defender3 írta:Nem az, h ne támadjon hanem, h ne észnélkül tegye azt és tudja h meddig mehet fel miközbe vissza tud érni ha szükséges és idén Alvesben ezt nem veszem észre
ha addig mennének fel a szélsővédők csak amíg visszatudnak érni, akkor a világon egy támadó szellemű szélsővédő se lenne, mivel fizikailag lehetetlen visszaérni. tudod, a labda gyorsabb, mint az ember. pont ezért mutattam ezt a friss gólt. ha alves nincs abban a pozícióban, akkor ebből nem lett volna gól. viszont annyira elől volt, hogyha középen messi elveszti a labdát (volt rá esély), akkor viszont a helyén mehettek volna, és nem is ért volna vissza. magyarul a védő rábízza magát a csapatra, hogy ők időközben nem fogják elveszteni a labdát, és ha az így lesz, akkor ő egy plusz opciót kínál elől. azok a csapatok, akiknél csak tényleg ritkán mennek fel a védők elől kevesebbek, mert ott a szélső (nálunk pedro, vagy alexis) a szélhez van kötve. nálunk viszont beljebb mehetnek vagy összejátszhatnak alvessel. persze hogy kockázatos ez, de amíg nem vesztettünk feleslegesen ennyi labdát, vagy egy másodperc alatt visszaszereztük, addig működött. inkább ezt a problémát kellene megoldani, nem pedig mégjobban csökkenteni a támadópotenciált egy visszafogott szélsővédővel.
Chino írta:Nehogy már Bartra meg Piqué hibája legyen.Pont, hogy rendszeresen kiváltanak rá, így fordul folyamatosan elő, hogy lyukas lesz a védelmünk. Általában egy becsúszással vagy megelőző szereléssel ki tudjuk védekezni, de ha sikerül a támadónak szélen meghúzni nem sok mindent lehet tenni.
Ha pedig ez tényleg azok hibája akiket felsoroltál, akkor a bal oldalról miért nem kapjuk sorozatban az ilyen gólokat?
az az ő hibájuk (vagy xavié, az épp aktuális jobbközéppályásé), ha nem váltanak ki és üresen tud szaladni valaki a szélen. ha kiváltanak, akkor persze, hogy nem az ő hibájuk. utána a többieknek kell tolódni, az ellenfél beinduló támadóközéppályásával busquetsnek visszamenni, satöbbi. és nyilván ilyen öt másodperces kontránál valaki tud hibázni. de amíg picit fiatalabbak voltak a játékosok, amíg ment a visszatámadás, addig ez nem volt gond. ahogy előbb írtam, ezt kell megoldani, kijavítani.
villarreal ellen (21 adriano, 22 alves)
<-------- támadás iránya

getafe ellen (21 adriano, 22 alves)
támadás irány -------->
a kérdésedre a válasz meg egyrészt ez. a két szélsővédő közül az egyiknek mindig hátrébb kell helyezkednie, és ez általában az alba/adriano szél. (kivéve amikor montoya játszik, akkor a bal szél van előrébb. ezért "védekezik jobban" montoya) plusz a bal oldalon mascherano van, ami ugye egyértelmű, hogy miért előny egy kontránál a földön a piqué oldallal szemben. másik meg, hogy alba sokkal gyorsabb is, és ha így nézzük ez tényleg alves hibája/hiányossága (ezt mondjuk cuadrado kijavítaná). alves szerintem a szó szoros értelmében jobban védekezik, jobban szerel, agresszívabb, de alba sok mindent csak azzal old meg, hogy iszonyatosan gyors. másrészt pont ezek miatt az ellenfél is rámegy arra az oldalra általában. többet támadnak ott -> több gól azon az oldalon.
hogy ezt hogy lehetne megoldani? tudom, harmadjára írom le, de a labdavesztések minimalizálása, és a gyorsabb, erőszakosabb visszatámadással, plusz alves helyett (szerintem el fog menni a nyáron) egy gyorsabb játékossal. nem pedig azzal, hogy visszafogjuk a jobb szélünket és odarakunk valami betonvédőt.