Nyiri81 írta: ↑2023.06.09. 10:01:13
Remélem nem rám érted. Én nem vagyok anti Messi csapat része már ha van ilyen. Sok sikert kivánok neki, de ettől függetlenül tartom és már akkor is úgy tartottam amikor még itt volt hogy nem lehet nagyobb senki mint a klub. Még javában itt volt akkor is voltak aggályaim vele szemben. Tata Martinos ügy az évenkénti zsarolások. Ezt nem csinálja az aki tényleg úgy tekint a klubra mint az otthonára (Xavi, Ini, Puyol, stb...). Ettől függetlenül köszönök mindent és sok sikert. Remélem szépen lezárja a karrierjét, de mindenkinek jobb hogy így alakult.
Rád is valamennyire, mert ha éppen Messibe kell törölni a lábat, akkor Te is leírod ezeket.
Az, hogy nem klubikon, akkor én nem tudok klubikont mondani.
21. század Barcelonájáról az emberek 90%-nak Messi fog beugrani. Ha ő nem klubikon akkor senki.
Évenkénti zsarolások, igen. Biztosan úgy volt.
Véletlen se úgy, ahogy mondjuk le is nyilatkozták távozó ügyvezetők, elnök (!), hogy bizony a klub akart szerződést hosszabbítani, főleg a Neymar fiaskó után, nehogy ez előfordulhasson.
Nyilván Messi olyan amilyen, nem tisztem védeni, szereti a pénzt ez teljesen nyilvánvaló.
És ahogy írtam, én sem hoztam volna vissza, már tavaly is ugyanezt mondtam. Főleg anyagi okok miatt nem, de hosszútávú sportszakmai okok miatt sem. Mondjuk az mellékes, hogy ezeket a klub teljesen máshogy érti, mint én gondolom hogy kellene érteni.
Én csak azt mondtam, és tartom, hogy Messi is hibás volt abban, hogy el kellett hagynia a klubot, de a klub sem makulátlan.
Meg én nem veszem be ezt a "mindent megtettünk, hogy megtartsuk/visszahozzunk" Laporta féle maszlagot.
Ez sem fekete fehér, hogy vagy Messinek volt igaza, vagy Laportának.
Dehogyis.
Messi is el akart menni, kinyilatkoztatta előtte nyáron.
Attól, hogy utána sírt, az nem álszentség, kölyökkora óta itt volt, persze, hogy megviselte, még ha ő is akart menni.
Én is eladtam az autómat önszántamból, mert már öreg volt, 10 évig használtam, utána rosszul éreztem magam, pedig csak egy autó:D
Szóval ezt a szemére vetni...(tudom ezt nem te tetted)
Na mindegy, ennyi volt a sztori, szerintem felesleges ezen rágódni.
Ronaldinho meg felemelte a focitérképre újra a klubot az tény, de komoly tényezővé már Pep fémjelzett csapat vált, aminek legjobb játékosa toronymagasan Messi volt. Nem megfeledkezve Xaviról, Iniestáról, Busquetsről, Puyolról, stb.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."