Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2012.07.29. 02:07:40

Castiel írta:http://barcanoticias.blog.hu/2012/07/28 ... ore4683082
Úgy látszik csak nálunk unjuk ezt a Martinez ügyet... Spanyolországban nagyon rá vannak állva erre...
most éppen 49 olyan játékost szedtek össze aki megoldás lehet a klub számára...
Hagyni kéne már a búsba ezt a martinez dolgot... örülnék nagyon ha jönne, de aki nem akar jönni, azt hagyjuk...
kétség kívül lenne még alternatíva martínezen kívül, de a mundonak se kéne hülyeségeket írosgatni csak azért, mert újdonsággal nem tudnak szolgálni se martínezzel, se mással kapcsolatban. escude, denilson, koscielny...ez most kb olyan volt, mintha football managerbe beállították volna a posztot feltételnek keresésbe, meg, hogy kb. dárdainál jobb player legyen, és akit kihozott azt kiírták.
Castiel
Capitá del Barça

2012.07.28. 17:34:30

http://barcanoticias.blog.hu/2012/07/28 ... ore4683082
Úgy látszik csak nálunk unjuk ezt a Martinez ügyet... Spanyolországban nagyon rá vannak állva erre...
most éppen 49 olyan játékost szedtek össze aki megoldás lehet a klub számára...
Hagyni kéne már a búsba ezt a martinez dolgot... örülnék nagyon ha jönne, de aki nem akar jönni, azt hagyjuk...
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
sura
Jugador d'estrella

2012.07.26. 10:12:56

JDS játékára az volt a meccsen a jellemző, hogy ha megjátszott (néha elvesztett) egy labdát, mindig rápihent és elfelejtett visszazárkózni. Ezért tudták szabadon a kontrát ráhozni a védelemre. Nem vkp!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.25. 16:03:44

barca99 írta:
Most nem teljesen értünk egyet, szerintem Busquets cseréjének pont jó Dos Santos. Keita nem volt az, legalábbis az utóbbi időben nem.

Már leírtam korábban is, szóval ismétlem önmagam (bár tegnap nekem ismét bizonyított Jonathan). Van esze ahhoz a poszthoz, jól köti össze a védelmet és a középpályát, tegnap jó helyezkedéssel több labdát is visszaszerzett, a játéka közelebb van Busquets-hez mint Keita-hoz. Itt nyerünk Keitához képest. Fizikailag nyilván bukunk, írtam is anno, hogy Keita fizikai ereje jól jött a keretnek. Nyilván lesz olyan szituáció, amikor nagyon kellene egy fizikailag erős játékos, talán komoly meccs is megy el ezen. Összességében mégis úgy gondolom most, hogy JdS-szal előrébb vagyunk.
Amit írtál teljesen rendben van, ezt valóban tudja dos Santos, de pont amit említesz is, hogy fizikailag gyengébb, nekem ez "vesszőparipám" vele kapcsolatban.Keita tudta ezzel is szélesíteni a taktikai repertoárt, nem hiába akár fontos meccseken, akár veszélyes ellenfél ellen játszott, szükség volt az agilitására, pontrúgásoknál a fejelő készségére.Így se vagyunk egy égimeszelő csapat, s érzésem szerint egy jól fejelő, fizikailag erős emberre szükségünk lenne.

A játéka szerintem is jó, s fontos hogy rajta nem látszódnak a nagyképűség jelei mint a tesóján, de keret mélységet tekintve, taktikai repertoárt tekintve, nem jutunk vele előrébb szerintem.Ezért tartom Romeut a legjobb megoldásnak, rendszert ismeri lenne benne bizonyítási vágy bőven, lehet szervezőképességei gyengébbek mint Dos Santosnak, de jól fejel, erős, s azért a labdával sem ügyetlen s emlékeim szerint a B csapatban középhátvéd is volt, sőt emlékszem egyszer a Sevilla ellen játszottunk talán kupameccs volt, s akkor is hátvéd volt, s teljesen rendben lehozta.
Kép
Kép
Kép
K900
Jugador d'estrella

2012.07.25. 16:00:40

Gareth Tello írta:
És ez azon múlik, hogy mennyire ismert? :-k
Azon is múlik sztem, mert Masc legalább már egy nagy klubban (vagy rangosabban) játszott, az előtt hogy a csapathoz került volna.Nem akarok nagyon idézgetni,de majd megteszi más helyettem úgy is, ahogy itt egy-két ember szavajárása elvén megfogalmazva a brazil liga az most kicsit "bohóc" liga vagyis...sajnos ez van . :evil: Bár én ezt túlzónak tartom, de sajnos a selecao bajnokság az most egy kicsit tényleg gyenge.Ezt én is elismerem, pedig én selecao fan vagyok már 98-óta. :?
A hozzászólást 9 alkalommal szerkesztették, utoljára K900 2012.07.26. 11:32:13-kor.
Horthy Gabi:"Madridban akkor szokták a legtöbb kávét főzni, hogyha a barcelona ott jár."
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.25. 15:55:00

atyavilág mekkora fantasy football megy itt megint... olyan neveket írtok ami már a vicc kategória... ezeket még sebők vili is megeszi reggelire.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.07.25. 15:48:39

K900 írta:Casemirot sokkan dicsérik, bár én még nem láttam játszani, de attól még lehet hogy jó játékos.Csak az a baj vele, hogy egyáltalán nem biztos, hogy kh poszton is beválna mint pl.(Masch), mivel még nincs olyan ismert sem mint pl.Romeu vagy Martinez. :wink:
És ez azon múlik, hogy mennyire ismert? :-k
K900
Jugador d'estrella

2012.07.25. 15:44:22

Fofana írta: 2. Casemiro (Fc Sao Paulo): 182cm magas, fő posztja vkp, mellékposztja kh. 22 éves brazil válogatott. Brazilként minden bizonnyal kreatív és sokoldalú. Min. 15M-ba kerülne szerintem, de egyáltalán nem biztos, hogy hajlandóak eladni. Minimális a kockázata, mert szinte garantáltan emelkedni fog az ára-értéke, ha nem válna be, akkor is jó pénzért tovább lehetne adni.
Romeu garantáltan megszerezhető, egy nagyágyú túl drága lenne ahhoz, hogy megérje kockáztatni (Ibra sem azért nem vált be, mert az derült ki róla, hogy mégsem tud focizni).
[/list]
Casemirot sokkan dicsérik, bár én még nem láttam játszani, de attól még lehet hogy jó játékos.Csak az a baj vele, hogy egyáltalán nem biztos, hogy kh poszton is beválna mint pl.(Masch). :wink: Egyébként pedig ha jól tudom, most a Sao Paulo játékosa a srác. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára K900 2012.07.25. 15:48:51-kor.
Horthy Gabi:"Madridban akkor szokták a legtöbb kávét főzni, hogyha a barcelona ott jár."
barca99
Llegenda del Barça

2012.07.25. 15:24:35

Bob_Marley írta:Tökéletesen egyet értek.Hiába volt tegnap szerintem a többiek közül kiemelkedő Dos Santos és adott remek labdákat, de pont nem ilyen emberre lenne szükségünk, hanem ahogy írtad is egy dolgozós, brusztolós, fizikailag jól felépített emberre, aki jól fejel nem nyomják el.S ezeknek Dos Santos nem felel meg, s nekem is ezzel van vele a legnagyobb bajom, ott rotálás szempontjából még kellene egy emberke.Szerintem is Bartra hátra jó megoldás még, de védekezőbb középpályásnak egy "dinamó" kellene, mert a kicsi Do Santos oda kevés.
Most nem teljesen értünk egyet, szerintem Busquets cseréjének pont jó Dos Santos. Keita nem volt az, legalábbis az utóbbi időben nem.

Már leírtam korábban is, szóval ismétlem önmagam (bár tegnap nekem ismét bizonyított Jonathan). Van esze ahhoz a poszthoz, jól köti össze a védelmet és a középpályát, tegnap jó helyezkedéssel több labdát is visszaszerzett, a játéka közelebb van Busquets-hez mint Keita-hoz. Itt nyerünk Keitához képest. Fizikailag nyilván bukunk, írtam is anno, hogy Keita fizikai ereje jól jött a keretnek. Nyilván lesz olyan szituáció, amikor nagyon kellene egy fizikailag erős játékos, talán komoly meccs is megy el ezen. Összességében mégis úgy gondolom most, hogy JdS-szal előrébb vagyunk.
Fofana
Barça B

2012.07.25. 15:17:34

Szerintem a kh és vkp poszt a legkényesebbek a Barcában. Attól eltekintve, hogy korlátozott mennyiségű pénz áll rendelkezésre, azért is nagyon meg kell gondolni, kit igazolnak, mert lehet, hogy egy ezeken a posztokon amúgy jó játékos nem lesz képes alkalmazkodni a csapat stílusához. Erre már több példa is akadt az elmúlt években.
Mascheranót kimondottan vkp-nak szánták, mégis kh-ként alkotott igazán maradandót.
Csigrinszkij nem vált be, de lehet, hogy amúgy minőségi játékos, különben a képességeit tökéletesen ismerő Sahtyar nem vette volna vissza 15M-ért. (Hacsak nem volt a szerződésében ilyen áron visszavételi kötelezettség, ha a Barca mégsem tart rá igényt. Mellesleg ilyen vásárlási feltételre minden kétes igazolásnál szükség lehetne.)
Keita vitathatatlan képességei ellenére szerintem nem passzolt a játékrendszerbe, ezért játszott viszonylag keveset, bár mindig mindenki elismerte a játéktudását.
Hajdanán azért Abidalt hozták jh-be, mert ő magas (187cm), jól fejelő játékos, aki kh-ként is remekül megállja a helyét. Amikor a csapat (akár mérkőzés közben) átáll a háromvédős rendszerre, akkor a szélső védőknek is meg kell állni a helyüket a levegőben. Jordi Alba remek játékos, de a levegőben nem pótolhatja Abit (JA mindössze 170 cm). Már csak a pontrugások kivédekezése miatt is mindenképpen olyan vk-ban szabad gondolkodni, aki legalább 180 cm. Ha Mascherano az egyik kh, Puyol a másik (178cm, igaz ő külön kategória, nem szokták így sem lefejelni), akkor Busquets az egyetlen 180cm feletti a csapatban. (Emlékeztek arra, hogy a tavaszi vesztes El Clasicon Pepe a hosszúról fejelte le a labdát középre, és abból lett a góljuk? Őrá már nem jutott magas ember.) Csak olyan embert érdemes igazolni, aki legalább 180cm. Mivel ezen a poszton kirívóan sokoldalúnak kell lenni, már csak ezért is olyan ember kellene, aki kh-t is tud játszani. Teljesen felesleges kockázat komoly pénzért olyan játékost megvenni, aki "csak" jó vkp. (Pl. M' Vila kb. 20M-ért) Én a következőket favorizálnám:
1. Oriol Romeu: 182cm, 10M-ért visszavásárlási opciónk van rá, fő posztja vkp, mellékposztja kh, jól ismeri a csapat stílusát, szerzett ősszel angliai tapasztalatokat. Nekem úgy rémlik, valami Pique nevű fickónál ez már egész jól bevált.
2. Casemiro (Fc Sao Paulo): 182cm magas, fő posztja vkp, mellékposztja kh. 22 éves brazil válogatott. Brazilként minden bizonnyal kreatív és sokoldalú. Min. 15M-ba kerülne szerintem, de egyáltalán nem biztos, hogy hajlandóak eladni. Minimális a kockázata, mert szinte garantáltan emelkedni fog az ára-értéke, ha nem válna be, akkor is jó pénzért tovább lehetne adni.
Romeu garantáltan megszerezhető, egy nagyágyú túl drága lenne ahhoz, hogy megérje kockáztatni (Ibra sem azért nem vált be, mert az derült ki róla, hogy mégsem tud focizni).
Bocs a hosszadalmas terjedelemért. :) [/list]
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.25. 15:08:28

sura írta:
JDS abszolut nem győzött meg. De nem is irányító hiányzik, hanem dolgozós - ha Masche marad védő. Sergio egyedül...Viszont Bartra védőtartalékként megnyugtatónak látszik.
Tökéletesen egyet értek.Hiába volt tegnap szerintem a többiek közül kiemelkedő Dos Santos és adott remek labdákat, de pont nem ilyen emberre lenne szükségünk, hanem ahogy írtad is egy dolgozós, brusztolós, fizikailag jól felépített emberre, aki jól fejel nem nyomják el.S ezeknek Dos Santos nem felel meg, s nekem is ezzel van vele a legnagyobb bajom, ott rotálás szempontjából még kellene egy emberke.Szerintem is Bartra hátra jó megoldás még, de védekezőbb középpályásnak egy "dinamó" kellene, mert a kicsi Do Santos oda kevés.
Kép
Kép
Kép
sura
Jugador d'estrella

2012.07.25. 14:43:57

[quote="miihii"][quote="sura"]A tegnap látottak alapján csatár és védő igazolása nélkül neki lehet menni a bajnokságnak. A legnagyobb minőségi űr középpályán van, hacsak a B-hez igazolt, tegnap még nem szereplők közül nincs valaki, aki jó labdaszerző és nem is adja el a labdáit.[/quote]

Minőségi űr a középpályán?Xavi,Ini,Fab,Thiago,JDS neve mond vmit? :D Minek egy 5-6. számú kp,amikor eleve a védelmet akartuk megerősíteni,amiből most az egyik tartalékos kidőlt fél évre?[/quote]

JDS abszolut nem győzött meg. De nem is irányító hiányzik, hanem dolgozós - ha Masche marad védő. Sergio egyedül...Viszont Bartra védőtartalékként megnyugtatónak látszik.
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2012.07.25. 14:24:32

Én továbbra is tartom, hogy kell egy középhátvéd! Tőlem lehet ingyen, valami öreg róka, aki visz egy kis rutint a padra, és elfogadja, hogy ritkán kap szerepet, de kell! S hogy miért? Nálam a Masc - Piqué kettős a kezdő. cserének középhátvédként egy rutinos, öreg rókánk van: Puyol. Na azért ő elég sérülékeny, ráadásul ,ha túlterheljük ezeket a játékosokat, akkor az a tavaszi meccsekre jöhet ki. Ha meg nem igazolunk, akkor a kupát, amolyan Arsenalosan bízzuk rá a fiatalokra. Akkor talán elég a 3 védő, plusz legalább a fiatal hátvédeink is bizonyíthatnak
daffy
Madridista

2012.07.25. 13:41:33

K900 írta:Nem tudom hogy szóba került a neve a fórumon, de ha jól hallottam akkor ő is tud játszani kh-t.Valaki hallott már róla???Mert én csak youtubeon láttam játszani,valamit biztosan tudhat hogyha a Real és az Arsenal is figyeli.Sztem sokkal olcsóbb lehet, mint pl.ez a Martinez gyerek.:D

Maxime Gonalons:
ha a real és az arsenal is figyeli,akkor nem biztos,hogy sokkal olcsóbb. egyébként 1(!) szezonban vont kezdő eddig a francia ligában. ennyi tapasztalata szerintem a "b" keretből akár kinek van és ők tényleg olcsóbbak,mint martinez
K900
Jugador d'estrella

2012.07.25. 13:35:58

Nem tudom hogy szóba került a neve a fórumon, de ha jól hallottam akkor ő is tud játszani kh-t.Valaki hallott már róla???Mert én csak youtubeon láttam játszani,valamit biztosan tudhat hogyha a Real és az Arsenal is figyeli.Sztem sokkal olcsóbb lehet, mint pl.ez a Martinez gyerek.:D

Maxime Gonalons:

Kép
Mikaos
Director del Fútbol

2012.07.25. 12:50:17

Teljesen késznek érzem a keretet. Nem látom Javi Martinez helyét, vagy más fiatal középhátvéd / vkp lehetőségeit.
Dos Santos szerintem lehet Busquets váltóembere, és a vkp poszt rendben is van - főleg, ha figyelembe veszem, hogy Mascherano is simán eljátszik azon a poszton.

Puyol, Piqué, Mascherano + a 2 fiatal bőven elég a középhátvéd posztra.
Maximum egy ingyen igazolható, rutinos védőt tudnék elképzelni vésztartaléknak, de egy tehetséges fiatal játékos csak felesleges versenyhelyzetet teremtene az amúgy is fiatal Piqué, és a korántsem öreg Mascherano mellé. Illetve valamikor a mi fiataljainknak is kell játékidőt kapniuk.
Attika 25
Capitá del Barça

2012.07.25. 11:58:48

Ha nem út be a gebasz akkor tényleg jók vagyunk így. De láthatjuk, hogy semmi extra nem kell ahoz, hogy valaki hónapokra kiessen (Muniesa), onnantól meg tényleg csak a bizakodás marad, hogy ne mondjuk márciusban történjen ez meg vagy éppen a Real elleni meccs környékén. Puyol-nál meg ugye ez a veszély már fokozottan benne van sajnos. Myilván minden szir-'mit is' ? ne vegyünk meg azért, hogy jöjjön ember, de ha tudunk olyat aki azért megszerezhető és képes egy jó teljesitményre (még ha csak 2 évig is, mert már idősebb) akkor szerintem nem ártana.
barca99
Llegenda del Barça

2012.07.25. 11:28:02

Attika 25 írta:Szerintem meg védő most már mindenképp kell. Ne induljunk ki egy felkészülési meccsből egy a bundesben éppen bentmaradt csapat ellen.
Én már ebben sem vagyok biztos. Piqué gyakorlatilag hiba nélkül hozta le az Eb-t, remélhetőleg megtalálja a klasszis formáját. Mascheranoval párban ők lehetnek a védelem oszlopai, Puyol pedig ott van stabil helyettesnek bármelyikük helyett. Két posztra három ember, és most még feltételezhetjük, hogy bármelyik páros áll össze a hármasból, a védelem megbízható lesz. Emellett lesz ott Bartra, aki úgy tűnik arra elég lesz, hogy a simának ígérkező meccsekre beugorjon, hogy lehessen pihentetni. Szerintem ez most optimális, a minőség mellett jut elég perc mindenkinek. Aztán még maradhat Fontás is, két posztra öt ember elég kell, hogy legyen.

Ha jönne valaki (és mondjuk Fontás távozna), akkor is kb. negyedik lenne a sorban, és Bartra kapna kevesebb lehetőséget. Arról nem is beszélve, hogy kinek fekszik egy olyan rendszer, amiben könnyen ki lehetsz szolgáltatva, van mögötted kb. negyven méternyi üres terület, és a labdát kihozni kell a veszélyes zónából, nem kibikázni.
Castiel
Capitá del Barça

2012.07.25. 11:21:30

Zibra16 írta:
S.Agüero írta:Több helyen olvastam, hogy a Milan érdeklődött Alexisért, de már ezt egyből elutasítottuk. :)

Amúgy szerintem már nagyobb igazolásunk nem lesz. Maximum veszünk egy univerzális játékost középre olcsón, aki ilyen csere szintű és ennyi. :)
Ilyenkor augusztus környékén már nem szoktunk világklasszisokat venni. :P
Viszont, ha most nem, akkor télen várható a "kisebb" igazolás.
Úgy emlékszem, hogy Mascherano is augusztusban érkezett nem ? :D
Nagy kaliberű játékosokat már nehéz úgy igazolni ilyenkor, hogy az hipp-hopp meglegyen... ha csak nem fizeted ki érte a a 2-3x-át mint amennyi a reális ára...és nekünk nincs ennyi pénzünk
Mascherano tárgyalásai már előbb elkezdődtek a Pool visszalépett, stb, azért húzódott el addig a szerződtetése...
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
Zibra16
Jugador del Barça

2012.07.25. 10:41:20

S.Agüero írta:Több helyen olvastam, hogy a Milan érdeklődött Alexisért, de már ezt egyből elutasítottuk. :)

Amúgy szerintem már nagyobb igazolásunk nem lesz. Maximum veszünk egy univerzális játékost középre olcsón, aki ilyen csere szintű és ennyi. :)
Úgy emlékszem, hogy Mascherano is augusztusban érkezett nem ? :D
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.07.25. 10:29:02

miihii írta:Minőségi űr a középpályán?Xavi,Ini,Fab,Thiago,JDS neve mond vmit? :D Minek egy 5-6. számú kp,amikor eleve a védelmet akartuk megerősíteni,amiből most az egyik tartalékos kidőlt fél évre?
Én kezdem úgy érezni, hogy már nem kell senki. Azért valljuk JdS még sosem játszott ilyen jól, rendkívül jól irányította a csapatot, míg Bartra szintén nagyon hasznos és megbízható volt. Sztem megvagyunk.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Attika 25
Capitá del Barça

2012.07.25. 09:57:40

Szerintem meg védő most már mindenképp kell. Ne induljunk ki egy felkészülési meccsből egy a bundesben éppen bentmaradt csapat ellen.
miihii
KHAL

2012.07.25. 09:44:25

sura írta:A tegnap látottak alapján csatár és védő igazolása nélkül neki lehet menni a bajnokságnak. A legnagyobb minőségi űr középpályán van, hacsak a B-hez igazolt, tegnap még nem szereplők közül nincs valaki, aki jó labdaszerző és nem is adja el a labdáit.
Minőségi űr a középpályán?Xavi,Ini,Fab,Thiago,JDS neve mond vmit? :D Minek egy 5-6. számú kp,amikor eleve a védelmet akartuk megerősíteni,amiből most az egyik tartalékos kidőlt fél évre?
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
sura
Jugador d'estrella

2012.07.25. 06:27:44

A tegnap látottak alapján csatár és védő igazolása nélkül neki lehet menni a bajnokságnak. A legnagyobb minőségi űr középpályán van, hacsak a B-hez igazolt, tegnap még nem szereplők közül nincs valaki, aki jó labdaszerző és nem is adja el a labdáit.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.07.25. 01:34:50

Több helyen olvastam, hogy a Milan érdeklődött Alexisért, de már ezt egyből elutasítottuk. :)

Válasz küldése