Most már le is írom, már nekiálltam 3-szor, de aztán sose fejeztem be, pedig nem lesz túl hosszú.

Én megmondom őszintén, ha egyedüli középpályás igazolás lesz, mindent egybevetve örülök is neki. Már ha lehet hinni a közeli terveknek, hogy jövőre jön Frenkie De Jong, Arthurral valóban számolunk, és még a Masia növendékek útját se akarjuk totál elzárni.
Vidal egy rövidtávú igazolás, nem is titkoljuk ezzel a 3 éves szerződéssel. Olyan profil, ami jelenleg hiányzik - mondjuk ez so-so, Rakiticcsal ketten nem nagyon akarom a kezdőben látni azért sokszor -, a taktikai repertoár bővül vele, és egy sokoldalú játékost igazoltunk személyében, aki egy igazi győztes is mellé. Nem elhanyagolható tény, hogy játszott Pep, Bielsa, Heynckes, Conte, Allegri, Sampaoli és Ancelotti kezei alatt is, és nem nagyon volt mellékszereplő soha. Szerintem taktikailag nem kéne, hogy probléma legyen vele, attól se tartok, hogy a stílusunkba nem tud beleszokni - nem lesz Xavi, de nem is egy idegen test. Dembélé integrációját is segítheti akár az extra védekezésével, de ez már nagyon belemagyarázós azért részemről.
A jövőbeni tervekhez meg szintén nagyon passzol. Jelenleg van egy Arthur a csapatban, akinek kell még a tanulás, jó ha vannak mellette rutinos, sokat látott arcok. Viszont a stílusbeli különbségek miatt nem fogja jó eséllyel közvetlenül levadászni a percei javát - mint ahogy Thiago tette volna -, ami a fejlődéséhez meg elengedhetetlen. Emellett Vidal pár év múlva nem lesz már itt, úgyhogy Puig vagy akár Frenkie előtt könnyebben nyílhat meg az út ha minden jól megy. Ha meg nem, akkor igazolunk majd valakit úgyis, de most szerintem nem volt amúgy se kihagyhatatlan ajánlat a piacon. Ezért örülök neki jobban, mint Rabiotnak. Az a csávó szerintem nem egy eszement kiugró tehetség, egy a sok ügyes közül. Viszont ha leigazoltuk volna, az hosszabb távú befektetés lett volna, nekem kicsit Gomes feelinggel. Ezt most jelen helyzetben úgy néz ki elkerültük, úgyhogy nekem ez is komoly pozitívum.
A térdére kíváncsi leszek, remélhetőleg nem lesz vele probléma. Ha tényleg nem, akkor szerintem teljesen jó lesz erre a pár évre amire jött. Szerintem mondjuk konkrétan 2 év múlva megy Kínába, de ez már csak saját megérzés.

Szóval még anyagi szempontból is pozitív vagyok vele kapcsolatban.