FC Barcelona - Csapat, taktika, felállások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
gránit
Director del Fútbol

2025.01.07. 00:50:32

andras953 írta:
2025.01.06. 21:48:08
A Néphadseregben annak idején az alacsony növésűek közül válogatták ki a "harckocsizókat".
A Barca középpályásaira egy egész páncélos hadosztályt lehetne ma építeni, csak a páncélzattal és a tűzerővel akadna (akad) egy kis probléma.
Tudom, hogy a Xavival és Iniestaval felálló középpályánk a csúcsot jelentette , de kiemelkedő működésükhez kellettek még nemcsak a kiváló csatáraink, hanem azok a fizikai képességekben kiemelkedő, magasabb és masszívabb játékosaink is, akiket melléjük raktak a középpályára ( Thuram, Yaya-Touré, Mascherano, Keita, Busquets, Rakitic, Paulinho, Vidal, Kessie)
Mai középpályásaink -- Fermín, Gavi, Pedri, Olmo, Casado, Pablo Torre -- nemcsak technikában, játékmódban, hanem felépítésükben, testi erejükben, és átlagos vagy átlag alatti gyorsaságukban is nagyon hasonlítanak egymáshoz. Fizikai képességeik sajnos legtöbbször nem elegendőek az ellenfelek leütközéséhez, megállításához, lefutásához, labdától való szabályos elválasztásához, fejpárbaj megnyeréséhez. És ez így is fog maradni mindaddig, amíg fizikalisan kifogásolható Olmokat igazolunk, amíg nekünk nem kellenek Bruno Fernandesek, Fodenek, De Bruynek ,Wirtzek, és más, náluk ugyan kevesebbet tudó, de robotolni is hajlandó és arra alkalmas középpályások a csapatba.
Ez így van. Én a 2013-as, Bayern elleni fiaskó óta hangsúlyozom ezt a problémát, ami, mondanom sem kell, akkor szentségtöréssel ért fel. A késő-Valverde-korszak óta egyre súlyosabb problémává vált, hogy a legerősebb csapatok egyszerűen átrohantak rajtunk. Mindig Xaviékba kapaszkodtunk, de be kell látnunk, hogy annak a csapatnak kevésbé volt szüksége fizikalitásra, mert a történelem talán leglabdabiztosabb csapata volt, amit örök időkre nem lehet fenntartani. Ahogy vesztettünk a labdás dominanciánkból, úgy lett egyre súlyosabb probléma és úgy került egyre inkább felszínre a fizikalitás hiánya. Christensen tavalyi tündöklése számomra egyértelmű következtetést von le. Egyszerűen kell legalább egy játékos, akit nagyon nehéz megkerülni, aki mellett nagyon nehéz elvinni a labdát. Keveset volt játékban, kevés labdaérintése volt. Viszont nagyon nehéz elvinni mellette. Ha az ellenfelet megtorpanásra kényszerítjük, ha nem tudnak átmenni rajtunk, mint kés a vajon, ha van, aki tud területet védekezni, az hatalmas segítség, mert egy statikusabb ellenfél ellen már könnyebben tudunk labdát szerezni, amivel most sincs nagy probléma.

Ősszel megkerültük ezt a problémát, és parádésan alkalmaztuk a lestaktikát, de várható, hogy ebből az ellenfelek felkészülnek, a betömörülő ellenfelek ellen pedig most is meggyűlik a bajunk. Hosszú távon szerintem elkerülhetetlen a fizikalitás megléte a középpályán. Ideig-óráig működött a lestaktika + mélységi, hosszú kiugratások játéka, de ezt egy idő után feltérképezik, talán az ősz végi hanyatlás oka is ez volt. Nem lehet elkerülni a betömörülő védelem feltörésének és a középpályás védekezés megoldását.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.12.12. 15:12:51

ElBartimaeus írta:
2024.12.12. 12:58:16
bence0330 írta:
2024.12.12. 10:16:54
Elvileg megúsztuk, nem komoly sérülés, "csak" túlterhelésnek tűnik (muscle overload), az egyik legtöbbet foglalkoztatott játékos (6. a BL-ben), emellett a legintenzívebb, legtöbb sprinttel rendelkező játékos a La Ligában, szóval nem csoda. A hétvégén már jó eséllyel játszhat.
Egyre több efféle kiesés van, az idény felénél sem járunk és a komoly szakasz csak most érkezik. Nekem egyre többször cseng fel Xavi állítása, miszerint nem lehet sokkal több intenzitást kifacsarni a játékosokból. És lássuk be, egyelőre többet futunk és több játékosunk is dőlt már ki ennek köszönhetően az intenzívebb időszak előtt. Ha Raphanál ez az ok, akkor hétvégén nem küldeném pályára, csak ha nagyon muszáj.
Sokkal szűkebb a keretünk, mint tavaly, vagy tavalyelőtt volt, viszont az erőnlétünk óriásit javult, úgyhogy mindenképp javulás van/lesz hosszútávon izomsérülésekkel, egységnyi időt valószínűleg jobban fogunk bírni. Cubarsit/Inigót abszolút nincs kire kb kilóra sem, pedig jól jönne, Pedri-Cubarsit szinte abszolút nincs kire (visszatérő Gavi, DJ rég nem Barca-szint pivot poszton, még cserének sem...), és igazából Yamal-Raphának sincs. Utóbbit elkezdte cserélgetni, Lewyt egész szezonban szépen cserélgeti, Yamal miatt kritizálom bőven én is, rá sokkal jobban kéne vigyáznunk, nem csak rövidtávon nagy értékünk, kiégetni sem szabadna. Persze kire cseréljük. Ferránnal lehetne néha rotálni azért, mégiscsak az az eredeti, kedvenc posztja Torresnek, és ha úgy-ahogy formába lendült, valós opció lehet oda, Pau meg középre.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.08. 10:27:55

bence0330 írta:
2024.12.08. 09:18:22
Milyen körülményekre gondolsz? Koeman volt az utolsó edző, akinek a csapatában ott volt minden idők legjobb játékosa. 3. lett, és agyonvertek minket a BL nyolcaddöntőben. Xavi kapott erősítést, de még az első szezonjában is többet hozott ki a Messi nélküli csapatból, mint Koeman vele.
Aztán Koeman 9. helyezett volt a tinicsapattal, kapuralövés nélkül lehozott meccsekkel. Xavi csak bő 2 hónapra rá kapott erősítéseket, és már ennyi idő alatt köröket vert a hollandra játékban, eredményekben. Szerintem semmilyen felmentő kontextus nincs.
Áthozom, mert ott már offos.
Szerintem Xavi szempontjából egyetértünk. Majdnem.
Ha elfogadod, hogy 300+100 millió értékben kapott játékosokat, érdemes ahhoz viszonyítani az elvárásokat, eredményeket és a mutatott játékot.
Az első éve játékban, a második éve eredményekben kiemelkedő.
Ezért is érdemli meg a dícséretet.
A második éve tavaszát szerintem nem kell magyaráznom neked, a mutatott játékot, és te is írtad, hogy Stegen, Araujo nélkül nem lett volna meg a bajnokság. És úgy jutottunk el az utolsó évéhez, ahol Gündogan, Cancelo, Felix, Romeu, Roque érkezése után látthattuk az eredményeket és a játékunkat, ebben nem lesz szerintem vita köztünk, mert hasonlóan látjuk.

Ha elfogadod, hogy köt az FFP, Flick kerete ilyen, Xavinak is el kellett engednie játékosokat, hogy másokat hozni tudjunk, akkor
https://www.transfermarkt.com/fc-barcel ... on_id/2020
Koeman érkezésekor a Pjanic üzletbe bele sem megyek, mert az FFP miatt volt, és amit Arthuron "nyertünk, beforgattuk" Trincaoba.
Ki tudja mik voltak a háttérben, érkezett Pedri a B-be, és az edző kérésére Dest 20-ért.
Távozott Rakitic, Semedo, Vidal, Arthur, +Turan, Carles Perez, Cucurella és Suarez.
Valószínűleg meg van az összefüggés a távozók és érkezők között, hogy Bartomeuék "fejvesztve menekültek", év végére 1+ milliárd kiadásra jött 600+ milliós bevétel és egy 480 milliós költségvetési hiány. Így fociztak a játékosok, eltolt fizetésekkel, amit még most is fizetünk.
Volt egy Messi, aki azon a nyáron egy bürofaxot nyújtott be, a távozását kérvényezte, és távozott a legjobb barátja, a 30 milliós fizetésű Suarez.
Év végén bajnoki 3. hely, kupagyőzelem, ahol Messi a 16 között lőtt gólt a Rayonak, és a döntőben 2 gólt 2-0 után. Ezzel a 3 góllal járult hozzá a győzelemhez.
Suareznek szerintem inkább a magas fizetése miatt kellett távoznia, és nem azért, hogy abban a szezonban kezdőként, csereként, vagy sehogy nem számoltak vele.
https://www.transfermarkt.com/fc-barcel ... on_id/2020
Ez maradt a keret, ahol szerencsére a kezdeti és végi nehézségek között Messi összehozott egy kiemelkedő szezont, 30 gól, 9 gólpassz a bajnokságban.
A BL-ben a Juve mögött 2-ak lettünk, közre játszott az utolsó fordulóban a Juvénak befújt 2 büntető, ami közül az első a 13. percben szerintem könnyű síppal tették, mikor Araujo vállal ellökte CR7-et.
Ezek után a PSG búcsúztatott.
Szerintem ezek voltak a körülmények, a következő szezon kerete szerintem a mostaninál is gyengébb volt januárig, mikor érkeztek Aubaék, és a felépült Dembelé az itt töltött legjobb fél szezonját hozta, 2 gól 14 gólpasszal a bajnokságban.
Én így emlékszem. Hogy ezek befolyásoló tényezők, Flicknek, Xavinak vagy Koemannak volt nehezebb, nem is igazán érdekel, csak próbálom árnyalni a képet, lehet úgy jön le, hogy valaki munkásságával jobban, vagy kevésbé szimpatizálok.
Elsősorban a klubnak szurkolok, és annak a helyzete már 5 éve nehéz, és ezen időszakban tevékenykedő edzőknek is, maximum nehéz vagy nehezebb a skálán.
Szerk: másik topicban írtam, vezetjük is 5 piros lappal az edzői kiállításokat ezen időszak alatt a bajnokságban
Andrsika
Jugador d'estrella

2024.11.23. 23:01:22

Bocs az offèrt, de az oldal folyamat ugrál mobilon alig tudok rámenni az adott menüpontra.
Valaki írta itt flicket, h nem lessz ebből semmi ( bocs, h nem tudom pontosan) az olyan emberek mint te erre vàrnak, h egy kisebb gödörbe kerüljön a csapat és máris leírhatod az amit. A mai produkció játékban nem volt jó, de ezt a meccset köszönjük meg Koundénak aki nem is értem mire gondolt.. Fermin és De jong valami borzalom
vg99
Capitá del Barça

2024.11.23. 23:00:13

Tudom, kell rotálni, van sérülés, de az alap kezdőn, ha változtatunk, akkor jönnek a gondok..
Pena-Kounde,Cubarsi,Inigo,Baldé-Casado,Pedri-Yamal,Olmo,Rafinha-Lewa.
La Pulga
Atomico
Kapcsolat:

2024.11.23. 22:23:58

Mar multkor is meg akartam irni ezt a kommentet Minguezarol, de pont ez a meccs is mutatja, hogy miert nincsen nalunk. Voltak igen nagy mentesei, de legalabb annyi hatalmas bakija is, nekem egyaltalan nem hianyzik.
Troym
Director del Fútbol

2024.11.23. 18:24:37

bence0330 írta:
2024.11.23. 15:57:51
Azért Felix úgy 5 polccal van Ferrán felett. Jelenleg rettenet nagy dolog lenne, ha ő lenne itt helyette. Tavaly is minden meccsen volt kb villanása, még akkor is, amikor csak 10-20 perceket kapott csereként, még a kanadai táblája sem volt épp rossz. Egy tényleg jó Barcánál szerintem is kevés kezdőnek, de cserének kb a luxus kategória. Ráadásul a mostani Flick fociba a védekezésén túl tökéletesen passzolna.
Ezt az idei 6 meccsen 1 bajnoki góljára alapozzuk?
Annyi Ferrannak is van.
Felix és Ferran esetén ezek nem polcok, hanem bizony a padló.
A harmadosztályból érkező Pau Victor hozza ugyanezt a teljesítményt, csak ő 2 millióba került és filléreket keres. Ehhez képest a másik 2 játékos 40-50 millióba és 10 milliókat visz haza.
Még Torre és Roque is szintekkel van Felix és Ferran felett.
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.23. 16:41:59

bence0330 írta:
Azért Felix úgy 5 polccal van Ferrán felett. Jelenleg rettenet nagy dolog lenne, ha ő lenne itt helyette. Tavaly is minden meccsen volt kb villanása, még akkor is, amikor csak 10-20 perceket kapott csereként, még a kanadai táblája sem volt épp rossz. Egy tényleg jó Barcánál szerintem is kevés kezdőnek, de cserének kb a luxus kategória. Ráadásul a mostani Flick fociba a védekezésén túl tökéletesen passzolna.

De most, hogy Gavit is kezdőtagságra késznek nyilvánította Flick, tényleg nem tudom, mi fog történni a csapattal. Jó játékos Gavi, de azt a Casadó-Pedrit bárkiért bűn megbontani. Erre simán lehet belőle egy Gavi-DJ kezdő, Pedrivel feltolva. Nem hangzik valami jól, vagy legalábbis nagyon rizikósnak hangzik egy ennyire tökéletesen illeszkedő kp-t megbontani. Remélem Flick megoldja velük is, de nem bármi áron, csak azért, mert nagyobb nevek, mint Casadó.
Viszont azzal, hogy jó eséllyel Olmo kerül Raphinha "helyére" lehet értelme Pedrit berakni 10-esbe és Gavit Casádóval párba. Vagy Gavi helyett Fermin, de Pedrit is jó lenne időben lehozni.
A gondom inkább az, hogy valószínűleg Baldé padon kezd, mert csütörtökön izomfájdalmakra panaszkodott így valószínűleg GM fog kezdeni. Fortot valamiért nem akarja Flick kipróbálni, Oduro pedig nincs a keretben. Az Atleticből Darvich, Sergi Dominguez, Cortes és Guille került be. Jó lenne, ha sikerülne hamar lerendezni az érdemi dolgokat így Torre és/vagy Pau kaphatna minőségi perceket. Guillét is megnézném már, nagyon labdabiztos és a labdaszerzésekben is jó, Casádó/de Jong mellett 15-20 percre megnézném.
Forca Barca!!!!
bence0330

De most, hogy Gavit is kezdőtagságra késznek nyilvánította Flick, tényleg nem tudom, mi fog történni a csapattal. Jó játékos Gavi, de azt a Casadó-Pedrit bárkiért bűn megbontani. Erre simán lehet belőle egy Gavi-DJ kezdő, Pedrivel feltolva. Nem hangzik valami jól, vagy legalábbis nagyon rizikósnak hangzik egy ennyire tökéletesen illeszkedő kp-t megbontani. Remélem Flick megoldja velük is, de nem bármi áron, csak azért, mert nagyobb nevek, mint Casadó.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2024.11.23. 12:30:47

Felix nem csinált nálunk szinte semmit, előtte se, most se. Lenne még egy Ferranunk, mitől jobb ő bárkinél? Meccsenként van 1-2 sikeres de teljesen haszontalan csele, védekezni nem tud, befejezni szintén.
bence0330

2024.11.23. 10:58:48

FcBarcelona1 írta:
2024.11.23. 09:55:59
bence0330 írta:
2024.11.23. 09:30:59
Persze egyetértek, de a kérdés, ahogy a podcastban is (még nem hallgattam meg), hogy mire elég ez a keret.
A legjobb felállásban szerintem akár egy BL döntő is. A héten láttam, Flick naptárába bekerült a BL döntő a Barca meccsek közé :)
Így is kell hozzáálni.

Szerintem Fort, Garcia, Martin, Torre, Ferran, Pau, Fati jelenleg nem Barca szintű (bajnokaspiráns) játékosok. Még a rotációban is kevesek lehetnek. Ehhez jön Gavi, De Jong, Araujo, Christensen sérülése, Olmo és Balde sérülékenysége.
Emellett Lewy 36, Yamal 17, és sok a fiatal. Szóval az életkor tényleg nem optimális.
Jó lenne minimum egy Felix (Nico stb.) szintű csere előre, ha a 3-asból valaki kiesik bajban lehetünk, a többi csapatrészt nem érzen ilyen gyengének, Baldenak nincs még helyettese. Legalább darabra megvagyunk mindenhol.
Tartok tőle, hogy meg fog állni a lendület, fáradtak a játékosok, és mentálisan is gyengülhetnek, erre elég 1-2 benézett les, vagy a mai esetleges játékvezetői felfogás.
50+ meccset ez a keret nem fog kibírni.
Télen mindenképpen erősíteni kellene, amire semmi esélyt nem látok egyelőre.
Persze, ez kérdés. Az sem nagyon kérdés, hogy eddig túlteljesítettünk, nem fogunk 3-4 gólos különbséggel mészárolni minden topcsapatot. Támadó rotáció égető lenne, valaki, aki tényleg bevethető, és nem Ferrán szintű - az Unai téma nem véletlenül került elő, de nyilván ha lenne egy Felixünk, az nagyon komoly lenne. Érte nagy kár, nekem kezdőként necces volt a hozzáállása, de még ott sem volt rossz, aztán mikor csere lett, akkor rendre beszállva hozta a villanásokat. A sérülteken kívül ő hiányzik a legjobban tavalyról.
Igen, Baldé ezt nem bírja egyedül, és annak ellenére, hogy azért eléggé so-so a játéka, létfontosságú az ő sebessége a behúzódó szélső poszthoz, szóval közvetetten ő nagyon fontos.

A felsorolással nem teljesen értek egyet, Torre szerintem megüti a csere szintet, akivel fel mernék állni egy top csapat ellen is, ha amúgy sok más gond nincs épp a kerettel. Nem félnék most sem, ha tudnám, hogy ő lenne a 10-es. Fort már tavaly megütötte a Barca-szintet egy évvel fiatalabban, egy szétesőben lévő Xavi-féle csapatban, nemhogy a cserét, idén kb akármikor lehetőséget kapott, oktatott, legrosszabb esetben teljesen sima csere szint. Stabilitásban vissszaesés Koundéval szemben (ki nem lenne?), előre, meg passzjátékban viszont teljesen más liga a franciához képest, tartom, hogy ő alsó hangon Cubarsí szintű tehetség, és Baldé előtt van.

A támadóknál a koreloszlásunkhoz, a legjobb 4-esünk esetében még adnám a gondokat. Lewy ahogy írtad, idős, viszont ő jól van forgatva szerintem, tökéletesen élesen van tartva, ha ő nem sérül meg, nála formaingadozást sem nagyon érezek. Nem atoméles már, de így is top3-4 klasszis. Yamal 17, írtad. Hozzájön ugye Raphinha, aki jó korú, fitt, de többet sprintel, mint Valverde, egyszerűen két ember a pályán, ezt így ő sem bírja stabilan. 3-4-5 meccs után rendre jön 1-2 tompa ilyen intenzitás mellett. Ezt ha cserével nem lehet megoldani, mert nem prioritás, akkor kicsit le kéne szedálni, mikor már nincs tét. És ugye Olmo, akit alig tudunk a csapat részeként emlegetni eddig, nem tudom, vele számolhatunk-e 90 perces játékosként kb valaha, vagy elővigyázatosságból mindig max 60 perc, esetleg épp sérült lesz.
Szóval nem annyira szerencsés a felállás elöl így, hogy csere igazából nincs. Az alapkezdő pusztán ezt a szekciót nézve simán BL aspiráns, nem ezen fog elmenni a dolog.

DJ visszatérésével meg lehet nagyobb bajban leszünk, mint gondoltam, pedig eleve tartottam tőle. Flick nem fogja padon tartani a neve miatt, ez már önmagában elég, hogy elkaszáljuk az eddigi folyékony, olajozott, gördülékeny szerkezetet. És erre jön a szezon előrehaladtával egyre elkerülhetetlen fáradtság, amit említettél. Ez a keret szerintem sem BL aspiráns egyáltalán, sőt, igazából a bajnokságot sem nagyon szabadna megnyerni. Egy faktor van itt, Flick, aki nem nagyon vágja, mit szabad és mit nem. :)
bunga
Capitá del Barça

2024.11.11. 10:25:41

Szerintem két különböző félidőt láttunk. Az első mintha rendben lett volna, de az ellenfél durva, megfélemlítő játéka bírói segédlettel tönkretette a játékunkat. A második félidő igen gyenge játékot hozott, ám Flick nem mert/tudott bátran cserélni, bár ennél rosszabbat a tartalékok se produkálhattak volna.
vidra
Entrenador del Barça

2024.11.11. 07:33:19

Kezd egyértelműen kirajzolódni, hogy az erősebb csapatok közül azokat tudjuk jobban verni, akik mögött van elég terület.
Persze buszozó, gyenge csapatokat is vertünk meg, nem is egyet, de ez a Real Sociedad most nagyobb falat volt.

Korábban is aggódtam ezen, most újra írom, hogy kevés egyelőre a taktikai elemünk.
Ma nagyon adta magát az ellenfél játékából, hogy sok beívelést végezzünk a kapu elé, amit meg is tettek a fiúk, de egy sem talált fejet.

Több jól fejelő játékos kéne, akiket ilyenkor fel lehet hozni.
Ha a vertikális passzos játék ennyire nem működik, akkor azonnal át kell állni valami másra: labdacipelés, beadások, rövid passzok, akármi. Nekem ma elég egybitesnek tűnt a játékunk.
Peter
Director del Fútbol

2024.11.11. 02:10:25

gránit írta:
2024.11.11. 01:02:27
Volt egy remek gálakezdőnk, a visszatérőkkel pedig szétbarmoljuk.

Ez a vereség belefért, de szerintem rontunk a minőségen, ha a mostani visszatérőket rakjuk a kezdőbe.
Így néz ki, igen, ugyanakkor nem úszhatjuk meg a visszatérőket, hiszen bármikor szükség lehet rájuk, ezért meccsbe is kell hozni és tartani is őket. Olmo beteg volt a napokban, Yamal most sérült le.
Az valahol érthető, hogy (annak ellenére, hogy mi már nem bízunk benne) Frenkie-ből megpróbálna valamit kihozni, amihez komolyabb meccsek is elengedhetetlenek. Ennek némi optimista alapot teremthet, ahogyan a többiek felvették a fonalat, így talán még lehet némi remény arra is, hogy a holland is felveheti.

Rontunk, igen, de a tanulásnak és a fejlődésnek ára van, amennyiben nem csak szokásos közhely, hogy "tanulunk belőle".
Viharok nélkül igazi nyár sem létezik.... :D
gránit
Director del Fútbol

2024.11.11. 01:02:27

Ezzel nagyon egyetértek, a kezdőcsapatot illetően.
Peter írta:
2024.11.10. 21:01:39
Nincs miért jelenleg belenyúlni a csapatba
Volt még egy másik hozzászólásod az élőben, amivel egyetértek, csak az élőből nem lehet idézni, úgyhogy idézem így:

"Nekem már a BL meccsen sem nyerte el a tetszésemet a Pedri-Frenkie középpálya"

Beigazolódott az, amitől tartottam. Volt egy remek gálakezdőnk, a visszatérőkkel pedig szétbarmoljuk. Elkezdjük szerelgetni azt, ami nem romlott el, és az ilyesminek olykor ez a következménye.

Sokan kiemelték Pedri előretolását, miközben mélységi irányítóként hatékonyabbnak látják. Én a Real Sociedad elleni mérkőzésen de Jong és Fermín kezdetését találtam indokolatlannak. A rotáció nagyon fontos, de vesztett a jelentőségéből, amióta ötöt lehet cserélni egy meccsen. Gyakorlatilag a fél csapatot le lehet cserélni. A rotációt meg lehet oldani cserékkel, de tegnap is csak négyet cseréltünk... Nem az a leghatékonyabb módja a rotációnak, ha nem használjuk ki teljesen a cserelehetőségeinket és nem kezdő anyagnak adunk súlyos játékperceket.

Sajnos úgy tűnik, de Jong visszaépítését komolyan gondoljuk. Szerintem nagyjából az a kezdő nagyon feküdt a csapatnak, ami 15 meccsből megnyert 14-et, és legyőzte a Real Madridot és Bayernt is.

Ez a vereség belefért, de szerintem rontunk a minőségen, ha a mostani visszatérőket rakjuk a kezdőbe.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.07. 14:49:39

A távoli gólokhoz hozzáfűzve, az idei rúgott 55 gól mellett rúgtunk 15 kapufát.
bence0330

2024.10.30. 09:57:52

Deluigi írta:
2024.10.30. 06:21:01
RLY
Jogos, ha kiejtjük a "váj"-t, akkor az is megfelelő. :)
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.10.30. 06:21:01

RLY
bence0330

2024.10.30. 02:12:03

Lassan elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy amikor két játékosunk fej-fej mellett vezeti a top5 bajnokság g+a táblázatát, és Yamallal kiegészülve négyeket hintenek mindenkinek, már nevet kellene adni nekik. :D Sorban kimondhatatlan, szóval a LYR vagy a RYL jöhet szóba. :) Olmót egyelőre kihagynám belőle. Egyik sem rettenetesen hangzatos, de ez van. :D
vg99
Capitá del Barça

2024.10.27. 18:37:37

bence0330 írta:
2024.10.27. 17:52:31
johdepp írta:
2024.10.27. 16:54:03
Nem tudtam, hova írjam, így ide dobom be. A szezon előtt mindenki a vkp posztot akarta erősíteni. Én is, úgyhogy magamnak is beszólok most... :mrgreen:
Egészen elképesztő, hogy a 173-174 cm-es, 60-65 kilós gyerekek (Pedri, Casadó, Fermín) megkajálták kábé reggelire Kimmichet, Tchouaménit, Goretzkát, stbstb... Persze, nyilván túlzás kicsit. Ezek szerint ha a csapat csapatként, rendszerben működik, akkor nem feltétlenül kell dupla tüdejű Yaya Touré a középpályára. Ezek után nagyon kíváncsi vagyok, hogy (és ez itt már off lesz kicsit) az itt sokak által lesajnált, néhányak szerint egyenesen rossz játékos de Jongból mit hoz ki Flick. Mert ha őt is összepakolja arra a szintre, amit tud játszani, akkor félelmetes középpálya lehet ebből. Aztán Gavit még bele sem számoltam, meg ott van Bernal is még. Nem akarom elkiabálni, de nagyon jól néz ki ez a pálya közepére.
Szertintem DJ-ból is klasszist csinál. Ez a középpálya lassan túl jól néz ki, ötletem nincs, ki fog kezdeni stabilan. De egy átlag edzőnél meg nagyon szegényes lenne.
Lassan tényleg az lesz, hogy minden második meccsen másik két kp-snak kell kezdenie.
És én sem gondoltam, hogy ez így elég lesz, és én is hatost vettem volna. De asszem kb a fél világ. Továbbra sem vagyok meggyőződve arról, hogy Olmo ehhez képest megérte (talán ha stabilan tud játszani... talán... mert amúgy ha Casado-Gavi-DJ elérhetőek, még Pedri is ott toporogna a 10-es posztért...), de legalább azt kijelenthetjük, hogy van megoldásunk rá.
Ha Flick tényleg látta már nyáron Casado és Bernal potenciálját, akkor elképesztő a fickó. Azt hittem, ezt kell mondani, mert nincs pénz..
Tényleg, ha DJ, Gavi, Olmo 100%os lesz, tovább erősödünk.
Ahogy Araujo, Christensen a védelembe.
Talán csere csatárok nem nagyon vannak.
Torres, Garcia, Fati, akik kilógnak.
Egészen olcsón lehetne egy mély keretünk, akik évekre megfelelnek, csupa fiatallal.
Lille csatára, Nico W.?, Davies?, Oleguer?, kapus.
Ez max 100M, persze a fiataljaink is egyre többet kell keressenek.
Nem hittem volna, hogy lehet minden elemében ilyen focit tolni pár hónap munka után, ezzel a kerettel. Fantasztikus!
bence0330

2024.10.27. 17:52:31

johdepp írta:
2024.10.27. 16:54:03
Nem tudtam, hova írjam, így ide dobom be. A szezon előtt mindenki a vkp posztot akarta erősíteni. Én is, úgyhogy magamnak is beszólok most... :mrgreen:
Egészen elképesztő, hogy a 173-174 cm-es, 60-65 kilós gyerekek (Pedri, Casadó, Fermín) megkajálták kábé reggelire Kimmichet, Tchouaménit, Goretzkát, stbstb... Persze, nyilván túlzás kicsit. Ezek szerint ha a csapat csapatként, rendszerben működik, akkor nem feltétlenül kell dupla tüdejű Yaya Touré a középpályára. Ezek után nagyon kíváncsi vagyok, hogy (és ez itt már off lesz kicsit) az itt sokak által lesajnált, néhányak szerint egyenesen rossz játékos de Jongból mit hoz ki Flick. Mert ha őt is összepakolja arra a szintre, amit tud játszani, akkor félelmetes középpálya lehet ebből. Aztán Gavit még bele sem számoltam, meg ott van Bernal is még. Nem akarom elkiabálni, de nagyon jól néz ki ez a pálya közepére.
Szertintem DJ-ból is klasszist csinál. Ez a középpálya lassan túl jól néz ki, ötletem nincs, ki fog kezdeni stabilan. De egy átlag edzőnél meg nagyon szegényes lenne.
Lassan tényleg az lesz, hogy minden második meccsen másik két kp-snak kell kezdenie.
És én sem gondoltam, hogy ez így elég lesz, és én is hatost vettem volna. De asszem kb a fél világ. Továbbra sem vagyok meggyőződve arról, hogy Olmo ehhez képest megérte (talán ha stabilan tud játszani... talán... mert amúgy ha Casado-Gavi-DJ elérhetőek, még Pedri is ott toporogna a 10-es posztért...), de legalább azt kijelenthetjük, hogy van megoldásunk rá.
bence0330

2024.10.24. 11:44:25

gránit írta:
2024.10.24. 11:42:50
Nem értem a "problémát". 2 posztra igenis kell 4 ember. Sérülések mindig vannak és lesznek, rotálni is kell. Emellett a két mélységi középpályás közül csak az egyik igazán védekező, a másik inkább mélységi irányító (pl Casadó + Pedri).
Nem probléma, persze, hogy kell annyi, bőség zavara, mert mind kezdhetne, sokkal jobb, mint amikor volt Pedri és Casadó és kész. :D Az a kérdés, melyik kettő lehet az alapkezdő. Vagy egyáltalán hogy lesz-e olyan, hogy alapkezdő!
gránit
Director del Fútbol

2024.10.24. 11:42:50

Nem értem a "problémát". 2 posztra igenis kell 4 ember. Sérülések mindig vannak és lesznek, rotálni is kell. Emellett a két mélységi középpályás közül csak az egyik igazán védekező, a másik inkább mélységi irányító (pl Casadó + Pedri).
Atlantis
Capitá del Barça

2024.10.24. 10:11:31

bence0330 írta:
2024.10.24. 02:36:35
Tételezzük fel, hogy egy darabig nem sérül meg középpályás. Mi a fittyfenét fog Flick kezdeni a jelenlegi 4 játékosunkkal a két pivot posztra? Ki lesz a gálakezdő? Gavi és DJ névre nagyobbak, mint Casado, de Casado rendszerben nagyon tökéletes kirakósdarabnak tűnik, ráadásul egy ekkora edző alatt lehet, hogy még nagy meccsen is, ami eddig elég rizikósnak tűnt. Pedrit meg nem lehet kiszorítani.

Nem tudom, ezt a duót meg lehet-e bontani. Fermín és Olmo gondolom az alap 10-es, ott nagy gond nincs, igazából mindkettő pazar teljesítményre képes, de ott is nehéz lesz dönteni, ki játszik. De a két pivotra ez a 4 játékos... Hát ötletem nincs. Lehet látunk ebből majd egy Pep szintű rotálást ott?
Én abban reményekedek, hogy most a bőség zavarában nagyon óvatosan kezdi játszatni a visszatérőket és perceket adni Nekik. Olmo és FDJ mostanában sokszor sérültek le, Fermin úgyszintén túl volt terhelve és sérült le. Nekik óvatosan kellene adni a játékperceket. Gavi pedig rengeteg hagyott ki és a stílusából, habitusából adódóan lehetetlen a pályán visszafogni, ezért Neki úgyszintén adagolni kellene a perceket. :D

Én azt gondolom decemberre lehet igazán érdekes ez a kérdés majd, amikor mindenki elkezd újra ténylegesen 90 percesen bevethető lenni. Amikorra ráadásul már Araujo, Garcia és Torres is kalkulálva van. (Ott pedig pl. az Inigo Martinez helyzet lesz érdekes számomra)
Én arra számítanék, hogy az ellenfél függvényében rotál majd. Például egy betömörülő kisebb csapat ellen szerintem Casadót simán kihagyja majd és inkább támadóbb szellemű középpályásokkal operál. Ahogy benne van az is, hogy 3 védős módszerre állunk át több középpályással.

Amúgy én is pont amikor tegnap megláttam a keretet gondoltam bele abba, hogy basszus ha mindenki egészséges maradna kisebb 1-2 hetes sérüléseket leszámítva, és most így játszunk, nagyon várom a tavaszt. :D
bence0330

2024.10.24. 02:36:35

Tételezzük fel, hogy egy darabig nem sérül meg középpályás. Mi a fittyfenét fog Flick kezdeni a jelenlegi 4 játékosunkkal a két pivot posztra? Ki lesz a gálakezdő? Gavi és DJ névre nagyobbak, mint Casado, de Casado rendszerben nagyon tökéletes kirakósdarabnak tűnik, ráadásul egy ekkora edző alatt lehet, hogy még nagy meccsen is, ami eddig elég rizikósnak tűnt. Pedrit meg nem lehet kiszorítani.

Nem tudom, ezt a duót meg lehet-e bontani. Fermín és Olmo gondolom az alap 10-es, ott nagy gond nincs, igazából mindkettő pazar teljesítményre képes, de ott is nehéz lesz dönteni, ki játszik. De a két pivotra ez a 4 játékos... Hát ötletem nincs. Lehet látunk ebből majd egy Pep szintű rotálást ott?
Válasz küldése