ventiladors írta: ↑2021.03.08. 00:40:54
Cseri írta: ↑2021.03.07. 21:39:03
ventiladors írta: ↑2021.03.07. 20:36:00
Érdekes dolgok sülnek ki, ha előveszünk régi megnyilvánulásokat, és összehasonlítjuk mondjuk az utóbbi 10 forduló eredményeivel...
1. FC Barcelona 10 9 1 0 27:7 28
10. Athletic Bilbao10 3 4 3 17:1113
Én önkritikát gyakorolnék

. Nem is csak a tartalom, hanem inkább a stílus miatt.
Majd, ha illemtanárra, vagy életviteli tanácsra lesz szükségem, neked szólok
Bocs, de szerintem Koeman végig csinált egy felkészülést, nem menet közben vette át a csapatot, másrészt nem tíz meccsenként osztják a címeket. Talán, még nem a Bilbao a közvetlen riválisa a Barcának. Minden esetre örülök, az előre mutató fejleményeknek. Várom a kupadöntő!
Bocs már látom neked mindig igazad van.
Igaz hogy a Barcelona 28 pontot szerzett a Bilbao pedig 15-öt, mégis Marcelino csinált csapatot, Koeman meg semmit se.
Az én fejemben is megofordult, hogy át lehetne olvasni szeptemberi kommenteket és vitákat, de egyfelől még azért a szezont meg kéne várni, másfelől nem biztos, hogy nevekkel kéne idézgetni. Aki akarja úgyis magára ismer és elfogadja, hogy tévedett (vagy nem), de felesleges ezt egymás orra alá dörgőlni.
Szerintem nem kell túlesni a ló túloldalára. Ősszel kirajzolódott, hogy ez egy fejlődő, szerethető, erős, de nem világverő csapat.
Valverde biztos jó és kellemes ember, de elég sokat ártott összességében. Ő volt az akinek esélye lett volna építenie a csapatot, felkészülni az ideiglenes időszakra mikor minden nagy játékosunk kiöregedőben van.
Ehelyett konzerválta a dolgokat, felépítette azt a kis langymeleg közeget, ami meglátszódott a csapat sebességén is, egy vidám, jóllakott baráti társaságként mentek meccsről meccsre és utolsó idényükben rengeteg szerencsepatront el is durrogtattak, mert az első háromba sem volt való az a Barca.
Setienékről meg sokat nem tudunk. Több edzés elkezdődött, de nagyon hamar fellázadt az öltöző elég látványosan. Az elején az edző és segédje dirigált, aztán levegőnek nézték őket. Emlékezhetünk, ahogy utána már az edzők csak csendben néztek ki magukból, míg Messi középen állva beszélt a csapathoz a szünetekben. Na, ekkortájt volt igazán halott a játékunk és igazán ekkor jött el a mindenki azonnal Messinek passzoljon, bármi is van.
És ehhez képest Koemannál kicsit helyreállt a rend. Látványosan igyekeznek a játékosok követni az edző utasításait, többen látványosan fejlődtek. A Valverde-ősz-höz képest a játék élvezhetővé vált. Nem pontokban, ez tény. Arra nem fogadtam volna, hogy nyerünk bármit is (és még most se), de a játék több volt, mint bíztató. Egy hónapban annyi helyzetet alakítottunk ki, mint egy éve összesen annyit. Tudom, hogy a focit gólra játszák - páran az orrom alá is dörgölték, de akkor is azt mondtam és most is, hogy előbb legyen sok helyzetünk és legyen jó játékunk, majd utána foglalkozzunk a pontokkal. Mert jönni fognak, ha stabilan jól és veszélyesen játszunk. Így is lett és sok károgó "Kűman nem ért semmihez", "BL hely sem lesz ebből, mert ez egy spanyol is-középcsapat, csak Messi tud játszani" talán kicsit most vakarja a fejét.
De szerintem ez a menetelés ki fog fulladni. Ahogy ősszel rengeteg pechünk volt, most azért szerencsénk is volt. Fogynak a helyzetek, ami kicsit aggasztó. Dembele és Grizes is nagyon jó kiugrásokkal próbálkozik, de ritkán passzolnak a társak. Pedri nem mer, Messi meg inkább beleviszi n+1 alkalommal is a tömegbe. Ha beleülünk abba, hogy a háromvédős rendszer milyen stabilitást hoz, eljönnek majd a gól nélküli meccseink. Szóval a hurrá hangulat dacára, szerintem pont most nem feltétlen alakulnak jól a dolgaink.
Jó volna, ha Messi hamarosan döntene hangosan és végérvényesen, hogy a szakmai stáb is úgy készüljön. Koemannak vagy az útódjának se mindegy.
Amúgy csodálkoznék, ha elküldené Laporta az edzőt. Neki most pénzt kell szereznie, első lépésnek fura lenne, ha kidobja az edzőt, akinek még egy évet fizethetünk. Koeman bizonyította, hogy a káoszban képes némi rendet tenni. Jövőre meglátjuk, hogy valójában, ha eszközt is kap, akkor építkezni tud-e. Utána meg közkívánatra bizonyíthat Xavi.