én nem gondolnám, hogy feltétlen VB-t kell nyerni, vagy ott robbantani ahhoz, hogy valakit a valaha volt legjobbak közé emeljünk, vagyis emelje magát.
nálam az egyéniség illetve a klubszinten lehozott teljesítmény, címek, rekordok, stb...fontosabbak, habár természetesen a válogatottal is kellene alakítani, az a teljes.
zárójelben, de szinte biztos vagyok benne, hogy egy cafu,rc,lúció,gilberto silva,dinho,rivaldo szerű brazil válogatottban ő is isten lenne, csak úgy, mint egy thuram,desailly,vieira,djorkaeff,henry féle csapatban is.
neki azt dobta a gép, hogy az argentin válogatottal kell villogni, ( ahol nem kevésszer nóném argentin ligás játékosok, kiöregedett palermok,verónok, kétballábas jonas gutierezek voltak a társak...) ami rohadt jó lenne, mivel egy hatalmas futball nemzet, csak hogy a kivételes támadókon kívül (akikból nevek alapján állhatna mind a 10 mezőnyjátékos) egy rakás nulla, védelem nélkül, és ratyi középpályával.
bár a nevek megvannak, de sz.r az egész.
nem beszélve a maradona féle borzalomról 2010-ben, habár azóta csak javult a helyzet.
sajnos ez abszolút a szerencsén múlik, ha beninbe vagy hondurasba születik, semmi esélye nem lenne.
az argentinokkal nyilván szerencsésnek mondható, csak sajnos épp ez a generációjuk haloványabb, ezzel cumizott.
és mint tudjuk, klubszinten mindig lehet lépcsőt lépni, ha jobb vagy, itt nem léphetsz.
ha nincs szerencséd, nincs csapat melletted, nagyon zaccos a szituáció.
mindettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy legalább egy copa aranyat lehoznak (az végül is az ő eb-jük, még ha nem is olyan rangos) illetőleg egy nagy vébé szereplést is elő fognak húzni, ha nem is feltétlen '14-ben.
és hogy a világ valaha volt legjobb játékosai közé sorolható e ? és ha még nem, mikor lesz az ? mindenképpen a pályafutása végén (amiből még akár majd 10 év!!!! van hátra) kapunk objektív képet, de az szerintem elfogulatlanul is elmondható, hogy világklasszis, egy korszak legjobbja, és napról-napra írja magát mind a barcelona, mind a sportvilág történelem könyveibe.
szinte biztos vagyok benne (és most lekopogom) hogy ha nem történik valami drasztikus törés a pályfutásában, akkor a mi korosztályunk az unokájának csak úgy fogja mesélni, hogy " tudod kisunokám, volt a maradona, a pelé...hatalmas zsenik voltak, na és persze ronaldo, vagy zidane, a valaha volt legjobbak egyikei...de volt itt ez a messi srác is, aki felülhet az ő buszukra"