Milyen jó kis eszmecsere alakult itt ki.
Jellemző Busquetsre, hogy a futballvilág elismert szakemberei áradoznak róla, ellenben a szurkolókat erősen megosztja.
Nem látványos amit csinál, nem is közönségszórakoztató, viszont hihetetlenül hasznos.
Egyrészt Busi szerintem abban kiemelkedő, hogy tökéletesen megtanult az ellenfél kapujának háttal állva és a saját védőivel és kapusával szemben állva futballozni. Szerintem ebben világelső, nem tudnék mondani másik olyan középpályást, aki hatékonyabban támogatja a labdakihozatalt, mint ő. Nagyon jól helyezkedik, ha kell visszalép a védők közé labdáért, vagy ha kell épp előrébb lép, hogy folyosót nyisson a társainak. (Vagy csinál egy haszontalannak tűnő kétméteres passzt, mert a két méterrel odébb álló társa olyan pozícióban van, hogy jobban tudja folytatni a játékot.)
A másik erőssége pedig a labdanélküli helyezkedése, amikor mondjuk Messiék éppen az ellenfél tizenhatosát ostromolják. Mindig úgy helyezkedik, hogy fedezze a társak seggét, és egy esetleges labdavesztésnél le tudja lesni az ellenfél passzait vagy legalább lassítani tudja az ellenfél támadását, amíg a többiek visszaérnek.
Busquets nyilván nem egy klasszikus ütköző, romboló védekező középpályás. De egy Barcelonában és egy ilyen játékstílusban nem is arra van szükség szerintem.
Sanama írta:
Mondjuk a gyorsaság épp nem jellemző rá.
Ezt meg megcáfolnám.

Ezzel kapcsolatosan olvastam 1-2 éve egy cikket (sajnos már fogalmam sincsen hogy hol, de nem a blikkben

) , ahol pont azt részletezték, hogy a Barcában átlagosan ő szabadul leggyorsabban a labdától. Azt hiszem valamilyen 2 másodperces érték körül volt az 1 passzra jutó átlagos ideje. Az esetek nagy részében 1-2 érintőből játszik.