Deluigi írta: ↑2023.09.22. 13:04:11
egy jo BL meneteles eseten azert nem hinnem, hogy ugyanitt lennenk
jovore jot erzek
Ne érezz. Annyira rossz az FFP-nk, hogy egy BL győzelemmel is alig mozdulna el. Kb. 400 milla tiszta nyereséget, nem pedig bevételt kéne produkálnunk ahhoz, hogy egy kb. 100 millióval emelkedjünk.
Volt egy elég részletes cikk, a megtalálom belinkelem a rövid lényege, hogy ha a csapat bevétele -ott is ezzel a számmal magyarázták- 10 millió, akkor abból kötelezően 6 millió megy el arra, hogy kintlévőségeinket leszurkoljuk, ezt a hitelekbe kell betolni. 4 millió marad, amiből aráyaiban, a játékoskeret, a stadion fenntartása, a stáb fenntartása elvisz kb. 3 milliót. Tehát technikailag 10 megkeresett millióból 1 millió költhető a csapatra.
Ha jól értettem a cikket az FFP miatt figyelnünk kell arra, hogy nem törleszthetünk annyit amennyit akarunk (tehát nem csak a hitelezőtöl függ). Minnél nagyobb a hitelünk annál nagyobbat kell törleszteni, hogy az FFP-ben a minuszunk lentebb menjen. Nem tudom ez így érthető-e. A lényeg minnél nagyobb hitelállományunk van annál többet kell törlesztenünk, hogy az FFP ne csökkenjen. Tehát kb. ez a 22-es csapdája, ha nagy a hitelünk akkor csökken az FFP, de akkor a a hitelbe fizetünk akkor nő az FFP, de akkor nincs mit elkölteni. Most a minimum amit nekünk ki kell gazdálkodni jövőre az 150 millós megtakarítás. Brutálisan sok. Szerintem abban bíznak, hogy Fatit majd jó pénzért el lehet adni, de mivel mindenki tudja, hogy egy vasunk sincs, de kell a pénz ott se lesz normális ajánlat.
Nem tudom mennyire írtam körül értehtően. Ha valaki jobban számgurú ebben az megerősít, vagy megcáfol.
Lényeg a lényegbe amit valamelyik nap is már mondtam:
Ha Felix lehoz nálunk egy évet gode modeban, akkor sem leszünk kisegítve, csak erre a szeronra, mert 2028-ig van a szerződése a Alteticoval. A fiút eleve valami közel 130 millióért vették, a transfermarkt szerint a piaci ára most 50 milla, ha lehoz egy jó évet egyből fel fog sokszorozódni, mert simán kijön, hogy nagy penge ő csak nem jü helyen játszik. Na a játszó támadó játékot favorizáló csapatok. City/Psg/bármi simán ki fog vágni érte 120 millát ha haz lesz a hasfájás. És persze ott vannak még az arab csapatok.
Nem utolsó szempont, hogy az Atletico FFP-je is brutálisan rossz. Nem fognak elengedni egy marék kavisért egy 120 millás játékost, főleg úgy nem, hogy tulajdonképp az egyetlen olyan piacképes játékosuk ,aki nem kell a columbiai drogbárónak.