Szerintem ebből inkább a Real jöhet ki jobban hosszútávon. Egy-egy kétes esetnél melyik bíró fog ellenük ítélni, mikor Munuera halálos fenyegetéseket kap, még az apját sem hagyják békén, a gyerekei sírva jönnek haza az iskolából?!LG írta: ↑2025.02.23. 13:33:11Én bírok Flick-et, de ez a nyilatkozat most nem tetszett tőle. Elvileg eddig mi is harcoltunk a Szövetség, a Liga és kritikán aluli játékvezetés ellen. Most, hogy a Real még durvábban beleállt ezekbe, azt mondjuk, hogy minden rendben!? Szerintem ez így nem korrekt, még akkor sem, ahogy már írtátok néhányan, hogy rövidtávon jól is kijöhetünk belőle. Nekünk hosszútávon kell gondolkodni.
Mindezt mondjuk annak ellenére, hogy igazából nem történt rossz ítélet. Még ha igaz is, hogy fuck off-ot mondott, az is megérdemli a kiállítást, eddig is kijárt volna Bellinghamenek egy kiállítás dumák miatt.
De, hogy Flickre kitérjek ezzel kapcsolatban, nem hiszem, hogy az a fél mondat annyit számított volna. Inkább az, hogy jobban kell játszani, ha nyerni akarnak. Egy Celta meg egy Osasuna ellen nem a játékvezetésre kellene fogni a dolgot a pontvesztés miatt.
Azt pedig nem gondolom, hogy annyira kikezdenék Flicket ha nem nyerünk idén több kupát. A szurkolók és a vezetőség is látja, hogy mennyit lépett előre a csapat játékban és eredményben, az a két Clasicó pedig pláne megerősíti a pozícióját és a megítélését.
Koeman sem azért lett közellenség, mert nem spanyol, hanem mert 9. helyen álllt a csapat, kínszenvedés volt a meccseket nézni.
Amúgy sem tudhatjuk, hogy kevesebb türelmet kapna-e egy külföldi edző. Több mint 10 évig kellene visszamenni, de Tata is inkább egy átmeneti megoldás volt, nem hasonlítanám össze egy olyan kinevezéssel, mint Flick.
A sűrűbb rotáción kívül amúgy sem lehet igazán felhozzni neki semmit, ugyanakkor az is valamennyire védhető a keret szűkössége miatt.
A védelmet folyamatosan rotálja, mert ott van lehetőség, az utóbbi 6 meccsen csak kétszer volt ugyanaz a kezdő páros, EG-vel és Cubarsival. A kp-n is de Jong és Casádó cserélgetve van, ahogy előttük Fermin/Gavi/Olmo is. Elől vannak dolgok a rotációval, mondjuk FT az idei 10-ből kilenc meccsen játszott (bár perceket tekintve nem kapott olyan sokat), viszont ott nincs is akkora lehetőség. Nem hiszem, hogy véletlen, hogy mind Raphinha, mind Yamal és Lewy az utóbbi időben gyengébb meccseket hoz. Lesznek még nekik szerintem komolyabb hullámvölgyeik ahogy gyűlnek a meccsek.
Yamal sok kihagyott helyzetében is van már szerintem egy erős mentállis fáradtság.