Thiagotól senki sincs elájulva. Hatalmas hype volt körülötte.
Ti miről beszéltek?
Az a hatalmas hype annyiból állt h hosszú idő után lesz egy középpályásunk, aki egész jól pótolhatja majd Xavit vagy/és Init.
Thiago játéka gyakorlatilag tökéletesen megegyezik Iniestáéval:
Jó labdatartás, remek gyors passzok, kombinációk, jó sebesség, gyakori megindulások és néha egy-egy hatalmas passz. A különbség talán az h Ini labdabiztosabb, míg Thiago gólratörőbb. De a labdabiztosság a korral jön, senki se várhatja el egy 21 évestől h mindig tökéletes legyen. 21 éves! Nálunk csak Messi miatt hiszi mindenki azt h 21 évesen valaki már a világ legjobbja kéne legyen. Jelenleg szerintem az egyik legtehetségesebb kp a világon a korcsoportjából.
Ha körülnézünk Európában, nem nagyon találunk hasonlóan jól teljesítő fiatal kpt. Angliában a "csodagyerekek" Cleverley, Wilshere, Ramsey előbi kettő sokat sérült és ha játszik se világmegváltó. Ramsey nem nagy szám. Németeknél tán Kroos, aki hasonló korú és jobban megy neki, de egy gyengébb bajnokságban/csapatban, a Realban Sahin olyan mintha ott se lenne. Biztos sok embert kihagyok, de ezek a leglátványosabb példák. Az osztogató középpályás poszt egy nagyon bonyolult poszt. Iniesta például emlékeim szerint kb 22 éves koráig gyakoratilag sose volt kezdő, mindig csere.
Statisztikák:
Ini: kb 2600 perc alatt 7 gól 8 gólpassz
Thiago:kb 2550 perc alatt 3 gól, 8 gólpassz
A statok se nagyon térnek el egymástól, az h Ini több gólt lő, az azért nem csoda, hiszen Thiagonak ez
AZ ELSŐ FELNŐTT SZEZONJA
Elégedettebb nem is lehetnék vele, hiszen nem annyira látványos a visszaesés a kp-n, ha hiányzik Ini. Thiagot bármikor be lehet rakni a kezdőbe és ugyan még soakt kell javulnia, de már is nagyon jó!
Ezért írtam már sokszor h kp semmiképp se kell és emiatt nem értem h mások mit vártak Thiagotól.
Azt h első felnőtt szezonjában lefocizza a pályáról a világ 2 legjobb középpályását?