Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Partey-t én sem tartom jó opciónak. Alapból egy komoly aláírási pénzt kellene osztani és főleg ingyenesen érkezve baromi magas fizetést igényelne. És igaz, hogy Inigot 33 évesen igazoltuk, de belső védőként ez még nem olyan vészes, főleg úgy hogy cserének érkezett. Ilyen pozícióban és 3.4. számú játékosként 36-37 évesen még vígan játszanak. Nem mellesleg rövid szerződéssel, hozzá opciós éveket rendelve. Egy Partey pedig nem hiszem, hogy belemenne egy ilyen kontraktusba. Az már más kérdés, hogy IM erre a szezonra olyan szinten feljavult, amilyen kb. karrierje legjobb időszakában volt. Emellett lesz egy Bernal minimális fizetéssel, akinek az esetében komolyan benne van, hogy hosszú időre kezdő kérdést oldja meg. Yamal után szerintem az utóbbi 4-5 év legígéretesebb játékosa. Vagyunk annyian azon a poszton, hogy őt is elkezdhessük beépíteni, még Chris nélkül is. Ráadásul De Jong sokkal biztosabb megoldás, aki még jó pénzért el is adható, míg a ghánai nagy eséllyel ingyen, jó esetben apróért mehetne el. Lehet, hogy lenne köztük egy 3-5 milliós diffi, de ha De Jongot kifizetnénk plusz az aláírási pénz, még negatívan is jönnénk ki. Teljesítményben pedig egy centivel sem lennénk előrébb, sőt!gránit írta: ↑2025.04.11. 13:13:28Ne tőlem kérj elnézést, a klub meg a játékos prioritása![]()
Alapvetően kockázatosnak tartom, mert nem biztos, hogy fogunk tudni igazolni, így bárkitől megválni hatalmas rizikó. Az életkor szerintem egyre kevésbé fontos, manapság nagyon kitolódik már a sportolók pályafutása. Martinez kora miatt is sokan aggódtak, de nincs rá semmi okunk. A 32 év régebben matuzsálemi időnek számított, ma már messze nem. A Ligában alkalmazott FSR-t meg ugyanúgy meg kellene támadni, mint Olmóék regisztrálásának megtorpedózását.
Mainoot, ha el is lehetne hozni az legalább 60-70 millió (de könnyen lehet, hogy több, főleg a MU-ból) és egyelőre ő is inkább ígéret, mint egy biztos erősítés, emellett nagyon sérülékeny és, hogy beváltja-e a reményeket az még hatalmas kérdés. Eddig 19 évesen van bő másfél-szűk két szezonja amiből több mint fél évet kihagyott 3 komoly sérülés miatt.gránit írta: ↑2025.04.11. 11:00:32
A legkézenfekvőbb talán az lenne, ha de Jongnak kifizetnénk a hátralevő egy évét, így nagy pénz szabadulna fel a nyárra. Úgy tűnik, a Flick-csapatba sokan jönnének játszani, ismét népszerű célpont lett a Barcelona, Tah is az ajánlatunkra vár. Ha a csatárigazolás elmarad, mert úgy látjuk, hogy jövőre Lewandowski és Torres, vésztartaléknak PV jók lesznek, akkor Mainoo-ra is rámennék, és Christensent is kifizetném, de Jonghoz hasonlóan. Azért egy Pedri-Partey-Mainoo-Casadó-Gavi-mélységi középpálya elég jó lenne.
Ne tőlem kérj elnézést, a klub meg a játékos prioritása
Bocs, de ez szörnyen hangzik.gránit írta: ↑2025.04.11. 11:00:32A nyáron ingyenes Thomas Partey prioritása a Barcelona, és úgy tűnik, élnénk a lehetőséggel:
A legkézenfekvőbb talán az lenne, ha de Jongnak kifizetnénk a hátralevő egy évét, így nagy pénz szabadulna fel a nyárra. Úgy tűnik, a Flick-csapatba sokan jönnének játszani, ismét népszerű célpont lett a Barcelona, Tah is az ajánlatunkra vár. Ha a csatárigazolás elmarad, mert úgy látjuk, hogy jövőre Lewandowski és Torres, vésztartaléknak PV jók lesznek, akkor Mainoo-ra is rámennék, és Christensent is kifizetném, de Jonghoz hasonlóan. Azért egy Pedri-Partey-Mainoo-Casadó-Gavi-mélységi középpálya elég jó lenne.
Nem nagy ügy:FcBarcelona1 írta: ↑2025.04.03. 15:46:51The CSD, however, consider that the players have a "right to work" and have therefore adjudicated that Barça can continue to field them until the end of the campaign.
-ESPN
Ez nagyon jó hír. Olmora nagyon nagy szükség van a kezdőben.
Épp most akartam írni, hogy kijött a hivatalos álláspontjuk is:
Van pár számviteli alapszabály...El Sie7e írta: ↑2025.04.02. 17:55:31
Kérdem én miért ilyen nehéz egy nyamvadt fizetési papírt beadni? Ennyi lenne a dolguk, hogy igazolják a pénzt. Nem arról szólt a dolog, hogy nem fogadják el. Szimplán mutasd a lóvét. Miért nem képesek erre? Ha nem tudják igazolni akkor milyen pénzről van szó? És ez nem arról szól, hogy mi van a szabályokban. Évek óta fantom pénzekkel operálnak. Decemberben is ennyi lett volna a teendő. Tessék itt a szerződés és itt a bizonylat az átutalásról. Ez az összetett dolog nem sikerült. Ha 1000ft-ot felveszek az atmből jön az igazolás. Ennyit nem képes a klub teljesíteni évek óta.
A szabályokról lehet vitatkozni és változtatni de ehhez összefogás kell és nekimenni a ligának amihez nem partner a klub.
Természetesen nem így kell számolni. De miért is nem?FcBarcelona1 írta: ↑2025.04.02. 22:41:10Nem így kell számolni. Szerintem azt is linkeltem mit várnak. Most inkább a meccset nézném, mint visszakeresném. A VIP bevétel a kulcs.
Tegyük fel volt 200 bevétel.
Most 100, 100 milliós kiesés, amit kompenzálni kell jelenleg.
Lesz 300
Nem így kell számolni. Szerintem azt is linkeltem mit várnak. Most inkább a meccset nézném, mint visszakeresném. A VIP bevétel a kulcs.
Feltéve, hogy saját tőkéből vagy hozzájárulásból van fedezve, ami a mi esetünkben nem áll fenn.
Ne haragudj, de nehéz elhinni, ha kisebb ügyletek meghaladják az ottani pénzügy képességeit, akkor egy 30 éves 1.5 milliárdos projekt jól van kalkulálva.FcBarcelona1 írta: ↑2025.04.02. 20:11:13A stadion nem számít bele az FFP-be, de a 300+ millió/év várt bevétel igen. Amiből lejön a törlesztő, de erre lenne a maradék 30% az UEFA szabálya alapján, és persze az egyéb nem bérekel összefüggő kiadások. Szerintem akkor fogunk tudni normálisan igazolni, ha üzemel a stadion. Remélem jól kalkuláltak a törlesztéssel.
A Palaut én sem értem.gránit írta: ↑2025.04.02. 19:19:01Én azt gondolom, hogy inkább mélyíti a problémát. Évek óta elképesztő bevételektől esünk el emiatt. Mire elkészül, nyugodtan mondhatjuk, hogy milliárdos károkat okoz, a költségekről nem is beszélve. Legalább hárommilliárd eurónyi kárt fog okozni. Lehet mondani, hogy majd hosszú távon megtérül, ha megtérül egyáltalán, de a jelenlegi helyzetünkben ez hosszú időre gúzsba köt minket. Hogy a Palaura minek költünk 420 millió eurót, elképzelni nem tudom. Ott szerintem valami mutyi van a dologban. Sajnos okot adunk a Liga korlátozásaira. Ilyen adósságok mellett az UEFA is széttárná a kezét, ha hozzá fordulnánk panaszkodni. Szivatnak minket, de okot is adunk rá, így meg nehéz támadni, és nem is támadunk. Lehet, hogy ezer év múlva megtérül a stadionprojekt, csak addig meg nem tudunk rendesen igazolni.
Én azt gondolom, hogy inkább mélyíti a problémát. Évek óta elképesztő bevételektől esünk el emiatt. Mire elkészül, nyugodtan mondhatjuk, hogy milliárdos károkat okoz, a költségekről nem is beszélve. Legalább hárommilliárd eurónyi kárt fog okozni. Lehet mondani, hogy majd hosszú távon megtérül, ha megtérül egyáltalán, de a jelenlegi helyzetünkben ez hosszú időre gúzsba köt minket. Hogy a Palaura minek költünk 420 millió eurót, elképzelni nem tudom. Ott szerintem valami mutyi van a dologban. Sajnos okot adunk a Liga korlátozásaira. Ilyen adósságok mellett az UEFA is széttárná a kezét, ha hozzá fordulnánk panaszkodni. Szivatnak minket, de okot is adunk rá, így meg nehéz támadni, és nem is támadunk. Lehet, hogy ezer év múlva megtérül a stadionprojekt, csak addig meg nem tudunk rendesen igazolni.FcBarcelona1 írta: ↑2025.04.02. 17:41:32Pont a stadion bevételei oldhatják meg az FFP helyzetünket.