roby122 írta:Alves még mindig klasszis a maga posztján. Vannak gyenge meccsei
Ugye ezt nem mondod komolyan. Kis túlzással azt is lehetne mondani h Alves sose volt klasszis a maga posztján, hanem csak jókor volt jó helyen: kapott egy tökéletes játszótársat maga mellé és amint az elvették jött a mélyrepülés. De ez talán mégis túlzás.
Vannak rossz meccsei mindenkinek.
Alba egy rossz meccsen nem ér vissza védekezni, de támadásban még mindig hasznos, sose látod úgy üresen, mint Alvest.
Pedro egy rossz meccsen még mindig jobban védekezik, mint Alves.
Most komolyan: Melyik nagy csapatban hagynak még ilyen szinten valakit üresen, mint nálunk Alvest?! Szerinted véletlen, hogy senkit sem állítanak rá? Kizárólag a betörései ellen raknak egy embert a 16-os sarkára, aki félszemmel figyeli. Minden ellenfelünk tudja, hogy Alves egy emberhátrány. 10 meccsen átlag 3 jó megmozdulása van és most nem túloztam. Az, hogy minden mozdulatából árad a magabiztosság semmit sem ér, ha azok a mozdulatok nem jók semmire. Én pl rendkívül magabiztosan szoktam ülni a klotyón, de nem kerülök ettől még a Barca kezdőjébe. Montoya 2x annyit dolgozik egy meccsen, mint Alves és próbálkozik variálni támadásban: lapos, magas beívelés, betörés, stb. Alves már túl öreg ahhoz, hogy betörjön a sebességével, beívelni egy átlag harmadikos is jobban tud. Igazából csak arra jó, hogy támadásban legyen egy ember, akinek passzolsz és aztán visszapasszolja neked.
Én sem bízom sem Montoyában, sem Douglasban, de bennük legalább van potenciál, van esély a fejlődésre. Alves már csak rosszabb lesz és már így is pocsék. Montoya, ha kapott is néha lehetőséget, nem tudta állandósítani a játékát. Amikor játszott, látszott minden megmozdulásán, hogy nem tehetségtelen, de teljesen hiányzik belőle a magabiztosság. Szerintem neki az kéne, hogy tényleg tiszta lappal induljanak a védőink. Kapják meg a lehetőséget(igen, még Douglas is) és legyen kezdő a legjobb, mert jelenleg Montoya és Douglas is úgy van jegelve, hogy Alves kb annyi pontot bukott volna már idén, mint egy átlag kiesőcsapat, ha a társak nem mentik ki állandóan(Pique for the rescue). Montoya helyében én is bizonytalan lennék így, még ha kapnék is néha lehetőséget. Minek erőltessem magam, amikor úgyis az a lökött brazil lesz előttem, bármit teszek.