Ernesto Valverde

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Chino
Llegenda del Barça

2018.10.18. 10:44:22

honsapeter írta:Nem a cserék az erősségei az már biztos, de valaki komolyabban át tudja érezni a dolgait?
Elég az ha felküldőm a gálát és majd lesz valami, vagy folyton nyaggatnak az meg amaz miért nem játszik hisz 20 millióba került és minden perce xxx euróba kerül a klubnak...
Valaki egyszer ezeket a dolgokat átgondolja?

El tudjátok képzelni mit érezhet amikor valakit ki kell hagynia, és nem biztos hogy midig az a jó, a cserepadunk a világon talán a legerősebb:)
Sok sok idő kell hogy ráérezzen, mi a jó és mi a nem!
Rotáció? Nem Ő választotta... kénytelen mert "megölik a szponsorok a játékos ügynökök" miért nem játszik, viszem azonnal más csapatba stb stb!
Sajnos nem csak a tudása számít és el tudom képzelni, rettenetesen magára hagyatottan csinálja mindezt!!!
Ez több sebből is vérzik. Dembélé akiért egy egész nyáron keresztül futottunk és rekordigazolás voltössz-vissz egy meccset játszott végig, az utóbbi időben el is kezdte hanyagolni. Malcom aki biztosan nem az ő kifejezett kérésére jött még azt se nagyon tudja, milyen a stadion gyepe (sérült is volt, de egészségesen sem számolt vele, sokszor a keretben sem volt). Rakiticet sem hiszem, hogy annyira a nyomás miatt tolná agyba-főbe, ha ott van Vidal, aki több helyen is bevethető. De jobbhátvédként is SR-t preferálja jobban. Az a Rafinha állt be többször, akit biztos nem hátulról eröltettek és lehetne még példákat hozni. Egyedül Suarezzel kapcsolatban lehetne kijelenti, amit írtál.

Szóval ez nem hiszem, hogy ok lenne arra, hogy nem rotál, főleg azzal együtt, hogy ha cserél azt a 80. perctől kezdi el. Egy edzőnél pedig talán a legfontosabb szempont, hogy használja a keretet, főleg, ha olyan játékosok ülnek a padon, akik tudnak változtatni a meccsen. Pont tavaszra fog kifulladni mindenki, amikor az igazán kemény és fontos meccsek jönnek, plusz sokszor bele kellene nyúlni a mérkőzésbe, ha egyértelmű, hogy nem működik az ami a pályán folyik vagy éppen igazodni kellene az eredményhez/ellenfélhez.
Mindent egybevéve azzal, hogy a nyomás miatt történik mindez nem igazán lehet kifogás. Zidane egy taktikai zseni sem volt és sokszor hasonló hibákat csinált a rotációban, ha nem is ilyen látványosan, de legalább hangja/tekintélye volt az öltözőben. Pontosan nem látunk bele mi folyik ő és a játékosok, de nem úgy tűnik, mint akiben vakon bíznak és tűzbe mennek érte. Én mindig védtem Valverdet, de ezeken a hibákon már nehéz túllépni.
Persze ez nem csak az ő sara, a játékosok is bőven benne voltak a buktákban, de az, hogy egész meccsen ugyanazokkal a játékosokkal ugyanaztz erőlteti az nem a fent lévő 11 ember hibája.
Forca Barca!!!!
honsapeter
Jugador del Barça

2018.10.18. 00:12:17

Nem a cserék az erősségei az már biztos, de valaki komolyabban át tudja érezni a dolgait?
Elég az ha felküldőm a gálát és majd lesz valami, vagy folyton nyaggatnak az meg amaz miért nem játszik hisz 20 millióba került és minden perce xxx euróba kerül a klubnak...
Valaki egyszer ezeket a dolgokat átgondolja?

El tudjátok képzelni mit érezhet amikor valakit ki kell hagynia, és nem biztos hogy midig az a jó, a cserepadunk a világon talán a legerősebb:)
Sok sok idő kell hogy ráérezzen, mi a jó és mi a nem!
Rotáció? Nem Ő választotta... kénytelen mert "megölik a szponsorok a játékos ügynökök" miért nem játszik, viszem azonnal más csapatba stb stb!
Sajnos nem csak a tudása számít és el tudom képzelni, rettenetesen magára hagyatottan csinálja mindezt!!!
Samper
Director del Fútbol

2018.10.17. 17:26:16

Valverde sorsáról nem a tavasz fog dönteni, hanem már az ősz. Egyelőre nem sok jót várhat, mert sok irányból kap támadásokat. Ha most nem táltosodik meg a csapat, félidőben meg fog születni a döntés a sorsáról.
lics
Jugador d'estrella

2018.10.17. 14:58:36

Chino írta:
MessiNeymarSuarez írta:
Ronal.10 írta:Megint a múlt idézés, emlékszem Enrique alig játszatta együtt ősszel az MSN-t igaz Suarez el volt tiltva de visszatérése után 3 hónapon keresztül össze vissza játszatta őket.
Aztán jött a Sociadad elleni vereség február körül, onnantól végig MSN támadósor volt elege lett a rotálásból....tripláztunk is.
Remélem megtalálja a helyét a támadóinknak 2019-re és ami potenciál van ebbe a keretbe ki is használja mert szerintem simán nyerhetünk BL-t vagy akár triplázhatunk is.
Bár kitudja lesz e itt Valverdének 2019... :mrgreen:
Ez igaz, de azt tegyük hozzá hogy Lucho elmebeteg módon rotált(sokszor túl is tolta), ez is kellett ahhoz hogy tavasszal hengereljünk, és olyan jó fizikai állapotba legyenek.

Potenciál az bőven van, de ha így folytatja Valverde, hogy kihajtja a kezdőcsapatot, a beugrósakat pedig hanyagolja, azzal mindent megtesz azért, hogy gyenge tavasza legyen a srácoknak, és akkor BL-ről álmodni sem érdemes, bajnokságról meg csak akkor, ha jelentős előnyt sikerülne összehozni.
Nem azt mondom, hogy taktikailag analfabéta, mert, ha nem is kimelkedő, de ebben aránylag rendben van, viszont, hogy változtatni nem képes az nagyon kiábrándító. Ezek a 80+ perc utáni cserékkel fogalmam sincs mi a szándéka. Taktikai vátoztatásnak kevés az idő és a lecserélt emberek sem pihennek ezzel többet. Pedig most minőségi padról beszélhetünk, akik tényleg tudnak változást hozni. Zidane-nal nem hasonlítanám össze, mert a rotálásban ő sem járt élen, volt ott is háborgás, Isco majdnem el is igazolt emiatt. De legalább -főleg a múltja miatt- rá felnéztek a játékosok. Kezdetben éreztem egy kis tekintélyt Ernőnél is, de már egyértelmű, hogy csak azon múlik a jó játék, hogy a játékosok maguktól képesek-e felszívni magukat.
Szerintem akármi lesz a szezon vége jó eséllyel pattanni fog, legalábbis finoman nyomást fognak helyezni rá, hacsak nem változtat gyökeresen a dolgokon. Ha már a játékosok is kezdik hallatni a hangjukat régen rossz.
Malcom mellőzését viszont valahol meg lehet érteni, ott van Dembélé, aki szinte bármelyik csapatban kezdő lenne mégis jegeli, a brazil pedig kb. egy poszt vele. Szóval ebben az aspektusban valhol érthető, ez inkább a vezetőség sara. Sanszos, hogy télen, legkésőbb nyáron menni fog kölcsönbe, aztán szépen elfelejtjük.
Ezzel azért nem értem egyet, hogy Dembele bárhol a kezdőbe lenne. Énia aztmondom, hogy jó játékos, kétlábas és lehetne sorolni az érveket, hogy miért kezdő. Mindamellett Teis biztos láttad és sokan ezt írták, hogy azért nem feltétlen mondanám, hogy Barcelonaba való játékos. Volt 3-4jó meccse a szezon elején, de utána abszolút eltűnt, a passzai a cselei, lövései eléggé gyengék voltak sokszor. Énszerintem akkor lenne itt igazán jó, ha Lucho féle pl Paris SG elleni támadó focit játszanánk ahol kamatoztatni tudna a hihetetlen sebességét amit képes egy egész meccs alatt hozni. Viszont védekezésbe ami Valverdenel fontos lenne, elég harmatos teljesítményt nyújt, Malcomot igazából nem láttuk itt játszani, az a 20 perc amit összesen eltöltött a pályán édeskevés, hogy véleményt alkossunk. Lehet, hogy Malcom talán gyengébb képességű mint Dembele (amit igazából nem jelenthetünk ki mert nem láttuk, hogy mire lenne itt képes, de az biztos, hogy a Bordeauxba nagyon jó volt). Dembele azthiszem bal oldalon játszott a válogatottban, Dortmundban jobb oldalon, Malcom támadóközép vagy jobb oldali támadó. Kiváncsi lennék azért, hogy ők ketten a széleken Messi hamis 9esbe mit alkotnának. Nem akarom védeni Malcomot sem pedig nem akarom Dembelet degradálni, de ami számomra nyílvánvaló, hogy mind a kettő játékos ügyes, az előző csapataikba kivételesek voltak, de Dembele itt egyenlőre nem az igazi Malcomot meg nem láttuk. Mögöttük/mellettük a két villámléptű Alba, Semedo, elég gyorsak lehetnének.
Chino
Llegenda del Barça

2018.10.17. 12:41:32

MessiNeymarSuarez írta:
Ronal.10 írta:Megint a múlt idézés, emlékszem Enrique alig játszatta együtt ősszel az MSN-t igaz Suarez el volt tiltva de visszatérése után 3 hónapon keresztül össze vissza játszatta őket.
Aztán jött a Sociadad elleni vereség február körül, onnantól végig MSN támadósor volt elege lett a rotálásból....tripláztunk is.
Remélem megtalálja a helyét a támadóinknak 2019-re és ami potenciál van ebbe a keretbe ki is használja mert szerintem simán nyerhetünk BL-t vagy akár triplázhatunk is.
Ez igaz, de azt tegyük hozzá hogy Lucho elmebeteg módon rotált(sokszor túl is tolta), ez is kellett ahhoz hogy tavasszal hengereljünk, és olyan jó fizikai állapotba legyenek.

Potenciál az bőven van, de ha így folytatja Valverde, hogy kihajtja a kezdőcsapatot, a beugrósakat pedig hanyagolja, azzal mindent megtesz azért, hogy gyenge tavasza legyen a srácoknak, és akkor BL-ről álmodni sem érdemes, bajnokságról meg csak akkor, ha jelentős előnyt sikerülne összehozni.
Nem azt mondom, hogy taktikailag analfabéta, mert, ha nem is kimelkedő, de ebben aránylag rendben van, viszont, hogy változtatni nem képes az nagyon kiábrándító. Ezek a 80+ perc utáni cserékkel fogalmam sincs mi a szándéka. Taktikai vátoztatásnak kevés az idő és a lecserélt emberek sem pihennek ezzel többet. Pedig most minőségi padról beszélhetünk, akik tényleg tudnak változást hozni. Zidane-nal nem hasonlítanám össze, mert a rotálásban ő sem járt élen, volt ott is háborgás, Isco majdnem el is igazolt emiatt. De legalább -főleg a múltja miatt- rá felnéztek a játékosok. Kezdetben éreztem egy kis tekintélyt Ernőnél is, de már egyértelmű, hogy csak azon múlik a jó játék, hogy a játékosok maguktól képesek-e felszívni magukat.
Szerintem akármi lesz a szezon vége jó eséllyel pattanni fog, legalábbis finoman nyomást fognak helyezni rá, hacsak nem változtat gyökeresen a dolgokon. Ha már a játékosok is kezdik hallatni a hangjukat régen rossz.
Malcom mellőzését viszont valahol meg lehet érteni, ott van Dembélé, aki szinte bármelyik csapatban kezdő lenne mégis jegeli, a brazil pedig kb. egy poszt vele. Szóval ebben az aspektusban valhol érthető, ez inkább a vezetőség sara. Sanszos, hogy télen, legkésőbb nyáron menni fog kölcsönbe, aztán szépen elfelejtjük.
Forca Barca!!!!
Cestus
Director del Fútbol

2018.10.17. 11:43:01

Tegyük hozzá azért, hogy az öreg malmára hajtja úgymond a vizet, hogy a fél kezdőnk pihen a válogatott szünetekben. Emiatt nem gondolnám azért, hogy kifinganak tavaszra, de valóban jobb lenne pár embernek több lehetőséget adni.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.10.17. 11:15:33

Ronal.10
Entrenador del Barça

2018.10.17. 11:04:02

Megint a múlt idézés, emlékszem Enrique alig játszatta együtt ősszel az MSN-t igaz Suarez el volt tiltva de visszatérése után 3 hónapon keresztül össze vissza játszatta őket.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.10.17. 10:56:14

nagyatyesz írta:Vidal után már Malcom ügynöke is nyilatkozott a minap, hogy ügyfele nem elégedett a játékpercekkel. Nyilván nála a sérülés is közrejátszott, de tatok tőle, hogy EV nagyon hamar el fogja veszíteni az öltözőt, ha ez így megy tovább.
A védelemben kényszerből rotálnia kellett, hiszen lesérült Umtiti, így jutott szóhoz Lenglet és Verma is. Utóbbi is lesérült. S. Roberto is kiesett sérülés miatt, így jutott nagyobb szerep Semedonak. Alba helyén meg nem mert fiatalt bevetni, ha pihentette őt, hanem jött Verma. Most ugye jelenleg 4 védőnk van összesen. Középen a kezdeti alap trión túl Arthur játszott az elmúlt meccseken, valamint Vidal eleinte, de főleg csereként. Utóbbi időben a nyáron biztos távozónak gondolt Rafinhát dobta be inkább, míg Denis Suarez ha jól tudom nem is játszott még idén. (lehet rosszul emlékszem). Elől Coutinho feltolásával Demb kiszorult a kezdőből, és azóta rendszeresen megkapja a 7 percekit csereként, míg Malcom és Munir kb 1-1 alkalommal játszott.
Fájó nézni, hogy mennyire nem tudja ez az ember használni a keretet...és most jön egy erősebb sorozat, ahol biztosan nem fog rotálni semmit sem.
Engem leginkább az bosszant fel nagyon, hogy nem cserél soha, holott többször ráfért volna a csapatra a frissítés. Pl mikor Lngletet kiszórták, akkor is töketlenkedett, ahelyett, hogy pályára küldött volna gyorsan egy középhátvédet. Addigra meg is kaptuk a gólunkat. Rendszeresen a 80. perc után cserél csak, holott a 60-70 perc körül már jöhetnének a friss emberek és akkor talán a cserepadon ülők sem morgolódnának, hiszen ésszerűen elosztva mindenki megkapná a perceit...
El fogja veszíteni az öltözőt?

Szerintem már a római évezredes égés utána elveszítette. Nem is nehéz, ha a fél csapat félidőben reklamál neki hogy"Főnök, nem így kéne mert mi ezzel a felfogással megégünk", aztán ragaszkodik a gyáva felfogáshoz, és ennek hála kiestek mint a huzat.
Egy ilyen után kb annyira lehet tekintélye, mint Emerynek a 6-1-es égés után, láthattuk hogy következő évben mi volt.

Itt is sajnos érezni, hogy nincs meg a csapatban az a precíz, "Valverde kitalálja a taktikát és mindenki azt csinálja ahogy kéri", hanem rég nem látott káosz van, főleg a védelemben.

BL-ben nagyon felpörögtek a Tottenham ellen, és Valverde is felkészíthette őket, megmutatták hogy fő esélyesek, viszont ezzel semmit sem fogunk érni, ha Ernesto tavaszra leszázalékolja a csapatot, mert fullba nyomja a kezdőt(meg a kretént is), a cserejátékosokat pedig addig padoztatja amíg az élettől is elmegy a kedvük, aztán majd hidegen, tavasszal így szálljanak be megmentőnek, ha ég a ház...Akkor aztán álmodozhatnak BL-ről, a valóság az lesz hogy szétfutják őket, mert mozdulni nem tudnak már addigra.
Totális ellentéte Zidane-nak, aki még az utolsó szertárosról is el tudta hitetni, hogy nagyon fontos tagja a csapatnak, ezért a cserejátékosok nagy része is beváltotta a reményt.
El tudom képzelni mi járhat egy Malcom,Vidal,Dembele, Semedo fejében, mikor látják hogy a kezdőcsapat tagjai kidurrannak, és őket max időhúzó cserének állítják be, vagy ha hordágyon viszik le valamelyik játékost. :roll:

Én ezért is köszönnék el tőle 1-2 hónapon belül, ha ezen nem tud felülkerekedni. Egy bólya is fel tudja küldeni a kezdő 11-et, és véggyengülésig játszatni, nem kell ahhoz ő ide.
De reménykedem hogy valahogy összekapja magát, a csapatot, észhez tér és belátja hogy rotálni kell, nem dísznek van rég nem látott kaliberű pad.
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2018.10.17. 10:01:15

Vidal után már Malcom ügynöke is nyilatkozott a minap, hogy ügyfele nem elégedett a játékpercekkel. Nyilván nála a sérülés is közrejátszott, de tatok tőle, hogy EV nagyon hamar el fogja veszíteni az öltözőt, ha ez így megy tovább.
A védelemben kényszerből rotálnia kellett, hiszen lesérült Umtiti, így jutott szóhoz Lenglet és Verma is. Utóbbi is lesérült. S. Roberto is kiesett sérülés miatt, így jutott nagyobb szerep Semedonak. Alba helyén meg nem mert fiatalt bevetni, ha pihentette őt, hanem jött Verma. Most ugye jelenleg 4 védőnk van összesen. Középen a kezdeti alap trión túl Arthur játszott az elmúlt meccseken, valamint Vidal eleinte, de főleg csereként. Utóbbi időben a nyáron biztos távozónak gondolt Rafinhát dobta be inkább, míg Denis Suarez ha jól tudom nem is játszott még idén. (lehet rosszul emlékszem). Elől Coutinho feltolásával Demb kiszorult a kezdőből, és azóta rendszeresen megkapja a 7 percekit csereként, míg Malcom és Munir kb 1-1 alkalommal játszott.
Fájó nézni, hogy mennyire nem tudja ez az ember használni a keretet...és most jön egy erősebb sorozat, ahol biztosan nem fog rotálni semmit sem.
Engem leginkább az bosszant fel nagyon, hogy nem cserél soha, holott többször ráfért volna a csapatra a frissítés. Pl mikor Lngletet kiszórták, akkor is töketlenkedett, ahelyett, hogy pályára küldött volna gyorsan egy középhátvédet. Addigra meg is kaptuk a gólunkat. Rendszeresen a 80. perc után cserél csak, holott a 60-70 perc körül már jöhetnének a friss emberek és akkor talán a cserepadon ülők sem morgolódnának, hiszen ésszerűen elosztva mindenki megkapná a perceit...
Subinho
Director del Fútbol

2018.10.14. 19:34:54

Nem hiszem, hogy bármelyik védőt kéne pihentetnünk, egyrészről 1 hónapja tart a szezon, másrészről Lenglet alig játszott, Piquének meg sztem pont kell a meccs, mert nagyon "nyári" formában van. Válogatott meccsek miatt sem lesznek fáradtak, szal csak játszanak nyugodtan ezen a 3 meccsen. :D
MatyiG
Adminisztrátor

2018.10.14. 12:54:37

DaVeR írta:Kíváncsi leszek, h a következő meccseken bármi féle változást fog e eszközölni.. Gondolok arra, h most fog jönni nekünk egy Sevilla - Inter - Madrid trio.. Nem éppen a legpihentetőbb túrák lesznek.. És mivel jelenleg két középhátvéd bevethető én kipróbálnám Busit is védőként és Vidalt elé betenni.. Jolly Joker lehetne, de tény bőven lenne benne rizikófaktor
Mindhármat otthon játsszuk, szóval utazgatni nem kell szerencsére. Busit meg minek tennénk hátra, ha van két középhátvédünk? Majd ha lesérülés/eltiltott lesz az egyik. Piqué és Lenglet se fárad el a válogatott szünet alatt... :)
DaVeR
Jugador del Barça

2018.10.14. 09:11:46

Kíváncsi leszek, h a következő meccseken bármi féle változást fog e eszközölni.. Gondolok arra, h most fog jönni nekünk egy Sevilla - Inter - Madrid trio.. Nem éppen a legpihentetőbb túrák lesznek.. És mivel jelenleg két középhátvéd bevethető én kipróbálnám Busit is védőként és Vidalt elé betenni.. Jolly Joker lehetne, de tény bőven lenne benne rizikófaktor
lics
Jugador d'estrella

2018.10.13. 18:28:25

Cestus írta:Setiénnel biztosan jó focit játszanánk, de ha Valverdét középszerezzük, ez a szempont nála is ott van.
Nekem Valverde is jó lenne HA, nemis támadó, de jóval támadóbb focit játszanánk ha már azbembereink megvannak hozzá és stabilizilná amennyire lehet a középpályát meg a védelmet. Bízom bennt, hogy a következő edzőnél ezbösszejön, bárki is legyen majd. Ja elfeleljtettem írni, hogy rotálni is tudjon, Piquét meg Suarezt főként, de legjobb lenne, ha egyre kevedebbet kéne őket nézegetni amilyen suták sokszor.
Cestus
Director del Fútbol

2018.10.13. 16:45:26

Setiénnel biztosan jó focit játszanánk, de ha Valverdét középszerezzük, ez a szempont nála is ott van.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Baltazar
Barça B

2018.10.13. 15:08:31

MatyiG írta:A SPORT szerint EV után Quique Setién vagy Jordi Cruyff érkezhet, előbbinek nagyon tudnék örülni. 8)
Egyetértek, Quique jó jelölt.
MatyiG
Adminisztrátor

2018.10.13. 13:20:25

A SPORT szerint EV után Quique Setién vagy Jordi Cruyff érkezhet, előbbinek nagyon tudnék örülni. 8)
Samper
Director del Fútbol

2018.10.11. 21:30:45

A bajnokság végén lejár Valverde szerződése. Ha a téli szünetig nem születik megállapodás hosszabbításról, akkor a következő félév már az utód keresése jegyében fog zajlani.
Chino
Llegenda del Barça

2018.10.10. 09:39:28

crixus írta: EV-vel soha a büdös életben nem fogunk látványos és eredményes játékot tolni. Ha pedig ráhelyezik ezt a nyomást a palira, akkor az fog történni, mint ami most. Tavaly volt, hogy Messi és Suárez mögött egy Iniesta-Rakéta-Busi-Paulinho középpálya biztosított, 4-4-2-ben. És azt azért be kell ismerni, Ini sokkal többet segített hátra, mint Coutinho idén.
Jelen pillanatban vagy egy bekkelős fociban jó edzőnk, egy játszós focira alkalmas kerettel és azzal a nyomással, hogy legyen látványos játék. Vagy az edzőt kellett volna a nyáron lecserélni, vagy a keretet máshogy kialakítani.
Én a játék képében akkora problémát nem látok. Nagyon sok (él)csapat szeretne így játszani, mint mi. És azt se felejtsük el, hogy kb. 4 pontot egyéni hülyeségből, leginkább Piqué baromságaiból vesztettünk. Nem az volt a jellemző, hogy csak úgy átgyalogoltak rajtunk és abból nyeltük a gólokat. Messi pedig ki tudja hány év óta most tűnik a legmotiváltabbnak.
Valverde hibáját én egyedül abban látom, hogy nem forgatja a keretet, a cserék csak dísznek vannak. Egyedül Arthurhoz mer bátrabban nyúlni, a többi szinte csak időhúzó csere, annak ellenére, hogy vereségre vagy X-re álltunk többször. És azt se lehet mondani, hogy nem lenne kit becserélni, mert vannak minőségi emberek a padon. Most még ráadásul ez nem is a legnagyobb gond, de tavaszra sokkal kifacsartabbak lesznek az emberek. Ha a Soci, Spurs, Valencia vagy Sevilla ellen felküldi a gálakezdőt és tényleg csak a vége felé cserél az védhető, de a kiscsapatok ellen ez teljes mértékben az ő sara.
Suarez agyba-főbe nyomatása sem hiszem, hogy Messi miatt lenne. A Bolhán látszik, hogy nagyon eltökélt, motivált, rendszeresen a saját térfélen védekezik vagy szerez labdát. Még az is lehet, hogy ebben Ernőnek is van szerepe.
Malcom mellőzése valahol védhető, bár nem 0 perccel. Ott van Dembélé, akit minél többet kell nyomatni és széljátékot nem is igazán használ. Emiatt sem értettem, hogy miért hozták ide.

Szóval szerintem EV-nek csupán az (legalábbis legnagyobb) hibája, hogy nem mer a cserékhez nyúlni, ha be is jön valaki az szinte kizárólag az utolsó 10-15 percben. Pedig van jó néhány játékos akire ráférne a pihi vagy Suarez személyében teljesítménye miatt indokolandó padoztatás. Nem elhanyagolva azt a tényt, hogy rövid időn belül nagyon kemény rangadóink lesznek, nem ártott volna ezekre pihentetni. Ha ezen változtat egy kifejezetten jó szezon is kinézhet, nagy szerencsénk, hogy a Real, és valamennyire az ATMA is kissé beragadt, így nem szedtünk össze komolyabb hátrányt. A többi cssapat inkább csak a nagyok dolgát nehezíti meg, az első helyre nagyopn kevésnek érzek egy Sevillát vagy Valenciat.
Forca Barca!!!!
Samper
Director del Fútbol

2018.10.10. 05:07:25

MatyiG írta:Nálam a közeljövőben Sarri, Quique Setién és Xavi neve jönne csak szóba. :)
Henry?
MatyiG
Adminisztrátor

2018.10.10. 00:39:17

Nálam a közeljövőben Sarri, Quique Setién és Xavi neve jönne csak szóba. :)
randomguy
Capitá del Barça

2018.10.10. 00:03:42

Ha úgy alakul a helyzet, hogy megköszöni neki a klub szezon közben, vagy akár a végén is, Jardim egy jó opció lehet. Úgy néz ki meneszteni fogja a Monaco. Szép focit játszott alatta a csapat, főleg 2 éve Bappéval. Mostanság nem jönnek az eredmények, de úgy nehéz is, ha minden évben eladják a csapat legjobbjait, és fiatal játékosokat vesznek apróért a helyükre, aztán építkezhet újra meg újra.
Xabi Prieto: "I have gone to the Bernabeu just to watch Messi play."
senkialfonz40
Capitá del Barça

2018.10.09. 21:38:53

geridoss írta: Inkább a szememet bántja ez a játékfilozófia, ami az övé.
Ezzel várjunk kicsit, hátra bátrabban nyúl az emberekhez! :)
geridoss írta: És a motiváltsággal is vannak nem kis bajok, az viszont már 90%-ba az edző sara.
Megkockáztatom, azzal mindenkinek lesz (lenne). Piqué..már rég a lelátón kellene üljön! Kit raksz be most helyette? Csak úgy lehetne észhez téríteni!
Busi se mindig olyan, mint az elején, nem szereti, ha nyüstölik fizikálisan, nem gyors, nem erős, de kiválóan olvassa a játékot, viszont ez nem mindig elég (Roma pl.) van, hogy harcolni kell! Ő nem tud ütközni, sodorni, az alkata alkalmatlan rá!
Messi mindig Messi marad, de ő is van hogy elsétálgat és nem érdekli igazán! Mondjuk labdát veszít nagyon [auto_cenzúra] helyen, de úgy sétál tovább, mintha még az öltözőben lenne! Kérdezem én, ki merne szólni neki, hogy üljön le, ha nincs kedve, lehet más szívesebben játszana helyette!
Suarez bűn rossz, néha nem merek odanézni annyira kellemetlen nekem, amit csinál. Mi lenne, ha Ernő jegelné mondjuk három-négy meccsre? Esetleg Messi szóvá tenné? Nem tudjuk, elképzelhető...
És akkor Big Samról még nem is beszéltem!
Ezek az emberek talán nem túlzás, kulcsjátékosok! Hogy motiválod őket? Úgy, hogy fizetést emelünk nekik! Tehát nem egyszerű feladat! :)
geridoss írta: Meg azt is értem, hogy sokkal fárasztóbb végig olyan elánnal játszani, mint a Wembleyben. De erre lenne jó a rotáció. Ha jól tudná használni emberünk. De látjuk, hogy erről szó sincs.
Itt azt gondolom, a pontvesztéseink miatt nem játszottak többet, nem mert Ernő jobban próbálkozni, mert itt eredménykényszer van, rögtön beszámoltatják szóban és írásban! :shock:
(ez csak a saját véleményem, némi tréfával fűszerezve)
geridoss írta: Akkor vár vele jövő szeptemberig, mert a többiek már bizonyítottak?
A pontvesztéseket nagyon nem kalkulálta bele, ezért nem jött Malcom meg Vidal többet szerintem. (csak saját gondolatok)
geridoss írta: Halkan megjegyzem, hogy Suarez most térdproblémákkal küszködik, és kiesik 1 ember elölről. Kíváncsi vagyok, így kap-e esélyt Malcom.
Erre én is! Én nagyon szeretném, ha kipróbálná már! De Vidalt is nyomatnám! Ott vagyunk elöl a tabellán, lehetne adni az újaknak sanszot, hátha kirakják a belüket a pályára! :P
" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano
Feast4
Director del Fútbol

2018.10.08. 23:11:22

Baltazar írta:...
A szimpatikushoz lehet kellett volna tennem egy idézőjelet, mert így nem jött át a cinizmusom. :D

Hogy ne legyek off meditálhatunk itt edzőcserén.De akkor kérdem én ki?Komoly edző ki van szabad?Emery?Conte?Hagyjuk már... Vagy gyorsan Barca DNSt?Koeman?Szintén kapufa lenne szerintem.Xavinak meg hagyjuk már hogy legalább befejezze a képzést emberek.Még semmilyen papírja sincs de sokan már a padon látjátok.Várjuk már meg hogy legalább edzen egy tini csapatot vagy valami minimális rálátást szerezzen a tényleges edzői munkára.

Az igazság az hogy nem is nagyon lenne szerintem kit hozni EV helyett.Akkor lesz érdekes ha a szünet után ránk üt a Real meg az Inter is.Na onnantól fog szépen kerekedni ez a story.

Ebben a tökölésben amúgy az a dühitő hogy az évek mennek és mennek Messi, Lajos,Busquets,Piquet és Rakitic pedig harminc fölöttiek.Egy Dembele,egy Artur, egy Semendo, meg egy Malcom pedig nem fejlődnek úgy ahogy kéne Couthino helye még mindig nincs igazán meg és ahogy haladunk elnyeli őket előbb utóbb a Barca játékostemetője.Így múlik el a világ dicsősége...
Kép
crixus
Entrenador del Barça

2018.10.08. 22:27:23

geridoss írta:...
Valverde-ről egyre inkább az derül ki, hogy nem ide való. Benne van az is, amit mondasz, de a problémát én abban látom, amit a klub és a szurkolók elvárnak tőle és ő ennek meg akar felelni minden áronl.
Tavaly megmutatta, hogy azzal a focival, taktikával, amivel a kisebb csapatoknál jó eredményeket produkált, nálunk is képes jó szezont hozni. Tavaly ugyanis nem semmi bajnokságot hoztunk. Ennek ellenére inkább kritikával illették, ami a BL miatt érthető is, ugyanakkor az egyetlen meccs volt, amit én inkább a játékosok pofátlan hozzáállására kennék, mint az edzőre. Mondhatsz te a félidőben akármit, ha a csapat sztárjai úgy futnak, ki, hogy a párharc már eldőlt.
EV-vel soha a büdös életben nem fogunk látványos és eredményes játékot tolni. Ha pedig ráhelyezik ezt a nyomást a palira, akkor az fog történni, mint ami most. Tavaly volt, hogy Messi és Suárez mögött egy Iniesta-Rakéta-Busi-Paulinho középpálya biztosított, 4-4-2-ben. És azt azért be kell ismerni, Ini sokkal többet segített hátra, mint Coutinho idén.
Jelen pillanatban vagy egy bekkelős fociban jó edzőnk, egy játszós focira alkalmas kerettel és azzal a nyomással, hogy legyen látványos játék. Vagy az edzőt kellett volna a nyáron lecserélni, vagy a keretet máshogy kialakítani.
Válasz küldése