Ernesto Valverde

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Samper
Director del Fútbol

2019.04.10. 04:18:21

Nézzük a dolgot Barto szemszögéből. Ő hátralévő idejében mennél több trófeát akar, meg akarja tartani a szent teheneket és neves fiatalokkal a csapatban akarja átadni a marsallbotot. Ha ezt Valverde szállítja, miért akarná kirúgni? Ráadásul fogy az idő a staféta átadásáig, ezért komoly edző már nem akar hozzá elszegődni. Ha mégis be kell áldoznia Valverdet, alighanem Xavinak jók az esélyei.
recrea
Llegenda del Barça

2019.04.10. 00:16:47

Majd a BL beárazza őt, pozitívan vagy negatívan.

Bayern, Psg, Real, Atma kiesett, angolokat cseppet sem tartom jobbnak nálunk, sztem Juve erős nagyon. Kiváncsi vagyok, h mit kezd a helyzettel, bár sztem egyáltalán nem rajta, hanem a játékosokon fog múlni.

Jómagam nemcsak télen, de most nyáron is elküldeném, még mindig nem igazán látom, h mit tesz ehhez az egészhez hozzá.
geridoss
Director del Fútbol

2019.04.10. 00:11:22

Nero. írta: Télen (vezettük a bajnokságot) 10 szurkolóból hány akarta kirúgni? 7-8?
Felőlem szezon végén távozhat még most is, egész nyugodtan.
De nem fog, úgyhogy ne is hozzuk fel megint ezt a témát. El lett mondva sokszor a pro és kontra, ki miért marasztalná vagy küldené el.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Nero.
Llegenda del Barça

2019.04.09. 22:43:23

“Szívesen lennénk olyan jók a rögzített játékhelyzetek, a játékminőség és a szurkolói támogatás terén, mint ők.”

Télen (vezettük a bajnokságot) 10 szurkolóból hány akarta kirúgni? 7-8?
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Sinya22
Director del Fútbol

2019.03.09. 19:23:00

4 ember nincs a pályán,akik szerdán kezdeni fognak. De már így is szenvedünk,Dembelé be fog állni,de szerintem Rakitic is.
Nero.
Llegenda del Barça

2019.03.09. 19:04:58

Vele vagyok, az viszont vicc hogy megint nincs rotálás a BL előtt.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Nero.
Llegenda del Barça

2019.03.04. 10:03:45

mert váratlanul hozta a jó eredményt.
Neked volt varatlan meg azoknak akik abszolut negativak vagy nem ertenek a focihoz.

nem azt mondom hogy boritekolhato volt a kettos gyozelem, de messze nem volt olyan rossz ez a csapat ahogy itt paran hisztiztek. Raafasul a nagy meccseken mar osszel is lemeccseltuk az ellenfeleket.
Samper
Director del Fútbol

2019.03.04. 06:11:38

Most mindenki elégedett, mert váratlanul hozta a jó eredményt. A jó edző egyik ismertető jegyét. Most senki se hánytorgatja fel, hogy nem attraktiv, közönségcsalogató a játék. Sem azt, hogy nem hoz fel fiatal, no name játékosokat a nemzetközi élvonalba. És ez rendben is lenne, de ha a végső elszámolásnál nem jönnek a jó eredmények, akkor egyik pillanatról a másikra mindezt felhánytotgatják neki. És ez is rendben lenne.
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2019.03.02. 23:21:59

sasi1 írta:Csak bejött neki a Samedo - Roberto csere a meccsre! A védelmet összerakta....
Szerintem ez nem volt kérdés, én fordított helyzetben nem értettem volna.

Semedo szenvedett szerdán, Vinicius és Reguilon mellett maximum Vidallal párban szabadott volna betenni. Támadni pedig úgy sem igazán tudott volna

Azt is sokan elfelejtik, hogy fejben Sergi erősebb, plusz az az eltökéltség, elszántság, önmagát felülmúlás, amit a nagy meccsekre általában Roberto előhúz, azt Semedo nem tudja. Főleg egy klasszikuson. Tökéletes döntés volt.

Vidal remek csere volt, bár talán Rakitic jöhetett volna inkább le.

Azt hiányoltam, hogy nem voltak elől pozícióváltások, Dembele és Luis is végig maradt a helyén, bár Carvajal elég helyet hagyott. De több ötlet kellene, több változatosság.

A két meccsen Valverde jobb volt, mint gondoltam.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
sasi1
Entrenador del Barça

2019.03.02. 22:59:39

Csak bejött neki a Samedo - Roberto csere a meccsre! A védelmet összerakta....
Cestus
Director del Fútbol

2019.03.01. 21:50:33

Ernesto Valverde is the first manager in the history of Barcelona to win 3 Clasicos by 3+ goal margin!

Ez durva azért, én azt hittem, Pepnek már sikerült ez. És ez három különböző edző ellen történt (Zidane, Lopetegui, Solari).
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
MatyiG
Adminisztrátor

2019.02.23. 19:42:03

Lenglet-val nem akart kockáztatni négy sárgával a Clasico előtt.

Más ötletem nincs.
Sinya22
Director del Fútbol

2019.02.23. 19:32:02

Én sem értettem Umtitit,már csak azért sem,mert hiába kapja meg egy játékos az orvosi engedélyt,eddig mindig 15-20 perceket adott a frissen visszatérőknek. Pl Dembelé csak 2 hetet hagyott ki,még sem kezdett rögtön,de szerintem még Messi sem játszott egyből 90 percet ősszel.Ez nagyon fura volt,hogy egy idegenbeli rangadón bedobja az x hónapja offos kh-t.
zknym
Jugador del Barça

2019.02.23. 17:12:51

Amellett, hogy továbbra sem látni az elképzelést a játékban (ha nincsenek egyéni teljesítmények akkor 0 a játékunk) elég komolyan minősíti a hozzáértését, hogy Umtitit (bármennyire is bírom) a kezdőben szerepelteti egy ilyen hosszú kihagyást követően.
Tényleg csak abban tudok reménykedni, hogy az év végéig a pletykákat akart elkerülni a hosszabbítással de nyárra elküldik a ...... :evil:
Rossz belegondolni, hogy régen egész héten a Barca meccseit vártam, de csak a Valverde éra alatt jutottam el odáig, hogy egy néhány mérkőzés második félidejét már nem néztem meg... :cry:
geridoss
Director del Fútbol

2019.02.17. 10:38:29

Én is csak az elejét bírtam nézni. Tavaly végigszenvedtem minden egyes meccset, de eddig bírtam.
Ez a szerződéshosszabbítás kiverte a biztosítékot nálam.

BL-t azért megnézem.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Stalkyard
Director del Fútbol

2019.02.17. 10:35:40

Én nem is néztem, inkább lementem az ótvar falusi kocsmánkba meginni két Hidegkomlóst. :D Gyanítom ez jövőre is gyakoribb program lesz hétvégén, mint a meccsnézés. Így, hogy hosszabbítottunk Ernővel.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Petr
Entrenador del Barça

2019.02.17. 10:29:20

recrea írta:...
csababarca írta:...
Ha lenne +1 gomb... Olyan rettenet volt a tegnapit nézni, hogy még sörözni sem volt kedvem. Csak aludni, minél hamarabb.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2019.02.17. 10:27:18

Nah igen, a Dembele-Semedo jobboldal jól működött általában, nem is értem miért nem alap.
Roberto meg játszon kp-n, és kész.
A baloldalt megoldja Alba oda-vissza, felesleges a nyakára rakni Dembelét pl, csak zavarják egymást.

Ezért mondom, hogy EV felelőssége is egyértelmű. Nyomja a sablont, kottából cserél, mintha nem látná mi történik a pályán.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
recrea
Llegenda del Barça

2019.02.17. 10:14:47

Az egy bűntett, h a totál formán kívüli SR-t játszattja Semedo helyett, képtelen vagyok megérteni, megmagyarázhatatlan.

A tegnapi Boateng-Suarez csere teljesen értelmetlen volt, annyit ért el vele, h sikerült az urut tovább leépíteni. Ráadásul jól is játszott az ember, legalábbis a többiekhez képest. Jól mozgott vissza, megjátszotta a labdát, ami Suareznek nem sikerül mostanában.

Azt is csak a vak nem látja háttal a stadionban, h Dembele sokkal jobban focizik a jobb oldalon, de azért ráteszi balra Albara, aki képes egyedül bejátszani azt az oldalt, ellentétben a másikon SR-rel. Így pluszban Albat se használja ki, zseniális :D Arról igenis EV tehet, h ki játszik és h hol játszik a pályán, és meg arra is van ráhatása, h hogyan játszik. Erre remek példa ez többi Albaval és Dembelevel.

Egészen nevetséges döntések ezek, ostoba, buta, és ezek összes szinonimája, akkora zakót fogunk kapni Poolban vagy Torinóban, h megint fű alatt fogunk hazakullogni.

Röhej az egész, tegnap a meccs végén már fizikai fájdalmaim voltam, majdnem elkezdtem inni, h enyhítsek a dolgon.

És hosszabbítunk...ki lenne jobb helyette?
Bárki!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára recrea 2019.02.17. 10:47:20-kor.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2019.02.17. 10:05:08

Én nem vetem el Messi felelősségét, de botorság azt gondolni, hogy ha kivesszük Messit akkor Lajos majd megtanulja lekezelni a labdákat, meg nem minden mozdulata fullad paródiába.
Emiatt én is haragszom Messire mert ő tartja bent a csapatban, és állandóan Suarezzel akart gólt lövetni.

De edzői felelősség is, hogy teljesen inkomptens csapatrészeket alakít ki, hogy még véletlenül se legyen más opció, csak Messi.
Amiket írtál jó példák, ezekre gondolok én is.

Összetett probléma ez, és nem 1-1 személy hibája szerintem.
Plusz arról biztosan nem Messi vagy EV tehet, hogy Busi lassú és körülményes, Lajos béna, Coutinho dettó, stb.
az egyéni hibákról nem tehet EV vagy Messi, max abban felelős az edző, hogy SR-t erőlteti a jobboson ahol azt sem tudja milyen rendezvényen van, vagy, hogy Coutinhot ide oda pakolgatja.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
LG
Az Év fórumozója 2016

2019.02.17. 09:56:12

Eredmény szempontjából nem lesz garantálva semmi, de játék szempontjából tuti. Xavi megpróbálja azt a focit csinálni, amit anno Pep, aztán kérdés, hogy eredményes is lesz e.
Ezt én is így gondolom, kérdés, hogy ezzel a kerettel mennyire tudja megvalósítani. Pl. nincs olyan középpályásunk, aki kreatív lenne az előrejátékban, és nem is hiszem, hogy amíg Valverde itt van, igazolnánk, max. még hoz néhány jómunkásembert, akik kellenek nyilván, csak nem ilyen arányban.
csababarca írta:És ezért ki a felelős?

az a 2015-ös felszabadult játék is csalóka, de persze így is fel lehet fogni. akkor volt egy Neymar, egy Iniesta, egy baromi jó Rakitic, stb.
most ki van? senki. ez a baj, hogy februárra totálisan leépült minden játékos.

de még egyszer, ki a felelős ebben?
nem hiszem, hogy Messi terrorizálja a játékosokat, hogy csak neki passzoljanak, ez így megy.

persze lehet hogy diktátor, és megharap meccs után mindenkit, aki nem neki passzol, simán benne van, sőt valószínű ez történik.
ezért van befeszülve Lajos is, és nem tud átvenni labdákat ziccerben, és röhögteti ki magát. nem azért mert béna, hanem mert fél hogy Messi megharapja.
#-o
Szerintem nem Messi harapja meg őket, de mivel jó barátok Suarezzel, szól neki. Ezért is kell Suareznek mindig játszania, hogy adott esetben már rögtön a pályán el lehessen intézni a dolgot.
Viccet félre téve, itt válaszolok, mert gondolom te is a mesterre gondoltál. Természetesen egyértelmű a felelőssége a dologban. Pl. olyan középpályát épít, amely előrejátékban gyenge. Vagy nem aknázza ki a jobbszélben lévő lehetőségeket. Láttunk már nagyon jó Semedo-Dembelé jobbszélt, de a Real ellen a Semedo-Malcom páros is ígéretes volt.
Ennek ellenére Dembelé baszélső, Semedo alapvetően még mindig 50-50 százalékban játszik vagy nem, ha SR egészséges, Malcom pedig továbbra is kegyvesztett.

Viszont azért hozzá kell tenni, hogy valószínűleg Messi sem egy könnyen kezelhető játékos, Pepnek és Luchonak is meggyűlt vele a baja, a válogatott felől is olyan hírek érkeztek, hogy olyan dolgokba is beleszól, ami nem az ő kompetenciája.
MatyiG
Adminisztrátor

2019.02.16. 16:34:11

Alcantara írta:
MatyiG írta:Egyértelműen az a cél szerintem, hogy Xavi jön 2021-ben, addig meg kihúzzuk EV-vel.
Miért ez a cél szerinted?Egy elnökjelölt lenyilatkozza korteskedésként, nosztalgikus gondolatait a jövő Barcájáról?

Xavival garantálva lesz bármi játék és eredmény szempontjából?
Nekem ő volt a világ legjobb játékosa, de ez nem feltétlen azt jelenti, hogy ő lesz a megfelelő edző.
Egy dolog edzőnek készülni, megint másik jó edzőnek lenni. Pep és LE féle aduász nem biztos, hogy állandóan garantálva van mindenkivel.
Eredmény szempontjából nem lesz garantálva semmi, de játék szempontjából tuti. Xavi megpróbálja azt a focit csinálni, amit anno Pep, aztán kérdés, hogy eredményes is lesz e. :)
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2019.02.16. 11:34:50

Nagyon remélem, hogy csak azért hosszabbítottak vele, hogy szezon végéig elhalkuljanak a pletykák, és a csapat a trófeákra tudjon fókuszálni, és ne legyen bizonytalanság.

Viszont ha nem hoz valami extrát BL-ben, akkor nem látom azt hogy miért kéne annyira maradnia.
*Bajnokságot vezetjük, de hogy? 2007 óta a legrosszabb a mérlegünk a bajnokságban, ami minden csak nem dicsérendő.
*Játék 1-2 meccs kivételével Barca szinten nézhetetlen
*Megfelelő szintű rotálást csak hellyel-közzel ismeri, több kulcsjátékost is széthajt, mikor lenne helyettese mert rég nem látott minőségű pad van a kezében.
*Suarez, Busquets és társait nem meri padoztatni a kritikán aluli teljesítményük ellenére sem, miközben Lucho Piquét is hajlandó volt padoztatni pár meccs erejéig(milyen jót is tett vele)
*Cseréi szinte kottából mennek, ritka hogy nem a szokásosat lépi meg, sokszor a legrosszabbul teljesítő játékost fenthagyva
*BL-ben nagyon csúfos kudarc, a betoji taktikájával

Ezt még Tata is talán tudná hozni, ha nem hoz tényleg egy jó BL szezont idén tavasszal, akkor nem látom miért ne kéne inkább kirúgni és mással próbálkozni, mert ezt más is megtudja, cserébe lehet hogy fejlődne is a csapat, ami amúgy tele van fásult fejekkel, és nagyon kellene valaki aki felpörgeti őket, és hogy újból versenyhelyzet legyen a csapaton belül, ne legyenek leosztva már előre a szerepek.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2019.02.16. 10:50:20

Xavival garantálva lesz bármi játék és eredmény szempontjából?
Nekem ő volt a világ legjobb játékosa, de ez nem feltétlen azt jelenti, hogy ő lesz a megfelelő edző.
Egy dolog edzőnek készülni, megint másik jó edzőnek lenni. Pep és LE féle aduász nem biztos, hogy állandóan garantálva van mindenkivel.
Ritka mikor egy jó játékosból jó edző lesz. Zidane-t se tudom jó edzőnek tartani, a BL- sorozata az valami fantasztikus, de a csapat játéka egyáltalán nem volt meggyőző, inkább Ronaldo klasszisa nyertek, mint Zidane edzői zsenialitása miatt.

Xavi meg szerintem kapitánynak se volt valami jó, ahogy igazából Iniesta se, túlságosan is nyugodt személyiségűek főleg Ini. És azért edzőként se árt a habitus. Főleg meccs közben. Viszont tény, hogy Xavi elég értelmeseket nyilatkozik jó meglátásokkal. Meg azért Barcelonában nyilván elfogadnának a játékosok is.
barlacy
Jugador del Barça

2019.02.16. 10:06:58

Örülök a hosszabbításnak.A stabilitás az fontosabb ,mint a kapkodás.A Liga egyik legjobb trénere, aki intelligens, hozzáértő,kitűnően kezeli az öltözőt,jó szemmel látja meg a jövő útját. Ő sem tévedhetetlen,ám azok számára akik a felszínes ellenszenves nyilatkozatokra, az öntömjénező magamutogatásra-önmenedzselésre ,mások lejáratására játszó kiszólásokra számítanak csalódnak!
Bízom abban hogy a Csapat vezetése tudja mit tesz.Nem bízhatják az egymilliárd eurós költségvetésű Barcelonát annak egyik legfontosabb legmeghatározóbb egységét a labdarúgást olyan személyre aki nem garancia az elvárások teljesítésére!
Nézetem szerint a Xavi-kérdés az kérdés! Tapasztalatok híján biztos nem lesz edző Valvardét követően. Nagyon szép és tetszik ahogyan megpróbálják felépíteni,ám edzői rutin híján a jövő óriási lehetősége-egyelőre.
Válasz küldése