Na adjunk egy utolsó rúgást az Uborkaszezonnak! Részemről örülök hogy vége, ez az év azon időszaka amikor non-stop futball managernek érezheti magát az ember.
A szerepek ügy még kérdésesek a keretben, de szerintem maximálisan jól igazoltunk minden posztra. Ha Enrique nem csinál puncit a szájából és "0"-ról indul mindenki akkor kialakulhat egy ha nem is beton védelem, de lényegesen jobb mint az elmúlt években.
Kapusok: no comment, szerintem kívánni sem tudnék elérhető áron ilyen remek kapus párost / hármast.
Mathieu: Szerintem a legtudatosabb és biztosabb igazolásunk volt minden nevet egybevéve, és szerintem ha a kora miatt sok is az összeg amit kifizettünk érte, akkor is pontosan tudtuk hogy mit veszünk ennyiért, ezért is nem álltak tovább szerintem, amikor minden más csapat megtette volna. Kellett a rutin a védelembe, öreg róka nem vén róka alapon. Nem tartom kizárnak hogy egy-két hónapon belül ő lesz itt a legkevésbé megkérdőjelezhető karakter a védelem tengelyében. Persz hosszútávon nem megoldás, de addigra Piqué és Vermaelen lesz vén dákó, és akkor is fel fognak tűnni ilyen Mangala kaliberű agyon fifázott szuper kölykök.
Vermaelen: őt tartom a legnagyobb kérdőjelnek. (talán még Douglasnél is nagyobb) A képességei, a rutinja mindenhez adott, ő lehet a Barca védelmének vezéralakja, de ha a sérülések nem kerülik el, ha nem megy a beilleszkedés akkor nagyon gyorsan mostoha sorsra kerül, és egy-két éven belül leszedálják és mehet Belgiumba focizni. Ilyesztően két esélyesnek látom az ő szerepét a csapatban.
Douglas: Szerintem nagyon kevés lehetőséget fog kapni idén, ha tud élni vele akkor jövőre nagyobb szerepet kaphat. Az ő idei feladata érzésem szerint tízszer keményebben edzeni mint bárki más a csapatból. A posztjára való tekintettel remélem, hogy Dani és Montoya is megijed a versenyszituációtól és ezerrel tépnek a kezdőbe kerülésért. Jah és remélem LE nem felejtette el hogy Montoya is itt van.
Rakitic: Félek hogy nem értek az óda íráshoz...
Vámpír: Félek, pesszimista vagyok, de 3 dudás egy csárdába? Én is reménykedek benne hogy működik, de akkor is az az érzésem hogy hármuk közül valaki év végén nem lesz kibékülve azzal hogy hárman vannak a pályán. Persze adja az ég hogy óriásit tévedjek.