LG írta:
Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy nálunk is 2011 tavaszán elérte a tiki-taka a fénypontját, és onnan már lefelé vezetett csak az út. Pep utolsó évében mi sem játszottunk jobban, mint az idei Bayern, sőt. A City ellen és 1x a Dortumnd ellen is olyan meccsen kaptak ki, amely számunkra már nem járt téttel. A Bundesligát sem kéne lehúzni, emlékezz, tavaly volt 2 spanyol-német elődöntő... Jó, a Schalke nem egy világverő csapat, de a spanyolok közül is csak ebben a szezonban történt meg, hogy a Barca és a Realon kivül más csapat is feltudott vmi komolyabb teljesítményt mutatni, mert egyébként az elmúlt években nem igy volt, sőt, emlékezzünk rá, hogy volt idő amikor a Realt is Roma és Lyon szintű csapatok alázták.
Ami viszont igaz: a Bayern eddig gyengébben teljesít Guardioval, mint korábban nélküle, de még azért nem írnám le őket, még van reális esélyük behúzni a BL-t, ami pedig óriási dolog lenne, hisz még a ereje teljében lévő Barcának sem sikerült.
Ami minket illet, én egyáltalán nem bánnám, ha valamilyen szinten végre változna a stílusunk, mert az elmúlt években szerintem nagyon kevés meccsen játszottunk igazán jól és látványosan. Merítsünk az utánpótlásból, de nem minden áron! Csak minőségi emberek ragadhatnak meg az első csapatnál, és az olyan posztokra, ahová nincs megfelelő emberünk igenis igazolnunk kell. Az új igazolásokat meg ne kényszerítsük bele abba játékrendszerbe, amely már évek óta nem működik, és szinte nézhetetlen, hanem kezdjünk el végre vmi mást játszani.
+1
Abszolút így látom én is. Lehet a nosztalgia megszépített mindent, de emlékszem, hogy 2012ben is sok ember örült, hogy Guardiola elmegy mert kell a frissítés, meg az új elemek stb. Ami mind igaz, csak Martino gyengébb évei után sokan még a 2012es évet is sikeresnek emlegetik.
Nem érzek túl jó dolgokat ezzel a vezetőséggel(ezzel újat nem mondok), és bizakodom Laporta bácsiban, hogy az utolsó bajnoki meccs után bejelenti, hogy jelölteti magát, és legyenek előre hozott választások. Ha ez így lesz, én biztos vagyok benne, hogy a culék leváltják a mostani bohócokat. Nekem onnantól buktak el, hogy a nagy vezér Rosell csak úgy távozott..
Ha jól emlékszem, ha új elnökség lesz, akkor szoktak az elnökök kampányolni játékosokkal, edzővel. Remélem Laporta addigra valami extra edzőt leszerződtet, gyanítom Cruyff tanácsára, az öreg sokat segített Laportáéknak.
Én személy szerint ebben bízom, ahogy a cikkben is írták " a hal a fejénél bűzlik".