Szerintem most jött el a pillanat amikor Valverdének nagyon meg kéne mutatni az ajtót. A 4 bekapott gólunk az egész edzősködését jellemezte.
A komplett csapat hátat fordít a labdának, senki nem figyel és kaptunk egy olyan gólt amit ifiben is kiröhögnek.
Mit akarok ezzel mondani? Mit csinált Valverde két év alatt? Hát szerintem kijelenthető, hogy semmit. 2 x bajknok lett nagy kaland, egy jóllakott Real, egy széthullott Real és egy örök vesztes harmadik Atletico mellett. Valahányszor fontos meccsre került a sor nem tudott reagálni, ha gáz lett. És ez a dühítő. Mindig azt mondjuk a csapat féllángon mozog, a nagy meccsekre készül, de két év alatt a két legfontosabb meccsét bebukta 3 gólos előnyről, úgy hogy azt sem tudta mi van.
A tegnapi játék annyi volt, hogy add oda Messinek és majd jó lesz. Amióta Valverde itt van egyébként mindig ez a játék ha gáz van. Hiába rajta van öt ember, jó lesz. A többiek meg nem csináltak semmit kb. (Vidált és Stegent nem kell bántani ők megtették amit lehetett). Első perctől látszott, hogy túl gyorsak és a 4-3-3-as felállásban törékenyek vagyunk Coutinho nettő emberhátrány volt, Alba csinált két olyan megmozdulást, hogy adott is két gólt nekik , de nem reagált, csak végignézte, gondolom "a Messi rúg egyet taktikai terv alatt". Ha Vidalt azért cserélte le, mert olyanja volt, nem pedig azért mert elfáradt akkor komolyan mondom hülye.
Taktikailag teljesen 0 a pali, ami nem jön ki ha az ellenfél nem olyan, mert a keretbe benne van az, hogy bárkit meg tud verni az egyszerű tudásbeli különbség miatt, de ha van egy nagyjából hasonló (ha a Rómát nézzük nem is kell) erejű csapat egy értelmes edzővel már meg tud szivatni minket.
Meg nézzük már meg mit csinált a játékosainkkal:
Messinek eljátszott két évet a karrierjéből.

Suarezt egyszerűen nem tudja összerakni és mondani, hogy azért mert fizikálisan nem olyan, de könyörgöm, annyira rakjuk már össze fejben, hogy legalább úgy érjen labdába, hogy az ajtó ablak beguruljon. Coutinhoból csináltunk egy totálisan középszert, szélsőnek lassú rossz beadásokkal irányítónak nem irányít.

Dembélével vannak gondok és láthatóan nem tudja kezelni. Összevissza játszik, nincs fix helye sérülékeny és szerintem azért mert rohadtul senki nem figyel oda az erőléti és a bemelegítési munkájára. Rakitić és Busquets addig játszik ameddig tud járni, semmivel nem tehermentesítik őket. Arthur a sérülése után nem jött jól vissza és szerintem nincs is semmilyen előrelépés azóta, hogy jobb legyen. Vidált sem tudja használni csak akkor ha ölni kell egyébként csak ücsörög. Pedig nem erre való lenne látszik. Egyébként pedig simán összeraktunk egy olyan lassú és körülményes középpályát, amilyet gond nélkül szét lehet futni, de ebben nem csak ő hanem a vezetőség is vastagon felelős. Rafinha, nem tudom, hogy miért nem küldtük el ameddig lehetett volna, nálunk verték nyomréká, pedig nem ezt érdemelte volna. Aleñá beépítése, se nagyon halad, Malcom meg a 116 játékpercében többet tett hozzá szerintem, mint Coutinho 10 meccsen, de véletlenül sem játszhat. Semedo és Sergi Roberto esetében született egy tökéletes öszvér megoldás, egyikük sem igazi alap kezdő perpill, nehogy le merje tenni a voksát valaki mellett.

Albát addig húzzuk, ameddig tud járni, sem ő sem a vezetőség nem kapott észbe, hogy bakker 1 db balhátvédünk van. (Tegnap simán le lehetett volna cserélni, ha van cseréje olyan vakon volt. ) Piqué és Lenglet helyzete nagyjából rendben van, de Umtiti esetében sem ő sem a vezetőség nem állt oda, hogy figyi Samu gondold már át ezt a városi vudut, mert nem csak kikerülsz a csapatból, de a karrieredet is most x-eled ki. És végül hozott (vagy hoztak neki) két kölcsönjátékost, akikkel csak többen vagyunk.
Ráadásul ezt jól mondták a meccs utáni elemzésnél, néha totál kiscsapat taktikával, nézhetetlen játékkal megyünk bele a párharcokba és csak amiatt hozzuk, mert Messi felkapja a fonalat és a hátára veszi a semmit.
Lehet sokan megköveztek de meg merem kockáztatni, ha Messit beraknánk a Sevillába elég hamar ott tartanának ahol most mi, mi pedig mehetnék amerre látunk.
Összességében szerintem ez az Ő edzői bizonyítványa, csak az, hogy a bajnokságot fél gőzzel lehozzuk ezt általában elkendőzi.
Végül, nem az a baj, hogy kikaptunk Liverpoolban, hanem az, hogy megint egy tűz nélküli alulmotivált csapat, 0 taktikával elbukott 3 gól előnyt. Mondják hogy az okos a más kárán tanul a hülye a sajátján se. Na már most ez másodjára történt meg vele. Mentalitásbeli gondok voltak a csapatnál, amit vagy nem látott, vagy nem tudott kezelni.
Szerintem most nagyon el kéne zavarni. Addig ameddig nagyobb kárt nem csinál.
Amúgy abba, hogy itt tartunk nemzetközi porondon újra nem csak Ő hibás, hanem a szerintem a csapat és a vezetőség is.