeztetlek hogy az Atlético ellen a BL-ben többször égtünk VELÜK, aztán a Róma, a Juve és a PSG is elkente a szánkat úgy hogy még Ini is ott volt a fentieken kívül. Mert akkor is ugyanezt játszottuk. Csak LE elsőévében, egy gyenge ősz, hosszas veszekedés és Xavi közbelépése után volt Leo hajlandó lealacsonyodni átlagos játékos szintjére, kimenni a szélre és azt a feladatot ellátni amit LE kitalált neki. Utána visszatértünk az ő középen sétálgat és mindent megold játékra. Véletlen, LE töketlensége vagy ő a diktátor? Nem fogjuk megtudni, nem is számít.

Teljesítménye azért olyan amilyen mert 1. zseni, 2. rá épül a játék, hogy belőle kihozzuk a maxot.
Ha holnaptól az lenne a cél hogy minél több gólt rugassunk Minguezával, de bármi áron, hidd el hirtelen neki is megugrana a góljainak száma :D

Amit sansz ír az kiváló. Így látom én is, neki senki se fog bepofázni. Neki kellene belátnia hogy mi megy, és mi nem. Azt is tudjuk hogy nem fogja, mert a mentalitása nem engedi, született győztes aki nem állna meg akkor sem ha eltörik a lába.

Kitermeli a fizuját? Viccnek is rossz. Semmilyen pénzügyi adat nem támasztja ezt alá, igaz az ellentetjét se, de ezzel jönni nem lehet, nem tudod hogy igaz-e. A műdrukkerek meg 6 éve kihaltak csak mondom amióta minden évben pirosra dádázzánk a popónkat a BL-ben. A műdrukker a Neymar-Mbappé meg Pogba stílust szereti, mert nekik szép színes a hajuk. A reklámokról meg annyit hogy Messit sehol SE látom.
Lewa, Mbappé, Neymar, Pogba ők a reklám értékek. Sampon, borotva, biszem-baszom gagyi cuccok mindenhol a Nike-tól, TV-be a félidőben ők vannak.
Leot utoljára talán az előző VB-n egy Lays chips reklámban láttam, de lehet ez az azelőtti VB-n volt. Adidas gondolom megmaradt neki mert azóta is abban játszik, de ott se érzem hogy a pofámba lenne tolva Leo úgy mint az említett arcok akikkel ha kimegyek Pesten az utcára tuti találkozok. Pepsi is mikor volt, 11 éve? A múltban él aki szerint Leo meg CR a mezéből meg reklámból kitermeli az árát.
Kik a szponzoraink? A katariak aztán tuti Leora jönnek, azért vannak minden csapat mezén rajta.
Megnéztem, Leo szponzorai: Adidas, Huawei, Gatorade, MasterCard, Lay's, Pepsi, Hawkers, Ooredoo
Nekünk Nike, Rakuten, Beko, Estrella, Cupra, Coca-cola, Allianz stb. Még a Konamira rá tudom fogni hogy nekik fontos Leo, a többieknek nem oszt-nem-szoroz, vagy inkább rossz mert a konkurenssel van Leo szerződve. :roll:

Marad nálunk a labda hogy dobálozzunk tovább az érzelmekkel, számokkal, statisztikákkal.. :D Jó megoldás úgy sincs, ennyit fizetni neki nem éri meg, és ebben nem érv hogy a többieknek sem éri meg. Persze hogy nem érdemli meg Griezmann meg Coutinho meg Dembele sem a pénzét, de ezzel nem mondod hogy Leo igen :D Az se jó megoldás ha elküldjük mert már Trincaot is kiraktuk, Messit - Aguerora Fatit meg Depayra cserélni mint a támadógépezet frissítése meg viccnek is rossz :D A Real is dobálja el a 4x BL győzteseket mert túl sokba kerülnek, szokjunk mi is hozzá a gondolathoz, meg a játékosok is.

Szóval se veled, se nélküled szerelmi sztoriba csöppentünk, egy megfáradt kapcsolatban ami ennyi idő után már mindkét félnek a lételeme is egyszerre, amitől nem tud elszakadni.
Feast4
Director del Fútbol

2021.07.06. 14:57:46

recrea írta:
2021.07.06. 14:06:07

Arra kíváncsi vagyok, hogyan "termeli ki simán Messi a csillagászati fizetését"? Már hogy konkrétumokkal alátámasztva. Tudtommal Messi által kötött szponzori üzletekből a klubnak kereken 0 euró jár.
Ez igaz, de a mezeladások euró milliós, tételek. A Fifa reklámok ahol barca mezben van milliós tételek. Az egyéb prómocóis Barca anyagok amiken rajta van az arca szintén milliós tételek és akkor még nem beszéltünk a műdrukkerekről, akik miatta néznek Barca meccset, vesznek Barca relikviákat és persze a lélektani jelentőségéről, hogy lehet sok esetben csak azért van telt ház mert valaki őt akarja látni.

Mindezt összevetve valószínűleg a fizetését kitermeli a puszta ittléte. A gond nem is nála kezdődött el szerintem hanem ott, hogy egy csomó hülye gyereket ide vásároltunk gigászi fizetésekért, akik kb. kikeresik a piaci áruk évente legalább egyszer de lassan a padra nem lehet leültetni.

Ide vezet egyébként ha tele vásároljuk magunkat zsoltos mentalitású játékosokkal és se a PSG se a City nem mi vagyunk.

A másik szempont viszont az, hogy kell-e lojálisnak lennie? Túl van a karrierje zenitjén, a csapattal mindent megnyert amit meg lehetett, millió dolgot kizárólag neki lehet köszönni. Ha még akar egy BL-t vagy egy aranylabdát itt már nem szerzi meg. Azt gondolom, hogy bőven megszolgálta, hogy egyébként Ő döntsön hogy kell e ez még neki vagy sem.
Kép
sansz
Entrenador del Barça

2021.07.06. 14:52:12

Camp Nou99 írta:
2021.07.06. 13:09:24

Tudom hogy nem szeretetotthon de Messi is lehetne egy kicsit lojálisabb a csapathoz.
Nem, nem lehetne és nem is kell. Ez az egész agyrém. Ha az elmúlt három évben eladtuk volna, mindenki jól járt volna. Nem lojálisnak kell lennie, nem látunk bele az életébe, pl, hogy hány kórházat üzemeltet szülővárosában (most csak mondtam valami pozitívat).
Itt pont az a gond, hogy évek óta vergődünk és ezzel árt a legtöbbet. A klubnak és szerintem magának is. Túl drága, túl sok minden épül rá, hogy évekig tudjon működni és fejlődni egy klub, hogy végig egy Messi elmegy-Messi marad szuperpozícióban létezik.
corol írta:
2021.07.06. 13:27:31

Itt a fórumon sokan elfelejtik Messi esetében az ár/érték arányt, nem veszik tudomásul azt az egyedülálló teljesítményt, amit kb.17 éve folyamatosan produkál. Ma 34 évesen meg mindig a világ legjobbjai között van, sokoldalúsága meg egyértelműen a csúcsra helyezi. Mindent tud ez a kis argentin, amit a labdarúgásban tudni kell. Akikkel a pályafutása során összevetették, valamiben nagyon jók voltak, de a komplexitàsàt meg sem közelítették (Ronaldo, mostanàban Levandowski). Azt meg végképp nem értem, miért Messi a hibás, hogy mások nem tudták megmutatni a tehetségüket.
Az viszont kétségtelen, hogy figyelemmel lehet ő is a klub jelenlegi anyagi nehézségeire.
Ne haragudj, itt azért van pár zöldség. Egyrészt, de, mindenki figyelembe veszi az ár/érték arányt és éppen ezért gondolják sokan, hogy nem éri meg olyan áron, hogy 4 ember fizetése megy neki. Ha lenne végtelen pénz, akkor senkit nem érdekelne, de nincs. Kivétel az angol csapatok, vagy PSG.

Másrészt egyedülálló a teljesítménye, de közel sem folyamatos. Az utóbbi három évében egyáltalán nem volt olyan jó, az egyéni sikereihez nagyon komoly csapatmeló kellett, ami sokszor nem egyezett a csapatérdekkel.

Nálunk évek óta a legfontosabb, hogy Messi kerüljön gólhelyzetbe (üres kapu mellett is inkább passzolj neki vissza), második, hogy nyerjen a csapat az aktuális meccsen, harmadik, hogy nyerjük meg a bajnokságot, negyedik, hogy BL-t nyerjünk.
Amíg igazán jó volt Messi és a körülötte levők is, addig ezek a dolgok egyszerre tudtak teljesülni, most ott tartunk, hogy csak az elsőig jutunk.
Messire pont nem igaz a komplexitás. Ő egy ösztönös zseni és ahhoz, hogy igazán jól működjön kellettek hozzá olyan társak és edző, akiknek nagy tekintélyük van, amellett, hogy nagyon jó játékosok voltak. Ismerjük a sort, Abidal, Ini, Xavi, Puyol, Alves, Guardiola stb. Nem csak a tudásuk hiányzik.
A komplexitás ott kezdődik szerintem, hogy saját magához is tud alkalmazkodni. Messi a meccs közben se veszi észre, hogy nem jó, ha most is elkéri tízszer félpályán a labdát, megölve akár egy kontrát és belevezeti négy emberbe a labdát. Régen ebből a tíz alkalomból nyolcszor nagy kavarodás volt, gólhelyzet, akár gól lett belőle. Most meg mondjuk egy alkalommal van ez. Ugyanaz a zseni, csak lassabb, kevésbé bírja. És ha komplex játékos lenne, ehhez tudhatna alkalmazkodni, előbbre mehetne, terhet vehetne le magáról és a padot is tűrhetné kicsit.

Ez a mennyi gólt lőtt és hogy a focit gólra játszák, most is tudom, hogy hot topic, de pont ezért kellett volna már rég Messivel megújulnunk(most meg Messi nélkül). Valójában nagyon jó lett volna a statisztikánk idén akkor is, ha 15-el kevesebb gólt lövünk, ha cserébe tízzel kevesebbet kapunk. Nem, ezzel nem azt mondom, hogy Messi tehet tíz gólunkról, csak azt, hogy eltolódott az elmúlt években az egyensúlyunk. A brazil Ronaldo stílusra nagyon hasonlított Messire még fiatal korában. Aztán jöttek a horrorsérülések sok-sok plusz kiló..És mikor visszatért egy világbajnoki arannyal már teljesen más volt. A pálya végigcselezése helyett arra állt rá, hogy csak az utolsó embert és a kapust cselezze ki, ezt még évekig tudta tartani. Szerintem ez a komplexitás egyik fajtája. A folytonosan változó körülményekhez és a saját változó adottságaihoz való alkalmazkodás. Messi ebben nemhogy nem a legjobb, hanem az egyik legrosszabb minden zsenialitása mellett is. És visszatérhetünk akkor oda, hogy ha Messi mondjuk három éve nincs itt, sokkal kevesebb dolgot nem vesztettünk volna, Messi kipróbálhatta volna magát máshol és még többet kereshetett volna, mi meg párszáz millióval gazdagabbak lennénk. Ami most elég jól jött volna.
corol
Entrenador del Barça

2021.07.06. 14:32:16

Az a baj ezzel, hogy ebben a helyzetben már nem a Barca hoz- ahogy írod recrea - gazdasági döntést. Messi szerződése lejárt, tehát elvileg és gyakorlatilag azt csinál amit akar, a döntés az ő kezében van.
Nyilván családi vonatkozásban is kötődik Barcelonahoz, de leléphet sokak örömére a PSG-hez, lényegesen több euróért.
A párizsiak ezzel alighanem versenytárs nélkül maradnának, főleg ha Mbappe is maradna.
recrea
Llegenda del Barça

2021.07.06. 14:06:07

corol írta:
[-X
Xavier Hernandez írta:
2021.07.06. 12:43:28
Messi simán kitermeli a csillagászati fizetését, az ilyen Pjanicsok, 0embelék, Coutinhók, Umtitik meg tuti nem. És azt sem szabad elfelejteni, hogy Messi nevére jönnek a szponzorok is, míg az előbbieknek kb. semmi reklámértékük sincs, ha a Barca gyorsan ki akar lábalni a gazdasági csődből, Messi megtartása most a legfontosabb. Persze, a 34 évével nem ő a jövő embere, de hát még mindig a leggólerősebb játékos a la Ligában, játékot szervez és jelenlétével erőt, rangot is ad a csapatnak. Az, hogy komoly tétmeccseken, erős ellenféllel szemben nem villog úgy, mint régen, egyértelműen annak tudható be, hogy rajta kívül most nincs igazán veszélyes játékos a keretben: ha őt leveszik a pályáról, a csapaton eluralkodik az impotencia. Ha lenne pár David Villa, Neymar vagy Suárez szintű klasszisa a csapatnak, Messinek is több tere maradna, hisz így elég, ha csak rá koncentrál az ellenfél védelme, és máris összeomlik a Barca támadójátéka.
Messi neve az elmúlt években összeforrt a Barcával, szemet gyönyörködtető játéka mellett milliárdokat is hozott a klubnak - az elmúlt évek rossz igazolásait, elhibázott gazdasági döntésit nem az ő nyakába kell varrni. Sose lesz még egy ilyen játékosa a klubnak, a pályán kell tartani, amíg lehet, ez a klub gazdasági és sportszakmai érdeke. A kritikákat nem neki kell címezni, egy ilyen játékosnak igenis jár a csillagászati gázsi, nehogy már annyit keressen, mint a nyomorult Dembelé, Griezmann vagy Coutinho. Ő - az előbbiekkel ellentétben - rengeteg pénzt hoz a klubnak, és az extraklasszis teljesítményét is értékelni kell, ami a fizetésében is meg kell jelenjen!
Teljesen egyetértek az értékeléseddel.
Itt a fórumon sokan elfelejtik Messi esetében az ár/érték arányt, nem veszik tudomásul azt az egyedülálló teljesítményt, amit kb.17 éve folyamatosan produkál. Ma 34 évesen meg mindig a világ legjobbjai között van, sokoldalúsága meg egyértelműen a csúcsra helyezi. Mindent tud ez a kis argentin, amit a labdarúgásban tudni kell. Akikkel a pályafutása során összevetették, valamiben nagyon jók voltak, de a komplexitàsàt meg sem közelítették (Ronaldo, mostanàban Levandowski). Azt meg végképp nem értem, miért Messi a hibás, hogy mások nem tudták megmutatni a tehetségüket.
Az viszont kétségtelen, hogy figyelemmel lehet ő is a klub jelenlegi anyagi nehézségeire.
Ezek mind szépek is jók, csak jelenleg nem szociális vagy érzelmi alapon kell döntést hozni, hanem gazdasági alapon, tehát a múlt és hogy ő milyen játékos, jelenleg irreleváns.

Arra kíváncsi vagyok, hogyan "termeli ki simán Messi a csillagászati fizetését"? Már hogy konkrétumokkal alátámasztva. Tudtommal Messi által kötött szponzori üzletekből a klubnak kereken 0 euró jár.

A felvetett 5-10 millió eurós fizu pedig aranyos gondolat, bár sok realitása nincs, ha az elmúlt x évben ez 50 millió euró volt, vagyis csak Messi 100 Millió euróba került a klubnak évente. Szerintem Tiger Woods, Michael Jordan, Floyd Mayweather és Roger Federer után ő lesz a következő sportoló, aki csak a sportágából szerzett keresetből dollármilliárdossá válik (ha még nem az), ezt szorozzuk meg kb. kettővel a szponzori pénzek miatt, plusz ami nem publikus. Kb. 500-600 milliárd Ft kp 17 év alatt :D
corol
Entrenador del Barça

[-X
Xavier Hernandez írta:
Messi simán kitermeli a csillagászati fizetését, az ilyen Pjanicsok, 0embelék, Coutinhók, Umtitik meg tuti nem. És azt sem szabad elfelejteni, hogy Messi nevére jönnek a szponzorok is, míg az előbbieknek kb. semmi reklámértékük sincs, ha a Barca gyorsan ki akar lábalni a gazdasági csődből, Messi megtartása most a legfontosabb. Persze, a 34 évével nem ő a jövő embere, de hát még mindig a leggólerősebb játékos a la Ligában, játékot szervez és jelenlétével erőt, rangot is ad a csapatnak. Az, hogy komoly tétmeccseken, erős ellenféllel szemben nem villog úgy, mint régen, egyértelműen annak tudható be, hogy rajta kívül most nincs igazán veszélyes játékos a keretben: ha őt leveszik a pályáról, a csapaton eluralkodik az impotencia. Ha lenne pár David Villa, Neymar vagy Suárez szintű klasszisa a csapatnak, Messinek is több tere maradna, hisz így elég, ha csak rá koncentrál az ellenfél védelme, és máris összeomlik a Barca támadójátéka.
Messi neve az elmúlt években összeforrt a Barcával, szemet gyönyörködtető játéka mellett milliárdokat is hozott a klubnak - az elmúlt évek rossz igazolásait, elhibázott gazdasági döntésit nem az ő nyakába kell varrni. Sose lesz még egy ilyen játékosa a klubnak, a pályán kell tartani, amíg lehet, ez a klub gazdasági és sportszakmai érdeke. A kritikákat nem neki kell címezni, egy ilyen játékosnak igenis jár a csillagászati gázsi, nehogy már annyit keressen, mint a nyomorult Dembelé, Griezmann vagy Coutinho. Ő - az előbbiekkel ellentétben - rengeteg pénzt hoz a klubnak, és az extraklasszis teljesítményét is értékelni kell, ami a fizetésében is meg kell jelenjen!
Teljesen egyetértek az értékeléseddel.
Camp Nou99
Jugador d'estrella

2021.07.06. 13:09:24

mes írta:
2021.07.05. 17:10:57
Ha marad, a klub megsinyli gazdasagilag. Ha megy, majd a palyan fog latszani a hianya ( egy ideig?). Nem tudom, en inkabb az utobbit valasztanam. Par evig lehet szenvedes lenne, de a klub nem menne csodbe.
Tudom hogy nem szeretetotthon de Messi is lehetne egy kicsit lojálisabb a csapathoz. Értem én hogy ő az origó nálunk de szerintem neki már rég nem a pénznek kellene a legfontosabbnak lennie.
Vagy nagyon megalázó lenne neki mondjuk olyan 5-10 millió közötti összeget eltennie?
Szerintem nem,ha most mindent is beáldozunk miatta arra a 2 évre utána megint kezdődik minden előröl.Előbb vagy utóbb el kell engednünk ezt a dolgot.
Xavier Hernandez
Jugador d'estrella

LG
Az Év fórumozója 2016

2021.07.05. 17:55:57

mes írta:
Ha marad, a klub megsinyli gazdasagilag. Ha megy, majd a palyan fog latszani a hianya ( egy ideig?). Nem tudom, en inkabb az utobbit valasztanam. Par evig lehet szenvedes lenne, de a klub nem menne csodbe.
Hasonlóan látom. Így is max. 1-2 év van benne, azért kár lenne olyan összegeket feláldozni, ami még évegik hiányozna az igazolásoknál. A fiataloknak is jót tenne, ha nem szoknák meg az alibizést, hanem Messi hiányában rá lennének kényszerítve, hogy játsszanak.
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

corol
Entrenador del Barça

2021.07.05. 14:38:09

Azzal teljesen egyetértek én is, hogy nem szabad horror szerződést kötni Messivel. Engednie kell az igényeiből. 34 éves, nyilván nem lesz jobb. De a jelenlegi csapatból még mindig messze kiemelkedik, ezt azért nehéz megkerdojelezni. Ahogy korábban írtam, akkor történik valami, ha hozzá kerül a labda. Megkérdezhetem a bírálókat miért nem oldják meg a többiek a védelem feltörését, miért nem rugdossàk ők a gólokat, miért nem adják a golpasszokat? Rossz nézni, hogy mennyire tanácstalan a társaság, ha Messi nem villog
Egyébként meglátjuk mi lesz, ha mégis elmegy, amire van esély.
Nyiri81
Entrenador del Barça

2021.07.05. 10:25:13

Végigolvastam az elmúlt napokat itt és nekem az a véleményem hogy Messivel nem szabad horror szerződést kötni. Max 2 év és sokkal mérsékeltebb fizu. 34 éves. Jobb már nem lesz. Nézzük meg az elmúlt 6 évet. Azért mert mit tett az elmúlt 20 évben a csapatért nem fizesse már a klub a végtelen fizetését ameddig Ő jónak látja.. Így is nagyon jól meg volt fizetve. Ezerszeresen meg lett köszönve neki amit értünk tett. De ez többszereplős buli. Messi ugyanúgy rengeteget köszönhet a klubnak is nem csak fordítva.

Köszönök mindent, de a klub fontosabb mint egy ember.. Ameddig az elképesztő bérkölcségét cipeli a hátán a klub addig sehova nem fogunk haladni. Ez megy évek óta. Már korábban meg kellett volna lépni, hogy Ő hátrébb lép a klub miatt és szépen elbúcsúzik.

Egyébként szerintem tudja Ő is hogy ha elmegy bárhová akár PSG, City és nem nyernek meg vele mindent (és egyértelmű hogy nem tudnák, a fix kezdő és lecserélhetetlen státusz miatt), akkor a nimbusz exponenciálisan zuhanna a mélybe. Tehát szerintem eszébe sincs elmenni.

Az meg már más kérdés, hogy ha nem lett volna évekig ilyen egetverő fizetése, akkor Dembelé, Cou, meg a többi bevársárlás ilyen sokba került volna nekünk? Ugyanis mindenki látta hogy csak 1 embernek mennyi pénzt vagyunk hajlandóak odaadni, akkor nehogy már apróért adjanak nekünk bárkit.

A Messi függőségről, annyit hogy a szakmai stáb a hibás nagy részben. Az hogy lehet, hogy klasszis játékosok amint idekerültek elfelejtettek focizni. Cou (Elképesztő rejtély számomra mi lett vele), Dembelé (Ő alig volt sérült előtte, most meg a küszöbön átlépve hónapkora kiesik), Umtiti (Első két évében számomra az egyik legjobb védő volt Európában, aztán mi lett? Mára értéktelen). Ezek mind mind a szakmai stáb hibája. Ez is évek óta csak romlik.
Csak is Puyol
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2021.07.05. 09:47:44

Oszthatjuk, szorozhatjuk, ervekkel, ellenervekkel, tavaly nyaron is az volt a vege, hogy ha marad anyagilag terheli a klubot, de kellenek a goljai, ha megy, akkor marad a zseton, de ki veszi at a helyet...
Sonoma
Capitá del Barça

2021.07.05. 09:23:23

Kalapos írta:
2021.07.05. 07:52:46
corol írta:
2021.07.04. 22:52:50
Mivel a focit gólra jàtszàk, addig elég nehéz a Messi függőséget okolni a Barca gyengébb eredményeiért, amíg a gólok több mint felét ő termeli. Igaz 10 éve még 50 gólt rúgott egy idényben, most a Barca 85 góljából csak 38-at termelt és 12 gólpasszt adott. Sajnos még most is akkor történik valami a pályán, ha nála van a labda, de ez ne legyen már az ő hibája.
Te elolvasod és értelmezed egyáltalán mit írnak a többiek? :D
Aztán 38+12-ből mennyi volt a Real vagy Atlético ellen? És tavaly? És azelőtt?
BL? Az idei kupa győzelemből mekkora rész vállalt? Hány fontos gólja volt, ami döntött és nem sokadik volt az adott meccsen?
Lassan azaz érzésem, hogy a statisztikákkal jövő emberek, nem néznek ( jó ideje) meccseket, max. összefoglalókat vagy csak megnézik a meccs statisztikáját.
Így persze nehéz észrevenni Messi mennyit sétál, mennyi labdavesztéséből (belevezeti a védőfalba) indul ellenünk kontra stb. .
Ez nem azt jelenti, hogy ő már nem tud gólt lőni, de arra már nem elég ( mint régen), hogy egymaga áttörje a védelmet és gólt lőjön egy erősebb ellenféllel szemben ( ld. idén Reál, Tico, PSG).
A baj, hogy a koncepciónk még mindig ez, és Messi is ezt gondolja, hogy ő még képes erre.
Emiatt nincs egy egészséges csapatépítés, és nem is lesz amíg itt van nálunk.
A fizetéséről nem is beszélve...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2021.07.05. 09:18:05

Kalapos írta:
2021.07.05. 09:03:58

Azért mert a csapatról érkező hírek alapján a klubnál senki se gondolkozik azon hogy Messiből vissza kéne venni, bármilyen formában.
Ezt soha nem fogják lekommunikálni, hogy mostantól Messi kevesebbet játszik, és kevesebbet passzolunk neki.
Majd kiderül a szezon folyamán.

Itt most abban kell bízni, hogy Fati egészséges lesz, mert ő amikor játszott se mindig kereste Messit, meg merte húzni a váratlant (nálunk a kapura lövés is az), cseleket, 1v1-eket.
Jön Depay is, aki szintén nem tűnik simulékonynak.
Ha ők ketten elkezdik a saját focijukat, néha kihagyva belőle Messit, az már pozitív lehet a csapatnak.

Ez bemondásra nem fog menni, hogy Messiből visszaveszünk. Mert ha ég a ház, bekapcsolnak az automatizmusok, ez minden sportban, minden csapatnál így van, ahhoz nyúlnak ilyenkor, ami sokszor bejött már. Idei szezon meg torz volt, mert igen sokszor égett a ház, így Messi szerepe is több volt a kelleténél.

Két utat látok arra, hogy leküzdjük a Messi függőségek.
Az egyik, amit fent írtam, hogy Fati-Depay játékának hatására következik ez be.
A másik, hogy Messi távozik.
Koeman hiába mondja majd meg Businak és PEdrinek, hogy vállaljatok a többiek felé többet, nekik eleve az első gondolatuk a visszaforgás, tologatás, majd keresik Messit. Főleg Busi ez, de nem meglepő, tizenéve játszik Messivel. Griezman karaktere meg szintén ez, a válogatottban is alájátszott a Benzema-MBappé kettősnek, korábban Giroudnak.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Kalapos
Capitá del Barça

2021.07.05. 09:03:58

csababarca írta:
2021.07.05. 08:21:26

másik oldal se akarja megérteni a dolgot.

..

@sansz: oké ez a Messi topik, de nézd vissza hány hozzászólás generálódott csak az idei évben itt, és mennyi a többi játékos topikjában.
Itt hirtelen elfelejtődött, hogy az egész keret egy nagy nudli, verünk rá mindent MEssire, hogy miatta van.
Mert Griezman is milyen jó volt az EB. :lol:
Azért mert a csapatról érkező hírek alapján a klubnál senki se gondolkozik azon hogy Messiből vissza kéne venni, bármilyen formában.
Sőt, inkább az ellentetjét hallani.
És ezért, minden hír után jövünk dobálni a számokat és érvéket :D

Kapják a sarat a többiek is, csak ott akkora az egyetértés hogy nem kell minden héten újra lejátszani a meccseket pl Lenglet takarodó, Piké takarodó :D
Dembele is kapta a héten, meg Puig is, meg Pedri is az EB topicban. Nincs ezzel egyedül Messi.

Itt az első pár Copa meccs után max 3an beszélgettünk hogy hogy állnak az argentínok meg szülinap aztán jött valami hír és azóta megy a dobálás hogy de mennyi gólt lő, de mennyi pénzért...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2021.07.05. 08:21:26

davi10 írta:
2021.07.04. 21:08:36
Direkt nem akarjátok megérteni amiről szó van, ugye? :D
másik oldal se akarja megérteni a dolgot.
főleg, hogy a vita onnan indult, hogy 10/420 millió:D
amit kb egy ember kivételével mindenki elutasított, köztük én is leírtam, hogy annyiért nem.

de a tények még tények maradnak.
jellemző, hogy jönnek statisztikával, amik full korrektek, meg igazodási pontok. más hoz egy másik statisztikát, ami nem az ő szájuk íze szerint mutatja a dolgokat, akkor meg már megy a "rossz a statisztika" vonal. :roll:
Gondolom amikor ugyanezek emberek verik a Pedri-Busquets statokra, ilyen olyan passz %-okról, akkor közben ott is hozzáteszik, hogy Busquets nagy csapatok ellen semmit nem szűr, Pedrit meg elnyomják, és nulla assziszt-gól fűződik hozzá, stb.
Mert akkor úgy kerek, ha már eyetest-re hivatkozunk.

@sansz: oké ez a Messi topik, de nézd vissza hány hozzászólás generálódott csak az idei évben itt, és mennyi a többi játékos topikjában.
Itt hirtelen elfelejtődött, hogy az egész keret egy nagy nudli, verünk rá mindent MEssire, hogy miatta van.
Mert Griezman is milyen jó volt az EB. :lol:
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Kalapos
Capitá del Barça

2021.07.05. 07:52:46

corol írta:
Mivel a focit gólra jàtszàk, addig elég nehéz a Messi függőséget okolni a Barca gyengébb eredményeiért, amíg a gólok több mint felét ő termeli. Igaz 10 éve még 50 gólt rúgott egy idényben, most a Barca 85 góljából csak 38-at termelt és 12 gólpasszt adott. Sajnos még most is akkor történik valami a pályán, ha nála van a labda, de ez ne legyen már az ő hibája.
Te elolvasod és értelmezed egyáltalán mit írnak a többiek? :D
Aztán 38+12-ből mennyi volt a Real vagy Atlético ellen? És tavaly? És azelőtt?
BL? Az idei kupa győzelemből mekkora rész vállalt? Hány fontos gólja volt, ami döntött és nem sokadik volt az adott meccsen?
corol
Entrenador del Barça

LG
Az Év fórumozója 2016

2021.07.04. 21:43:30

corol írta:
2021.07.04. 21:06:45
Hát igen a 2020/21-es idényben 47 meccsen 38 gólt rúgott, de egyébként sokak szerint csak sétálgat. Valóban mi lenne, ha futna is annyit, mint mondjuk Kante, aki nagyon hasznos, sokat güriző játékos, igaz Ő gólokban gyengébb, 30 meccs a PL-ben 0 gól.
Valóban elég hasznos Kanté, pl. az idei BL-győzelemben oroszlánrészt vállalt. Iniesta sem ontotta a gólokat, mégis nyertünk ezt-azt vele, ahogy a spanyol válogatott is.

A felfogással van a baj, hogy mindent Messi köré építünk, de ugyanígy az argentinok is. Ez nagyon jól működik is Getafék meg Bolíviák ellen, de egy bizony szint felett már kevés. És ahogy öregszik Messi, az a szint, amíg még elég, egyre alacsonyabb lesz. A BL győzelmeink is akkor jöttek, amikor csapatszinten is erősek voltunk.

És az a baj, hogy ebből nem tanulunk, mert még mindig az a terv, hogy Messi köré épüljön minden. De ha már évek óta nem működik egy szint felett a dolog, akkor jövő tavasszal mitől lenne jobb? Agüero, Depay és Emerson annyival jobb társak lesznek neki, mint korábbiak? Komolyan, van aki hisz ebben?

Nem jobb játékos Kanté, mint Messi, de nem lesz miatta egysíkú a csapata játéka, mert nem akar mindent egyedül ő csinálni, nem várja el, hogy minden labdával őt keressék, nem kell a haverjait játszatni/leigazolni, nem lecserélhetetlen, nem roppantja össze anyagilag a klubját a fizetési igénye. Aztán köpködhetnek engem a Messi-fanok, de attól még ez van.
davi10
Llegenda del Barça

2021.07.04. 21:08:36

Direkt nem akarjátok megérteni amiről szó van, ugye? :D
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
corol
Entrenador del Barça

2021.07.04. 21:06:45

Hát igen a 2020/21-es idényben 47 meccsen 38 gólt rúgott, de egyébként sokak szerint csak sétálgat. Valóban mi lenne, ha futna is annyit, mint mondjuk Kante, aki nagyon hasznos, sokat güriző játékos, igaz Ő gólokban gyengébb, 30 meccs a PL-ben 0 gól.
Sinya22
Director del Fútbol

2021.07.04. 18:53:50

corol írta:
2021.07.04. 17:05:03

Igazad van semmi extra két gólpassz és egy szép szabadrugasgól, azt akartad mondani nyilván hogy nála ez természetes, ha ennyit nem hoz, akkor bünti.
Így is bünti, mert nem futott 14 km-t. Majd akkor talán beférne a gálakezdőnkbe.
corol
Entrenador del Barça

2021.07.04. 17:05:03

Sonoma írta:
2021.07.04. 12:53:06
Megnéztem az Ecuador elleni meccsét.
A gólpasszaihoz most nem kellett zsenialitás, ott volt, lepasszolta a teljesen üresen lévő társnak. A szabadrúgás gólja a 93 percben született lefújás előtt, amikor már eldőlt a meccs, plusz kiállítás után egy összezavarodott, megtört csapatnak a 16-os vonaláról.
És nem lehúzásképp, de semmi extrát nem nyújtott. Mondjuk nem is kellett a győzelemhez, mert simán jobbak voltak.

A -1 emberhez. Attól, hogy a többi csapatrészünkben is vannak olyan emberek, akiknek a padra se szabadna leülnie (Piké, SR, Lenglet) még nem menti fel Messit. Csapatkapitányként neki kellene példát mutatni, űzni, hajtani a csapatot, ha hátrányban vagyunk. Ehelyett leszegett fejjel sétál.
És ebben nagy szerepe van önmagának is, mert ebben az évben kiugróan látszott mennyire nincs kondíciója. Max. 20 percet bírt végig hajtani és már a fülén vette a levegőt.

Senki nem beszél csak Messi hibáiról. Viszont ő a legfontosabb, legtöbbet kereső, a csapatra legnagyobb hatással bíró ember. Az ő hibái, az ő mentalitása sokkal jobban hat az egész csapatra, mint a többieké. A gond vele, hogy játszat bármilyen rosszul, nem lehet lecserélni. Bármilyen felállásban játszunk, őt nem lehet kihagyni, pedig néha jobban jártunk volna, ha csak az utolsó 30 percre jön be frissen. Ezért foglalkozunk vele ennyit.
Igazad van semmi extra két gólpassz és egy szép szabadrugasgól, azt akartad mondani nyilván hogy nála ez természetes, ha ennyit nem hoz, akkor bünti.
Sonoma
Capitá del Barça

2021.07.04. 16:07:31

Rob888 írta:
2021.07.03. 21:44:18
Aranylabda témához: Ha az elmúlt évtizedben azt kellett volna díjazni az aranylabda szavazásokon, hogy ki a legjobb játékos akkor Messinek 10 lasztija lenne. Szerencsére mindig az aktuális évet nézik. Az idei évben, ha Messi három góljával a brazilok ellen nyeri a Copát talán lehet esélye, egyébként semmi. Az már más kérdés, hogy ti mondjuk kinek adnátok? Nekem nincs jelöltem!
Kicsit későn reagálva, de ugye volt ez a nagyon fontos Ecuadori meccs, amit meg kellett beszélni.
Nehéz idén bárkire is adni a voksot. Talán Lewandowskinak. Neki is a két éves munkája alapján, mivel tavaly nem adták át.
Válasz küldése