Troym írta: ↑2025.01.30. 21:49:39
Kicsit a kapott gólokról, lehet csak engem zavar.
...pár hete felépült Araujo kapcsán merülne fel, hanem előkerülne, hogy mi folyik Cubarsival hetek óta, miért esett szét a lestaktika november óta, miért hosszabbítunk az egyre gyengébben játszó Inigoval?
Szerintem igazad van abban, hogy egyik sem jobb igazából, mint a másik. Az értékeléseket nem tudom, honnan írtad pontosan, szerintem nagyságrendekkel jobb arányban volt jó a két védőnk. A játékrendszerünkből adódik, hogy kapunk gólokat, nem igazán belőlük. Ők ketten nagyon komolya húzkodták a vonalakat (Cubarsi elfáradt, igen, még szép...). De nyilván 1-1 hiba ebben benne van. Náluk ritkán volt, Aránál eddig gyakran, ő viszont egyénileg jobb védő (habár az idei Inigónál az eddig még nem top formában lévő uru szerintem nem erősebb 1v1-ben, az öreg nagyon stabilan tolta idén).
Plusz a két gyengébb védőkhöz hozzájön a labdás készségük. Az lényegesen jobb mindkettőnél, mint amivel Ara rendelkezik. Márpedig amikor az a taktika, hogy kapunk 1-2-t, de rúgunk hetet, ráadásul kb mindegy, milyen védő áll ott, a stílusunk ilyen, akkor ez elég jelentős tényező.
Én Arára pl. mikor azt mondom, hogy egyelőre nemigen érzi, nem feltétlen a két másikhoz viszonyítom, bár náluk azért értelemszerűen kevésbé, ami nem csoda, alig volt rá ideje. Ő nálam a világ legjobb védője, egy league of his own, így kb messiásként várok rá, és ehhez képest eddig azért nem az igazi. Eddig nem jobb, mint Inigo, vagy Cubarsi (a nem fáradt verzió). Remélem megtalálja a maga betonfalas-gyorsvonatos önmagát, és a lestaktikát is jobban fogja érezni (nem látom, miért ne lenne így), ezen rengeteg minden múlhat tavasszal. Azt az Arát szeretném látni, aki kb egyszemélyben hozta hátul a bajnoki címünket, mert képtelenség volt átmenni rajta, és ha mégis, mindenkit lefutott.
Mondjuk pontrúgásoknál elöl már most is életveszély, szerencsére. Van kit megtalálni a szöglettel végre, mert eddig nem nagyon volt, sok törpe, meg Lewy, aki azért nem támadja túl agresszíven a területet és az érkező labdát.
Ha Messire azt mondja az ember, hogy nincsenek túl jó meccsei, azzal sem Antonyhoz hasonlítja, hanem az önmaga elképesztő magasságaihoz.
Plusz a kapusok, ahogy most közben Gránit írta, ez azért tényező a gólok számában. Állítom, hogy Penával jobbak voltunk a BL-ben, mint TS-el lettünk volna (ez nem egy hajmeresztő kijelentés 0/1 vs 6/7-es stattal), TS-t én a bajnokikon tolnám, Penát a BL-ben. TS a nagy meccseken rosszabb tud lenni bárkinél, lásd egyetlen elvesztett meccsünk vele történt, ráadásul a hibájából. Akkora ki nem kényszerített baklövéseket tud elkövetni, amit egy Pena sosem tenne. Cserében viszont a kisebb meccseken pokoli stabil, a bajnoki címhez is létkérdés volt, most is az lenne.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy