Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
Kash
Entrenador del Barça

2012.04.25. 18:59:56

fanbarca írta:Talán, sőt biztos, hogy maradnia kell Pepnek. Még 1 évet, szükség van rá, tisztába kell tenni a csapatot. Kell egy pár játékos távozása/érkezése, de remélem jövőre meglesznek a címek ismét. Jó lenne a 3-3-4es felállást hanyagolnia. :D Hajrá Pep!
Egyetértek. Pár napja még búcsúztattam, ám mostmár másképp gondolom. Úgy érzem, ha marad még 1 évet, akkor ismét megnyerünk mindent.
Kép
fanbarca
Entrenador del Barça

2012.04.25. 18:58:13

Talán, sőt biztos, hogy maradnia kell Pepnek. Még 1 évet, szükség van rá, tisztába kell tenni a csapatot. Kell egy pár játékos távozása/érkezése, de remélem jövőre meglesznek a címek ismét. Jó lenne a 3-3-4es felállást hanyagolnia. :D Hajrá Pep!
més que un club
MR. TROMORT777

2012.04.25. 18:34:58

Piquenbauer írta:Lehet furcsa lesz amit most mondok, de szerintem ennek a hétnek, és egyben ennek a két kudarcnak köszönhetjük azt, hogy Pep hosszabbítani fog.
Kell ennél nagyobb motiváció, minthogy két sorozatban is visszavezesd a csúcsra a csapatodat? Nem hiszem.
Nem mellesleg pedig sztem Messit biztosan nagyon megviselte a kihagyott tizi (vmiért szinte mindig a legnagyobbak hibáznak sajna), és ha Guardiola is távozna, akkor az teljesen padlóra küldhetné Leót (ez persze csak az én meglátásom.)

A tegnap esti mérkőzéssel kapcsolatban pedig csak annyit, büszke vagyok a csapatra. Úgy érzem a játékosok mindent megtettek a továbbjutásért, és ez most csak erre volt elég. Úgy érzem, emelt fővel távoztunk a sorozattól...

Jövőre pedig újra neki vágunk minden sorozatnak, Guardiolával a kispadon!

Visca el Barca!
Teljes mértékben egyetértek! Pontosan ezért bízok én is abban, hogy maradni fog!
Szerintem Pep zseniális edző, és talán más edző is sikeres lenne egy ilyen csapattal, de nem ennyire. Taktikailag vannak hiányosságai, bár szerintem ez a szisztéma amit akalmaz, és ahogy alkalmazza az ellenálhatatlan, ha pontos. De a legfőbb erénye szerintem a mentalitása, ahogy ezeket a játékosokat feltudja tüzelni. Idén is megvolt a tűz, csak egy kicsit elkényelmesedett csapatban, akit az előző évek szerencséje idén messze elkerült. De a játékosok akarták, ez nagyon jól látszott tegnap is! És ha akarás van, akkor minden van. Ezek a játékosok és maga Pep is, folyamat sikerre éheznek, és ez megnyugtató.

Nekem nagy kedvencem lett Pep, én hiszek benne töretlenül. Remélem marad és jövőre is megmutatja mire is képes :)
messideco
Presidente del Barça

2012.04.25. 17:38:06

Körbepasszolgatták a tizenhatost kb.
Zsoltinak igaza van, radikális a szemlélete, de nagyrészével egyetértek.
Kép
"And my heart will leave you never."
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2012.04.25. 17:33:28

Szia Dudu!
Szeretném megkérdezni, hogy mi volt ebben a fociban olyan hű de gyönyörű??
Az, hogy ötlettelenül passzolgattak percekig a Chelsea térfelén, aztán ha blokkoltak a kékek, kezdték újból???

Pepnek maradnia kell, de jó lenne, ha kinőné a kliséit..
Nem kell a Barcából katalán válogatottat csinálni, se nem erőltetni a 3-4-3-t, ami halva született ötlet...+ kell egy center a csapatba, Messit meg vissza a szélére!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zsolti 2012.04.25. 17:39:37-kor.
dudu0209
Barça B

2012.04.25. 17:00:55

Pepnek maradnia kell és maradni is fog! Bár személyesen nyilván nem ismerem, de az látszik, hogy a foci és a Barca az élete. A csapatnak pedig pont ilyen emberekre van szüksége. Nem olyanokra, akik a pénzért mennek fel a pályára, hanem azért mert a foci az életük. Ez a csapat azért is korszakos, mert élvezettel játszanak, olyan magas színvonalon, mint talán még soha senki, és úgy mennek ki a pályára, mint gyerekkorukban az iskolaórák közti szünetben (már ailg várják, hogy ismét guruljon a laszti:)).
Persze Pepnek is megvannak a hibái (pl. 2-0-nál vissza kellett volna állni azonnal 4 védős rendszerre sztem), de kinek nem?!
A meccsről pedig annyit (bár ez másik topikhoz tartozik inkább), hogy sztem mind a 180 percre büszkén tekinthet vissza a csapat. Nem igazán értem azokat a hangokat, akik Barca korszak végéről beszélnek, meg szidják a csapat bizonyos tagjait. Szerintem gyönyörű focinak lehettünk szemtanúi, ÉS MI TETTÜK GYÖNYÖRŰVÉ.
Amikor pedig majd gyerekeim lesznek büszkén fogok beszélni erről a csapatról, mert amit véghezvittek, az "hallhatatlanná" tette őket a szememben.
És ezt a hallhatatlanságot saját maguknak és Pepnek köszönhetik!
tarich
Barça B

2012.04.25. 16:51:33

Éppen egy ilyen meccsen kellett volna kijönnie,hogy Pep mennyir jó edző...szerintem semmi extra, sosem kedveltem igazán, a csapat volt nagyon jó, de nem tud újat húzni, a kitalált taktikához ragaszkodik, bármit is csinál az ellenfél.
Piquenbauer
Jugador d'estrella

2012.04.25. 16:24:05

Lehet furcsa lesz amit most mondok, de szerintem ennek a hétnek, és egyben ennek a két kudarcnak köszönhetjük azt, hogy Pep hosszabbítani fog.
Kell ennél nagyobb motiváció, minthogy két sorozatban is visszavezesd a csúcsra a csapatodat? Nem hiszem.
Nem mellesleg pedig sztem Messit biztosan nagyon megviselte a kihagyott tizi (vmiért szinte mindig a legnagyobbak hibáznak sajna), és ha Guardiola is távozna, akkor az teljesen padlóra küldhetné Leót (ez persze csak az én meglátásom.)

A tegnap esti mérkőzéssel kapcsolatban pedig csak annyit, büszke vagyok a csapatra. Úgy érzem a játékosok mindent megtettek a továbbjutásért, és ez most csak erre volt elég. Úgy érzem, emelt fővel távoztunk a sorozattól...

Jövőre pedig újra neki vágunk minden sorozatnak, Guardiolával a kispadon!

Visca el Barca!
Messidona10
Entrenador del Barça

2012.04.25. 15:31:11

Zibra16 írta:Vagyis hozni kellene egy középcsatárt ?
Nem feltétlenül gondolom így. Én nagyon bízom Villában, és abban, hogy hátha kipróbálja őt középen. Azt, hogy egy 2 méteres izomembert oda előre igazoljon a csapat, szinte kizártnak tartom, éppen a mester miatt. Sánchez sem elveszett azon a poszton, meg ugye Villa. Velük egyedüli probléma a magasságuk, ami most úgy tűnik, hogy hiányzik, de nem tudom, mennyivel lenne jobb, ha ott valaki égimeszelő futkorászna.
barcami írta:Nagyon fájó ez a két címvesztés.
Nem mondanám címvesztésnek, hiszen az eddigi sikereket nem vehetik el, míg az idei sorozatokban nem született siker.
barcami
Jugador del Barça

2012.04.25. 15:18:05

Ez a kiesés kizárólag rossz szerencse számlájára írható, ha csak 1-2-vel többször törik fel a reteszt és esetleg a 11-es is bemegy akkor nincs miről beszélni.

Egyetértek miihii-vel, hogy a csapat kezdett erre a tavaszra nagyon elfáradni, főleg elől fogytunk el, Messi pedig még ment egy óriási etapot, de az utolsó 3 meccsen ő is csődöt mondott.
Az is nagy igazság volt, hogy az első félidőre mintha utolsónak tenné, még1x felpörgött a csapat, de az öltözőfolyosóról lőtt gól és a kihagyott 11-es betette a kaput.
A védelemben bár voltak hibák, de mindig összeállt valahogy és kevés góllal lehozták a szezont.
A többiek, nyilván taktikából is, tegnap már többet vállaltak, Messi tehermentesítésére, de ez már késő volt.
A szerencse nem volt velünk, és 1 jó kapus állt a Chelsea kapujában.

Nem tudom megmondani mit rontott el Pep, miazhogy egy Barca, a világ legjobb csapata feladja a bajnokságot? Elképzelhetetlen.
Akkor lehet menesztették volna, a bl 'eredménytelenséggel' tűzdelve, közös megegyezéssel.
Azt se felejstük el, hogy Pep-nek kulcsemberei estek ki elől-hátul, csak

Nagyon fájó ez a két címvesztés.
Zibra16
Jugador del Barça

2012.04.25. 14:42:42

Messidona10 írta:Írták páran, hogy nem fejel jól a csapat. Alapvetően igaz, bár vannak kivételek. Viszont azzal én nem értek egyet, hogy nem lőnek jól kapura távolról. Alvest hozom fel először példaként, aki korábban durrogtatott rendesen. Többnyire fölé mentek, de lettek ebből nagy gólok is. Xaviról pedig abszolút nem lehet azt állítani, hogy rosszul lőne kapura. Messi mint minden másban, ebben is nagyon jó. Sáncheznek vagy éppen Keitának is remek rúgótechnikája van.
Ami miatt ezt nem teszik, egészen biztos vagyok benne, hogy ez Guardiola taktikájának a része. Még az első szezonban jóval többször lőttek kapura, egyre fogynak ezek a kísérletek. Valamilyen szinten teljesen érthető, hiszen ha fölé vagy mellé megy a labda, akkor gyakorlatilag egy elpocsékolt támadás. Viszont a tegnapihoz hasonló szituációkban igenis többször kéne ezt tenni. Tegnap simán lehetett volna, hiszen a Chelsea kirúgásaiból mi lett? Szerintem 10-ből egyet tartottak meg, a többi pedig Mascheranónál landolt. Ezt is érdemes lenne átértékelni a nyáron, mint ahogyan a középcsatár-kérdést is.
Vagyis hozni kellene egy középcsatárt ?
Barcaádám
Capitá del Barça

2012.04.25. 14:33:57

Nem tudom ti hogy vagytok vele de engem egyre inkább bosszant, hogy vagy az ellenfelet dicséri vagy "az én csapatom tökéletes volt". Akkor miért nem lett meg a győzelem? Valami csak hibádzott..
A másik dolog hogy Pep kidolgozott egy rendszert ami nagyon működik nagyon eredményes, de ha mégsem jön be és jön egy Real-Chelsea típusú ellenfél akkor megáll a tudomány nincs más alternatíva.

A cserék.. azok is érdekesek, klasszikuson sokat várt és lehozta Xavit, tegnap meg lehozta az egyik legjobb Cuencat meg behozta Keitat.. nem volt igazán célravezető.

Kíváncsi vagyok mit tartogat a jövő-- :roll:
Kép

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."
Messidona10
Entrenador del Barça

2012.04.25. 14:00:55

Írták páran, hogy nem fejel jól a csapat. Alapvetően igaz, bár vannak kivételek. Viszont azzal én nem értek egyet, hogy nem lőnek jól kapura távolról. Alvest hozom fel először példaként, aki korábban durrogtatott rendesen. Többnyire fölé mentek, de lettek ebből nagy gólok is. Xaviról pedig abszolút nem lehet azt állítani, hogy rosszul lőne kapura. Messi mint minden másban, ebben is nagyon jó. Sáncheznek vagy éppen Keitának is remek rúgótechnikája van.
Ami miatt ezt nem teszik, egészen biztos vagyok benne, hogy ez Guardiola taktikájának a része. Még az első szezonban jóval többször lőttek kapura, egyre fogynak ezek a kísérletek. Valamilyen szinten teljesen érthető, hiszen ha fölé vagy mellé megy a labda, akkor gyakorlatilag egy elpocsékolt támadás. Viszont a tegnapihoz hasonló szituációkban igenis többször kéne ezt tenni. Tegnap simán lehetett volna, hiszen a Chelsea kirúgásaiból mi lett? Szerintem 10-ből egyet tartottak meg, a többi pedig Mascheranónál landolt. Ezt is érdemes lenne átértékelni a nyáron, mint ahogyan a középcsatár-kérdést is.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2012.04.25. 13:41:32

Subinho írta:lassan megtalálja minden csapat az ellenszert a világverő barcára, csak van, akik meg tudják csinálni, van aki nem. akik nem tömörülnek be, pedig jó csapatok, kapnak rendesen, lásd leverkusen. asszem jövőre ugyanez lesz a real, a milan, az inter, a cselszi, a Mu, stb. ellen.... mindenki látja, hogy ezt kell csinálni... erre ki kell találni valamit, különben jövőre még eddig sem jutunk!!! remélem marad Pep és ez lesz élete fő célja!!! más baj nincs, a többit megoldják a fiúk...
Ezt a célt már 2009-ben is kitűzhette volna magának és akkor nem zuhanunk ki rá 1 évre az Inter ellen. A tegnap sajnos a taktikai hiányosságok mellett az is látszott, hogy a Chelsea mentálisan sokkal erősebb, mint mi. Már Pep is lenyilatkozta párszor, hogy a játékosok hozzáállása, szíve, hite sokkal többet ér bármilyen taktikánál. És ezzel maximálisan egyetértek. Ha ez nem így lenne, akkor soha nem láthatnánk olyan csodákat, mint amit 2009-ben Londonban tettünk, vagy ami a tegnap este történt. A megfelelő motiváció a legfontosabb kulcs a sikerhez, és ezt Pep remekül adagolta a srácoknak. Az idénre viszont úgy érzem kicsit belőle is kiveszett a tűz.
Subinho
Director del Fútbol

2012.04.25. 13:11:05

lassan megtalálja minden csapat az ellenszert a világverő barcára, csak van, akik meg tudják csinálni, van aki nem. akik nem tömörülnek be, pedig jó csapatok, kapnak rendesen, lásd leverkusen. asszem jövőre ugyanez lesz a real, a milan, az inter, a cselszi, a Mu, stb. ellen.... mindenki látja, hogy ezt kell csinálni... erre ki kell találni valamit, különben jövőre még eddig sem jutunk!!! remélem marad Pep és ez lesz élete fő célja!!! más baj nincs, a többit megoldják a fiúk...
papek89
Jugador d'estrella

2012.04.25. 12:59:29

Ha marad meg lesz az új kihívás számára. Találjon ellenszert a betömörülő védelem ellen. Remélem marad, hisz a neve egybeforrt a Barcával. ( Nem mintha eddig nem lett volna :) )
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2012.04.25. 11:29:35

Zozzy, pont ezt mondom :)

Hogyha igy betömörülnek, akkor kell néhány lövés, mert akkor kijebb kell jönniük. Ésakkor jönnek a passzok újra. Muszáj variálni, mert igy csak tanácstalan oldalváltások voltak. Tudom, hogy ne mlehet átmenni három emberen. Legtöbbszőr :P
Kép
sura
Jugador d'estrella

2012.04.25. 11:15:49

Ha olyan csapatunk van, amely a kapu előtt nem jól fejel, ahol senki se tudja átlőni a betömörülő védelmet, amelyik nem használja a gyors kontratámadást, annak a játéka könnyen kiismerhető. Akkor tehetetlenek vele szemben, ha mindenki abszolut éles: gyors és pontos. Mint tavaly.
miihii
KHAL

2012.04.25. 11:10:17

Kalap1988 írta: Nincs itt válság, egy szellemi, lelki mélypontban vagyunk, de ezek a fiúk még mindig ugyanazok és képesek ugyanarra, amit elértek eddig.
Ezt én is így gondolom.
Egyszerűen túl hosszú lett az idei szezon már.Mióta Pep itt van,meg lehet nézni mennyivel több meccset nyomtunk le,mint bármely más csapat a világon.Eleve a felkészülési hercehurca,a sok sérülés rányomta a bélyegét az idényre. Az elmúlt 3 meccsen nekem nagyon úgy tűnt,h elfáradtunk.Fizikailag is,fejben is.Rengeteg apró hibával játszottunk és nagyon sok rossz döntést hoztunk,amit máskor simán csuklóból megoldunk.A mostani első félidőben megvolt a tűz,haraptak a srácok,még egyszer összeszedték magukat. Aztán gondolom mélyütésként érte őket,h megint benyeltünk egyet "az öltözőbe menet" és erre ráment még az a fáradtság,ami ismét felbukkant. Tehát én annak tudom be,h felőrölt minket az idény,de inkább az elmúlt pár év összesen.

Lehet mondani,h profik,meg ennyi pénzért ne legyen fáradt meg stb,de azért még emberek,korlátozott fizikai határokkal.Én nem tudok haragudni rájuk,amiért most nem jött ki a lépés,fentről már cs lefele vezet az út.Most tettünk egy lépést hátra,de egyáltalán nem kilátástalan,széteső játékkal.Ez az,ami miatt abszolút bízom bennük és hiszem,h újra képesek lesznek a srácok felülni a trónra,ahova valók. Csak nagyon jól jönne egy hosszabb pihenő,ami ugye jó néhányaknak az EB miatt nem adatik meg sajnos.Ők remélem kapnak bőven extra pihenőt és bőven később kapcsolódnak be a felkészülésbe.Inkább kicsit csússzanak majd Xaviék a bajnoki rajtnál,mint h kipukkadjanak félúton v ilyen fáradásos sérüléseket szenvedjenek el.

A lényeg az,h újult erővel belevágva,ismét képesek lehetünk felpörögni és nagy sikereket elérni.Nem érzem úgy,h egy korszaknak vége lenne,cs éppen nem lehet minden papsajt...
Jövőre ezzel a kudarcélménnyel gazdagodva,erősödve ismét elérhetjük a céljainkat,folytatódhat ez a csoda,amit átélhetünk.

Remélem Guardiolával a padon.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Sanama
Llegenda del Barça

2012.04.25. 11:07:49

Persze nem lenne ekkora a csalódottság,ha pl. 2hónap eltéréssel bukjuk a 2 kupát, csak ez így nagyon letaglózott sok embert,hogy 1hét sem telt el de oda a BL és a liga is.

Én megmondom őszintén, szerintem menni fog. Ez egy megérzés, én is kicsit tanácstalannak látom.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2012.04.25. 11:05:01

MQuC írta:Csak annyi kéne, hogy ilyenkor még többet futnak. A másik pedig, hogy eltelt a 60-70 perc ugy, hogy nem lőttünk kapura kb. Persze hogy nem félnek már.

Tudni lehet honnan kihez megy a labda. El kell lőni kétszer 20ról, mint Masch ,aztán harmadikra egy zseniális passz és gól.
a futómennyiséggel egyáltalán nem volt baj. első félidőben, amíg még a cselszi is gondolkodott abban, hogy esetleg átlépjék a felezőt, megvoltak a helyzeteink, viszonylag könnyen zavarba hozhatóak voltak.
de a második félidőben, amikor a 11es pont és a 16os között lévő területen 9!en védekeznek, mégis hova szeretnél te befutni? ezt légyszi ne magyarázd ki, mert tök fölösleges. válthatsz te ritmust, ha a passznak ami hozzád megy 3 emberen kell keresztül menni 5-6 méteren belül, ja, és akkor még ott van a nyakadon egy védő. és azért tegyük hozzá, hogy nem valamelyik spanyol középszar kiscsapat játékosai álltak előttük/mellettük..mindenütt..
épp az volt a baj, hogy ezzel próbálkoztak.
a lövéssel egyetértek.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Zozzy 5 2012.04.25. 11:12:57-kor.
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.04.25. 10:18:35

daffy írta:
csabooo írta:akármi is történt, én még adnék neki legalább egy évet...
ő dönt. én azért kételkedek a maradásában,mert tanácstalannak látom. nem nagyon jönnek be a húzásai,amikkel újítani próbál. most a 3 védős felállás is kudarcot vallott. megjegyzem,hogy egy ilyen kerettel ember legyen a talpán,aki radikális változást mer meghúzni,mert akkor több alapember is a padra kerül. nem lesz könnyű helyzete a következő szezon edzőjének,akár ki is legyen
Az idei húzásai valóban kevésbé jöttek be, de talán ebben benne volt az is, hogy standard játékosok sérültek meg, plusz Pique fejben gyengélkedett, akinek a jó játéka talán alapköve lehetne a 3-4-3-nak, hisz rá akarjuk építeni a jövő védelmét. Ez nem kifogás, persze, nem jött be minden, de fiatal, energikus, szerintem a nyáron át kell gondolnia a hogyan továbbot, konzultálhatna Cruyffal is, és akkor tényleg csak apró keretalakítással (védelemben) Pep újra a csúcsra vezetheti ezt a csapatot. Nincs itt válság, egy szellemi, lelki mélypontban vagyunk, de ezek a fiúk még mindig ugyanazok és képesek ugyanarra, amit elértek eddig. Ennek a sarokköve pedig akárhogy is próbálják tagadni a Pep-et nem szeretők, éppen ő a zseniális játékoskeret mellett. Más is nyert volna ezt-azt ezzel a kerettel, de nem hiszem, hogy ennyit, és biztos vagyok benne, hogy nem így, ilyen játékkal. Azt mondom maradjon!
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2012.04.25. 10:07:15

Csak annyi kéne, hogy ilyenkor még többet futnak. A másik pedig, hogy eltelt a 60-70 perc ugy, hogy nem lőttünk kapura kb. Persze hogy nem félnek már.

Tudni lehet honnan kihez megy a labda. El kell lőni kétszer 20ról, mint Masch ,aztán harmadikra egy zseniális passz és gól.
Kép
mahitoo
Entrenador del Barça

2012.04.25. 09:58:06

Szerintem is maradjon, de változnia kell neki is. Az Inter óta tudjuk mi az ellenszerünk, de azóta sem sikerült kidolgozni használható taktikát erre.Annyival jobbak vagyunk még mindig mindenkinél, hogy az nem igaz.Dugja össze a fejét pár haver kollégával, és kérje ki a segítségüket, vagy nem tudom.Gyakoroljunk másfajta támadásokat az edzéseken, a tikitaka már kevesebb gyakorlással is menne olyan szinten, ahogy kell.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
barcafan0911
Entrenador del Barça

2012.04.25. 09:49:27

Persze hogy maradnia kell! Nagy jövő áll előtte! :) Sztem ő az egyetlen aki most fejben rendbe tudja tenni a játékosokat! Sőt, kellet is ez a sok pofára esés így egymás után! Pep-nek eszébe jut honnan indultunk 2008-ban. Nyáron annyi lesz a teendője hogy bővíti a keretet és visszaadja a kezdeti lelkesedést a csapatnak! Újra lobogjon a tűz a szemeikben, tiszteljék még a legkisebb ellenfelet is, éreztessék a játékszenvedélyüket! :) Jó ez a csapat, csak hiányzik az + belőlük, ezt kell Pepnek visszaadnia!
A felhasználó nevemben a 0911 nem arra utal hogy terrorista vagyok. Csupán akkor születtem. :wink:
Válasz küldése