Elhiszem, ezt meg kell beszélni a gyártóval. Évente több mint 100 millió euró fix összeget adnak nekünk, és abban érdekeltek, hogy minél inkább pörögjön az eladás. Amúgy most akarjuk újratárgyalni a dealt. Nem kell a Nike-nak maga gyártania. Lehet gyártatni másokkal. Keresni kell a lehetőségeket. A készletezés meg rajta rohadás nem probléma, ha egyáltalán nem építenek készletet, hanem igényre gyártanak. Lassabb, de nincs benne kockázat.La Masia1 írta: ↑2023.10.15. 20:59:00Nem az óriási kereslet miatt volt/van hiány, hanem a covid óta eleve beszűkült gyártói kapacitás miatt.
Plusz a mostani gazdasági/inflációs környezetben sokkal jobban megnézik az emberek mire költenek, és ezt a gyártók is tudják. Eleve kevesebbet gyártottak/szállítottak.
Hiába rendel többet a klub, a Nike kapacitásai évekre előre vannak betervezve, nem tudnak gombnyomásra többet gyártani. És a klub ebben a helyzetben egy sales csatorna. Az éves licencért eladta a jogot a gyártásra, limitált a ráhatása, hogy az év közben mennyi extra mezt kap. Persze, egy hajóban van a két fél, de az elmúlt pár évben már nem a Barca az elsőszámú prioritása a Nike-nak.
https://www.footyheadlines.com/2023/10/ ... -deal.html
Csababarca, teljesen lényegtelen dolgokon lovagolsz. A lényeg, hogy pörgetni kell az eladásokat, és pénzhez kell jutni. Egy koncepciót írtam le, nem egy költségvetést vagy eredménykimutatást. Másfelől azért "ignoráltam", mert már leírtam a magam részéről, hogy nem a mez a lényeg (+ a napokban kaptam egy kritikát, hogy többször leírom ugyanazt, de úgy látszik, igazam volt abban, hogy ez nem az én hibám).
Nem, nem azt írtam, hogy miért nem vesznek mezeket. Azt mondtam, hogy mindenki adjon be a közösbe. Ha nem, nem. Egy indítvány nem számonkérés, hibáztatás, ujjal mutogatás, hanem egy lehetőség. He elzárkózol előle, mert mindent le kell hurrogni, akkor elnézést kérek tőled, rád akkor nem érvényes a javaslat. Ez esetben nem vagy a célcsoportban, ennyi. A sales-nek a célcsoportot kell elérnie, nem azt, aki nincs benne. Ne érezd magad ujjal mutogattatva, kényszerítve vagy megszólítva egy pillanatra sem.