Az olajosokkal nem csak anyagi jellegű problémák vannak, és nem is feltétlenül nekünk vannak a legnagyobb problémáink velük. A "családi vállalkozásként" működő angol klubok is azért cuppantak rá a Szuperligára a besztlíg ellenére, mert akkora költségekbe hajszolják bele őket az olajosok, amivel ők nem biztos, hogy lépést tudnak tartani. Nekik még nagyobb fejtörést okoznak az olajosok, mint nekünk, akiknek megint milliárdos bevételeink lesznek.
Ez csak az anyagi része a dolgoknak. A másik, az olajos egy teljesen anti-demokratikus klubmodell, és bármilyen furcsának is tűnhet ez Magyarországon, vannak a világon olyan tájak, ahol ez fontos kérdés. Németországban sem azért utálják a Lipcsét, mert a löttyösök által sok pénzük lett. A Bayernnek több pénze van, mint nekik. Hanem azért, mert szembemegy a német labdarúgás hosszú évtizedes, demokratikus alapjaival. Tudom, ez Magyarországon értelmezhetetlen. Volt, hogy egy magyar klub szurkolótábora vég nélkül a tulajdonost szidta (ugyanazek az emberek szabad piacot akartak, megkapták). Én megkérdeztem tőlük, hogy oké, akkor miért nem dobjátok össze a pénzt, és veszitek meg a klubot. És akkor a tiétek lesz. Csak néztek rám, mint egy űrlényre. Ja, és ma ugyanezek az emberek azt hiszik, hogy ők védik kivont karddal az európai kultúrát.
Peter írta: ↑2023.03.19. 15:13:11
Én azt gondolom alapból, hogy sehol a világon nem létezik és nem létezhet olyan szervezet vagy szövetség ezen a földön, aminek a tevékenységével a tagjai maradéktalanul elégedettek lennének.
Ez nem azt jelenti, hogy ebbe bele kellene törődni és nem lenne szükség változtatni dolgokon, hanem inkább azon van az én hangsúlyom, hogy fenékig tejföl nem lehet mindenkinek.
Ez így van, viszont ha a liga te magad vagy, te magad alakíthatod a szabályokat, sokkal könnyebben tudsz változtatni dolgokon. A spanyol bajnokság kapcsán gyakran szidják a bírókat. Ezzel egy klub sem tud mit tenni, mert a Ligán múlik, hogy ki vezethet mérkőzést. Ha a csapatoké a liga, ők hozzák a döntéseket, akkor ha egyes játékvezetők egybehangzóan nem végzik jól a dolgukat, akkor nem fognak több meccset vezetni. Ez viszont most csak a Ligán múlik, nem tudunk ez ellen tenni így semmit, mert uralkodik felettünk egy felesleges szervezet. Ha a bajnokság a csapatoké, könnyebben tudnak reagálni hibákra, hozhatnak szabályokat, javíthatnak azokon stb. Így viszont ki vagyunk szolgáltatva egy felettünk levő szervezetnek. Az meg egy vicc, hogy az FFP-t nem egységesen alkalmazzák a különböző országokban. A PSG-nek nagyobb a bértömege, mint a miénk. Minket megbüntettek, őket nem. Ezért is van szükség egységes ligára, egységes szabályokra. Az olajosok pedig már bevásárolták magukat az UEFA-ba, ők rendet rakni nem fognak. A francia liga nem bünteti a PSG-t, minket büntet a Liga. Túl kellene már lépni ezeken a szervezeteken.
A mai győzelem és a további győzelmek meg nagyon fontosak, nem csak a három pont miatt, hanem azért is, mert történjék bármi a klub háza táján, az élet megy tovább, és ha a pályán hozzuk a győzelmeket, jönnek a trófeák is.