Jézus ereje, mintha uborkaszezon lenne, úgy pörögtök itt az apró-cseprő dolgokon
Először is:
A labdarúgás egyik jellegzetessége, h ugyanazt a meccset, szituációt, játékost látva képesek vagyunk teljesen ellentétes véleményeket megfogalmazni, ahogy a példa is mutatja. Ezt a tényt fogadjátok el mindannyian és úgy próbáljatok kommunikálni egymással, mert ennek a személyeskedő hangvételnek sok teteje nincs. Legyetek szívesek mellőzni az egymással való foglalkozást és szorítkozzatok a topic témájára. Köszi
Aztán egy kis különbejáratú vélemény a srácról és az elhangzottakról.
Eleve a vita egyik alaphibája, ha olyanok is beszélgetnek, akik teljesen máshogy közelítik meg Neymart. A szezon eleje óta vannak, akik nagyon bele vannak lelkesedve a srácba és olyan szuperlatívuszokban beszélnek, h talán kicsit túlzó, meg talán spórolni kéne a nagy jelzőkkel, amíg tényleg varázsolni fog majd. (Mert sztem fog.)
A másik opcióba tartoznak azok, akik egy szimpla játékosként kezelik és a saját értékrendjük, illetve az egyéni igazolásfilozófiájuk (értsd pl. : azért igazoltuk, h rúgja a gólokat...) alapján lehúzzák esetleg, ami nemtetszést vált ki.
Nos, utóbbi esetre annyit mondanék, h valószínűtlennek gondolom, h bárki is bratyizik a vezetőkkel, így rohadtul nem tudhatjuk, h mi a konkrét elvárás tőle a pályán. Amíg ez így van, kicsit cinkesnek gondolom számon kérni rajta azt, amit mindösszesen mi magunk látunk bele.
Jó példa ez a góllövés, ami már Pedro-nál, Alexis-nél is előjött sokszor, h egy csatár lőjön gólt.
Pedig asszem tudhatjuk, h ez a BARCA, így sok más csapattal ellentétben itt a filozófia alapja az, h tartsd meg a labdát. Ez persze nem azt jelenti, h nem szabad gólhelyzetbe kerülni és berúgni, de hiába elvárás, h akkor is forduljon rá a 2-3 védőre, mert csatááááárrr. Az alkalmazott egyéni taktika ismerete nélkül könnyen előfordulhat, h bele van verve a fejükbe, h rúgj gólt, ha úgy van, de felesleges kockázatot ne vállalj, inkább vegyük vissza, de mi támadjunk tovább. Sokszor előfordul, h az ember a fejét fogja, h úristen én ezt vittem volna bele ezerrel, de a srácunk meg inkább a tutira megy. Lehet, h ő inkább azt csinálja, amit az edző kér és nem azt, amit a fotelszurkoló (legyen akármilyen Mennyei focimúltja) tenne.
Túl hosszúra nem akarom venni, h még bevállalható terjedelmű legyen, így rátérek a kis brazilra
Igazából eddig felülmúlja a várakozásaimat, mert eléggé fáztam tőle eleinte, h súlytalan lesz még egy ideig. Ehhez képest sokkal jobban szállt be a csapatba a madárcsontú koma. Igyekszik színezni a játékot, amiért hálás lehet a közönség, leginkább azért, mert nem hal bele a szépségbe azért. Márpedig ez egy másik félelmem volt, h itt nekiáll majd flikk-flakkolni a maga szórakoztatására, aztán nagyobb lesz a füstje, mint a lángja. Ehhez képest igen agilis a meccsek nagy részén, próbál minél gyakrabban részt venni a játékban és hasznossá tenni magát. A mentalitására nem lehet panasz, ami egy nagy jó pont, tudva, h a keret nagy részének ilyen jellegű gondjai azért akadtak(-akadnak) bőven az utóbbi időben. Oké, h újoncnál ez alap, de azért akkor is pozitívumként veszem.
Maga a játéka mint mondtam, kellemes meglepetés számomra, de azért egyelőre nem csorog a nyálam miatta

Bőven van még hova fejlődnie, de nem is 3 hónap alatt kell megváltania a világot, miután valszeg hosszabb távú befektetésként számolunk vele. Éppen ezért sem annyira sokkolt engem le az ára. Hogyha ilyen szellemben tolja továbbra is és még inkább fejlődik, akklimatizálódik, elkerülik a sérülések, pár év múlva röhögve gondolunk majd arra az 57 méterre... Egyelőre ez a jövő zenéje, de tényleg nagyon ígéretes, amit csinál.
Apropó, sérülések. Elég durva azt látni, amit művelnek vele a meccsek során. Nem sokszor van rá példa, h ennyire faragjanak valakit folyamat szinten, ráadásul úgy, h egy másik kontinensről éppen beesett a ligákba, tehát még csak azt sem lehet mondani, h tett érte... Félő, h ha nem is tudnak alávágni egy-egy komolyabbat, akkor is a sok kicsi sokra megy majd. Remélem nem így lesz, de azért nem lehet kellemes, amit kap. És igen, sokszor előfordul, h úgymond felrúgatja magát, de az esetek zömében elég pokróc módon bánnak vele alapból. Így egy füst alatt előny és hátrány is, h sok sárga jön be róla. Mentálisan nagyon egyben kell lennie, h ezt bírja cérnával, mert tényleg minden meccsen kapja a jóságot... Ezt mondjuk nem előnyként fogom fel vele kapcsolatban, h kisárgáz meccsenként 2-3-4 embert, mert ugyan jó a csapatnak és jelzi, h mennyire agilis, de azért nem túl üdítő látvány ez a képzőművészet vele szemben...
Egy szó, mint száz, van hova javulnia, bőven kell még fejlődnie, h igazolja a potenciálját, de azt nem hiszem, h rá lehetne sütni, h haszontalan és nincs előnyére a csapatnak. És ez még csak jobb lesz sztem idővel. Sztem célszerű lenne további türelemmel lenni vele a mardosás helyett, ugyanakkor túlságosan magas piedesztálra sem szabad emelni még, mert ahhoz is talán még korán van, h elaléjunk, ha csak ránéz a labdára
Köszönöm a figyelmet