Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
visca el barca
Presidente del Barça

2014.04.17. 13:28:22

nagyatyesz írta:Pinto bár a tegnapi meccs mindkét góljában benne volt szerintem, én ettől függetlenül egy évet adnék még neki.
mint reggel irtam, idén lejár a szerződése. ha a fifa durcáskodik továbbra is, akkor pinto sem lesz.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Laza
Capitá del Barça

2014.04.17. 12:24:27

kérdésem az lenne (bár lehet volt már vitatva ez) hogy mi van akkor ha z az átigazolásos büntetés belenyúlik az átigazolás időszakába? teszem fel augusztus elejéig..és akkor azt mondják hogy kitiltják az átigazolásból,de mi már leigazoltuk ter stegen-t?
mert ha ezen az elven maradunk akkor a fellebezésekkel hónapokat nyerhetünk...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.04.17. 12:07:17

Nyomok egy fm-et, hogy nézne ki nálam egy ideális Barca,ha a vezetőség normális.

Ter Stegen (cserekapus)- ??? (Montoya), Piqué (Bartra), Mangala/Verthongen/Hummels/Martinez-Alba/Adriano- Busquets (Song), Gündogan (Xavi), Iniesta (Cesc)- Reus/Kun-Neymar-Messi (Pedro)

Nálam így játszanánk, jobb védőre nincs ötletem,de Alvesnek annyi, pénzt kéne belőle csinálni nagyon gyorsan. Piac nem bővelkedik emberekben,de ide igazából majdhogynem mindegy ki jön, ALvesnél rosszabb nem igen lehet.
Ez igazából 5-6 igazolás,de ezt tavaly nyáron el kellett volna kezdeni, és akkor 2-3 nyaranta, és megvagyunk.
De a lényeg,hogy kell két védő, kp-ra lendületes, robotoló ember,aki nem fél ütközni.
Előre opcionális, egyelőre azt mondom,nem létszükség.
Ballasztot el lehet adni, Tello, Mascherano,stb emberekre semmi szükség. Vagy Mascherano marad vkp helyettesnek,meg univerzálisnak,de akkor Song el.
Legyen egy 16 fős elit keretünk,plusz néhány fiatal, mint egy 20 fős,de minőségileg gyenge emberekből álló brigád.
Mondom,ezt egy nyár alatt nem lehet megoldani, de el kell kezdeni építkezni.
Messit meg jövőre próbálgatnám jobb szélen, ha húzza a száját húzza, de ha látja,hogy megy a csapatnak így is, akkor beáll a sorba majd. Az eladásával várnék,túl sokat adott ő a klubnak ahhoz,hogy 1 gyengébb év után elküldjük. (mondjuk ez meg sem fordul a vezetőség fejében,szóval szerencsére mindegy is).
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
BarcasKrisz
Jugador d'estrella

2014.04.17. 11:43:53

Emlékszem, pár éve még volt egy csúcsformában lévő Puyolunk és Piqué-nk.

Volt egy Gabi Milito, aki - bár tartósan sérült volt - azért be-be lehetett vetni, ha helyettesíteni kellett valakit.

Volt egy Abidal, aki világklasszis a balszélen és elsőrangú középhátvéd-helyettes volt.

Volt egy Yaya Touré és egy Seydou Keita, akiket szintén be lehetett vetni középhátvédként, ha éppen arról volt szó.

És már akkor is panaszkodtunk, hogy nincs elegendő számú eredeti középhátvéd a csapatban.
" A hazád nélkül, senki sem vagy
Nincs már helyed, nincs életed,
Jöttment lett a bélyeged..."

/Ismerős Arcok/
http://www.ismerosarcok.hu
crixus
Entrenador del Barça

2014.04.17. 11:18:06

Mondhat bárki bármit, ennek a csapatnak nem a védelem a FŐ problémája. Nyilvánvaló, hogy kell legalább egy klasszis középhátvéd már csak Puyol visszavonulása miatt is, de még ha Thiago Silva vagy Luiz érkezik is, ez önmagában nem sokat fog számítani. Persze itt most tegyük fel, hogy a FIFA "visszavonul".
Az idei Barca legnagyobb gondja a támadójáték. Ha megnézzük a kérdéses meccseket, sosem az volt a gond, hogy sok gólt kaptunk, hanem az, hogy a támadóink eredménytelenek voltak. Levante, Atletico, Valladolid, Granada, Osasuna, Bilbao a bajnokságban, Real a kupában és Atletico a BL-ben. Ezeken a meccseken a csatársorunk teljesen észrevétlen maradt, összesen 2 gólt szereztünk ezen a 7 meccsen, mindkettőt szögletből fejelte egy védő. És bizony a kupák ezek miatt mentek el. Mert senki se higgye, hogy akármelyik Madrid is fog pontokat bukni a továbbiakban, mert egyik sem fog egyet sem, ellenben mi a Villareal ellen jó eséllyel hagyunk még el pontokat és egy Atletico elleni hazai vereség méltó befejezése lesz a szezonnak.
De visszatérve a csatárainkra. Egész tavasszal egészséges volt a "csodaduó", Neymar pedig az ősszel jelen volt mindkét pontvesztésnél. Egyedül talán az Atletico elleni 0-0 lenne menthető ezzel, de a tavaszi teljesítmény alapján nem a Messi-Neymar páros hiánya volt a döntő.
Ezzel ellentétben csupán két meccs ment el amiatt, mert elfogadhatatlanul sok gólt kaptunk, méghozzá a Valencia és a Sociedad elleni.

Ennek tükrében addig biztosan nem leszünk sikeresek, ameddig nem igazolunk csatárt és nem alakítunk a csatárjátékunkon. Én egyre inkább érzem Messi-t tehernek, mert aki nem tud egy BL-negyeddöntőre, egy ősi rivális elleni kupadöntőre felpörögni, azt nagyon már motiválni nem lehet. A bajnokságban is simán beérhette volna Ronaldo-t a góllövő listán, ha nem tojik (csak hogy ne tiltsanak ki alpári beszédért) a meccsekre. Bőven lett volna miért küzdenie, ellenben inkább kényelmesen elvolt a középpályán Xavi-ék nyakán, még akkor is, amikor eggyel több középpályás volt a pályán. Ha pedig nem hajlandó futni, akkor mehet Isten hírével. Legnagyobb volt, pont mint R10, de ahogy utóbbi ideje is lejárt, úgy Messi ideje is lejáróban van. Suárezzel klasszikus centerként sokkal sikeresebbek lennénk. De állítom még Müllerrel vagy Mandzukiccal is.
Fabregás a másik olyan, aki ebben a szezonban ősszel lehozott pár jó meccset, tavasszal pedig eltűnt. Egyszerűen ő ebben a majdnem 3 évben bebizonyította, hogy semmi helye sincs itt, mert a döntő meccseken kuka. Ha már Xavi-t visszavonultatjuk 1-2 éven belül, akkor ne ez a majom legyen már a helyettese...
Mellettük pedig jobban járnánk egy Piqué-Mangala cserével, mert utóbbinál legalább még van esély fejlődésre, míg Piqué úrnál semmi. Xavi és Mascherano maradna kiegészítő embernek, Rafinha mellé pedig jöhetne egy Gündogan-típusú szervező kp., akár Toni Kroos-t is el tudnám képzelni. Fabregásnál rosszabb nem igazán lehet. :roll:
Leon
Director del Fútbol

2014.04.17. 10:47:23

Zsinórban 3 vereség, papíron 3 gyengébb csapattól (mert az ATM Costa és Turan nélkül,valamint a Real CR és Marcelo nélkül biztosan az,a Granada talán nem :mrgreen: ). =D> #-o
Nem is tudom az utóbbi sok évbe mikor volt ilyen béna Barca?Ettől független én megnézek minden meccset mert a rosszban is a csapattal vagyok.De nagyon nem szeretném ha a csapat Ac Milan vagy Man U mélységekbe süllyedne. Már pedig ha nem igazolhatunk jövőre akkor simán kinézem azt a csapatból,hogy nemhogy kupa nem lesz ha nem az mint kb 10éve,hogy küzdeni kell egy BL helyért!Kizártnak tartom,hogy ezzel a (mentálisan) szétzuhant csapattal bármi közünk is legyen a jóhoz a jövőben.Montoyában és Bartrában bízok de kapus nélkül akkor is misson impossible. :evil:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2014.04.17. 10:42:46

Én inkább azokat venném sorra, akikre szükség van-azaz a mag. Egy ütős kezdőcsapatban-nem jelenlegi formában persze- Piqué, Alba, Busi, Cesc, Ini, Messi és Neymar helye adott. Ezen játékosok tudása, és a lehetőség ami bennük van, vitathatatlan. Utánuk jönnek azok a játékosok, akik ideális esetben tán a kezdőbe nem-vagy nem állandóan-de komoly szerepet kaphatnak még itt: Alexis, Pedro, Masch, Xavi, Bartra, Adriano, Montoya, Song. A harmadik névsor pedig azokat tartalmazza, akiknek át kell gondolni a szerepét: Alves, Tello, Sergi Roberto, Afellay, Cuenca, és Dos Santos. Ők már nem hiszem, hogy sok sót meg tudnak itt enni-Alvest mondjuk csak és kizárólag akkor adnám el, ha minőségileg pótolni tudjuk.
A felsorolásból számomra az tűnik ki, hogy a magot kell olyan sikeréhes játékosokkal felfrissíteni, akik húzzák magukkal a többieket is, megfejelve egy olyan edzővel, akire felnéz ez a társaság. Még egyszer: Olyan tudás van itt a lábakban, ami egyedülálló, de meg kell találni a kirakós többi darabját, hogy működjön a dolog. Erről kell hogy szóljon a nyár, persze ha előbb rendezzük az ügyünket a Fifa előtt...
Rivaldo-A Legnagyobb.
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2014.04.17. 10:26:53

Üdv Urak. Nem tudom hova írjak, mivel részben a tegnapi meccs hatása is kiváltja belőlem az irományomat. Korábban is leírtam már véleményemet, de valahogy eltűnt az éterben.

Szóval a tegnapi meccsről röviden. gyngék voltunk, és továbbra is azzal próbáljuk nyugtatni (itt a vezetőségre gondolok) magunkat, hogy gyengébb meccs volt, kisebb hullámvölgy, nem kell változás...de kell! Én láttam a Bacát a 2000-es évek előtt, jóval a Rijkard, Pep sikerkorszak előtt, de ilyen széthullóban lévő brigádot nem láttam még. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a sikerek előtt is nekik szurkoltam, de alapvető egy csapattól, hogy szakadjon meg a pályán, akkor is, ha éppen nincs a toppon. Nem ténék ki arra, hogy ki hogy játszott, mert az nem az a topic, de a Real megérdemelten nyert, jobbak voltak, és innen gratulálok nekik.

Szóval kapus poszt. Valdes tuti megy. Pinto bár a tegnapi meccs mindkét góljában benne volt szerintem, én ettől függetlenül egy évet adnék még neki. Az ok annyi, hogy Ter Stegen jönne 1. számú kapusnak, mögé ő tökéletes, ismeri a csapatot, a légkört, elfogadta szerepét. Ha más jönne helyére, akkor csak és kizárólag rutinos kapus lehetne. Olyat meg nehezen találunk, aki sokkal jobb, rutinos, csapat nélküli, nem keres többet, elfogadja a padot...maradnia kell egy szezont.
Ha igazak a hírek, akkor a német olyan 15 körül hozható.

Védelem: Bal oldal ok, Jordi Alba, és Adriano elég oda. Középső védő nyilvánvalóan kell, már évek óta kéne. Szerintem amúgy Piqué és Bartra oké lesz, Puyi helyére kell egy f.sza védő. Ide akár a 30-35 milliót sem sajnálnám, mert ez hiányposzt évek óta, nem lehet tovább homokba dugni a fejünket. A kérdés még itt Masc, akit én csípek, azon kevesek közé tartozik, akik mindig hajtanak és meghalnak a pályán, de tetszik nem tetszik, jobb meccsek ide vagy oda, mindig benne van a hiba. Szóval én elengedném őt, ha normális pénzt kapnánk érte, és tudnánk a helyére egy fiatalabb,vérbeli középhátvédet hozni. Jobb oldalon Montoya most hosszabbított, akikor láttam játszani nem okozott nagy csalódást. Ellenben a posztján játszó, teljesen tektika nélkül focizó Alves, aki évekkel ezelőtt a szűk elit része volt, ma már közel sem tartozik oda véleményem szerint. Neki igazából itt akkor ment, amikor Messi szélen tolta, és kijátszottak ott mindenkit, valamint baloson Abi volt, aki nem ment előre, tólodott egy kicsit az egész védelem, és hárman megoldották, ha labdavesztés volt. Azóta nulla. Védekezni, egy odaszúrt cölöp is jobban tud, támadásban meg nem nagy segítség. Beadásai oktatófilmbe volók, a "hogy ne adj be" fejezetnél. A tegnapi meccsen is ő adta el az első gólnál. Abból kontráztak le minket. Ebben főleg az zavart ismét, hogy ha megnézitek egy felső kamerából még a félpályáig sem ér vissza, mire a Madrid már a gólnak örül. Nagyon remélem, hogy év végén eltakartják innen. És aki azt mondja, hogy jobbat nem találunk...de alálunk. Olyat aki jobban védekezik, és mivel Jordi Alba felszaladgál a másik oldalon, így nem is nagyon kéne mindkét oldalt engedni. Ráadásul Jordi még vissza is fut...
Itt ugye a már évek óta kívánt egy darab minőségi, rutinos középhátvéd kerül sokba, a másik két posztot meg lehet oldani a távozók vételárából.

Középpálya: Itt ugyan továbbra is uraljuk a meccseket, de valami nem oké. A öregedő Xavit nem lehet egy személyben pótloni. Nálam itt mennének a töltelék játékosok, mint Affelay, Dos Santos és kölcsönbe Sergi Roberto. Visszajönne Rafinha Ini cseréjének. Busi nyilván maradjon, de neki is kéne valami jobb alternativa. Song nem rossz játékos, de valahogy ő is beállt a sorba, tudja, hogy csak kivételes esetben játszik Busi helyett. Lehet ide valami többoldalú játékos kéne, aki akár tmadó középpályást is tud játszani, de akár védőt is. Ilyen Gündogan féle valaki kéne a helyére. Nálam a leglényesebb poszt a Xavi/Fabre posztja. Ezért sokat fogok kapni, de én valamelyiket mindenképpen elengedném. Mindkettő piacképes még, tehát pénzt is látunk belőle. A távozó helyét fel kell tölteni (de jó lett volna, ha Tiagot itt tudják tartani). Xavi öregszik, lassul, max 2 éve van ezen a szinten, de ha még nem is olyan szinten tolja, mint korábban egy stabil jó szintet hoz továbbra is. Ugyanakkor lehet az ő jelenléte veti vissza Cesct, a kikiáltott utódot, aki 3 éve arra vár, hogy átvegye a stafétabotot. Azóta edzők jöttek,mentek, de Xavi örök, Cesc örök csere, vagy nem Xavi helyén játszik. Lehet hogy mentálisan már nem tud emiatt felpörögni, hiszen tudja, hogy kulcsszerep Xavié, max az ő távozásával kerül ténylegesen előtérbe. garantált az is, ha kezd, hogy a 60. perceb lecserélik. magyarul előre tudja mi lesz vele. Cesc ellen meg éppen az előbb leírtak szólnak, mert azért nem tudta kiszorítani ennyi idő alatt sem Xavit, ráadásul Xavival ellentétben az ő teljesítménye nagyon hullámzó. Tegnap pontosan a 0 számmal volt jellemezehető. Szóval én az egyiket mindenképpen aldnám! Songot is, meg a töltelékekekt is, és ingyen visszahoznám Rafinhát, és igazolnék még 2 jó játékost ide, ami szintém megoldható lenne az eladási árukból (max egy kicsit kéne megtoldani) :-)

Csatársor: Messi egy kalap sz.r mpostanában, de én őt nem tudom bántani. Pontosabban tudom, de aótudom azt is, hogy képes ő még arra, hogy egyedül nyerjen nekünk meccseket. Neymar jó, csak ne dobálja már magát ennyire, meg használja ki a helyzeteit. Náalam Tello mehet, érte még egy kis pénzt is kaphatunk. Helyére vissza Deu. Én nagyon örülnék, ha hoznánk egy középcsatárt, mert ezáltal legalább a taktikai repertoár bővülne. Alapból maradhatna ez a szisztéma, de ha kell, lenne egy erős ember, aki leköti a védőket. De ez csak álom... A Pedro-Sanchez páros mindig hajt, küzd, de valahogy nem elég gólerősek (még ha idén sok gólt is löttek) Valahogy bennük nem érzem azt, hogy egyedül eldönthetnének meccseket, ha cserék, akkor valahogy nem várok tőlük semmi extrát. Pontosabban várok én, csak nem kapok...A várfrissítés miatt az egyiküket eladnám, és hoznék az árából valakit, mert kell a tűz. Ja és Cuenca is mehetne

Összegezve én úgy gondolom, hogy jelentős kiadás a kapus, és a középhátvéd. A többi általa leírt posztot ugyan nem minden esetben lehetne az eladási árból megerősítebni, de nagyban fedezhetné, ha jól csinálnánk.

Mindenképpen kelll egyedző, aki tud motviálni, ha kell ordítani, ha kell Messit lecserélni, büntetni...olyan akinek van tekintélye, aki fel meri és fel tudja kavarni az állóvizet.

De leginkább a Fifa büntetés eltörlése kell. Ha az marad, akkor 5 évig itt nem lesz semmi amit nyerünk, mert az az egy év kiesés kicsinál minket. Ne gondolja senki, hogy jól járnánk vele. A real feljövőben van, erősödni fog. Az Atma lehet nem produkál még egy ilyen évet, de nem lesz rossz. Nemezetközi szinten meg nagyon le fogunk marani.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.04.17. 09:40:13

tegnap esett le, hogy pintonak is lejár a szerződése. komoly lesz oierrel meg masippal végigtolni egy idényt :D :?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Messithebest
Director del Fútbol

2014.04.15. 23:30:35

Marco Reusnak nagyon örülnék, egyszerűen öröm nézni a játékát, fiatal, tehetséges. Egyébként a bal oldalon szeret mozogni, szóval a bal szélre érkezne, Neymar pedig minden bizonnyal akkor átkerülne jobb oldalra, vagy ami kevésbé valószínű, hogy Neymar lenne középen és Messi visszakerülne az eredeti posztjára, jobb szélsőbe. Klopp érkezésének is örülnék, talán a reakciói egy kicsit feltüzelnék a csapatot, de remélem Hummelst is sikerül magával rángatnia. De mindenek előtt az lenne az elsődleges hogy feloldják a tilalmat, és jöhessen Ter Stegen, mert kapus nélkül nehéz lesz :D érdekes nyár lesz annyi bizonyos.
hank1ee írta:sőt, ha jön Klopp, csakis kizárólag Gündogannal kézenfogva engedjék át a reptéren!!!
Ez nem fog összejönni, éppen most hosszabbított a napokban.
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2014.04.15. 22:53:41

kukeckeee írta:A támadókat nem kéne piszkálgatni nagyon, egy jól fejelő középcsatár kellene a padra aki ki tudja használni hogy Alves imád beadni. Pl. Mandzukic
Rég rossz, ha még Alves itt lesz jövőre. Állandóan elhalnak rajta a támadások..
Chino
Llegenda del Barça

2014.04.15. 22:41:00

Alcantara írta:
Luizról meg nem értem miért írod ezt, már megfigyeltem a fórumon valaki ezt elkezdte írni anno, hogy szertelen, Piqué mellett nem életbiztosítás stb..
Nem kívánlak megsérteni félre ne értsd, nem is elsősorban neked címezem, de ez egy akkora butaság. Aki látta játszani mostanában, az ódákat zenghet a játékáról. Félelmetesen jól játszik, nagyon megbízható, az bizonyára nem véletlen, hogy bár most a BL negyeddöntőben más poszton játszott, de Mourinho el volt ájulva tőle. A védelem közepén is kiválóan teljesít a PL-ben, ha ott kell helytállnia.
A brazil válogatottban is alapember, ez mindent elmond róla. Azzal is felesleges takarózni, hogy Thiago Silva mellett könnyű.
Egyszerűen klasszis, nagyon jó játékos, akinek kellett egy kis idő, hogy beérjen.
Régebben voltak butaságai, de mára úgy néz ki teljesen kinőtte.
Mellesleg én például Piquével simán el tudnám képzelni, mert az ő játéka is az utóbbi időben kicsit megváltozott jó irányba és sokkal fegyelmezettebb.

Montoya ügyben egyetértünk, igaz a csapat legjobbja volt Granadában (ami a játékot tekintve nem is olyan nagy érdem), de a gólnál ő is hunyó volt kéz a kézben Pintoval.
Lehet neki is csak állandó játéklehetőség kellene, hogy magabiztosabb, határozottabb legyen.
Tavasszal még nem nagyon láttam Luizt játszani, úgyhogy lehet, hogy igazad van, de korábban nagyon benne volt az a hibafaktor, ami az igazán rutinos és magabiztos védőket nem igazán jellemzi. A válogatott szerintem annyira nem mérvadó, nem igazán van konkurenciája. Egy Dante-t mondjuk nem nehéz kiszorítani, de ez most nem fontos. Ennek ellenére Hummels és vertonghen után őt látnám legszívesebben. Ha sikerül összeszokniuk Piquével jó párosunk lehetne középen, Bartraval és egy fiatal "IM-szerű" (vagy éppen egy nagy rutinnal rendelkező) védővel sokáig ellehetnénk. Ami felé billenti kicsit a mérleget, hogy vkp-ként is nyugodtan bevethető, így Song lelépése sem sújtana le minket. Így Masch-Song párosért 30-at simán kaphatunk.

Reust továbbra sem igazán értem. Ha valaki több BVB meccset néz, írna röviden róla. Milyen poszton bevethető, hol képes a legjobb teljesítményre, hasonlók. Mert amennyire én ismerem a mi játékrendszerünkben nem nagyon látom a helyét. Nagyon jó játékos, de ide nem hiszem, hogy annyira kellene.
Ha érkezik Klopp inkább Hummels-el jöjjön.

Bár ezekről csak akkor van értelme beszélni, ha sikerül a büntetést rendezni. Annyi hülyeség után a vezetőségnek illene már valami pozitívummal is előállni.
Forca Barca!!!!
kukeckeee
Barça C

2014.04.15. 22:35:48

A támadókat nem kéne piszkálgatni nagyon, egy jól fejelő középcsatár kellene a padra aki ki tudja használni hogy Alves imád beadni. Pl. Mandzukic
Nervo
Capitá del Barça

2014.04.15. 16:04:03

Ami eddig biztos, és ezt a lap internetes portálja is megerősítette, hogy Tata Martino nem marad jövőre a Barcelona vezetőedzője. Az argentin tréner közös megegyezéssel távozik a nyáron, helyette várhatóan - és remélhetőleg - Jürgen Klopp érkezik.

Továbbá Josep Maria Bartomeu átalakításokat fontolgat a Barcelonán belül, amely érinti az első csapatot, a technikai titkárságot és az utánpótlást is. Ezek a döntések még korai szakaszban vannak, ám hogy kell változtatni az biztos.

Ami viszont még kérdőjeles, az a nyári igazolások sorozata. Amennyiben a FIFA-val egyezségre jut a Barcelona akkor Ter Stegen jön a Mönchengladbachtól, és a Barca szeretné kivásárolni Marco Reust a Dortmundból, akinek az ára 35 millió euro. ha jön Klopp, ez is kivitelezhetőnek tűnik.

Újra képbe került Thiago Silva, akiről úgy hírlik, nem csak a BL kiesés miatt nem érzi jól magát Párizsban, hanem Laurent Blanc-kal sincs felhőtlen viszonyban. Persze, a brazillal kapcsolatban már eléggé szkeptikusak a Barca drukkerek, eddig kettőből semmi az állás vele kapcsolatban. Ugyanígy esélyes még a másik középhátvéd posztra David Luiz, aki már nem kell Mourinhonak, de aki nem nagyon szeretné, ha a védő Barcelonába kerülne....olcsón.

http://barcanoticias.blog.hu/2014/04/15 ... jra_kepben" target="_blank
Először fogadják csak el a fellebbezést. :lol:
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Kép
Varatrix
Director del Fútbol

2014.04.15. 14:11:49

Leon írta:Nagyon kéne,hogy megússzuk ezt vagy tiltsanak el csak a téli időszaktól mert a Barca a legújabb hírek szerint komolyan rámozdult Reusra (tudom,hogy védő kéne de akkor is :) ) és kifizetné a 35 milliós vételárát,a német pedig szívesen jönne! 8-[
Csak én nem tudom elképzelni hogy bármelyik klub, vagy játékos leülne velünk tárgyalni amíg ez az ügy nincsen tisztázva...

?A kacsa meg akkor is kacsa, ha kitiltották a tóból? (na ennek semmi értelme)
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
hank1ee
Director del Fútbol

2014.04.15. 14:09:57

visca el barca írta:
hank1ee írta:Fogalmatlanul kérdezném, hogy látott-e már napvilágot valamiféle újdonság a nyári kitiltással kapcsolatban? Nagyon érdekelne, hogy áll az ügy. :roll:
nem láttam sehol semmi újat. sztem bartoék lassan benyujtanak/benyujtottak minden papírt, vizsgálgatják, aztán majd csak lesz valami. gondolom ők is igyekeznének a dologgal, nem jó ez így h a kiszemeltek (meg mi is :lol: ) nyugtalankodnak. ha meg a fifa/uefa (nem tudom melyik) nem fogadja el a cuccost akkor még a CAS is ül majd rajta pár hónapot...
A 90 napos határidőről hallottam, kérdés, hogy annak le kell-e telnie, vagy ha beadják korábban a fellebbezés, már fog-e vizsgálódni a FIFA. Viszont ez a 90 nap önmagában rosszul hangzik, mert nincs ennyi idő tisztázni mindent, sőt, hol van az még a mindentől, hogy beadnak egy fellebbezést... Mire megvizsgálják, netán elutasítják, majd lehet fordulni a CAS-hoz, és ők is vizsgálódnak, addigra nemhogy vége lesz a nyárnak, de 2015-öt írunk majd. :D Most pont olyan időszaka van a klubnak, hogy nem hozhatunk fel Adamákat meg 18 éves Bagnackot, mert nincsenek még azon a szinten. 2 és fél (Masch) védővel meg nem állhatunk ki a következő szezonra. Lesz izgalom bőven :mrgreen:

Egyébként az igazolásokkal kapcsolatban nekem az a meglátásom, hogy nem erősíteném addig a támadósort, még egy klasszis Marco Reussal sem, ameddig nem frissítettük a középpályát, persze mindenek előtt a védelmet. De kulcskérdés a középpálya is szerintem. Oda mondjuk lesz Rafinha, meg talán fel lehet hozni Denis Suárezt, de ők még nagyon fiatal és nem valami tapasztalt játékosok, ilyen nagy csapatban még nem nagyon jutottak szóhoz, berobbantani őket nem tartanám forradalmi ötletnek. 1 szó, mint 100, én középre is igazolnék, sőt, ha jön Kloppo, csakis kizárólag Gündogannal kézenfogva engedjék át a reptéren!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hank1ee 2014.04.15. 14:18:46-kor.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Leon
Director del Fútbol

2014.04.15. 14:03:48

Nagyon kéne,hogy megússzuk ezt vagy tiltsanak el csak a téli időszaktól mert a Barca a legújabb hírek szerint komolyan rámozdult Reusra (tudom,hogy védő kéne de akkor is :) ) és kifizetné a 35 milliós vételárát,a német pedig szívesen jönne! 8-[

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Grácies Messi!
visca el barca
Presidente del Barça

2014.04.15. 13:59:41

hank1ee írta:Fogalmatlanul kérdezném, hogy látott-e már napvilágot valamiféle újdonság a nyári kitiltással kapcsolatban? Nagyon érdekelne, hogy áll az ügy. :roll:
nem láttam sehol semmi újat. sztem bartoék lassan benyujtanak/benyujtottak minden papírt, vizsgálgatják, aztán majd csak lesz valami. gondolom ők is igyekeznének a dologgal, nem jó ez így h a kiszemeltek (meg mi is :lol: ) nyugtalankodnak. ha meg a fifa/uefa (nem tudom melyik) nem fogadja el a cuccost akkor még a CAS is ül majd rajta pár hónapot...
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2014.04.15. 13:49:37

Fogalmatlanul kérdezném, hogy látott-e már napvilágot valamiféle újdonság a nyári kitiltással kapcsolatban? Nagyon érdekelne, hogy áll az ügy. :roll:
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.04.15. 13:16:02

Rinku írta:
BarcafanTomee írta:nem a magasságokat kell nézni a védelemnél. A lényeg az összeszokottság!
De igenis kell nézni, mert ez is fontos szempont, csakúgy mint az összeszokottság, a higgadtság és a labdakezelés. De ha valaki csak 175 centi magas vagy nincs jó súlypontemelkedése, hogy várhatjuk el tőle, hogy a védőmunka egyik legfontosabb részét, a pontrúgások fejjel való elhárítását elvégezze? Sehogy. Igenis középső védőnek kell, hogy legyen valaki 185 centi magas, vagy ha nem is ér el ennyit, akkor legalább tudjon rendesen felugrani, mint annak idején Kocsis Sanyi. Létkérdés, ebben nem lehet engedni, kell valaki, aki nyurga és tudja használni a fejét, mind fizikailag, mind mentálisan.
Egyezek! Nem is az volt a mondani valóm, hogy nem számit egyáltalán a magasság. Az oké, hogy nézni kell, de nem úgy, hogy: te nem éred el a lécet akkor nem jöhetsz. Ahogy te is írtad, sok minden számit egy védőnél, magasság, rugók, helyezkedés, gyorsaság, összeszokottság stb.. Én csak azt akartam mondani, hogy én egy védelemnél az összeszokottságot tartom legfontosabbnak. Avval sok mindent lehet kompenzálni. De persze kell a magasság meg minden, csak nem kell annyira centizni, ahogy pár előttem szóló. Persze nagy előny lenne, ha magasak lennének végre a védőink és ezáltal levédekeznénk végre a magas labdákat.
Rinku
Director del Fútbol

2014.04.15. 12:53:40

BarcafanTomee írta:nem a magasságokat kell nézni a védelemnél. A lényeg az összeszokottság!
De igenis kell nézni, mert ez is fontos szempont, csakúgy mint az összeszokottság, a higgadtság és a labdakezelés. De ha valaki csak 175 centi magas vagy nincs jó súlypontemelkedése, hogy várhatjuk el tőle, hogy a védőmunka egyik legfontosabb részét, a pontrúgások fejjel való elhárítását elvégezze? Sehogy. Igenis középső védőnek kell, hogy legyen valaki 185 centi magas, vagy ha nem is ér el ennyit, akkor legalább tudjon rendesen felugrani, mint annak idején Kocsis Sanyi. Létkérdés, ebben nem lehet engedni, kell valaki, aki nyurga és tudja használni a fejét, mind fizikailag, mind mentálisan.
Football, bloody hell. /SAF/
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.04.15. 12:35:18

nem a magasságokat kell nézni a védelemnél. A lényeg az összeszokottság!
Amikor az Abidal-Puyol-Piqué-Alves védősorunk volt, stabil volt a védelmünk kevés gólt kaptunk (akármennyire is belejátszott a csapatvédekezés, letámadás). Ha megvan a stabil védősor és összeszokottság akkor mindjárt más a helyzet mint most. Az utóbbi években szinte meccsről meccsre más a védelem összetétele, különböző okok miatt.

Tehát a cél, stabil védőnégyes megteremtése! Alba-Piqué adott, esetleg Alves is maradhat, de kell még ide mondjuk, szivem szerint Hummels. És megvan a kezdő védelem. És ezt csak akkor bántani, ha muszáj. Mögélyük kell még egy középsővédőt igazolni, mondjuk Inigo. És ennyi ami a védelmet illeti.
csabimo
Capitá del Barça

2014.04.15. 12:33:42

Igen a 180 az jo.. Csak Alves- Mascherano-Alba közel sem annyi.. 3 törpe nem fér bele eccerre a kezdőbe, Alves még elfért anno Abidal Puyol Pique mellett.
Sanama
Llegenda del Barça

2014.04.15. 12:28:23

Írjátok itt a magasságot, mint problémát. Az,hogy ki milyen magas semmit nem jelent, sarkítva kicsit.

Busquets hiába 189cm magas,életében nem tudott fejelni.

Piatti 163(!!!!)cm, és remélem emlékeztek, hogy fejelt gólt Alvesről, aki laza 10 cm-el magasabb.

Csak 2 gyors példa volt. Nyilván számít valamennyit, de én Chinoval értek egyet. Ha egy védő már 180cm + , az szerintem bőven jó.

UI: ahhoz hogy fejelni tudjon, jól kell érkezni, ugrani kell,stb. Puyollal sose volt ilyen baj, pedig még 180 cm sincs.
Ráadásul ebbe a csapatba bedobnának két 190 magas játékost hátra, akik olyan sebességgel bírnak, mint Piqué és buktál mindent kb. Nem lenne olyan csatár nagyjából aki ne futná le őket.
Leon
Director del Fútbol

2014.04.15. 12:13:43

Én úgy tudom,hogy eladni lehet,de szerintem pont azért nem fognak senkit elküldeni mert nem hozhatunk senkit és az esetleges sérülések miatt elég meredek lenne ennél is kevesebb játékossal nekifutni még egy évnek. :?

L4wandowski

Grácies Messi!
Válasz küldése