2012.12.13. 00:47:28
lehet a zicos sztoriban valami, én elhiszem, jó fej vagyok, és persze a zambiai tag is megrúghatta.
nekem a problémám azzal van, hogy miért van az, hogy 40 vagy hány évig a lőtéri papírkutya sem foglalkozott azzal, hogy jajj, nem is gerd müller tartja ezt a rekordot, sőt, tovább megyek, még az utóbbi pár hónapban sem, mikor már más sem folyt a csapból, csak hogy messi megdönti e, hány meccse van még, mennyi is a rekord.
az is érdekes, hogy amíg messi olyan 60 valahány gólnál tartott, csak arról lehetett hallani, hogy pelé fantasztikus, 50 éves rekordját meg fogja dönteni.
müllert szinte egy szóval sem említette senki, abban a pillanatban, ahogy messi utolérte pelét, jött a müller sztori.
ami hetelesebb, hiszen nyilván vannak róla értelmes írásos emlékek is, amivel bizonyítani lehet, nem csak sajtpapírokra vésett vonalkák, a zambiai labdarúgó szövetség alagsorának a végében.
csak az is olyan hirtelen lett bedobva, alig akartuk elhinni.
na jó, messinek sikerült megrúgni a gólokat ehhez is, erre most sorra másznak elő, hogy jajj, elfelejtettük közben, de a mi fiunk anno még többet rúgott, csak most ugrott be.
no mindegy, ha lesz róla hivatalos, a fifa által is elismert dokumentiáció, és be tudják bizonyítani, hogy zico valóban többet rúgott, akkor bármennyire is idegesítő, el kell ismerni.
mondjuk a zambiai palié szerintem nagyon erőltetett, ha tényleg amatőr ligának számított, ahol rúgdosta. (még akkor is, ha ő nyilván nem volt amatőr, hanem profi.)