recrea írta:Én is úgy gondolom, h teljesen kiöli a játékosokból az egyéni megoldásokat és improvizációt.
+
Eredményfocit, robotfocit játszunk.
Hétről hétre látom egyéni megoldások tárházát - amellett, hogy van egy bizonyos taktikai/stratégiai rend. Igenis, Messi-Xavi-Iniesta (minimum) minden meccsen képes valami egyéni, látványos megoldásra a szokásos ötletek mellett.
recrea írta:Azt felejtsük el, h Alexis olyan dolgokat fog művelni, mint a tavalyi videóiban. Ott sokszor kontrákra játszottak, gyakorlatilag végigszaladt a pályán, ez nálunk lehetetlen. Így viszont ezt bárki lehozza, kár volt 40 milliót adni érte.
...
Nézem Thiago játékát, összehasonlítva a videókkal, teljesen megszűnt az egyéni játéka, holott sztem R10-hez hasonló stílusa, technikája, tehetsége van, alig mer egy cselt megcsinálni, ha viszont csinál, mindig bejön.
Bizonyos posztokon nagyon veszélyes megcsinálni az 1-1-eket. Ez a poszt például az irányító középpálya területe, ahol egy labdavesztés azonnali kontra-, és gólveszéllyel párosul. A szélsőknek, mint Alexis-Cuenca-Villa-Pedro "meg van engedve" az 1-1, hiszen erre látunk példákat meccsről-meccsre. Más kérdés, hogy Villa-nak és Pedro-nak az utóbbi időben egyszer sem sikerült megoldania egy ilyen helyzetet - Cuenca alkalmazza ezeket, és láthatóan tetszik Pepnek (hiszen akkor nem játszatná). Úgy gondolom, hogy Alexis is fogja ezeket alkalmazni, mert az ellenfél 16-osának széleinél nem olyan kockázatos eladni a labdát.
recrea írta:
Ezenkívül nem használjuk a széleket, mindent középen akarunk megoldani, a szélről vissza passz vagy befelé tolom. Emlékeztek Ti a közelmúltból ilyen gólra, mint amit Cuenca meg Fabre hozott össze. Megtolom a védő mellet az alapvonal felé és beadom. Én egyre sem, pedig az összes meccset megnézem.
Valahol érthető, hogy nem erőltetjük a szélen való elfutást és beadást, mert őszintén: a 170cm-s Messi-től várni a fejes gólokat kissé merész ötlet. (És a ciki az volt, hogy a 2méteres Ibra-tól sem lehetett várni fejes gólokat, mert Messi kb. jobban érkezik és jobban fejel, mint a svéd).
De abban egyetértek, hogyan jobban ki kéne használni a széleket, és többször kellene alkalmazni a védelem mögé kerülést, ahol lapos beadásokkal is lehetne operálni.
recrea írta:Őszinte leszek, meg tudod érteni azokat, akik szerint dög unalom egy Barca meccs, tili-toli az ellenfél térfelén 90 percen keresztül. Ha nem lenne Messi, elaludnék.

Persze nekem ettől még látványos a játékunk, egész nap elnézegetném.
Akiknek a kontrafoci kell, azoknak csomó csapatot lehet szeretniük, kis és nagy csapatot, minden ligából széles választék van.
A Barca játéka unikum, szinte utánozhatatlan, de a kevésbé jó forma minden csapat játékán meglátszik - így a Barcán is. Az, hogy az utóbbi pár meccsen viszonylag unalmasak voltunk, az csakis ennek köszönhető. Ha felgyorsítjuk a játékot, és elegendő a mozgás, akkor nincs szebben játszó csapat a világon. (Persze, az, hogy kinek mi tetszik: szubjektív. Ugyanakkor nem véletlen, hogy szuperlatívuszokban beszélnek a Barca játékáról, amikor jó formában vagyunk)