Barcaman1993 írta:Akkor Song gólját múltkor miért nem öngólnak írták? Ilyen alapon minden 2. gólba be lehetne kötni, mert egy védő beleért.
Kérlek olvasd el újra a kommentemet. Leírtam benne, hogy amennyiben a labda beavatkozás nélkül is a hálóban kötött volna ki, akkor teljesen mindegy, hogy ki ér bele, nem öngól, hanem rendes találat.. Vegyünk úgy, hogy Messi üres kapura ívelt. Ha bement volna, gól. Innentől kezdve teljesen lényegtelen információ, hogy jött egy másik srác, aki annyiban változtatta meg a gól milyenségét, hogy az nem a bal sarokba pattant, hanem középre lett lőve, mert beleért. DE GÓL LETT! Mindegy, hogy a sarokba pattan, vagy középre bikázzák, gól született Messi rúgásából, tőle indult ki a labda, ő a gól szerzője, a b.aszk fiú csak aszisztált.
Amit valójában öngólnak tekintek, az pl. "Belletti gólja" a 2006-os párizsi BL-döntőben. Ha nincs ott a kapus, nem lett volna találat, elment volna a kapu előtt. Ez így nem Belletti gólja, hiába úgy emlegetik. Ez a kapus öngólja, mivel a beavatkozása szükséges volt ahhoz, hogy gól szülessék, mert az amúgy nem jött volna létre, ha ő nem ér bele. Ezt tekintem öngólnak. Az hogy most a Messitől eredő lövés, ami eleve egységet ért volna a csapatnak, közvetlenül vagy közvetetten éri el a kaput, az teljesen mindegy, a forrás számít, aki Leo volt. Remélem elég világosan leírtam a dolgot.
szerk.: lásd Rohamcsiga hozzászólását, ő hivatalos forrást is említett, bár örülök, hogy a szubjektív véleményem egyezik a játékszabályokkal.