Ha minden igaz a stadionokra és az eduőközpontokra felvett hitelek, az utánpótlás, a női foci nem számít bele. Bár utóbbi kettő nem hiszem, hogy akkora tétel lenne. (bár a jelen helyzetben lehet, hogy annak számít)
Fc Barcelona - A Hátország
- Chino
- Llegenda del Barça
Forca Barca!!!!
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
A stadiont nem tudom, de szerintem minden szakág számít, azzal állapítják meg a bérsapkákat. Ami kb a világ vicce lenne, ha nem lenne ilyen tragikus.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- Chino
- Llegenda del Barça
Úgy tudom a stadion fejlesztés, edzőpályák, női foci stb. nem érintik az FFP-t.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.24. 13:09:44Alapból, amiről nem esik szó sosem.
1,5 milliárdos Espai Barca projekt
Új Camp Nou 900 millió
Palau Blaugrana 420 millió (7500 főről 15000 főre építve)
Barca Campus és környezete 100 millió
Johann Cruyff stadion fejlesztése 20 millió
-fcbarcelona.com
Pontosan tegnap gondolkodtam, hogy nem akarják e csökkenteni a szakágak számát, a Realnal ugye csak a női foci és a kosárlabda maradt.
Ha igazak a számok, egy óriási költség az Espai Barca projektből a fedett stadionra megy, (szóval megkaptam a választ)a Johan Cruyff stadionra elméletileg tető kerül.
Így az FFP számunkra valószínűleg továbbra is kedvezőtlen lesz.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Templat ... a_sections
Akit érdekel, itt vannak a szakágak.
Forca Barca!!!!
- bence0330
Most az angol kommentátorok arról beszéltek, hogy néhány meccs alatt, a Classicóval egyetemben mindenképp költözni kell, mert koncertek lesznek a stationban, pl. Rolling Stones. Ha addig nem készül el a Camp Nou legalább valami feles kapacitással, akkor mindenképp el kell vinni a meccset, és akkor már rögtön van értelme máshová vinni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
-
- Entrenador del Barça
Alapból, amiről nem esik szó sosem.
Új Camp Nou 900 millió
-fcbarcelona.com
Pontosan tegnap gondolkodtam, hogy nem akarják e csökkenteni a szakágak számát, a Realnal ugye csak a női foci és a kosárlabda maradt.
Ha igazak a számok, egy óriási költség az Espai Barca projektből a fedett stadionra megy, (szóval megkaptam a választ)a Johan Cruyff stadionra elméletileg tető kerül.
Új Camp Nou 900 millió
-fcbarcelona.com
- ocsike83
- Jugador d'estrella
Éppen a napokban néztem friss képeket róla. Hát nem nagyon tudom elképzelni, hogy a szezon végére elkészülnének vele.
Azt sem nagyon értettem, hogy ha tele van még munkagépekkel a stadion, akkor minek szerelik fel itt-ott a székeket?
Més que un club 

Elvinnék egy Classicot a Maracanába. 100.000 fizetőképes ember ott is van és az a fő piac a spanyol ligának, ott megőrülnének egy ilyen meccsért és Rionak nem nagyon van időeltolódása az USÁ-hoz képest. Van egy gyanúm, hogy elég ütős körítés is lenne...
- bence0330
Épp egy bazi nagy stadiont építenek, ami (mint ilyenkor elég sok esetben) sajnos csúszik. Nem látom be, hogy haladnánk ezzel a beruházással "ebbe az irányba". Az pech amúgy, hogy a Montjuic nem nagyon alkalmas a pótlásra, nehéz megközelíteni az ott jártasok szerint, stb, még a kisebb kapacitásának a közelében sincs a nézőszám. Ha valamiért 1-2 meccset elvinnének, amíg meg nem nyit legalább egy csökkentett kapacitással az új Camp Nou, én nem látnék benne tragédiát - de azért alapvetően kétlem. Trend ebből nálunk tuti nem lesz, mivel egy szép nagy, modern stadion épül épp Katalóniában.superman írta: ↑2025.01.24. 11:50:05Most szivárog egy olyan hír is, hogy ha nen sikerül átadni a stadiont a clásicoig, akkor egy külföldi top arénába vinnék át a meccset. Ez is mi már? (remélem kacsa) De sajna egyre inkább ebbe az irányba haladunk. Tojnak a culék fejére, de a nagy globalizálás majd meg lesz magyaráva, hogy a Barca mindenkié. Mes que un club, for the fans, football is ours, stb..

-
- Entrenador del Barça
Ismételten érdekes hírrel és körítéssel bukkantál fel.superman írta: ↑2025.01.24. 11:50:05Fúú, ezek a cikkek, de el tudják venni a kedvem. Mindig ráerősít arra az érzésre, hogy nem is csapatoknak, hanem cégeknek drukkolunk.
(nyilván nem kicsinyitve a szerző érdemeit, a cikk maga informatív és érdekes)
Most szivárog egy olyan hír is, hogy ha nen sikerül átadni a stadiont a clásicoig, akkor egy külföldi top arénába vinnék át a meccset. Ez is mi már? (remélem kacsa) De sajna egyre inkább ebbe az irányba haladunk. Tojnak a culék fejére, de a nagy globalizálás majd meg lesz magyaráva, hogy a Barca mindenkié. Mes que un club, for the fans, football is ours, stb..
Amúgy annyi lehet ennek a valóságtartalma, mint az, hogy a tavaszi meccseinket a Wanda Metropolitanoban vagy a Mestallaban játszuk.
Az RFEF évek óta nem hagyja a La Ligának, hogy az USA-ba vigyen bajnoki meccseket, igaz most az elnökök jó viszonyt ápolnak, majd megbeszélik egy Real meccs közben, egy sör fölött.
Fúú, ezek a cikkek, de el tudják venni a kedvem. Mindig ráerősít arra az érzésre, hogy nem is csapatoknak, hanem cégeknek drukkolunk.ocsike83 írta: ↑2025.01.24. 11:06:22Egy érdekes cikk, arról (is), hogy miért éri meg a stadion feljlesztés.
https://tukorszelso.substack.com/p/delo ... eague-2025
(nyilván nem kicsinyitve a szerző érdemeit, a cikk maga informatív és érdekes)
Most szivárog egy olyan hír is, hogy ha nen sikerül átadni a stadiont a clásicoig, akkor egy külföldi top arénába vinnék át a meccset. Ez is mi már? (remélem kacsa) De sajna egyre inkább ebbe az irányba haladunk. Tojnak a culék fejére, de a nagy globalizálás majd meg lesz magyaráva, hogy a Barca mindenkié. Mes que un club, for the fans, football is ours, stb..
- ocsike83
- Jugador d'estrella
Egy érdekes cikk, arról (is), hogy miért éri meg a stadion feljlesztés.
Més que un club 

Főleg azért igaz, mert - tisztelet a kivételnek - a focisták jobb szó híján írom, hogy aluliskolázottak, még más sportágakhoz képest is, sokuknak 8 általános a legmagasabb végzettségük, érettségije se mindnek van, plusz az elvégzett iskolákon is végig rugdossák őket.Peter írta: ↑2025.01.18. 17:10:44Ha én játékos vagyok és baromira nem akarok tárgyalásokkal foglalkozni, mert a pálya az én területem és nem a tárgyaló, akkor bizony szükségem van az ügynökre.
Rabiot jut eszembe, ahol az édesanya tárgyal(t)....![]()
Nem univerzális zsenik a sportolók (ha vannak is közöttük), ahogyan senki sem. Van akit egy tárgyalás jobban elfáraszt, mint a favágás.
Szóval engem nem zavarnak az ügynökök és viselje a játékos a saját választásának a következményeit, akár jó, akár rossz értelemben.
A választások örök igazsága, ahogy választunk, azt kapjuk....![]()
Persze nem az iskolai papír önmagában tesz okossá, de azért van jelentős összefüggés.
Nem véletlen ritka, mint a fehér holló, hogy volt focistákból nagy üzletember stb válna.
Ha ezt a tényt összerakjuk a többmillió Eurós szerződések jogi, gazdasági bonyolultságaival, plusz sok focista nem is a munkáltató ország állampolgára, nem is anyanyelvén kell letárgyalni, leírni, átlátni stb. akkor azért látszik miért kellenek ügynökök.
Ha én játékos vagyok és baromira nem akarok tárgyalásokkal foglalkozni, mert a pálya az én területem és nem a tárgyaló, akkor bizony szükségem van az ügynökre.
Rabiot jut eszembe, ahol az édesanya tárgyal(t)....
Nem univerzális zsenik a sportolók (ha vannak is közöttük), ahogyan senki sem. Van akit egy tárgyalás jobban elfáraszt, mint a favágás.
Szóval engem nem zavarnak az ügynökök és viselje a játékos a saját választásának a következményeit, akár jó, akár rossz értelemben.
A választások örök igazsága, ahogy választunk, azt kapjuk....
Rabiot jut eszembe, ahol az édesanya tárgyal(t)....

A választások örök igazsága, ahogy választunk, azt kapjuk....

Ja, hát elég nagy élősködői a sportnak, de azért pl. egy Mendes elég jó szezrődéseket tud kiharcolni a játékosainak.gránit írta: ↑2025.01.18. 11:55:45Miért nem Araújóval beszéltek személyesen, közvetlenül? Miért van szükség egy közvetítőre? Ezeket az ügynököket elzavarnám a francba. Semmi szükség rájuk.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.18. 07:35:55haragszanak Araujo ügynökére, mert a vezetőség szerint azt akarja, hogy ingyen, aláírási pénzért távozzon, a héten pedig, hogy nem adtak át minden információt Araujonak.
Miért nem Araújóval beszéltek személyesen, közvetlenül? Miért van szükség egy közvetítőre? Ezeket az ügynököket elzavarnám a francba. Semmi szükség rájuk.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.18. 07:35:55haragszanak Araujo ügynökére, mert a vezetőség szerint azt akarja, hogy ingyen, aláírási pénzért távozzon, a héten pedig, hogy nem adtak át minden információt Araujonak.
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Az említett 3-as távozna nyáron, Lewa 1 év múlva, egész jól állnánk.ocsike83 írta: ↑2025.01.15. 08:50:36Valakinek van valami hivatalos infója (táblázata, stb) arról, hogy ki mennyit keres jelenleg a csapatban?
Az adatok ismeretében az ember jobban átlátná, hogy jelenleg mennyiért tartunk itt egy Fati, FDJ, Ferran hármast.
Miközben a jövő védelmének egyik vezére, aki kb. a "mi kutyánk kölyke", valószínűleg a kevés pénz miatt távozófélben van....
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
- ocsike83
- Jugador d'estrella
Köszönöm szépen. Ha ennek a táblázatnak a fele igaz, már az elég komoly probléma. Illetve kicsit érthető is Araujo problémája.bence0330 írta: ↑2025.01.15. 09:08:39
Ezt szokták alapul venni, de ez is tippmix, jól példázza a dolgot, hogy mióta kiállt Frenkie és azt mondta, hogy neki sokkal kevesebb a fizetése, random módon drasztikusan levitték itt is. Tételezzük fel, hogy Frenkie igazat mondott, elvileg Lewy magasan a legtöbbet kereső játékos idén már.
FDJ, Fati és Ferran....

Més que un club 

- bence0330
Ilyen nem lehetséges, a fizetések nem nyilvánosak.ocsike83 írta: ↑2025.01.15. 08:50:36Valakinek van valami hivatalos infója (táblázata, stb) arról, hogy ki mennyit keres jelenleg a csapatban?
Az adatok ismeretében az ember jobban átlátná, hogy jelenleg mennyiért tartunk itt egy Fati, FDJ, Ferran hármast.
Miközben a jövő védelmének egyik vezére, aki kb. a "mi kutyánk kölyke", valószínűleg a kevés pénz miatt távozófélben van....

https://www.capology.com/club/barcelona/salaries/
Ezt szokták alapul venni, de ez is tippmix, jól példázza a dolgot, hogy mióta kiállt Frenkie és azt mondta, hogy neki sokkal kevesebb a fizetése, random módon drasztikusan levitték itt is. Tételezzük fel, hogy Frenkie igazat mondott, elvileg Lewy magasan a legtöbbet kereső játékos idén már.
- ocsike83
- Jugador d'estrella
Valakinek van valami hivatalos infója (táblázata, stb) arról, hogy ki mennyit keres jelenleg a csapatban?
Més que un club 

-
- Entrenador del Barça
MD, Sport-en fent van Laporta sajtótájékoztatója az utóbbi hónapok eseményeiről. Szerintem egész korrektre sikerült, nem mutogat ujjal (túlságosan) senkire, a véleményét elmondja.
Nekem pár dolog szemet szúrt
-Nike szerződés, 2011-ben és 2021-ben (távozása, érkezése) lényegében ugyanolyanok voltak a bevételek
Ha nyáron kötjük meg, hogy tudjunk igazolni, regisztrálni, 300 millióval kevesebb a mostaninál
-jogi hercehurca, Dec 27-én benyújtott VIP papírokról, amihez még garanciákat kértek, követelmények amik jogilag nem felelnek meg
Mindenki azt lép, amit akar, (La Liga fellebbezése) amíg a törvényeknek megfelel
-ellenzék, akkor lépnek, amikor megvan az 1/1, csökkentek a kiadások, nőttek a bévételek. Hol voltak, amikor a klub a legnehezebb körülmények között volt.
-Araujo-hoz ragaszkodnánk, de nekem úgy jött le, hogy ő távozna, amit megtehet, ha minden félnek megfelel
Szerk: Sport VIP eleadás részletei
Ha jól értelemezem, 40 milliós garanciát várt a La Liga (CSD-s előzetes hírek szerint 2025 februárjában fog eleve életbe lépni)
A Quatari cég elutalta a 30 milliós teljes részét, a Szaúdi január 3-án 28-at, és akkor kerültünk 1/1-be.
De a 30 milliós utalás nem volt elég Olmo vagy akár Pau fél éves regisztrációjához?
Nekem pár dolog szemet szúrt
-Nike szerződés, 2011-ben és 2021-ben (távozása, érkezése) lényegében ugyanolyanok voltak a bevételek
Ha nyáron kötjük meg, hogy tudjunk igazolni, regisztrálni, 300 millióval kevesebb a mostaninál
-jogi hercehurca, Dec 27-én benyújtott VIP papírokról, amihez még garanciákat kértek, követelmények amik jogilag nem felelnek meg
Mindenki azt lép, amit akar, (La Liga fellebbezése) amíg a törvényeknek megfelel
-ellenzék, akkor lépnek, amikor megvan az 1/1, csökkentek a kiadások, nőttek a bévételek. Hol voltak, amikor a klub a legnehezebb körülmények között volt.
-Araujo-hoz ragaszkodnánk, de nekem úgy jött le, hogy ő távozna, amit megtehet, ha minden félnek megfelel
Szerk: Sport VIP eleadás részletei
Ha jól értelemezem, 40 milliós garanciát várt a La Liga (CSD-s előzetes hírek szerint 2025 februárjában fog eleve életbe lépni)
A Quatari cég elutalta a 30 milliós teljes részét, a Szaúdi január 3-án 28-at, és akkor kerültünk 1/1-be.
De a 30 milliós utalás nem volt elég Olmo vagy akár Pau fél éves regisztrációjához?
- bence0330
Abszolút, gyönyörű jelenet volt, látszott, hogy TS alig akarja elfogadni, nagyon jól esett neki (nyilván). Most hallottam a kommentátorokat, általában a kezdősípig nem figyelek, szóval nem tudom megerősíteni, de mondták, hogy a Barca nagyon szigorúan megvárja félidei kifutásnál, hogy mindenki egyszerre jöjjön ki, más csapatnál ez jóval lazább. A csapat nagyon egyben van, minden téren, most épp fizikailag is a szünet miatt. De az egység szerintem végig kifogástalan volt.brazilfan írta: ↑2025.01.13. 10:23:10Megszokott dolog és a sportszerűség is azt diktálja, hogy a pályára nem lépett tartalékok is ugyanúgy megkapják a bajnoki vagy a kupaérmeiket, ez tegnap este is így volt.
De az, hogy ter Stegen, a sérült csapatkapitány vette át a kupát, vagy hogy Bernal ott akart lenni a meccsen, és ő is megkapta az érmet, az nagyon egységes csapatszellemet sugárzott, mindenki egyformán része a csapatnak, életkortól és a közösségen belüli fontos vagy kevésbé meghatározó szerepétől függetlenül.
Megszokott dolog és a sportszerűség is azt diktálja, hogy a pályára nem lépett tartalékok is ugyanúgy megkapják a bajnoki vagy a kupaérmeiket, ez tegnap este is így volt.
De az, hogy ter Stegen, a sérült csapatkapitány vette át a kupát, vagy hogy Bernal ott akart lenni a meccsen, és ő is megkapta az érmet, az nagyon egységes csapatszellemet sugárzott, mindenki egyformán része a csapatnak, életkortól és a közösségen belüli fontos vagy kevésbé meghatározó szerepétől függetlenül.
Bizony, már 2019-20 körül eszetlen fizetésekről, bónuszokról, szerződéshosszabbításokról, érzelmi alapú értelmetlen döntésekről, túl sok politikáról, írogattunk és beláthatatlan következményekről.....
Csak ész és szakma kell hozzá, semmi több.
(ebből a fele ma már adott, Flick)
Csak azóta bármelyik nap, bármelyik órájában a mindenkori elnökségnek végtelen számú utat lehetett volna választania arra, hogy nem érzelmi alapon eszetlenül, hanem ésszel és értelemmel a rációt választva gatyába rázzák a klubot.
Rossz volt az irány, de egyáltalán nem volt megfordíthatatlan és menthetetlen. A klub nagysága és az ebből adódó jó értelemben vett tehetelenségi erő még mindíg dobja a lehetőségeket a megfelelő irányba tereléshez.
Csak ész és szakma kell hozzá, semmi több.
(ebből a fele ma már adott, Flick)
-
- Entrenador del Barça
Összefoglalva:Troym írta: ↑2025.01.12. 13:33:41Ha annyi az "Olmo-ügy", hogy van egy dokumentumlista, aminek teljességét és beérkezési idejét kell vizsgálni, akkor ez a világ legegyszerűbb ügye.
Ha minden szükséges dokumentumot beküldtünk időre => a klubnak van igaza, a Liga téved, Laporta win, Tebas lost
Ha nem minden szükséges dokumentumot küldtünk be, vagy nem időre => a Ligának van igaza, a klub téved
Viszont élnék a gyanúperrel, hogy ennél bonyolultabb a dolog, mert ha tényleg minden szükséges dokumentum és igazolás a rendelkezésünkre állt időre, akkor felmerül a kérdésem, hogy dec27.-én és dec 30.-án a jogászaink miért a bíróságon "akartak nyerni" Olmo regisztráció ügyben és miért nem a dokumentumok összekészítésén, beküldésén dolgoztak?
Ha olyan jogszabályra hivatkozik a Liga, ami nem hatályos, akkor szintén nyertünk, hátra lehet dőlni, egy független nem sportszakmai bíróság is azt az ítéletet hozza, hogy nekünk van igazunk.
Voltak gondok, de nem omlott volna össze a kártyavár.gránit írta: ↑2025.01.12. 13:08:42A koronavírustól teljesen függetlenül is hatalmas problémák voltak akkor már. Ezek időben jóval megelőzték a koronavírust. A járvánnyal a bevételeink 26%-a esett ki, mintegy 224 millió euró. Az összeomlásnak az volt a legfőbb oka, hogy a klubnak a 2020-2021-es szezonban 1,136 milliárdos kiadása volt. Magyarán, a koronavírus nélkül is iszonyatos veszteséggel zárult volna az az év.
Viszont már 2020 nyarán "életbe lépett nálunk" az FFP, csak nem hirdették Bartoék, hanem elsunnyogták, de a számokból látszik. +40 millióval zártuk az átigazolási piacot és eltüntettük Suarez, Arthur, Rakitic, Vidal, Semedo, Rafinha és Turan fizetését, a túloldalon beregisztráltuk Destet, Trincaot, Pjanicot, de szerintem már akkor kb 3-1hez igazolhattunk...(nyilván tippelek) A Pjanic ügy kb játékoscserének volt eladva emlékeim szerint, a Trincao esetben arra hivatkoztak, hogy még a Covid előtt januárban aláírtak mindent.
Most jutunk el odáig, amit régóta írok.
Suarez nem azért távozott, mert Koeman .csög. ha lehetett volna ő is megtartja. Vagy 5 éve korlátoz az FFP, már Bartóék elkezdték szabadulni a játékosoktól, benne a 30+ milliós fizetésű Suareztől, Koemannak annyi maradt, hogy Luuk jobban fejel, mint Neymar.
Ahogy Gránit is írta
Már az Arthur-Pjanic cserénél is kezdhették volna valamit, már a szakadék szélén egyensúlyoztunk, és 600 milliós bevételte jött 1100 milliós kiadás. 480 milliós hiány. Bartó év közben mondta, akkor most már kormányozzatok ti, itt lépett be Laporta, Tebas meg kitette a seriff jelvényt, hogy nono, le vagytok korlátozva.
CSD hozott egy ideiglenes határozatot, amit a Barcelonai bíróság nem mert, mint Gavinál, amit akkor mégis visszavont. (Már itt gyanús lehetett volna, hogy valami most sem lesz kerek Olmo kapcsán)
Most buknak ki a határidők, és az, hogy amit elvárt volna Tebas, 2025 februárjában lép életbe. Nem fogom visszaeresni, Gavinál is valami ilyesmit csinált, visszamenőleg hatott a meghozott döntése.
Azért vitték bíróságra, mert látták, hogy az A (Stegen sérülése), B (Nike szerződés), C (bíróság) sem fog érvényesülni, de a C és a D (VIP páholy) döntés között bíztak a bíróság ítéletében, így érkeztünk el a VIP páholyok sürgős eladásához, ami lehet, hogy nem a legelőnyösebb.
Majd lassan kiderül minden a CSD végső határozata után.
Egyenlőre biztató.
Ha nekünk ítélnek, perre kellene vinni, mert Laportát továbbra is támadni fogják az előnytelen szerződések (gazdasági, játékos), de akkor fel tud mutatni egy papírt, hogy jogtalanul korlátozták, és nem csak most, hanem amíóta átvette a vezetést